خوراص نارنج

نارنج از کم ضررترین میوه‌های ترش مزه است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. در این مطلب به بیان خواص نارنج برای بدن از جمله درمان سرماخوردگی، پوست، فشار خون، لاغری و … می‌پردازیم.

خواص نارنج

نارنج میوه‌ای زمستانی از خانواده مرکبات است که طعم ترشی دارد. طبع نارنج سرد و خشک است و کاربرد آن در تهیه سس سالاد، طعم دهنده‌های غذا، مربا است. همچنین به خاطر رایحه و خواص آن در تهیه داروها و لوازم آرایشی نیز کاربرد دارد.

خواص بهار نارنج بسیار گسترده بوده و ناشی از ویژگی آنتی اکسیدانی، ویتامین‌ها، ترکیبات ضد التهاب و ضد آلرژی آن است. با وجود اینکه در طب سنتی خوراکی‌های ترش مزه برای اعصاب مضر به شما می‌آیند، اما نارنج کم ضررترین آنها به حساب می‌آید. قسمت‌های مختلف نارنج مثل، میوه، پوست، عرق بهار نارنج و دمنوش گل آن در طب سنتی کاربرد دارد.

همچنین بخوانید: فواید و خواص باورنکردنی پوست کیوی برای صورت و لاغری

خواص نارنج برای سرماخوردگی

خواص نارنج برای سرماخوردگی

نارنج از خانواده پرتقال است و سرشار از ویتامین C می‌باشد به همین دلیل مصرف آن برای سرماخوردگی توصیه می‌شود. در واقع مهمترین خاصیت آن برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و کاهش علائم است. مصرف نارنج در سرماخوردگی به کاهش درد سینه و سرفه کمک می‌کند. شما می‌توانید یک نارنج را به دو نیم تقسیم کرده و مقداری نشاسته روی آن بریزید روی آتش گذاشته و سپس آن را مک بزنید.

خواص نارنج برای فشارخون

خواص نارنج برای فشار خون صرفا به افرادی که دارای فشار خون پایین هستند مفید است. افراد دارای فشار خون بالا باید از آن پرهیز کنند. برخی مطالعات نشان می‌دهد که نارنج، به ویژه در ترکیب با کافئین، می‌تواند فشار خون را در افراد سالم افزایش دهد. بهتر است در صورت داشتن فشار خون بالا از مصرف نارنج بخصوص در ترکیب با محرک هایی مانند کافئین خودداری کنید.

همچنین بخوانید: خواص و فواید هل برای تنظیم و کاهش فشار خون

خواص نارنج برای پوست

خواص نارنج برای پوست

خواص نارنج برای پوست به دلیل ویتامین C موجود در آن است. مصرف 45 تا 90 میلی گرم نارنج 50 تا 100 درصد نیاز روزانه به ویتامین C را تامین می‌کند. ویتامین C پیش ساز کلاژن است و برای ترمیم و زیبایی پوست ضروری است.

همچنین مصرف نارنج عفونت‌های قارچی پوست را درمان می کند. نارنج برای بسیاری از مشکلات پوستی، از جمله کرم حلقوی و پای ورزشکار موثر است. یک مطالعه نشان داد که در صورت استفاده موضعی، نارنج می‌تواند رشد قارچ را تا 96.43% کاهش دهد. به علاوه استفاده موضعی از پوست نارنج، عوارض جانبی بسیار کمی (در صورت وجود) خواهد داشت.

خواص نارنج برای لاغری

در سال‌های اخیر، استفاده از نارنج در قرص‌ها و کپسول‌های کاهش وزن بسیار محبوب شده است.  ماده فعال آن سینفرین یک محرک شناخته شده است و در صورت استفاده در یک دوره 6 تا 12 هفته‌ای، میزان متابولیسم و مصرف انرژی را افزایش می‌دهد. به این ترتیب نارنج به افزایش کالری سوزی و سرکوب اشتها کمک می کند. نارنج معمولا در قرص‌ها و کپسول‌های کاهش وزن یافت می‌شود. هنگامیکه با رژیم غذایی و ورزش ترکیب شود ممکن است در کمک به مدیریت وزن موثر باشد، اما مطالعات بیشتری برای اطمینان از اثربخشی و ایمنی آن مورد نیاز است.

خواص نارنج برای دیابت

تحقیقات اولیه نشان می دهد که نوشیدن چای تهیه شده از برگ های مار مار هندی و میوه نارنج به مدت 4 ماه باعث کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت می شود.

