طرز تهیه انواع غذای سحری

روزه گرفتن برای اکثر روزه داران کار سختی است و باید برای آن خود را آماده کنید؛ با داشتن یک رژیم غذایی مناسب و مقوی می توانید به راحتی رمضان را به طور کامل روزه بگیرید.


سحری مهمترین وعده غذایی در ماه رمضان است، بهترین زمان شریک شدن در وعده غذایی روز سحر است، سحری یک وعده غذایی است که نماد دلگرمی در انجام اعمال این ماه است و منبع انرژی شما در تمام طول روز است.

بنابراین برای پی بردن به اهمیت ویژه این وعده غذایی، در اینجا دلایل اینکه چرا شروع روز با سحری ضروری است را می گوییم:

به شما قدرت و نشاط می دهد: وعده غذای سحری منبع اصلی تامین انرژی بدن در طول روز در ماه مبارک رمضان است، به خصوص اگر وعده غذایی غنی از کربوهیدرات ها باشد که به آرامی جذب می شود.

سحری باعث می شود روزه آسان تر و قابل تحمل شود.

کمک می کند تا از حالت تهوع و سردرد در طول ساعات روزه داری جلوگیری شود، وهمچنین باعث تنظیم سطح قندخون می شود.

در طول روز تشنگی را کاهش می دهد.

باعث می شود هضم غذا آسان و کارآمد می باشد.

درصورتی که متعادل و شامل انواع مواد غذایی باشد کمک می کند تا نیازهای تغذیه ای پوشش داده شود.

چند راهنمایی مفید که وعده ی سحری را سالم تر می کند:

غذا باید شامل تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن (پروتئین ها، کربوهیدرات ها، ویتامین ها و مواد معدنی) و مواد غذایی که به راحتی قابل هضم باشد، به طوری که هیچ ناراحتی معده ایجاد نمی کند.

برای جلوگیری از احساس تشنگی در طول ساعات روزه داری به مقدار کافی آب بنوشید.

از غذاهای شور مانند خیارشور، زیتون، آجیل شور و مواد غذایی کنسرو شده اجتناب کنید، از خوردن غذاهای چرب و غذاهای سرخ شده و غذاهای ادویه دار، که باعث افزایش تشنگی می شوند خودداری کنید.

مصرف شیرینی های سبک می تواند در طول سحر احساس پری و سیری را در بدن فراهم کند و با تامین انرژی و قند مورد نیاز در زمانی که شما در حال روزه هستید، از احساس خستگی در طول روز جلوگیری می کند.

آنچه باید در باره سحری بدانید:

یک سحری متعادل و متنوع باید تمام گروه های ضروری غذایی (نان و غلات، شیر و محصولات لبنی، گوشت و حبوبات، میوه ها و سبزیجات) را برای بدن فراهم کند:

کربوهیدرات های پیچیده: معادل یک فنجان برنج یا ماکارونی، دو تکه نان، ½ قرص نان عربی یا یک کاسه از غلات سبوس دار

پروتئین: معادل 4 تکه پنیر، 60 گرم گوشت، دو عدد تخم مرغ، 1 فنجان حبوبات

  • سبزیجات مخلوط
  • میوه های تازه
  • یک لیوان شیر یا ماست

آیا می توان غذای سحری را در نیمه شب خورد؟

بهترین وقت برای سحری قبل از طلوع آفتاب است. اگر چه لازمه ی آن است که از قبل بیدار شوید اما مواد مغذی و انرژی را برای ساعت طولانی در طول روز را فراهم می کند. خوردن غذا در نیمه های شب باعث برهم خوردن خواب شما می شود همچنین با توجه با فاصله زمانی که تا افطار ایجاد می شود مطمئناً در تحمل گرسنگی دچار مشکل می شوید.

دستور پخت غذای سحری