انشا در مورد ویروس کرونا

مقاله در مورد کوئید 19

اگر چه خطر ابتلا به ویروس کرونا در کشورهایی مانند ایران هنوز کم است، اما مارکروفت به همه افراد توصیه می کند تا از شیوع ویروس و اخبار مربوط به آن آگاه بمانید. نیازی به استرس و نگرانی بیش از حد نیست، اما آگاهی تان در این مورد را کامل کنید.

انشا در مورد کرونااین وضعیت برای بسیاری از رسانه های مجازی بستری شده تا اخبار و آمار نادرست را در مورد ویروس کرونا منتشر کنند، به یاد داشته باشید که اخبار مربوط به این ویروس را از رسانه های مطمئن دنبال کنید.

اگر به دنبال منبعی مطمئن در مورد اخبار مربوط به کرونا هستید، مارکروفت توصیه می کند که وب سایت CDC را دنبال کنید، جایی که مقامات مرتباً به روزرسانی های مربوط به وقایع کرونا ویروس را منتشر می کنند.

اطلاعات تان در مورد ویروس کرونا، روش های انتقال و پیگیری از آن بالا ببرید، دستورالمعل های مراقبتی را مدنظر قرار دهید و با قوی تر کردن سیستم ایمنی بدن تان خود را تا حد امکان از این ویروس محافظت کنید.

اطلاعات موجود در این مقاله فقط به منظور اهداف آموزشی و اطلاع رسانی است و نباید به عنوان مشاوره بهداشتی یا پزشکی در نظر گرفته شود. همیشه درمورد هرگونه سؤالی که ممکن است در مورد وضعیت پزشکی داشته باشید، با پزشک یا سایر ارائه دهنده خدمات صحیح مشورت کنید.

همچنین بخوانید: انشا در مورد ماسک زدن در ایام کرونا

کرونا ویروس چیست؟

کروناویروس یک خانواده بزرگ ویروس است که در انواع پستانداران و پرندگان یافت می شود. این ویروس ها می توانند طیف وسیعی از بیماری ها، از عفونت های خفیف تنفسی گرفته تا بیماری های جدی تر مانند سندرم حاد تنفسی حاد (SARS) یا سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) را در انسان ایجاد کنند.

کروناویروس های قابلیت انتقال از حیوان به انسان را نیز دارند. به عنوان مثال گفته می شود اولین بار ویروس سارس از گربه و ویروس مرس از شتر به انسان منتقل شده است. مانند سایر عفونت های تنفسی، کرونا ویروس ها نیز می توانند از طریق تماس با مایعات بدن مانند بزاق ، خون یا ادرار از شخص به فرد دیگر منتقل شوند. دانشمندان هنوز به طور قطع منشا ویروس کوئید 19 را اعلام نکرده اند.

در حال حاضر ، دقیقاً مشخص نیست که COVID-19 چقدر مسری است. با این حال، تا زمان پیدا شدن واکسن یا درمانی برای این ویروس عجیب، انجام برخی از اقدامات محافظتی اساسی می تواند از شما و اطرافیانتان در برابر آلوده شدن به آن محافظت کند.


نام کرونا از کجا آمد؟

موضوع انشاء درباره ویروس کروناویروس‌ها و بیماری بدون هدف نامگذاری نمی‌شوند، بلکه برای نامگذاری آنها روند خاصی طی می‌شود و هدفی در آن نهفته است.

به گزارش ایسنا، کروناویروس، نامی رسمی است که به گروهی از ویروس‌های عامل بیماری‌های تنفسی در انسان اطلاق می‌شود اما جدیدترین نوع این ویروس که عامل شیوع بیماری کووید- 19 است، “کروناویروس سندرم حاد تنفسی2” (SARS-CoV-2) نام دارد.

شاید گسترش این ویروس در سراسر جهان، این سوال را در ذهن بسیاری از مردم شکل دهد که نام این ویروس از کجا ریشه می‌گیرد.

