غسل جبیره برای کاشت و ژلیش ناخن 

وضو و غسل جبیره

ژلیش، کاشت و لاک ناخن همه از جمله کار هایی هستند که برخی از خانم ها برای زیبایی بیشتر ناخن ها استفاده میکنند. اما وجود جرمی مانند ژلیش یا لاک ناخن باعث می شود آب به ناخن ها به هنگام وضو نرسد. همین مسئله باعث می شود که برخی از خانم ها از لاک زدن و یا ژلیش ناخن هایشان خودداری نمایند. چنانچه شما می خواهید بدانید که چگونه می توان همراه با ژلیش و کاشت ناخن وضو و غسل جبیره گرفت می توانید ادامه این مطلب را بخوانید. در ادامه این مطلب از آلامتو نحوه وضو و غسل جبیره برای کاشت و ژلیش ناخن را بخوانید.


 وضو و غسل جبیره ای با کاشت و ژلیش ناخن

وجود لاک و یا ژلیش و کاشت ناخن به عنوان یک جرم بر روی ناخن محسوب می شود و وضو و غسل جبیره با آن کافی نیست و مراجع معتقد اند با وجود ژلیش روی ناخن ها باید تیمم نیز انجام شود. به گفته برخی مراجع تقلید: اگر برداشتن مانع به هیچ عنوان ممکن نباشد یا موجب حرج و سختی غیر قابل تحمل باشد، به صورت جبیره‌ای وضو و غسل را انجام دهد یعنی در هنگام وضو و غسل به نیت وضو و غسل روی ناخن مصنوعی دست‌ تر بکشد. لازم به ذکر است اگر بتواند ناخن مصنوعی را بردارد و این کار را نکند و جبیره بگیرد، جبیره باطل است.


 وضو با کاشت و ژلیش ناخن

کاشت ناخن و ژلیش سبب می شوند تا آب به ناخن به هنگام وضو نرسد. حال سوال برخی از خانم هایی که این عمل را انجام داده اند این است که آیا نمی توان با وجود ژلیش و کاشت ناخن وضو گرفت و یا غسل جبیره انجام داد؟ باید بگوییم خیر از نظر مراجع تقلید هنگام وضو یا غسل جبیره باید هرگونه مانعی که روی ناخن ها وجود دارد برای نماز برطرف شود. ولو با صرف هزینه ممکن. بنابراین روشن است که وضو و یا غسل جبیره همرا با ژلیش و کاشت ناخن باطل است. مراجع تقلید گویند:  چنانچه می‌داند امکان برطرف‌کردن آن نیست و یا رفع آن با مشقّت غیر قابل تحمّل همراه بوده و یا ضرر قابل توجهى دارد، در وقت نماز باید وضو یا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به این کار کند و وضو و غسل‌هاى بعدى را باید به‌صورت جبیره انجام دهد. (یعنى با دست مرطوب مانع را مسح نماید)؛ اما در صورتى که امکان برطرف کردن آن ولو در روز‌های بعد. باشد و برطرف نکند، وضو و غسل جبیره باطل خواهد بود.

همچنین بخوانید: نماز توبه چگونه خوانده میشود؟ اثرات نماز توبه چیست؟

وضو و غسل جبیره برای کاشت و ژلیش ناخن


غسل جبیره ای با کاشت و ژلیش ناخن

آیت الله مکارم شیرازی درباره لاک ناخن و حکم شرعی ژلیش ناخن می فرمایند: 

در غسل باید تمام موانع برطرف شود و در وضو انگشتان دست باید از لاک پاک شود، ولی در انگشتان پا اگر یک انگشت (جز انگشت کوچک) خالی از لاک باشد و بر روی آن مسح بکشند، صحیح است. همچنین آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به این سوال که آیا برای وضو کافی است که تنها یک انگشت کوچک پا بدون ژلیش باشد یا خیر پاسخ داده اند: ناخن کوچک پا به تنهایی کفایت نمی‌کند، ولی سایر انگشتان به تنهایی کافی است.


غسل جبیره ای با کاشت و ژلیش ناخن صحیح است؟

آیت الله سیستانی در رابطه با این سوال که آیا قرار دادن ماده ای برای حفاظت از ناخن هایی که به دلیل آرایش و زیبایی بلند تر نگه داشته می شوند نیز سبب بطلان وضو و یا غسل جبیره ای می شوند؟ فرموده اند:

غسل و وضو با چنان چیزی که مانع از وصول آب می‌گردد، صحیح نیست و ناگزیر باید آن‌ها را برای انجام غسل و وضوی صحیح زایل پاک کرد و قصد آرایش، مجوّز چنان کاری نمی‌شود. نابراین با توجه به سخن آیت الله سیستانی می توان کاملا روشن و واضح متوجه این مسئله شد که وضو یا غسل جبیره ای همراه با مانعی که نگذارد آب به ناخن ها برسد باطل است.


