روز جهانی ماما سال ۱۴۰۳ چه روزی است؟ چندم و چند شنبه است؟

روز جهانی ماما امسال

تاریخ دقیق روز جهانی ماما در سال 1401

روز جهانی ماما فرصتی است تا از کار ارزشمند این افراد قدردانی کنیم. برای آگاهی از تاریخ دقیق روز جهانی ماما در سال 1403، ادامه مطلب را دنبال کنید.

تاریخ دقیق روز جهانی ماما در سال 1403 کی و چه روزی است؟

مامایی به عنوان مراقبت ماهرانه، شایسته و محبت آمیز از زنان باردار، نوزادان تازه متولد شده در طول بارداری، تولد، پس از زایمان و هفته‌های اولیه زندگی کودک تعریف می‌شود. می‌توان گفت سابقه مامایی به دوران پیش از تاریخ باز می گردد. ماما یا قابله‌های پیشین نقش بسیاری مهمی در زادآوری و سلامت جوامع بشری دارند.

تاریخ دقیق روز جهانی ماما در سال 1403 و تقویم رسمی ایران برابر است با :

یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴۰۳/۰۲/۱۶

تاریخ دقیق روز جهانی ماما در تقویم میلادی مصادف است با :

Sunday, May 5, 2024
2024-05-05

تاریخ دقیق روز جهانی ماما در تقویم قمری مصادف است با :

الأحد‬، ٢٦ شوال ١٤٤٥
۱۴۴۵/۱۰/۲۶

همچنین بخوانید: تاریخ دقیق روز دندانپزشک کی و چه روزی است؟

روز جهانی ماما

ماما کیست؟

اما شاید بخواهید بدانید که ماما کیست. ماما یک متخصص بهداشت است که برای حمایت و مراقبت از زنان در دوران بارداری و زایمان آموزش دیده است. آنها کمک می‌کنند تا در دوران بارداری سالم بمانید و در صورت عدم بروز عوارض، با مداخله اندک زایمان کنید. ماماها همچنین در چند هفته اول پس از تولد از شما و کودکتان مراقبت می کنند.

یک ماما کسی است که در یک برنامه آموزشی مامایی پذیرفته شده، دوره مقرر در رشته مامایی را با موفقیت به پایان رسانده و مدارک لازم را کسب کرده باشد. این فرد مدرک معتبر در این رشته را از مراجع زیربط دریافت می‌کند.

نگاهی به روز جهانی ماما و اهمیت بزرگداشت آن

ایده داشتن روزی برای تجلیل از ماماها از کنفرانس کنفدراسیون بین‌المللی ماماها در سال 1987 در هلند شکل گرفت. روز جهانی ماما اولین بار در 5 می 1991 و در بیش از 50 کشور در سراسر جهان جشن گرفته شده است. از سال 1992، روز جهانی ماما در 5 ماه مه برگزار می شود.

آمار نشان می‌دهد جهان از سال 1990 شاهد کاهش مداوم مرگ و میر مادران و نوزادان بوده است. این مسئله تا حد زیادی به دلیل افزایش ارائه خدمات مامایی به زنان و نوزادان می‌باشد. و این اهمیت گرامیداشت این روز را آشکارتر می‌کند. در واقع روز جهانی ماما به منظور گرامیداشت کار ماماها و ارتقای آگاهی در مورد اهمیت آنها در ارائه مراقبت های اساسی به مادران و نوزادان آنها برگزار می شود. علاوه بر این، این فرصتی است برای ما که تلاش های آنها را برای بهتر کردن جهان به رسمیت بشناسیم.

با این حال، سالانه صدها هزار زن و نوزاد در دوران بارداری و زایمان جان خود را از دست می دهند. اکثریت قریب به اتفاق این زنان به دلیل عوارض و بیماری‌هایی جان خود را از دست داده‌اند که می‌توانست با مراقبت‌های مناسب قبل از زایمان، زایمان و پس از زایمان توسط ماماها از آن‌ها پیشگیری کند.

همچنین بخوانید: تاریخ دقیق روز جهانی روانشناس و مشاور کی و چه روزی است؟

تاریخ روز جهانی ماما

پیشینه مامایی در ایران

پیشینه رشته مامایی در ایران به شکل آکادمیک و پس از تحصیلات دبیرستان به هشتاد سال پیش برمی‌گردد. برای اولین بار مرحوم نصیر الدوله که وزیر فرهنگ زمان خود بود، تعیین کرد که ده نفر از شاگردان مدرسه فرانکو پرشین در هفته 3 روز را در بیمارستان زنان گذراند و یادگیری و درمان بیماری‌های زنان مشغول باشند. این را می‌توان اولین قدم برای آموزش علمی مامایی در ایران به حساب آورد. به این ترتیب بود که اولین آموزشگاه مامایی ایران با نام “مدرسه قابلگی” در بیمارستان زنان تهران تاسیس گردید.

به تدریج و با ورود متخصصین زنان و زایمان از سایر کشورها به ایران، این ایده گسترش یافت. در این رابطه تصمیم گرفته شد که مامایی به عنوان یکی از شاخه‌های علم پزشکی ارائه شود. همکاری افرادی مثل دکتر صالح، بختیار و مصدق بر این ایده جامعه عمل پوشاند و اولین آموزشگاه عالی مامایی در سال 1308 آغاز به کار کرد. دانشگاه تهران در سال 1313 تاسیس گردید و پس از آن دانشکده پزشکی افتتاح شد. با این وجود بیمارستان زنان در سال 1319 به دانشکده پزشکی دانشگاه تهران الحاق شد.

طی سال‌های 1335 تا 1358 برنامه آموزشی آموزشگاه به دوره 1.5 ساله پرستاری و مامایی مختص لیسانسه‌های رشته پرستاری تغییر کرد. پس از سه سال وقفه ناشی از انقلاب فرهنگی، از سال 1362 “مدرسه عالی مامایی” فعالیت خود را آغاز کرد. دانشکده‌های پرستاری و مامایی در سال 1365 و پس از انتقال آموزش گروه‌های پزشکی به وزارت بهداشت تاسیس شد.

در سال 1374 نیز اداره مامایی از دفتر پرستاری تفکیک شد و تحت نظر وزارت علوم قرار گرفت. از تیر ماه 1384 نیز دوره دکترای رشته مامایی تصویب و در دانشگاه‌های کشور ارائه شد. از دیگر اقدامات این اداره اختصاص 15 اردیبهشت، مقارن با 5 می میلادی به عنوان “روز جهانی ماما” در تقویم رسمی کشور است.

سخن آخر

مامایی را می‌توان یکی از رشته‌های پزشکی دانست که صورت اولیه آن سابقه‌ای به عمر بشر دارد. به مناسبت در پیش بودن این روز، در این پست از آلامتو به تاریخ دقیق روز جهانی ماما، اهمیت بزرگداشت این روز و تاریخچه مامایی در ایران پرداختیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.


☀ فال روزانه بر اساس ماه تولد