رفع و درمان یبوست در روزه داری در ماه رمضان
یکی از مشکلات شایع روزه داران در ماه رمضان یبوست است. در این ماه مبارک به این دلیلکه افراد به نیت روزه داری مدت زمان زیادی تشنگی و گرسنگی را تحمل می کنند ممکن است دچار یبوست شوند. یبوست نیز ممکن است مشکلات دیگری را ایجاد کند و خاطر روزه داران را مکدر سازد. در این ماه به دلیل تغییرات الگوی غذایی و مصرف کمتر مایعات ممکن است بسیاری از افراد با مشکل یبوست رو به رو شوند. اما روزه داران می توانند با رعایت یک رژیم غذایی مناسب مشکلات گوارشی از جمله یبوست را در دوران روزه داری بر طرف کنند. در ادامه این مقاله به بررسی روش های درمان یبوست در روزه داری در ماه رمضان خواهیم پرداخت.
علائم یبوست
یبوست می تواند تأثیر منفی جدی بر کیفیت زندگی و همچنین سلامت جسمی و روانی داشته باشد. علائم شایع یبوست شامل موارد زیر است:
- کمتر از سه بار اجابت مزاج در هفته
- مدفوع سفت، خشک یا توده ای
- مشکل یا درد هنگام دفع مدفوع
- احساس اینکه تمام مدفوع دفع نشده است
روش های درمان یبوست ر روزه داری در رمضان
برای آنکه یبوست ناشی از روزه داری در ماه رمضان بر طرف شود،افراد می توانند روش های زیر را امتحان کنند. سعی کنید موارد زیر را بعد از افطار رعایت نمایید:
آب کافی بنوشید
کم آبی بدن به طور منظم می تواند فرد را دچار یبوست کند. برای جلوگیری از این امر، نوشیدن آب کافی و هیدراته ماندن مهم است. وقتی فردی یبوست دارد، ممکن است با نوشیدن مقداری آب گازدار ( گازدار) تسکین یابد. این می تواند به آنها کمک کند تا آب بدن خود را دوباره تامین کنند. برخی از مطالعات نشان داده اند که آب گازدار در رفع یبوست موثرتر از آب لوله کشی است. این شامل افراد مبتلا به سوء هاضمه یا افراد مبتلا به یبوست مزمن ایدیوپاتیک می شود. با این حال، نوشیدن نوشابه های گازدار مانند نوشابه شیرین ایده خوبی نیست، زیرا این نوشیدنی ها می توانند اثرات مضری برای سلامتی داشته باشند و ممکن است یبوست را بدتر کنند. برخی از افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) متوجه می شوند که نوشیدنی های گازدار علائم آنها را بدتر می کند، بنابراین این افراد ممکن است بخواهند از آب گازدار و سایر نوشیدنی های گازدار اجتناب کنند.
همچنین بخوانید: بهترین روش کاهش وزن در ماه رمضان
فیبر بیشتری بخورید
فیبر بیشتری بخورید، به خصوص فیبرهای محلول و غیرقابل تخمیر برای درمان یبوست در روزه داری پزشکان اغلب به افراد می گویند که مصرف فیبر غذایی خود را افزایش دهند. این به این دلیل است که افزایش مصرف فیبر، حجم و قوام حرکات روده را افزایش می دهد و دفع آنها را آسان تر می کند. همچنین به آنها کمک می کند تا سریعتر از سیستم گوارش عبور کنند. افزایش مصرف فیبر در واقع می تواند مشکل را بدتر کند. برخی دیگر گزارش می دهند که فیبر رژیم غذایی دفعات مدفوع را بهبود می بخشد، اما ممکن است به سایر علائم یبوست، مانند قوام مدفوع، درد، نفخ و گاز کمکی نکند. سعی کنید بیشتر غذاهای فیبردار بخورید. مکمل رژیم غذایی با فیبر غیرقابل تخمیر محلول مانند پسیلیوم نیز می تواند کمک کننده باشد.