کروناویروس، از واژه لاتین “corona” به معنی “تاج” مشتق شده که خود این واژه نیز از یک واژه یونانی وام گرفته شده است. این نام توسط جون آلمیدا و دیوید تیرل دو دانشمندی که برای اولین بار کروناویروسهای انسانی را مشاهده و مطالعه کردند، گذاشته شده است.

این کلمه اولین بار در سال 1968 توسط گروهی از ویروس شناسان در نشریه “نیچر” برای این خانواده جدید ویروس‌ها به کار برده شد. این نام به شکل و ظاهر ویروس زیر میکروسکوپ اشاره دارد که برآمدگی های بزرگ اطراف آن “تاج خورشیدی” را در ذهن تداعی می‌کند. این برآمدگی ها که پپلومر(peplomer) نام دارند، پروتئین‌های روی سطح ویروس هستند. به همین ترتیب به “تاج خورشیدی” نیز به دلیل شکل ظاهری تاج مانندی که دارد، کرونا(corona) گفته می‌شود.

چرا نام ویروس و بیماری با یکدیگر تفاوت دارند؟

ویروس‌ها و بیماری‌هایی که پدید می‌آورند، اغلب نام‌های متفاوتی دارند. برای مثال، “اچ‌آی‌وی”(HIV)، نام ویروسی است که موجب بروز بیماری “ایدز” (AIDS) می‌شود. مردم معمولا نام بیماری را می‌شناسند اما نام ویروس عامل آن را نمی‌دانند.

روند و هدف نام‌گذاری ویروس‌ها و بیماری‌ها، با یکدیگر تفاوت دارند. نام ویروس‌ها، براساس ساختار ژنتیکی آنها انتخاب می‌شود تا به سهولت آزمایش‌های تشخیصی، کشف واکسن‌ها و داروها کمک کند. ویروس‌شناسان و جامعه علمی، کار نامگذاری را انجام می‌دهند و ویروس‌ها، توسط “کمیته بین‌المللی طبقه‌بندی ویروس‌ها”(ICTV) نام‌گذاری می‌شوند.

بیماری‌ها برای ایجاد بحث در مورد پیشگیری از بیماری، گسترش، انتقال، شدت و درمان آن نامگذاری می‌شوند. آمادگی برای بیماری‌های انسانی و واکنش‌ در برابر آن نیز در حوزه وظایف “سازمان جهانی بهداشت” (WHO) تعریف شده است؛ در نتیجه بیماری‌ها رسما توسط این سازمان نامگذاری می‌شوند.

نامگذاری کووید- 19

کمیته بین‌المللی طبقه‌بندی ویروس‌ها در 11 فوریه سال 2020، نام “کروناویروس سندرم حاد تنفسی2″(SARS-CoV-2) را برای این ویروس جدید انتخاب کرد. دلیل انتخاب این نام این بود که ویروس مورد نظر، با کروناویروس عامل شیوع “سارس”(SARS) در سال 2003 مرتبط است اما دو ویروس به رغم وجود این ارتباط، با یکدیگر متفاوت هستند.

سازمان جهانی بهداشت در 11 فوریه سال 2020 و در پی دستورالعمل‌های منتشر شده توسط “سازمان بهداشت جهانی حیوانات”(OIE) و “سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد” یا “فائو”(FAO)، کووید-19 را به عنوان نام این بیماری برگزید. سازمان جهانی بهداشت و کمیته بین‌المللی طبقه‌بندی ویروس‌ها، هم در مورد نامگذاری ویروس و هم نامگذاری بیماری، اتفاق نظر داشتند.

نهایتا نام‌های رسمی اعلام شده برای این بیماری، “کووید-19″(COVID-19) و برای ویروس عامل آن، “کروناویروس سندرم حاد تنفسی2” (SARS-CoV-2) اعلام شدند.


آمار درباره کرونا

قبل از بررسی اقدامات پیشگیرانه، بیایید نگاهی به اعداد و ارقام مربوط به این ویروس بیندازیم.

