کدام زنی ناخن های بلند و زیبا نمی خواهد؟ کاشت ناخن به شما کمک میکند که ظاهری شیک داشته باشید، به خصوص وقتی ناخنهای زیبایی ندارید. همانطور که از موفقیت این صنعت پیداست، زنان نه تنها مایلند پول زیادی برای کاشت ناحن خرج کنند، بلکه گاهی اوقات مایلند سلامت خود را نیز به خطر بیندازند. اما مانند عوارض بسیاری از لوازم آرایشی، عوارض کاشت ناخن چیزی نیست که بتوان آن را ندیده گرفت. در ادامه به این موضوع پرداختیم.
عوارض کاشت ناخن در بارداری
در مورد کاشت ناخن در بارداری نیز لازم است که بگوییم خطرناک نیست… اما فقط با رعایت برخی ملاحظات! روش کاری که در کاشت و ترمیم ناخن دنبال میشود، مضر نیست، زیرا لوازم ناخن مورد استفاده با پوست یا غشای مخاطی در تماس نیست، بنابراین با ارگانیسم ما تماس پیدا نمی کنند. در واقع، چیزی که مهم است کیفیت محصولات مورد استفاده، حرفه ای بودن ناخنکار و بهداشت محیطی که در آن استفاده میشود و لازمه اساسی برای اجتناب از هرگونه آلودگی است.
گذاشتن و برداشتن ناخن میتواند شامل استفاده از اسیدها و سایر مواد شیمیایی باشد که ممکن است باعث واکنشهای آلرژیک شود. این آسیب ها نیز می تواند منجر به عفونت های قارچی و سایر مشکلات شود. ابتلا به قارچ در بارداری و عدم درمان به موقع خطرات جدی در پی دارد. در صورت مشاهده قارچ ناخن لازم است فوراً آن را توسط پماد یا کرمهای کم خطر درمان کنید. روغن درخت چای انتخاب خوبی برای این کار است.
همچنین باید بدانید تماس مکرر با مواد شیمیایی میتواند برای مادر و جنین مضر باشد. این مواد میتوانند روی روند تکامل سلولی و رشد جنین اثر منفی بگذارند. بوی تند خاص مواد استفاده شده، علاوه بر این، می تواند مشتری باردار را آزار دهد و باعث ایجاد حالت تهوع و ناراحتی شود. همچنین حضور در فضایی که احتمال استنشاق میزان بالایی از بخار استون وجود دارد، میتواند باعث سقط جنین شود.
در نهایت، مهم است که به موضوع دیگری در مورد کاشت ناخن در دوران بارداری بپردازیم: در مورد زایمان سزارین، برداشتن ناخن از دست و پا قبل از عمل جراحی اجباری است. به هر حال، همچنین در صورت زایمان طبیعی، توصیه ما این است که قبل از زایمان، ناخن های خود را از این مواد تمیز کنید.
ژل ناخن در واقع میتواند مانع از برخی فعالیتهای پزشکی شود و به پزشکان اجازه نمیدهد رنگ ناخن طبیعی را فوراً مشاهده کنند، عنصری که جزئیات زیادی را در مورد وضعیت سلامتی ما آشکار می کند! در این صورت، کافی است چند روز قبل از زایمان ناخنها را برداریم و یک لاک پاک کننده ناخن بزنیم!
توصیه ما این است که همیشه قبل از هر انتخابی از پزشک یا متخصص زنان سوال کنید تا بتوانید با حداکثر آرامش و بدون نگرانی اقدام به این کار کنید.
همچنین بخوانید: علت و روش های درمان سیاه شدن ناخن دست و پا در اثر ضربه
عوارض کاشت ناخن پودری
- ناخن پودر به خاطر زیبایی و مقاومت بالایی که دارد از روشهای کاشت پرطرفدار است. به خاطر مقامت بالا این روش کاشت میتواند بیش از یک ماه ماندگاری داشته باشد. نرسیدن اکسیژن کافی برای این مدت طولانی به ناخن باعث رشد کم، تیره و کدر شدن آن میشود.
- در این روش افراد زیادی دستان خود را در یک ظرف پودر مشترک وارد میکنند. این میتواند ریسک انتقال بیماری را افزایش دهد.
- برداشتن این ناخنها سختتر است و اعمال فشار بیشتر میتواند ناخن را از بستر جدا کند.
- قرار دادن دستها در استون برای برداشتن ناخن نیز میتواند احتمال بروز حساسیت را بیشتر کند.