 وضو با کاشت و ژلیش ناخن صحیح است؟

در رابطه با این مسئله که آیا می توان با ژلیش ناخن نماز خواند یا خیر باید بگوییم که بله می توان با ژلیش روی ناخن نماز خواند اما به شرطی که قبل از آن وضو گرفته شده باشد. در صورتی که وضو گرفته نشده باشد و  از ژلیش ناخن استفاده شود وضو و به تبع از آن نماز باطل خواهد بود. بنابراین در صورتی که قبل از استفاده از ژلیش ناخن وضو گرفته شود هم وضو و هم نماز خوانده شده با آن وضوع صحیح است. مراجع تقلید می گویند:

نماز خواندن با لاک اشکالی ندارد، ولی لاک زدن برای وضو و غسل اشکال دارد؛ زیرا یکی از شرایط وضو و غسل این است که در اعضا مانعی از رسیدن آب نباشد. (توضیح المسائل مراجع، ج. ۱، ص. ۱۸۷)


 وضو و غسل جبیره ای با کاشت و ژلیش ناخن پا

در رابطه با حکم شرعی ژلیش پا باید بگوییم که حکم شرعی ژلیش پا با دست تفاوت دارد. و تفاوت آن این است که مراجع تقلید معتقداند کشیدن مسح پا تنها بر روی یک انگشت کافی است. بنابراین کسانی که می خواند از ژلیش پا استفاده کنند کافی است یکی از انگشتان خود را بدون لاک و ژلیش نگه دارند تا بتوانند بر روی آن مسح بکشند.

همچنین بخوانید: انواع مدل جدید طراحی و کاشت ناخن مشکی ویژه ماه محرم 1401

 وضو و غسل جبیره ای با کاشت و ژلیش ناخن پا


احکام غسل جبیره با کاشت و ژلیش ناخن

احکام غسل جبیره به شرح از توضیح المسائل مراجع تقلید شامل موارد زیر است:

1.  اگر در یکی از جاهای وضو زخم یا دمل یا شکستگی باشد، چنانچه روی آن باز است و آب برای آن ضرر ندارد، باید به طور معمول وضو گرفت.

2. اگر انسان برای مرضی که در چشم اوست موی چشم خود را بچسباند، باید وضو و غسل را جبیره‏ای انجام دهد، و احتیاط آن است که تیمم هم بنماید.

3. اگر زخم، دمل یا شکستگی در صورت و دستها است و روی آن باز است و رسیدن آب به آن ضرر دارد، شستشوی اطراف آن کافی است، اما اگر ریختن آب به روی زخم ضرری ندارد، بهتر آن است که دست تر بر آن بکشد و بعد پارچه پاکی روی آن بگذارد و دست تر را روی پارچه هم بکشد.

اگر این مقدار هم ضرر دارد یا زخم نجس است و نمی ‏شود آب کشید، باید اطراف زخم را از بالا به پایین بشویید و بنابر احتیاط مستحب پارچه پاکی روی زخم بگذارید و دست تر روی آن بکشید. اگر گذاشتن پارچه ممکن نیست‏ شستن اطراف زخم کافی است و در هر صورت تیمم لازم نیست.

4. اگر زخم یا دمل یا شکستگی در جلوی سر یا روی پاها است و روی آن باز است چنانچه نتوانید آن را مسح کنید باید پارچه پاکی روی آن بگذارید و روی پارچه را با تری آب وضو که در دست مانده مسح کنید و بنابر احتیاط مستحب تیمم هم بنمایید؛ اگر گذاشتن پارچه ممکن نباشد، باید بجای وضو تیمم کنید و بهتر است‏ یک وضو بدون مسح هم گرفته شود.

5. کسی که وظیفه او تیمم است، اگر در بعضی از جاهای تیمم او زخم یا دمل یا شکستگی باشد، باید به دستور وضوی جبیره ‏ای، تیمم جبیره ‏ای نماید.

6. اگر روی دمل یا زخم یا شکستگی بسته باشد، چنانچه باز کردن آن ممکن است و زحمت و مشقت هم ندارد و آب هم برای آن ضرر ندارد، باید روی آن را باز کنید و وضو بگیرید، فرقی ندارد که زخم و مانند آن در صورت و دستها باشد، یا جلوی سر و روی پاها.