  • تا تاریخ 27 فوریه سال 2020 (هفتم اسفند)، 82294 مورد COVID-19 تأیید شده که 95 درصد از این موارد در چین بوده است.
  • آمار جهانی مرگ و میر ویروس تا این تاریخ، 2804 مورد بوده است.
  • تا تاریخ یاد شده این ویروس خودش را به 46 کشور رسانده است، به غیر از چین، کشورهای کره ، ایتالیا ، ژاپن و ایران کشورهایی هستند که از لحاظ شیوع ویروس در صدر می شوند.
  • نشانه‌های ابتلا به ویروس می ‌توانند بین ۲ تا ۱۴ روز پس از ابتلا پدیدار شوند.
  • بدون اقدامات مهارکننده مانند قرنطینه، تخمین زده می شود که یک فرد آلوده بتواند ویروس را در 1.5-3.5 نفر گسترش دهد.
  • اگرچه ویروس می تواند هر کسی را آلوده کند، اما مرگ و میر ناشی از ابتلا به آن با افزایش سن افزایش می یابد.
  • به عنوان مثال، کسانی که دهه 50 زندگی خود را تجربه می کنند، سه برابر بیشتر از کسانی که در دهه 40 قرار دارند، در اثر ابتلا به کرونا می میرند. این در حالی است که میزان مرگ و میر در بزرگسالان بالای 80 سال، نزدیک به 15 درصد گزارش شده است.
  • سازمان جهانی بهداشت 15 آزمایشگاه تشخیص COVID-19 را در سراسر جهان از جمله کشورهایی مانند استرالیا، سنگال، فرانسه، روسیه، هند و ایالات متحده منصوب کرده است.

علائم و نحوه تشخیص ابتلا به کرونا ویروس

ارائه دهندگان خدمات بهداشتی می توانند با انجام یک معاینه فیزیکی، در نظر گرفتن تاریخچه پزشکی و انجام آزمایشات آزمایشگاهی، از جمله آزمایش خون، تست خلط یا سواب گلو، وجود کروناویروس در بدن را تشخیص دهند. افرادی که به تازگی به چین سفر کرده اند یا با کسی که آلوده به ویروس بوده ارتباط نزدیکی داشته اند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

علائم کروناویروس مشابه سایر عفونت های تنفسی از جمله سرماخوردگی است. برخی از علائم شایع عبارتند از:

  • تب
  • تنگی نفس
  • سرفه کردن
  • آبریزش بینی
  • سردرد
  • تنفس دشوار
  • گلو درد
  • درد قفسه سینه

در موارد شدید و جدی، کروناویروس ممکن است باعث مشکلات جدی تری از جمله ذات الریه، نارسایی کلیه، سندرم حاد تنفسی حاد یا حتی مرگ شود.


فرد بهبود یافته از کرونا تا چه زمانی می‌تواند ناقل باشد؟

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: افراد دارای علایم کووید-۱۹ باید تا ۱۴ روز بعد از مثبت بودن نتیجه آزمایش کرونا در قرنطینه باشند.

ابراهیم قادری امروز (28 تیر) در جمع خبرنگاران، در پاسخ به این سوال که فرد بهبود یافته از کرونا تا چه زمانی می‌تواند ناقل باشد، اظهار کرد: شدت و مدت زمان انتقال ویروس کووید۱۹ بر حسب شدت بیماری در افراد مختلف متفاوت است.

وی افزود: به طور معمول افراد باید تا ۱۴ روز بعد از بروز علایم شان در قرنطینه خانگی باشند چرا که بیماری از طریق ذرات تنفسی و تماس نزدیک تا حدود ۱۴ روز قابل انتقال است و حتی در بیماران با علایم شدید امکان دارد تا ۲۰ روز هم ناقل ویروس باشند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: در صورتی که فرد با وجود علائم خفیف نیاز به بستری کردن نداشت و به سرعت بهبود یابد، معمولاً تا ۱۰ روز بعد از شروع علایم به شرط نداشتن علائم در حداقل سه روز اخیر، می‌تواند به محل کار رود.