همچنین بخوانید: راههای نگهداری و تقویت ناخن های شکننده
عوارض کاشت ناخن برای ناخن کار
بسیاری از ناخنکارها حین کار مشکلات تنفسی، سردرد، بثورات پوستی یا سایر مشکلات سلامتی را تجربه کرده اند. سیاری از محصولات مورد استفاده در آرایشگاههای مو و ناخن حاوی مواد شیمیایی خطرناک هستند که ممکن است برای ناخنکار و مشتریان خطراتی را ایجاد کنند. مطالعات طولانی مدت بر روی این افراد نیز خطرات بیشتر بیماریهای مزمن از جمله سرطانهای خاص، بیماریهای ایمنی، آسم و خطر بالاتر برخی از نقایص مادرزادی را در فرزندانشان گزارش کردهاند. در ادامه به برخی از این مواد و عوارض آنها اشاره میکنیم:
- دی بوتیل فتالات. این ماده شیمیایی در لاک وجود دارد و میتواند باعث حالت تهوع، سرگیجه، سوزش چشم و مشکلات پوستی شود. از عوارض جدی آن میتوان به نقایص مادرزادی اشاره کرد.
- فرمالدئید یا متیلن گلیکول. در لاک ناخن و سفت کننده ناخن وجود دارد. از عوارض آن میتوان ایجاد مشکلات تنفسی، خسخس سینه، بثورات پوستی، آبریزش بینی، درماتیت و سرطان را نام برد.
- تولوئن. این ناده در چسب ناخن موجود است. سرگیجه، سردرد، سوزش چشم و بینی، بثورات پوستی، گلودرد در استفاده مکرر از آن وجود دارد. از عوارض جدی میتوان به نقایص مادرزادی و سقط جنین اشاره کرد.
- متیل متا آکریلات (MMA). این ماده در کاشت ناخن مصرف دارد. سرگیجه، سردرد، بثورات پوستی، سوزش چشم، بینی و گلو، آسیب به کبد و کلیه، نقایص مادرزادی و سقط جنین از عوارض تماس فراوان با آن است.
عوارض کاشت ناخن برای کودکان
متاسفانه این روزها شاهد پیاده کردن نحوه آرایش مادران بر روی کودکان هستیم. یکی از این مواد کاشت یا ژل ناخن است که عوارض آن در دو بخش بعد روانشناسی و سلامت جسمی قابل بررسی است.
- واکنش آلرژیک ناشی از مواد شیمیایی مورد استفاده برای چسباندن یا برداشتن ناخنها ممکن است در کودکان شدیدتر باشد. این شامل عوارض شامل قرمزی، چرک یا تورم را در اطراف ناخنها میشود.
- کودکان فعالیت بدنی بالایی دارند و احتمال آسیب به ناخنها در آنها بالاست. ضربهای که ناخن را از بستر جدا کند میتواند محلی گرم و مرطوب برای رشد قارچ و میکروب ایجاد کند.
- اخبار ارائه شده توسط بیمارستانها نشان دهنده افزایش قابل توجه کودکانی که به دلیل ناخنهای بلندتر، یا ناخنهای کاشت در حین بازی دچار آسیب شدهاند. در موارد ناخن طبیعی به همراه ناخن کاشته شده از بستر جدا شده و وضعیت دردناکی ایجاد میکند.
- ترمیم ناخن آسیبدیده زمانی که ناخن بهطور ضربهای برداشته شده است، نیاز به یک روش جراحی دارد. پس از ترمیم بستر ناخن و برداشتن بقایای ناخن، بیمار باید به مدت دو هفته یک پانسمان در محل خود داشته باشد تا شانس رشد موفقیت آمیز ناخن جدید را به حداکثر برساند، اما هیچ تضمینی وجود ندارد.
همچنین بخوانید: علت و درمان زردی ناخن دست و پا چیست؟
چگونه از عوارض کاشت ناخن جلوگیری کنیم؟
- اگر قبلاً به قارچ ناخن مبتلا بوده اید، از کاشت ناخن دوری کنید. از آنها برای پوشاندن مشکلات ناخن استفاده نکنید.
- از مانیکوریست خود بخواهید که کوتیکولها را بیش از حد برش ندهد یا عقب نزند. آنها به محافظت در برابر عفونت کمک می کنند.
- سالنی را انتخاب کنید که لاک ژل را با لامپ های LED، که دارای مقادیر کمتری نور UV هستند، سفت کند.
- قبل از رفتن به زیر نور، یک ضد آفتاب با طیف گسترده (UVA/UVB) روی دستان خود بمالید.
- از کرم مرطوب کننده روی ناخنهای خود استفاده کنید، به خصوص بعد از اینکه آنها را در استون آغشته کردید.
- هر چند ماه یکبار ناخنها را به حالت طبیعی رها کنید. این به ناخن های واقعی شما اجازه تنفس میدهد و از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی بهبود می یابند.
سخن آخر
کاشت ناخن راه حل مناسب برای ناخنهای مریض ومشکل دار نیست، بلکه تنها یک زیبایی موقتی ایجاد میکند. اگر ناخن شما دچار مشکل و بیماری است بهتر است برای درمان به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.