7. اگر در جای وضو یا غسل چیزی چسبیده است که برداشتن آن ممکن نیست، یا به‏ قدری مشقت دارد که نمی‏ شود تحمل کرد، باید به دستور جبیره عمل کنید.

8. اگر در صورت یا دستها چند جبیره باشد، باید بین آنها را بشویید. و اگر جبیره ‏ها در سر یا روی پاها باشد، باید بین آنها را مسح کنید. در جاهایی که جبیره است باید به دستور جبیره عمل نمایید.

9. اگر زخم یا دمل یا شکستگی در صورت یا دستها باشد و بشود روی آن را باز کرد، چنانچه ریختن آب روی آن ضرر دارد و کشیدن دست تر ضرر ندارد، واجب است دست تر روی آن بکشد.

10. اگر در جای وضو زخم و جراحت و شکستگی نیست، ولی به جهت دیگری آب برای همه دست و صورت ضرر دارد، باید تیمم کند و احتیاط مستحب آن است که وضوی جبیره‏ای هم بگیرید، ولی اگر برای مقداری از دست و صورت ضرر دارد چنانچه اطراف آن را بشویید کافی بودن بعید نیست، ولی احتیاط به تیمم ترک نشود.

11. اگر باز کردن زخم ممکن نیست اما زخم و چیزی که روی آن گذاشته پاک است، رسانیدن آب به زخم بدون مشقت و ممکن است، باید آب را به روی زخم برسانید، اگر زخم یا چیزی که روی آن گذاشته نجس است، چنانچه آب کشیدن آن بدون زحمت و مشقت باشد،باید آن را آب بکشید و موقع وضو آب را به زخم برسانید، در صورتی که آب برای زخم ضرر دارد، یا آن که رساندن آب به روی زخم ممکن نیست‌ یا زخم نجس است‌ و نمی‌ شود آن را آب کشید، باید اطراف زخم را بشویید و اگر جبیره پاک است‌ روی آن را مسح کنید.

اگر جبیره نجس است‌ یا نمی ‌شود روی آن را دست تر کشید،مثلا دوایی است که به دست می ‌چسبد، پارچه پاکی را به طوری که جزء جبیره حساب شود، روی آن بگذارید و دست تر روی آن بکشید، اگر این هم ممکن نیست احتیاط واجب آن است که وضو بگیرد و تیمم هم بنماید.

همچنین بخوانید: حکم شرعی ژلیش ناخن از دیدگاه آیت الله خامنه‌ای و سیستانی چیست

احکام غسل جبیره با کاشت و ژلیش ناخن 

12. اگر جبیره تمام اعضای وضو را گرفته باشد، باید تیمم بنماید.

13. کسی که نمی‌ داند وظیفه ‌اش تیمم است‌ یا وضوی جبیره ‌ای، بنابر احتیاط واجب باید هر دو را بجا آورد.

14. کسی که در کف دست و انگشتها جبیره دارد و در موقع وضو دست تر روی آن کشیده است می توانید سر و پا را با همان رطوبت مسح کنید یا از جاهای دیگر وضو رطوبت بگیرید.

15. اگر جبیره تمام پهنای روی پا را گرفته ولی مقداری از طرف انگشتان و مقداری از طرف بالای پا باز است، باید جاهایی که باز است روی پا را و جایی که جبیره است روی جبیره را مسح کنید.

16. غسل جبیره ‌ای مثل وضوی جبیره ‌ای است، ولی بنابر احتیاط واجب باید آن را ترتیبی به جا آورد نه ارتماسی.

17. کسی که باید با وضو یا غسل جبیره ‌ای نماز بخواند چنانچه بداند که تا آخر وقت عذر او برطرف نمی ‌شود، می‌ تواند در اول وقت نماز بخواند. ولی اگر امید دارد که تا آخر وقت عذر او برطرف شود، احتیاط واجب آن است که صبر کند و اگر عذر او برطرف نشد در آخر وقت نماز را با وضو یا غسل جبیره ‌ای بجا آورد.

18. نمازهایی را که انسان با وضوی جبیره ای خوانده، صحیح است و بعداز آن که عذرش برطرف شد، برای نمازهای بعد هم نباید وضو بگیرد، ولی اگر برای آنکه نمی‌ دانسته تکلیفش جبیره است‌ یا تیمم هر دو را انجام داده باشد، باید برای نمازهای بعد وضو بگیرد.