علت و روش های درمان سیاه شدن ناخن دست و پا در اثر ضربه

درمان سیاه شدن ناخن در خانه و طب سنتی

درمان سیاه شدن ناخن در اثر ضربه

ناخن بخش مهمی از نوک انگشت است. از نوک انگشت حمایت می کند و حس لمس را بهبود می بخشد. آسیب به ناخن می تواند شامل کبودی زیر ناخن تا جدا شدن ناخن از بستر آن باشد. این آسیب‌ها می‌تواند صدمات جدی به ناخن وارد کند یا تغییر شکل دائمی ناخن ایجاد کند که حتی پس از ترمیم و رشد نیز آثار آن باقی بماند. در این مقاله از آلامتو به درمان سیاه شدن ناخن در اثر ضربه می‌پردازیم.

علت سیاه شدن ناخن

هماتوم زیر ناخنی (سیاه شدن یا کبودی ناخن) مجموعه ای از خون انباشته شدن در زیر ناخن است. این خون مردگی معمولاً یک رنگ قرمز یا بنفش مایل به سیاه است که طی چند هفته به آبی تغییر کرده و به مرور محو می شود. زمانی که ناخن در این وضعیت است، کل انگشت یا ضربان دارد و لمس کردن یا حتی حرکت دادن آن دردناک است.

ناخن دست یا پا ممکن است در اثر ضربه به ناخن یا ماندن انگشت دست یا پا در لای در یا کشو آسیب ببیند. ناخن ها همچنین ممکن است به طور تصادفی پاره یا شکافته شوند یا تراشه چوب و فلزات زیر ناخن وارد شود.

ضربه های مکرر به ناخن های پا، ناشی از کفش های نامناسب، می تواند منجر به تغییر شکل ناخن ها شود. تغییر شکل ممکن است شبیه یک عفونت قارچی باشد. ناخن ها ممکن است ضخیم یا تغییر رنگ داده شوند و از بستر ناخن بلند شوند که باعث نگرانی های زیبایی می شود.

علائم سیاه شدن ناخن

  • هماتوم زیر ناخنی به رنگ قرمز تیره در زیر ناخن ظاهر می شود. انگشت یا پا دردناک است و ممکن است ضربان داشته باشد.
  • آسیب های دیگر ناخن نیز ممکن است دردناک باشد، و ناخن می تواند شکافته شود، ترک بخورد یا از بستر ناخن بلند شود.

درمان سیاه شدن ناخن در اثر ضربه

اگر ناخن در اثر ضربه پاره شده یا دندانه دار است، باید ابتدا آن را کوتاه کنید تا از گیر کردن آن به سایر اشیا یا البسه و آسیب بیشتر جلوگیری کنید.

اگر ناخن شما به طور کامل از روی بستر ناخن بلند شود، ممکن است در ابتدا بهتر باشد آن را با باند در جای خود نگه دارید. ناخن ها پس از جدا شدن از بستر ناخن، دوباره خود را به بستر خود نمی چسبانند، اما در بیشتر موارد ناخن جدید به آرامی دوباره رشد می کند.

همچنین بخوانید: راههای نگهداری و تقویت ناخن های شکننده

درمان سیاه شدن ناخن در اثر ضربه درمان خانگی سیاه شدن ناخن دست و پا

درمان در منزل باید با مراقبت اولیه زخم و ارزیابی آسیب شروع شود.

ابتدا تمام جواهرات را از دست یا پای آسیب دیده خارج کنید. دست یا پا را بالاتر از سطح قلب قرار دهید. این به تپش موجود در نقطه مصدوم کمک می‌کند.

با اعمال فشار با یک پارچه تمیز هرگونه خونریزی در نقطه ضربه دیده را متوقف کنید. وقتی خونریزی بند آمد، پارچه را بردارید و آسیب را بررسی کنید.

اگر فقط در یک نقطه دچار سیاه شدن ناخن یا هماتوم شده‌اید که نمی‌خواهید تخلیه شود یا کمتر از 25 درصد کل ناخن را اشغال می‌کند، اگر انگشت یا پا خمیده یا تغییر شکل داده نشده باشد، ممکن است مراقبت در منزل کافی باشد. در صورت عدم پارگی یا کنده شدن ناخن و تنها وجود خراش‌های جزئی در اطراف ناخن زیاد نگران نباشید.

هدف درمان سیاه شدن ناخن، کاهش فشار موجود در این ناحیه با تخلیه خون گیر افتاده در زیر ناخن است. برای یک کبودی یا هماتوم کوچک، می توانید یک سوزن یا انتهای گیره کاغذ را تا زمانی که داغ شود گرم کنید. سپس با استفاده از فشار ملایم، نوک داغ سوزن می‌تواند به ناخن نفوذ کند و سوراخ کوچکی ایجاد کند که از طریق آن خون شروع به تخلیه می‌کند. ناخن ممکن است پس از این کار تغییر رنگ دهد.

سپس هرگونه بریدگی یا خراش را با آب و صابون بشویید، و بانداژ کنید. اگر به این داروها حساسیت ندارید از استامینوفن (تیلنول) یا ایبوپروفن (ادویل) برای درد استفاده کنید.

