حکم شرعی ژلیش ناخن

حکم شرعی ژلیش ناخن و لاک ناخن کاملا مشابه همدیگر است. درباره این موضوع نظر مراجع درباره لاک وجود دارد که بر حکم ژلیش ناخن نیز صدق می‌کند. در ادامه مطلب به حکم شرعی ژلیش ناخن، از نظر آیت الله خامنه‌ای و آیت الله سیستانی می‌پردازیم.

حکم شرعی ژلیش ناخن

یکی از اصلی‌ترین شرایط صحت وضو این است که در اعضای وضو هیچ مانعی برای رسیدن آب نباشد. چنانچه می‌دانید چیزی روی اعضای وضو چسبیده است، اما در مورد رسیدن یا نرسیدن آن شک دارید، باید آن را برطرف کرده یا به طریقی به زیر آن آب برسانید.

از آنجاییکه ژلیش ناخن با اضافه کردن یک لایه روی آن مانع از رسیدن آب به اعضای وضو می‌شود، بسیاری افراد در مورد صحت وضوی خود در این شرایط دچار شک می‌شوند. در مورد حکم ژلیش ناخن باید به نظر مرجع تقلید خود مراجعه کنید.

در مورد حکم شرعی ژلیش ناخن، باید بدانید حکم شرعی ژلیش یا لاک ناخن دست و پا متفاوت است. اغلب مراجع تقلید انجام مسح پا را تنها برای یک ناخن پا کافی می‌دانند. به این ترتیب وجود لاک یا ژلیش در بقیه ناخن‌های پا برای وضو بلامانع است.

همچنین بخوانید: رنگ کردن مو در زمان پریود چه مشکلی دارد و حکم شرعی آن چیست؟

حکم شرعی ژلیش ناخن

حکم شرعی ژلیش ناخن سیستانی

با وجود اینکه در استفائات مطرح شده به اصطلاح دقیق حکم شرعی ژلیش ناخن اشاره نشده است، اما حکم ژلیش ناخن مشابه حکم لاک ناخن است؛ زیرا هر دو جرمی است که مانع از رسیدن آب بر سطح ناخن می‌شود.

سوال: آیا همانطور که رنگ کردن مو مانع از انجام غسل و وضو نمی‌شود، با وجود ژلیش ناخن و لاک هم وضو و غسل صحیح و قابل قبول است؟

جواب: خیر مسح و غسل با وجود ناخنی که روی آن جرمی مثل لاک یا ژلیش وجود دارد، قبول نیست. پس از آنجاییکه ناخن از اعضای وضو به حساب می‌آید؛ برای صحت وضو و غسل باید مانع برطرف شده و تجدید شود. در مورد رنگ مو حکم بر این است که مانعی برای رسیدن آب وضو بر پوست و غسل سر نیست.

سوال: وضو روی ناخن‌های پا ژلیش یا لاک‌دار درست است؟

مسح بر ناخنی که روی آن جرم است صحیح نیست، فرقی نمی‌کند لاک یا ژلیش باشد. اما اگر بین ناخن‌های پا، یک ناخن فاقد لاک یا ژلیش باشد، مسح بر آن بلامانع و وضو صحیح است. اما برای غسل باید به تمامی ناخن‌ها آب برسد و نقطه‌ای خشک نماند.

حکم شرعی ژلیش ناخن خامنه ای

همانطور که گفته شد، حکم شرعی اکثریت مراجع تقلید درباره ژلیش ناخن یکسان است. در همین راستا در حکم شرعی ژلیش ناخن آیت الله سید علی خامنه‌ای نیز آمده است که برای صحت وضو باید هر جرمی که از رسیدن آب به بدن و ناخن ممانعت می‌کند باید رفع شود. پس وضو و غسل با ژلیش ناخن درست نیست.

در صورتیکه جرمی روی ناخن وجود که برطرف کردن آن در زمان فعلی مشکل و با مشقت همراه باشد، باید در وقت نماز اقدام به وضو و غسل جیبره نمود. سپس در نوبت‌های بعدی اقدام به برطرف کردن آن کرد، در غیر اینصورت وضو و غسل جبیره باطل است.

همچنین بخوانید: عوارض کاشت ناخن در بارداری و عوارض آن برای کودکان و ناخن کارها

حکم شرعی ژلیش ناخن خامنه ای

غسل جبیره برای ژلیش ناخن چگونه است

ژلیش باعث باطل شدن غسل می‌شود، پس جایز نیست. بنابراین برای انجام غسل باید آن را برطرف کرده و سپس اقدام به غسل نمایید. در صورتیکه برای پاک کردن ژلیش ناخن وقت تنگ است و باید اقدام به وضو یا غسل کنید، می‌توان از غسل جبیره کمک گرفت.

در غسل جبیره باید همه قسمت‌هایی از بدن که مانعی روی آن وجود دارد غسل داده شود و آب به همه قسمت‌ها برسد. وقتی به عضوی که مانعی روی آن وجود دارد رسیدید، روی همه قسمت‌های جیبره را با دست خیس خود مسح بکشید و مرطوب کنید. توجه داشته باشید که غسل جیبره به صورت ترتیبی انجام می‌شود. البته در صورتیکه امکان برطرف کردن آن باشد و شخص کوتاهی کند، وضو و غسل جیبره او باطل خواهد بود

سخن آخر

استفاده از لاک و ژلیش ناخن از لحاظ شرعی ایرادی ندارد، مگر برای انجام وضو و غسل. چنانچه پیش از انجام ژلیش یا لاک وضو گرفته باشید، نماز خواندن با آن عاری از اشکال است. همانطور که گفته شد حکم ژلیش ناخن دست و پا برای وضو متفاوت است. البته طبق نظر علما انجام کاری که مانع از انجام صحیح غسل و وضو می‌شود جایز شمرده نمی‌شود. در این صورت باید اقدام به رفع آن کنید.


نظر خود را بیان کنید