خواص تخمه کدو

 خواص تخمه کدو

تخمه کدو در کنار مزه فوق العاده ای که دارد فواید مهمی برای بدن می تواند داشته باشد. تخمه کدو سرشار از مواد معدنی مهمی همچون منگنز، فسفر و روی است. همچنین تخمه کدو چربی بسیار کمی دارد و سرشار از فیبر غذایی می باشد. این دانه مملو از آنتی اکسیدان های حیاتی، مواد معدنی مانند پتاسیم و ویتامین ها هستند. ویتامین هایی مانند ویتامین B-6، ویتامین C و ویتامین E و ویتامین K را می توان در تخمه کدو پیدا کرد.

مواد تشکیل دهنده این دانه خواص جالبی را به آن می دهد. به طور مثال خواص تخمه کدو موجب بهبود زخم ها و تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد. این دانه خوشمزه همچنین به سیستم ایمنی بدن کمک می کند تا در برابر باکتری ها و ویروس ها مبارزه کند. خواص تخمه کدو تنها محدود به این ها نمی شود با ما همراه شوید تا در آلامتو خواص این دانه خوشمزه را بررسی کنیم.

خواص تخمه کدو برای کودکان

اگر کودک شما سن بسیار کمی دارد به او آجیل یا دانه هایی مانند تخمه کدو ندهید. شاید این کوچک باشند و خطر خفه شدن وجود نداشته باشد اما می توانند در راه هوایی کودک گیر کرده و باعث عفونت شود. اما اگر کودکتان سن بیشتری دارد این دانه بسیار برای او مفید خواهد بود. اصولا تخمه کدو دارای تعداد استثنایی ویتامین ها و مواد معدنی است.

همچنین بخوانید: گندم سیاه چیست و چه خواصی در طب سنتی به ویژه برای کودکان دارد

خواص تخمه کدو برای کودکان

این ویتامین ها همانطور که گفتیم موجب بهبودی زخم ها و یا تقویت سیستم ایمنی بدن کودک شما می شود. علاوه بر این تخمه کدو حاوی مواد مغذی است که برای رشد کودک شما ضروری هستند، مانند مس، روی، آهن و منیزیم. کودکان اغلب دچار کمبود روی و آهن هستند. پس تخمه کدو حداقل موجب رفع کمبود این دو ماده خواهد شد.

خواص تخمه کدو برای مو

یکی از خواص تخمه کدو بهبود رشد مو است. زیرا تخمه کدو حاوی کوکوربیتاسین است که یک اسید آمینه منحصر به فرد است که منجر به رشد موها توسط آن خواهد شد. همچنین تخمه کدو به دلیل اینکه حاوی ویتامین C است نقش مهمی در ترمیم بخش های آسیب دیده مو و ترمیم ساقه مو دارد. طبق پژوهش ها ماساژ پوست سر با روغن تخم کدو یا مصرف روزانه یک مشت تخمه کدو می تواند موجب تقویت و افزایش رشد موهایتان شود.

همچنین بخوانید: استفاده از آب، روغن و ماسک شنبلیله برای ریزش مو و طرز استفاده از آن

 خواص تخمه کدو برای مو

خواص تخمه کدو برای دیابت

دانه های کدو حاوی مقادیر بالایی منیزیم هستند. منیزیم در رژیم غذایی اغلب افراد به اندازه کافی قرار ندارد. به همین دلیل زیاد از آن استفاده نمی کنند. اما وجود منیزیم در پیشگیری از دیابت بسیار کمک کننده است. مقادیر مناسبی از منیزیم به تنظیم سطح قند خون کمک می کند و خطر دیابت شما را کاهش می دهد.

در واقع هنگامی که قند خون افزایش می یابد منیزیم به کمک بدن آمده و بدن با ترشح هورمون گلوکاگون قند اضافی خون را در بدن بصورت یک قند ذخیره ای به نام گلیکوژن ذحیره می کند و به این روش قند خون تنظیم می شود.

همچنین بخوانید: فواید سیاه دانه برای قند خون و خواص آن برای درمان دیابت

خواص تخمه کدو برای دیابت

خواص تخمه کدو برای کبد چرب

تخم کدو حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6، آنتی اکسیدان ها و فیبر است. این ترکیب موجب تنظیم تعداد آنزیم های کبدی و اصلاح عملکرد کبد خواهد شد. همچنین تخمه های کدو حاوی ویتامین E هستند که به محافظت از کبد در برابر آسیب بیشتر کمک می کند و یک میان وعده سالم برای خوردن بین وعده های غذایی است.

خواص تخمه کدو برای پروستات

تخمه کدو حاوی  فیتوکمیکال و روی است. این دو ماده یک ترکیب اصلی و اساسی برای سلامتی و عملکرد درست و تنظیم شده پروستات هستند. در واقع فیتوکمیکال می تواند در اغلب افراد اثرات دی هیدروتستوسترون را بر پروستات کاهش دهد و از تبدیل تستوسترون به دی هیدروتستوسترون جلوگیری می کند.

علاوه بر این روی نیز برای عملکرد طبیعی پروستات حیاتی است. در واقع، یک پروستات طبیعی دارای بالاترین سطح روی در بدن است. در نتیجه خواص تخمه کدو تاثیری غیر مستقیم و حتی مستقیم بر سلامت و عملکرد پروستات می گذارد.

همچنین بخوانید: خواص چلغوز برای اسپرم، زنان باردار، جنین و دیابت چیست؟

خواص تخمه کدو برای پروستات

خواص تخمه کدو برای معده

مطالعات نشان می دهد که خواص ضد التهابی تخمه کدو می تواند در بهبود التهاب معده و همچنین ورم معده کمک کند. خواص تخمه کدو همچنین به درمان یبوست و بهبود مشکلات روده کمک می کند.

خواص تخمه کدو برای بارداری

این دانه های سبز کوچک سرشار از آهن و منیزیم و بسیاری دیگر از مواد معدنی مفید هستند که این مواد به تقویت مادر در دوران بارداری کمک می کند. در واقع در این دوران نیاز بدن مادر به آهن و مواد مغذی و ویتامین ها افزایش می یابد. زیرا بخشی از آن ها به جنین داده می شود. مانند تمام آجیل ها و دانه ها، آنها نیز منبع خوبی از پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 هستند که اغلب در رژیم غذایی کمبود دارند. امگا 3 برای رشد مغز و چشم جنین ضروری است.


نظر خود را بیان کنید