خواص نارنج برای کبد

از خواص نارنج برای کبد می‌توان به تاثیر آن در تصفیه خون، بهبود اختلالات کبدی و کنترل میزان ترشح صفرا نام برد. آب نارنج باعث بهبود بیماری کبد چرب خواهد شد. در واقع آنتی اکسیدانی که در نارنج موجود است مانع از تجمع چربی در کبد می‌شود. به علاوه نارنج کاهش دهنده کلسترول بد خون است.

خواص نارنج برای چربی خون

اگر می‌خواهید از خواص نارنج برای کاهش چربی خون بهره ببرید، باید یک قاشق عسل با نصف لیوان آب نارنج مخلوط کرده و پس از غذا میل کنید.

خواص نارنج برای یبوست

گل بهار نارنج و روغن نارنج برای اختلالات گوارشی از جمله زخم روده، یبوست، اسهال، خون در مدفوع، برآمدگی مقعد یا رکتوم و گاز روده استفاده می‌شود. نارنج باعث تقویت فعالیت معده شده و با بهبود حرکات روده به رفع یبوست کمک می‌کند. اما

همچنین بخوانید: خواص خیار برای چاقی صورت و طرز تهیه ماسک خیار و گلاب

خواص نارنج برای کلیه

خواص نارنج برای کلیه ناشی از ترکیبات آنتی اکسیدانی و محتوای فلاونوئید است که از سلامت کلیه محافظت می‌کند. همچنین ترکیب تهیه شده از عرق بهار نارنج، کرفس و آب در دفع سنگ کلیه توصیه می‌شود.

خواص نارنج برای معده

خواص نارنج برای معده شامل برطرف کردن نفخ، اسپاسم و سوء هاضمه است. تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که مصرف یک محصول خاص حاوی نارنج همراه با سایر مواد سه بار در روز به مدت 4 هفته، سوء هاضمه را کاهش می‌دهد. همچنین نوشیدن دمنوش آن موجب تقویت معده شده و اشتها آور است.

خواص نارنج در بارداری

نارنج زمانی که به مقدار محدود در غذا استفاده شود در دوران بارداری بی خطر است. میزان ویتامین C بالا در نارنج به جذب آهن و کنترل کم خونی زنان باردار مفید است. با این حال، در صورت استفاده در مقادیر بالا، احتمالاً ناایمن است. خانم‌های بارداری که قصد مصرف نارنج برای کنترل دیابت بارداری دارند، بهتر است پیش از مصرف با پزشک مشورت کنند.

خواص نارنج بعد از غذا

خواص نارنج بعد از غذا به خاطر طعم ترش آن است که در هضم بهتر غذا موثر است. به همین خاطر نارنج یکی از بهترین چاشنی‌های ترش برای غذاست. همچنین در رفع ترشی معده موثر است.

همچنین بخوانید: خواص روغن گردو برای پوست و مو، چشم، لاغری، مژه و ابرو چیست؟

خواص نارنج در طب سنتی

  1. خواص نارنج در طب سنتی برای پوست مو

نارنج باعث آب رسانی به پوست شده و رطوبت طبیعی آن را تامین می‌کند.

  1. درمان آکنه و جوش با نارنج در طب سنتی

نارنج با دارا بودن خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی در درمان جوش و آکنه موثر است.

  1. خواص نارنج در طب سنتی برای ریزش مو

نارنج از ریزش مو پیشگیری کرده و باعث افزایش رشد مو می‌شود.

  1. خواص نارنج در طب سنتی برای آرامش اعصاب

دمنوش بهار نارنج آرامش بخش بوده و با کاهش تحریکات عصبی و اضطراب بر سیستم عصبی تاثیر می‌گذارد. این دمنوش برای از بین بردن غم و افسردگی نیز موثر است.

  1. خواص نارنج در طب سنتی برای بهبود خواب

نارنج با کنترل اضطراب و تقویت اعصاب به داشتن خواب بهتر کمک می‌کند. اگر دچار مشکل خواب هستید دو ساعت پیش از خواب مقداری عرق بهار نارنج بنوشید.

سخن آخر

نارنج در حال حاضر برای خوردن بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود و فوایدی نیز برای سلامتی دارد، اما اگر فشار خون بالا دارید یا در معرض خطر حمله قلبی یا سکته هستید، باید قبل از خوردن آن از پزشک خود سوال کنید. نارنج به تنهایی یا همراه با محرک‌هایی مانند کافئین یا گیاهان حاوی کافئین مصرف شود، می‌تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا، غش، حمله قلبی، سکته مغزی و سایر عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. همچنین گزارش هایی وجود دارد که نشان می دهد نارنج می‌تواند باعث سردرد در برخی افراد شود.


نظر خود را بیان کنید