قادری خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود افرادی که مدت زمان قرنطینگی آن‌ها تمام می‌شود بازهم حتماً از ماسک استفاده کنند به خصوص زمانی که به اماکن عمومی می‌روند حتماً آن را جدی بگیرند تا باعث انتقال بیماری نشوند چون امکان دارد هنوز ناقل ویروس باشند و یا حتی امکان آلودگی مجدد خودشان هم‌وجود دارد.

به گفته وی متأسفانه بسیاری از افراد بعد از کاهش علایم به سرعت از خانه خارج شده و در محل کار یا دورهمی ها و سایر اماکن حاضر می‌شوند، اما باید دانست که این کار تنها باعث طولانی‌تر شده زنجیره انتقال ویروس خواهد شد و می‌تواند افراد دیگر را به بیماری مبتلا سازد.


کرونا و تغییر سبک زندگی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اعتقاد دارد که سبک زندگی بشر پس از بحران کرونا ممکن است دچار تغییرات کلی شود و افراد معمولا خود را با شرایط پیش آمده وفق می‌دهند.

محمدرضا شالبافان روز چهارشنبه در گفت ‌وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره تغییر سبک زندگی پس از بحران کرونا بیان کرد: این امکان وجود دارد که سبک زندگی بشر در کشورهای مختلف، پس از بحران کرونا به کلی تغییر کند. کشورهایی مثل ایران به ارتباط گرم فیزیکی مانند در آغوش گرفتن و دست دادن معروف هستند که در فرهنگ ما وجود دارد و حتی بخشی از ویژگی‌های شخصی افراد محسوب می‌شود. این موارد ممکن است در آینده نزدیک به کلی تغییر کند.

وی ادامه داد: بشر همواره با شرایط پیش آمده خود را وفق می‌دهد و در شرایط حاد، بحران‌ها آزار دهنده هستند. وقتی شرایط به وضعیت معمولی بر می‌گردد و مردم سر کار می‌روند، به مرور یاد می‌گیرند که باید فاصله گذاری را رعایت کنند. ما در کشور محدوده فیزیکی کمی برای سایر افراد قائل هستیم. تغییر ناگهانی و از دست دادن حمایت‌ها برای افراد نگران کننده است.

سالمندان منابع عاطفی غنی جامعه هستند

این روان پزشک گفت: از طرفی بسیاری از افراد در بحران کرونا، رابطه خود را با بستگان سالمند قطع کردند، زیرا سالمندان در خطر بیشتری قرار دارند. این اقدام منطقی است، اما باید توجه کرد که سالمندان منابع عاطفی غنی برای جامعه محسوب می‌شوند.

وی افزود: هرچند برخی افراد معمولا اظهار نظرهایی در مورد سالمندان انجام می‌دهند که خوشایند نیست و منجر به نگرانی بیش از حد و سرخوردگی این افراد می‌شود که عمر خود را در جامعه سپری کرده‌اند.

تاثیر مسائل اقتصادی بر رفتار مردم

شالبافان درباره تاثیر شرایط اجتماعی و اقتصادی بر مردم در دوران کرونا اظهار کرد: شرایط بحران کرونا در کشور با خیلی از کشورهای دیگر متفاوت است. زیرا این بحران پس از مشکلات دیگری اتفاق افتاد و جامعه‌ای که مستعد مشکلات مختلفی بود، به بحران کرونا رسید و شاید این موضوع یکی از آخرین اتفاقاتی بود که به سلامت روان مردم می‌توانست آسیب بزند.

وی ادامه داد: بسیاری از مردم نتوانستند کارهای خود را به سرعت تعطیل کنند و به خاطر مشکلات اقتصادی مجبور بودند کار خود را ادامه بدهند. در واقع این افراد نمی‌خواستند به دیگران آسیب بزنند، اما در شرایط اقتصادی خاصی قرار داشتند.