درمان سیاه شدن ناخن در طب سنتی

استفاده از کمپرس سرد می‌تواند به درمان سیاه شدن ناخن و کاهش درد و تورم حاصل از ضربه کمک کند. به این صورت که تکه‌های یخ را در نایلونی گذاشته و دور آن پارچه یا حوله بپیچید و در محل آسیب دیده قرار دهید.

استفاده از آب و نمک که می‌توان از نمک ساده یا نمک دریا استفاده کرد تا درد و التهاب را کاهش دهد.

استفاده از زردچوبه که می‌توان آن را به شکل ضماد روی ناخن آسیب دیده قرار داد و از خواص ضد التهابی و ضد میکروبی آن بهره برد.

استفاده از روغن‌های گیاهی که در ترکیبات خود خواص ضد التهابی دارند. این روغن‌ها به درمان سیاه شدن ناخن کمک می‌کند. از این بین انواع مختلف می‌توان از روغن نعناع، روغن درخت چای، بابونه، اسطوخودوس، اکالیپتوس و بابونه نام برد.

همچنین بخوانید: علت خشکی و شکنندگی ناخن ها

درمان پزشکی سیاه شدن ناخن

برخی افراد به علت ترس یا نگرانی از عفونت از انجام این کار در خانه پرهیز می کنند. در این موارد پزشک شما می تواند همان روند درمان را در مطب خود با استفاده از تیغ یا سوزن استریل انجام دهد. اگر کبودی بیش از نیمی از ناحیه زیر ناخن شما را گرفته باشد، پزشک باید پیش از اقدام وضعیت ناخن را ارزیابی کند. گاهی ممکن است نیاز به برداشتن ناخن باشد تا بتوان پارگی عمیق زیر آن را با بخیه ترمیم کرد.

مراقبت اولیه از زخم برای همه آسیب های ناخن یکسان است، اگرچه تکنیک های ترمیم خاص بسته به نوع آسیب متفاوت است. در مطب زخم تمیز می شود تا پزشک بتواند آن را با دقت بیشتری بررسی کند. اگر از آخرین واکسن کزاز بیش از 10 سال گذشته باشد، واکسن کزاز داده خواهد شد.

در صورت نیاز به بخیه، انگشت دست یا پا قبل از شروع کار بی حس می شود. این کار معمولاً با تزریق دارو در انتهای انگشت انجام می شود. این کار کل انگشتان دست یا پا را بی حس می کند، به طوری که احساس نمی کنید پزشک روی ناخن کار می کند. بسته به آسیب، پزشک ممکن است به جای بی حس کردن کل انگشت، داروی بی حس کننده را مستقیماً به بستر ناخن یا چین های ناخن تزریق کند.

گاهی اوقات در حین ترمیم از یک تورنیکت برای کاهش جریان خون روی انگشت استفاده می شود. این به جلوگیری از خونریزی در طول عمل کمک می کند، به طوری که پزشک می تواند زخم را واضح تر ببیند.

معمولاً در موارد کبودی ناخن آنتی بیوتیک داده نمی‌شود مگر اینکه استخوان شکسته باشد و خونریزی یا پارگی وجود داشته باشد یا زخم ناشی از گزش باشد.

همچنین بخوانید: علت و درمان زردی ناخن دست و پا چیست؟

درمان سیاه شدن ناخن در اثر ضربه

سیاه شدن ناخن افراد دیابتی

سیاه شدن ناخن در افراد دیابتی ممکن است در اثر ضربه نبوده و ناشی از رشد قارچی باشد که در زیر ناخن پای فرد بیمار رشد می‌کند. افراد ممکن است در اثر عدم رعایت بهداشت دچار این مشکل شده باشند. در این صورت روند درمان با آنچه که در مورد سیاه شدن ناخن در اثر ضربه گفته شد متفاوت است.

چه مدت طول می‌کشد تا کبودی ناخن برطرف شود؟

صدمات ناخن تا زمانی که ناخن آسیب دیده به طور کامل رشد نکند قابل توجه است. ناخن‌های دست معمولاً در عرض دو ماه کاملاً رشد می‌کنند. ناخن های پا حدود چهار ماه طول می کشد. اگر آسیب شامل پایه ناخن باشد، برخی از تغییرات زیبایی ممکن است، دائمی باشند.

جلوگیری از سیاه شدن ناخن در اثر ضربه

برای کمک به جلوگیری از ضربه به ناخن:

  • کفش هایی با اندازه مناسب بپوشید. بسیاری از مردم کفش‌های خیلی کوچک می‌پوشند که می‌تواند منجر به بسیاری از مشکلات پا، از جمله ضربه به ناخن پا شود.
  • ناخن های خود را کوتاه نگه دارید و ناخن یا کوتیکول خود را نجوید.

سخن آخر

سیاه شدن ناخن پا ناشی از ضربه می‌تواند برای هر کسی اتفاق بیفتد. بسته به میزان کبودی و خون مردگی موجود زیر ناخن نوع درمان متفاوت است که در این متن به آن پرداختیک. چنانچه ناخن شما ضربه جدی دیده است، باید آن محل بررسی شود تا در صورت وجود هر گونه پارگی، بریدگی، کبودی بزرگ ناخن، یا تغییر شکل انگشت، باید به بخش اورژانس بیمارستان مراجعه کنید.


نظر خود را بیان کنید