به منظور گرامیداشت روز ملی کار آفرینی در این مطلب به تاریخ دقیق روز ملی کار آفرینی در سال 1403 و علت نامگذاری آن میپردازیم.
روز ملی کار آفرینی در سال 1403 کی و چه روزی است؟
تاریخ دقیق روز کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفه ای در تقویم شمسی برابر است با:
روز دوشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
تاریخ دقیق روز کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفه ای در تقویم قمری برابر است با :
روز دوشنبه ١٣ شوال ١٤٤٥
تاریخ دقیق روز کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفه ای در تقویم میلادی برابر است با :
روز دوشنبه 22 آپریل 2024
همچنین بخوانید: اصول موفقیت کارآفرینی
علت نامگذاری 6 مرداد به عنوان روز کار آفرینی چیست؟
در تقویم کشور ما روز 6 مرداد به روز کار آفرینی نامگذاری شده است. دلیل این نام گذاری تاثیر مهم کار آفرینی بر اقتصاد کشور است. کار آفرین به کسی گفته می شود که مخاطره های یک فعالیت اقتصادی را، اداره، سازمان دهی و تقبل کند.
نه تنها در ایران بلکه در تمامی کشور های سراسر جهان، کار آفرینی نقش مهمی دارد. در کشور های پیشرفته از سال 1970 به بعد به کارآفرینی توجه ویژه ای شده است. در کشور های توسعه یافته نیز از سال 1980 کم و بیش در برنامه های توسعه اقتصادی کشور قرار گرفت. در کشور ما ایران توجه به نقش کار آفرینی از سال 1380 بیشتر شد.
کار آفرینی می توانند باعث به حرکت در آوردن سرمایه های ملی اعم از نیروهای انسانی و جوانان کشور شود. عصر دنیا امروز، عصر کار آفرینی است. تمامی موسسات آموزشی، خدماتی، شرکت ها، کارخانه ها، واحدهای دولتی و.. جزو کار آفرینان هستند. زیرا این نهاد ها همگی به تربیت نیروها متخصص و کار بلد کمک می کنند. بدون شک کار آفرینی و مهارت دو واژه ای هستند که با یکدیگر ارتباط مستقیمی دارند. بدون داشتن مهارت، کار آفرینی ممکن نخواهد. افراد کار آفرین می توانند باعث ایجاد رفاه و پیشرفت در جامعه شوند.
فردی که به عنوان یک کار آفرین شروع به فعالیت می کند، با ایجاد بستر های مناسب می تواند از نیروهای فعال و جوان استفاده کند. این کار باعث می شود که نیروهای تحصیل کرده و کار بلد بی کار نباشند. کارآفرینها در بهبود شاخصهای مهم اقتصاد از جمله اشتغال، بهرهوری و رشد اقتصادي نقش محوري داشته و خواهند داشت. به همین دلیل در بیشتر کشور های توسعه یافته و درحال توسعه، مسئولین اقتصاد، به کار آفرینی توجه ویژه ای دارند و حتی سعی می کنند شرایطی را برای پیشرفت و گسترش هرچه بیشتر کار آفرینی فراهم کنند.
نام گذاری یکی از روز های تقویم به کار آفرینی، بیانگر اهمیت این واژه است. با اینکار هر سال به مردم کشور و مسئولان، اهمیت این کلمه یادآوری می شود. در کشور ما در چند سال اخیر، هر ساله مراسم های برای تجلیل از کار آفرینان برگزار می شود. اینکار باعث می شود تا مردم هرچه بیشتر به اهمیت کار آفرینی پی ببرند. و همچنین انگیزه ای باشد برای افراد تا در این مسیر قدم بردارند.
همچنین بخوانید: 6 راه برای غلبه بر اضطراب و استرس کارآفرینی
چه کسانی می توانند کارآفرین باشند؟
با توجه به اهمیتی که کارآفرینی در چند دهه اخیر پیدا کرده است، در آیند حتما شاهد افراد زیادی خواهیم بود که در این زمینه فعالیت می کنند. زنان در سراسر جهان نیز می توانند به راحتی در این مسیر قدم بردارند و تحولات عظیمی در جهان به وجود آورند. کار آفرینی می تواند بستر مناسبی برای زنان، به وجود آورد تا بتوانند به استقلال و شکوفایی برسند. اکنون نیز در جهان کم نیستند زنانی که از افتخار آفرین ترین کار آفرینان جهان هستند. کار آفرینی راه را برای همه باز گذاشته است تا هرکسی با هر میزان دانش و امکانات بتواند به شکوفایی و موفقیت برسد. برای کار آفرین شدن هیچ گونه محدودیت سنی و جنسی وجود ندرد. و همین فراگیر بودن آن می تواند تحول آفرین باشد.
کارآفرینی به چه مهارت های نیاز دارد؟
کار آفرین به فردی گفته می شود که یک کسب و کار را راه اندازی و مدیریت می کند. هر فردی می تواند کار آفرین باشد، اما به شرطی که مهارت لازم برای آن را داشته باشد. بدون داشتن مهارت های لازم، مطمئنا در همان ابتدای کار با شکست مواجه خواهید شد. فردی که می خواهد کار آفرین شود باید توانایی و مهارت مواجه شدن با ریسک ها و چالش ها را داشته باشد.
معمولا در کار آفرینی ریسک های در حوزه، مالی، عاطفی، شغلی و.. در کسب و کار به وجود می آید. اگر فرد مهارت لازم برای کنترل آنها را نداشته باشد، حتما با شکست مواجه خواهد شد.
مهارت های که برای یک کار آفرین موفق لازم است عبارت است از:
• ارتباط موثر
• فروش
• مهارت یادگیری در حوزه کار آفرینی
• تمرکز
• استراتژی کسب و کار
• تفکر خلاقانه در کارآفرینی
• ریسکپذیری در کارآفرینی
• پایبندی به اصول اخلاقی کار
برای موفق شدن در زمینه کار آفرینی همه این مهارت ها را باید داشته باشید. در ابتدا شاید با خود فکر کنید که کار آفرینی کار سختی نیست و تنها با داشتن یک ایده ی اقتصادی خوب می توان کارآفرین موفقی شد. اما باید به شما بگوییم که اگر شما هر کدام از مهارت های گفته شده را نداشته باشید، نمی توانید به موفقیت برسید و حتما در مرحله ای از کارتان شکست خواهید خورد.