وضعیت سلامت روان در جوامع مختلف

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره وضعیت سلامت روان در جوامع مختلف در دوران کرونا گفت: بر اساس گزارش‌های جهانی، وضعیت سلامت روان در طول بحران کرونا رو به بدتر شدن رفته و بخشی از این موضوع به کرونا بر می‌گردد و بخشی مربوط به سوگ‌های حل نشده افراد است. حتی اختلافات زناشویی در طول دوران قرنطینه کرونا وضعیت بدتری پیدا کرد و ممکن است در ماه‌های آینده هم ادامه داشته باشد.

وی درباره احتمال افزایش خودکشی در این دوران بیان کرد: باید توجه کرد که خودکشی یک اتفاق منفرد نیست و به عوامل مختلف روان پزشکی و اجتماعی و اقتصادی ارتباط دارد. اگر گزارشی مبنی بر کاهش خودکشی وجود دارد به این معنی نیست که وضعیت سلامت روان جامعه بهتر شده است.

تغییر سبک زندگی با رعایت دستورالعمل‌ها

این روان پزشک اظهار کرد: خیلی افراد تلاش کردند سبک زندگی خود را در دوران قرنطینه کرونایی تغییر بدهند. حتی افراد علاقه‌هایی که مدت‌ها نمی‌‎توانستند به آن بپردازند را در این دوران انجام دادند. یکی از مهمترین اقدامات این است که افراد، روابط خود را با رعایت دستورالعمل‌ها و حضور در فضاهای باز دنبال کنند.


آیا کروناویروس در هوای گرم از بین می رود؟

اگر به ویروس هایی مانند آنفولانزا یا سرماخوردگی نگاهی بیندازید می بینید که این ها بیشتر در فصول سرد سال یعنی پاییز و زمستان اوج می گیرند و افراد زیادی را درگیر می کنند.

عوامل محیطی نقشی تاثیر گذار در شیوع ویروس دارد. کمبود سطوح رطوبت در فصول سرد سال می تواند سرعت انتقال آنفولانزا و همچنین شیوع ویروس سین‌ سیشیال تنفسی (Respiratory Syncytial Virus) را تسریع بخشد.

مرس (MERS) نیز ویروسی شبیه به کویید ۱۹ بوده که اولین بار در سال ۲۰۱۲ در عربستان سعودی ظاهر شد و با گرم تر شدن هوا نیز از سرعت شیوع آن کاسته شد.

همانطور که می دانید در فصول سرد سال افراد، بیشتر با کمبود سطوح ویتامین D مواجه می شوند و برخی از کارشناسان پیش بینی می کنند که همین افت سطح ویتامین D در فصول سرد سال می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و افراد را در مقابل ابتلا به عفونت ها آسیب پذیرتر کند.

دکتر Iahn Gonsenhauser رئیس مرکز پزشکی دانشگاه ایالتی اوهایو در کلمبوس، می ‌گوید: “دمای بهینه برای شیوع بیشتر ویروس، دمای حیوانات خون‌ گرم است که دمایی بسیار بالا و نزدیک به ۱۰۰ درجه فارنهایت است.”

“یکی از مواردی که فکر می کنیم به کاهش سرایت ویروس کمک می کند، کاهش سهولت در انتقال ویروس در ماه های گرم است چرا که عطسه و سرفه هم در این ماه ها اغلب کمتر است.”

با این تفاسیر، آیا گرما Covid-19 را نابود می کند؟

در حال حاضر، به نظر می رسد عوامل دیگر یعنی عدم ایمنی و رفتار انسانی ما هر گونه نقش آب و هوایی را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

دکتر Gonsenhauser می گوید: “ما به وضوح در مناطق گرمی مانند کالیفرنیا، فلوریدا و آریزونا می بینیم که آب و هوای گرم نتوانسته میزان شیوع ویروس را کاهش دهد.”

البته به این معنا نیست که حتی در آینده آب و هوا تاثیری در روند سرایت و شیوع ویروس ندارد، بلکه ممکن است در فصل های سرد پیش رو، بسیار خطرناک تر از این عمل کند.

همچنین بخوانید: انشا در مورد بهداشت | انشا در مورد پاکیزگی