رضایتمندی یکی از ویژگی هایی است که انسان خوشبخت از مزایای آن بهره میبرد؛ در مسیر خوشبختی باید بتوانید رضایتمندی را در اولویت خود قرار دهید تا بیشترین لذت را از زندگی خود ببرید.
در این بخش مجموعه ای از مقالات مرتبط با رضایت از زندگی را برای شما آماده کرده ایم تا بتوانید انشایی کامل باموضوع رضایتمندی را آماده کنید.
رضایتمندی چیست؟

رضایتمندی در زندگی چیست؟
آیا شما از زندگی خود رضایت دارید؟ رسیدن به رضایت از زندگی شما را تبدیل به یک انسان شاد و خوشبخت خواهد کرد و البته جالب است که این رابطه به صورت برعکس نیز صدق میکند.
به گزارش آلامتو و به نقل از سپیده دانایی؛ مفهوم رضایت از زندگی، هرچند که با مفاهیم دیگری مانند خوشبینی و شادکامی نزدیک است، اما تعریف خاص خود را دارد. رضایت از زندگی به معنی احساس فرد در مورد عملکرد و شرایط زندگیاش و یا به عبارت دیگر ارزیابی سلامت و بهزیستیاش است.
سازمان بهداشت جهانی، کیفیت زندگی را به صورت زیر تعریف کرده است:
درک و آگاهی افراد از موقعیت خود در زندگی در متن فرهنگ و نظام ارزشهای محل زندگیشان و در ارتباط با اهداف، انتظارات، استانداردها و مسائل مربوط به خود فرد میباشد و با عوامل زیر مرتبط است:
- سلامت جسمانی
- وضعیت روانی
- میزان استقلال
- روابط اجتماعی
- باورها و ارزشها
این درک و آگاهی به دو صورت عینی و ذهنی بروز میکند. جنبه عینی کیفیت زندگی همان شیوة رفتارهای قابل مشاهده فرد در جنبه های مختلف زندگی است، از اینرو مردم با مشاهده نحوة زندگی یک فرد میتوانند در مورد کیفیت زندگی او قضاوت کنند.
ادامه مقاله: رضایت مندی چیست؟
رضایت از زندگی چیست؟
آیا شما از زندگی خودتان لذت میبرید؟ رضایت از زندگی را چگونه تعریف میکنید و چه راهکاری برای تقویت آن دارید؟

