سرکه سیب یکی از انواع سرکه و چاشنی های پرکاربرد و محبوب در میان مردم است که بسیار هم مفید بوده و می توان از آن برای انواع غذاها و سالاد و داخل انواع ترشی ها و… استفاده کرد. تهیه این چاشنی پرکاربرد در منزل علاوه بر اینکه کار بسیار راحتی است با مواد کمی هم تهیه می شود و از نظر عطر و طعم بسیار باکیفیت تر و مقرون به صرفه و سالم تر نسبت به نمونه های داخل بازار می باشد زیرا که سرکه های بازار به دلیل وجود اسیدسیتریک و مواد نگهدارنده کمی مضر هستند. سرکه سیب دارای مصارف دارویی فراوانی بوده و همین یکی از دلایل محبوبیت آن است از جمله از آن برای شادابی پوست و مو و برای لاغری و چربی سوزی و… استفاده می شود. امروز در آلامتو طرز تهیه سرکه سیب خانگی بدون کپک و افزودنی را به شما آموزش خواهیم داد پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه سرکه سیب خانگی
- سیب به مقدار دلخواه
- شیشه ای مناسب برای نگهداری سرکه
همچنین بخوانید: طرز تهیه ترشی انبه بندری خانگی آسان با تمر هندی و سرکه سفید
طرز تهیه سرکه سیب خانگی خوشمزه و فوری
مرحله اول: آماده سازی سیب ها
ابتدا تمامی سیب ها را به خوبی با آب سرد بشویید و بعد آن ها را از وسط به چهار قسمت تقسیم کنید و بعد تمام تخم های سیب ها را با چاقو درآورید. دقت داشته باشید که تمامی تخم های سیب ها را خارج کنید در غیر این صورت ممکن است طعم سرکه ی شما تلخ شود. سپس آن ها را کمی روی پارچه ای تمیز قرار دهید تا آبی که از زمان شسته شدن هنوز روی آن ها باقی مانده است کمی خشک شود.
مرحله دوم: آبگیری سیب ها
سپس تمامی سیب ها را با آب میوه گیری آبگیری کنید و آب آن ها را به خوبی بگیرید. دقت داشته باشید دلیل آن که آب سیب ها را میگیریم و بعد از آن ها استفاده می کنیم آن است که بازدهی سرکه سیب حداکثری باشد و در زمان کمتری عمل بیاید. سپس ظرف شیشه ای مناسبی برای نگهداری سرکه انتخاب کنید و آن را برداشته و درون آن مقداری از آب سیبی که گرفته بودید را بریزید توجه داشته باشید که توفاله های سیب ناشی از آب گیری را اصلاً بیرون نریخته و بعد از گرفتن آب سیب ها تفاله های سیب را هم به صورت لایه لایه به آب سیب داخل ظرف اضافه کنید و به همین صورت شیشه را تا آخر پر کنید.
مرحله سوم: درست کردن تخمیر
در این مرحله برای آن که فرآیند تخمیر به درستی انجام شود بهتر است که درب ظرف سرکه به طور کامل بسته نشود تا اکسیژن هوا بتواند داخل ظرف وارد شود سپس پارچه نازک و سفیدی را به آرامی دور درب ظرف سرکه بپیچید و آن را محکم نبندید. سپس ظرف سرکه را در دمای مناسب 30 تا 35 درجه قرار دهید تا زمانی که سرکه مگس بیاندازد. دقت داشته باشید که حفظ دما در این قسمت بسیار نکته ی مهمی است. توجه کنید که در این مدت هر چند وقت یک بار درب ظرف سرکه را باز کنید و مواد داخل ظرف را با قاشقی تمیز مقداری هم بزنید و مجدد به همان شکلی که گفته شد درب ظرف را ببندید.
مرحله چهارم: صاف کردن سرکه
ظرف بزرگی را به همراه آبکش و پارچه ی تنظیف برداشته و آبکش را روی ظرف قرار دهید و پارچه را روی آبکش قرار دهید و سرکه ای که درست کرده اید را روی پارچه درون آبکش بریزید و خوب آن را ببندید و با دست به آن فشار وارد کنید تا سرکه به خوبی صاف شود و پس از آن هم سرکه صاف شده را درون ظرف شیشه ای مورد نظر خود بریزید. دقت داشته باشید که این سرکه حداقل ظرف مدت بیست روز آماده و تهیه می شود. پس از آن هم سرکه سیب خانگی شما آماده استفاده است میل کنید و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان
همچنین بخوانید: طرز تهیه ترشی نازخاتون شمالی مجلسی با بادمجان، هویج و سرکه
نکات کلیدی در تهیه سرکه سیب خانگی
- برای تبدیل نشدن سرکه به الکل بهتر است ابتدا مقداری نمک روی سیب ها بریزید.
- می توانید در صورت دسترسی نداشتن به آبمیوه گیری بدون آب گرفتن سیب ها نیز از آن ها استفاده کنید.
- ظرف شیشه ای که برای نگهداری سرکه استفاده می کنید باید تمیز و بدون بو باشد تا سرکه سیب شما خراب نشود.
- در صورتی که دما مناسب نباشد سرکه درست نمی شود و یا فرآیند تخمیر آن خیلی کند پیش می رود.
- دمای 30 تا 35 درجه دمایی است که اگر درون آن قرار گیرید احساس گرما می کنید.
- سرکه اصل خانگی هیچ وقت شفاف نمی شود و رنگ آن کدر است.
- سرکه شما هر چه بیشتر باقی بماند طعم بهتری می گیرد.
- اگر سرکه شما کپک سفید زد نگران نباشید و اگر کپک زرد و یا سیاه زد به معنی آن است که ظرف شما کثیف و یا چرب بوده.
همچنین بخوانید: طرز تهیه خیار شور فوری خانگی سرکه ای و خوشمزه با ماندگاری بالا
♨ نکات مهم «طرز تهیه سرکه سیب خانگی خوشمزه و فوری بدون کپک و افزودنی»
✚ برای تبدیل نشدن سرکه به الکل بهتر است ابتدا مقداری نمک روی سیب ها بریزیم.