ورزش کنید
مطالعات تحقیقاتی مختلف گزارش کرده اند که ورزش می تواند به بهبود علائم و درمان یبوست در روزه داری کمک کند. مطالعات سبک زندگی کم تحرک را با افزایش خطر یبوست مرتبط دانسته اند. به همین دلیل، برخی از کارشناسان مراقبت های بهداشتی توصیه می کنند برای حرکت دادن مدفوع، ورزش را افزایش دهید. سعی کنید ورزش های ملایمی انجام دهید ، مانند پیاده روی منظم، شنا، دوچرخه سواری یا دویدن.
همچنین بخوانید: راه های رفع تشنگی در ماه رمضان
سنا،ملین گیاهی
سنا یک ملین گیاهی ایمن و مؤثر است که به درمان یبوست در روزه داری کمک می کند. سنا حاوی ترکیبات گیاهی به نام گلیکوزید است که اعصاب روده را تحریک می کند و به تسریع حرکات روده کمک می کند. پزشکان معمولاً سنا را برای زنان باردار، کسانی که شیر میدهند یا افرادی که شرایط سلامتی خاصی دارند، مانند بیماری التهابی روده، توصیه نمیکنند.
غذاهای پروبیوتیک بخورید یا مکمل های پروبیوتیک مصرف کنید
پروبیوتیک ها ممکن است به پیشگیری از یبوست مزمن کمک کنند. پروبیوتیک ها باکتری های زنده و مفیدی هستند که به طور طبیعی در روده وجود دارند. آنها شامل بیفیدوباکتری ها و لاکتوباسیلوس ها هستند. افراد می توانند با خوردن غذاهای پروبیوتیک سطح باکتری معده خود را افزایش دهند. برخی از افرادی که یبوست مزمن دارند، عدم تعادل باکتری در روده خود دارند. مصرف بیشتر غذاهای پروبیوتیک می تواند به بهبود این تعادل و جلوگیری از یبوست کمک کند. آنها همچنین می توانند با تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه به درمان یبوست کمک کنند. اینها ممکن است حرکات روده را بهبود بخشد و دفع مدفوع را آسان تر کند.
آلو بخورید
مردم اغلب از آلو و آب آلو به عنوان داروی طبیعی برای یبوست استفاده می کنند و دلیل خوبی هم دارد. آلو ممکن است در دسترس ترین راه حل طبیعی موجود باشد. آلو خشک علاوه بر فیبر حاوی سوربیتول است. این یک الکل قندی است که اثر ملین دارد. دوز موثر ممکن است حدود 50 گرم یا هفت آلو متوسط دو بار در روز باشد.
همچنین بخوانید: چگونه در ماه رمضان چاق نشویم؟
سعی کنید از لبنیات اجتناب کنید
در افراد مبتلا به عدم تحمل آن، خوردن لبنیات به دلیل تأثیر آن بر حرکات روده می تواند باعث یبوست شود. عدم تحمل لبنیات یا لاکتوز ممکن است در برخی افراد باعث یبوست شود. در این افراد، حذف لبنیات از رژیم غذایی می تواند به تسکین علائم کمک کند.برای برخی افراد، مصرف قهوه می تواند میل به دستشویی را افزایش دهد. این به این دلیل است که قهوه ماهیچه های دستگاه گوارش را تحریک می کند. قهوه کافئین دار می تواند روده را به همان روشی که یک وعده غذایی می تواند تحریک کند، تحریک کند. این تأثیر 60٪ قوی تر از نوشیدن آب و 23٪ قوی تر از نوشیدن قهوه بدون کافئین است. قهوه همچنین ممکن است حاوی مقادیر کمی از فیبرهای محلول باشد که با بهبود تعادل باکتری های روده از یبوست جلوگیری می کند.
برطرف سازی و درمان یبوست در روزه داری می تواند یکی از دغدغه های روزه داران ماه رمضان باشد. زیرا کمبود آب در این دوران می تواند منجر به یبوست شود. استفاده از روش های ذکر شده ممکن است بتواند به درمان مشکلاتگوارشیث در این دوران کمک کند.