رضایت از زندگی
مفاهیم و هیجانات مثبتی همچون نشاط، شادی، لذت از زندگی، رضایت از زندگی و… بسیار بههم نزدیک هستند.
تجربهی شادمانی و رضایت از زندگی، هدف برتر در زندگی افراد بشر بهشمار میرود؛ لذا افراد در طول زندگی خود در تلاش برای دستیابی به آن هستند. دینر، محققی که در زمینهی رضایت از زندگی تحقیقات بسیاری انجام داده است، معتقد است رضایت از زندگی، از نگرش و ارزیابی عمومی فرد نسبت به کلیت زندگی خود یا برخی از جنبههای زندگی همچون زندگی خانوادگی، شغلی، اوقات فراغت، درآمد و… منشاء میگیرد.
در واقع رضایت از زندگی بازتاب فاصله میان ایدهآلهای شخص و وضعیت فعلی او است و هر چه شکاف میان ایدهآلهای شخص و وضعیت فعلی فرد بیشتر شود، بالطبع رضایتمندی او کاهش مییابد.
در یک تعریف کوتاه و مفهومی، رضایت از زندگی را، احساس خرسندی کلی فرد از زندگی تعریف میکنند. اما با توجه به اهمیت مفاهیم و هیجانات مثبت، مانند لذت از زندگی و شادی، با مروری در تاریخچهی علم روانشناسی میبینیم این علم در مسیر خود، از پرداختن به وجه مثبت زندگی و هیجانات مثبت غافل مانده است؛ اما چرا؟
جهتگیری تحقیقات روانشناسی در گذشته، پیرامون ویژگیهای شخصیتی و ذهنی انسان صرفا به سمت عوامل منفی و بیماریهای ذهنی گرایش داشت؛ بهطوری که دغدغههای عمدهی علم روانشناسی شامل مواردی چون درد، عصبانیت، خشونت، بیماریهای ذهنی و روانی، خودکشی، ترس، نگرانی، افسردگی و مواردی این چنین بوده است. تا جایی که ۸۳ درصد از تحقیقات انجامشده، پژوهشهای مربوط به احساسات منفی را گزارش میدهند.
ادامه مقاله: رضایت از زندگی چیست؟
راه های راضی بودن از زندگی
در ابتدا پیشنهاد میکنیم مقاله رضایت از زندگی چیست را با دقت بخوانید و سپس اگر به دنبال راضی بودن از خودتان و زندگیتان هستید این مقاله را مطالعه کنید.
اگر از بینی بزرگ، ظاهر نامرتب همسرتان، طعنه های مادرشوهر، دوست حسود و کلا از ساز ناکوک روزگار خسته شده اید، با مطلب امروز ما همراه باشید.
بسیاری از روانشناسان و مشاوران خانواده، معتقدند که ریشه تمام مشکلات ما در «رضایت نداشتن» نهفته است و رضایت یعنی شاد بودن از آنچه هستیم و آنچه داریم.
شاید شما نیز درگیر مشکلات مختلفی در حوزه شخصی، خانوادگی و همچنین در زمینه ارتباط با همکار، همسر، فرزند و دیگران هستید. به نظر می رسد که گمشده اصلی در زندگی امروزه، نحوه برخورد و روبه رو شدن مان با مشکلات و ناملایمات است. در ادامه با اقتباس از کتاب کوچک رضایت نوشته «لئو بابوتا» با چهار گام اساسی برای کسب رضایت در زندگی آشنا می شویم.
ادامه مقاله: راضی بودن از زندگی
رضایت اقتصادی چیست؟
وقتی که پول و درآمد شما کافی نیست، نمیتوان به راحتی رضایت اقتصادی کسب کرد. قرض، حسابهای خالی، و درآمد بسیار کم همه میتوانند از نظر احساسی شما را تخلیه کنند.

رضایت اقتصادی در زندگی
این موقعیتها برای همه ما بسیار معمول هستند. اما بعضی از مردم فهمیدهاند چگونه میتوان رضایت اقتصادی داشت. راز آنها چیست؟ باید بدانید که این واقعا یک معما نیست و اصولی برای داشتن ثبات و رضایت اقتصادی وجود دارند.
در اکثر مواقع، پیداکردن عادات اقتصادی بهتر و هوشمندانهتر است که باعث میشود شما به آرامش دست پیدا کنید – چیزی که هر کسی میتواند فرا بگیرد.
در ادامه به بررسی 8 عادت افرادی که دارای رضایت اقتصادی هستند میپردازیم.
ادامه مقاله: رضایت اقتصادی چیست؟
احساس خوشبختی چیست؟
خوشبختی چیزی است که همه دوست دارند داشته باشند. ممکن است فردی موفق باشید یا پول بسیاری داشته باشید، اما بدون خوشبختی بیمعنا و مفهوم خواهد بود.
به همین دلیل تصمیم گرفتهایم کمی به معنای خوشبختی بپردازیم.
ابتدا با تعریف لغوی آن شروع میکنیم.
در لغتنامه دهخدا، خوشبختی، سعادت، نیکاختری و مقابل شقاوت یا بدبختی تعریف شده است. در لغتنامه مریام وبستر انگلیسی، خوشبختی به این دو معنی آمده است:
وضعیت سلامت و شادی یک تجربه لذتبخش و راضیکننده
این تعریف نقطه شروع بسیار خوبی است که میتوانیم استفادههای بیشتری از آن بکنیم. بهترین راه برای این کار این است که نظر اندیشمندان بزرگ تاریخ را بدانیم. به همین دلیل گفتههای ۱۰ نفر از بزرگترین فلاسفه و اندیشمندان تاریخ درمورد خوشبختی را برایتان گرد آوردهایم. هرکدام از این تعاریف معانی عمیقی دارند که برای جذب بهتر آنها وقت بگذارید.
ادامه مقاله: خوشبختی چیست؟