علت لخته خون در پریودی (لخته خون گوشتی شبیه جگر) چیست؟

لخته خون شبیه جگر در پریودی نشانه چیست؟

علت لخته خون در پریودی

در این پست از آلامتو به علت لخته خون در پریودی و علل ایجاد لخته خون گوشتی شبیه جگر می پردازیم.

علت لخته خون در پریودی (لخته خون گوشتی شبیه جگر)

این کاملاً طبیعی است که در طول دوره قاعدگی خود هر از گاهی متوجه برخی از توده ها شوید. اینها لخته های خونی هستند که ممکن است حاوی بافت باشند. با ریزش پوشش داخلی رحم، این بافت بدن را به عنوان بخشی طبیعی از چرخه قاعدگی ترک می کند. بنابراین اغلب لخته شدن بافت معمولاً جای نگرانی ندارد. در این پست از آلامتو می گوییم علت لخته خون در پریودی (لخته خون گوشتی شبیه جگر) چیست؟

همچنین بخوانید: قرص اورژانسی برای پریود شدن سریع

علت لخته خون در پریودی چیست؟

اگر خونریزی در تمام روزهای پریود بسیار شدید باشد، ممکن است لخته های مکرر را دفع کنید که ممکن است باعث نگرانی شود. منوراژی به معنای خونریزی قاعدگی است که بیشتر از حد معمول (سنگین تر) است. بسیاری از شرایط ممکن است بر چرخه قاعدگی شما تأثیر بگذارد و آنها را سنگین تر و مستعد لخته شدن کند.

1. استرس از علل لخته خون پریودی

هر نوع استرس (فیزیکی یا احساسی) می تواند باعث ترشح هورمون های استرس در بدن شود. این می تواند باعث عدم تعادل هورمونی شود که ممکن است منجر به خونریزی شدیدتر و لخته شود.

2. اختلالات تیروئید از علل لخته خون در پریود

اگر از عملکرد بیش از حد (پرکاری تیروئید) یا کم کاری غده تیروئید ( کم کاری تیروئید) رنج می برید، می تواند بر هورمون هایی که قاعدگی شما را تنظیم می کنند تأثیر بگذارد. این ممکن است بر جریان و شدت چرخه قاعدگی شما تأثیر بگذارد. تیروئید غده ای پروانه ای شکل است که در جلوی گردن شما قرار دارد. عدم تعادل تیروئید ممکن است در اثر شرایط مختلفی از جمله استرس، اختلالات خود ایمنی، رژیم غذایی با کمبود ید یا سلنیوم، داروها یا تومورها ایجاد شود.

اگر پزشک شما مشکوک باشد که شما از بیماری تیروئید رنج می برید، یک معاینه فیزیکی انجام می دهد، یک پانل تیروئید برای تخمین TSH، T3 و T4 همراه با سطح آنتی بادی ضد تیروئید در خون شما انجام می دهد. این ممکن است با سونوگرافی تیروئید دنبال شود یا نباشد.

3. فیبروئید رحم

فیبروم های رحمی در داخل رحم رشد می کنند و پوشش آن می تواند باعث پریود سنگین تر از حد طبیعی شود. به طور مشابه، توده های کوچکی به نام پولیپ رحم که همراه با دهانه رحم یا پوشش داخلی رحم رشد می کنند، می توانند باعث خونریزی شدید و لخته شدن خون در جریان قاعدگی شما شوند. فیبروم های رحمی اغلب با استفاده از سونوگرافی، اسکن توموگرافی کامپیوتری رحم و روش های لاپاراسکوپی تشخیص داده می شوند.

4. نارسایی کمبود آهن

کم خونی ناشی از فقر آهن می تواند یکی از دلایل لخته شدن قاعدگی باشد، زیرا کمبود آهن می تواند لخته شدن خون را مختل کرده و منجر به لخته شدن قاعدگی شود.

همچنین بخوانید: لکه بینی دارم اما پریود نمیشم

5. روش های پیشگیری از بارداری

بسیاری از انواع روش‌های پیشگیری از بارداری ، به‌ویژه دستگاه‌های پیشگیری از بارداری داخل رحمی (IUCD) که در داخل رحم قرار می‌گیرند، می‌توانند باعث خونریزی یا لخته شدن شدیدتر در طول قاعدگی شوند. این ممکن است تا یک سال پس از قرار دادن IUCD رخ دهد.

6. داروها

بسیاری از داروها می توانند باعث لخته شدن خون و پریودهای سنگین تر شوند. داروهایی مانند رقیق‌کننده‌های خون، داروهای ضد انعقاد ( وارفارین ، کلوپیدوگرل، آسپرین )، به جریان غیرطبیعی قاعدگی و خونریزی کمک می‌کنند. گاهی اوقات ممکن است باعث ایجاد لخته شوند.

7. سقط ناخواسته

سقط جنین ناشناخته در اوایل بارداری اغلب می تواند با یک لخته بزرگ اشتباه گرفته شود. تست بارداری ممکن است قبل از شروع پریود مثبت باشد یا نباشد. ممکن است با گرفتگی شکم و کسالت عمومی (احساس ناخوشی) همراه باشد.

8. اختلالات خونریزی

اگر از اختلالات خونی مانند بیماری فون ویلبراند، نوع خاصی از سرطان خون (لوسمی)، اختلالات کبدی یا ترومبوسیتوپنی رنج می برید، ممکن است پریودهای سنگین تری داشته باشید و لخته ها دفع شوند.

9. اندومتریوز

آندومتریوز  وضعیتی است که در آن بافت رحمی که به طور معمول در داخل رحم رشد می کند، خارج از حفره رحم ایجاد می شود. این می تواند باعث ایجاد لخته های سنگین در طول چرخه، درد شکم و گرفتگی شدید شود.

10. سندرم تخمدان پلی کیستیک ( PCOS )

زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک رنج می برند، اغلب لخته های شدید و خونریزی دارند. این یک اختلال متابولیک است که در آن زن دارای مشکلات تخمک گذاری و پریودهای نامنظم همراه با سایر پارامترهای غیر طبیعی مانند افزایش انسولین ناشتا، نسبت غیر طبیعی پروژسترون خون به استروژن از جمله موارد دیگر است.

11. سرطان ها

سرطان رحم و دهانه رحم یکی از علل نادر پریودهای سنگین و لخته شدن است.

12. آدنومیوز

بافت رحمی که به طور معمول رحم را می پوشاند (بافت آندومتر) به دیواره عضلانی رحم (میومتر) رشد می کند.

13. متفرقه

در بسیاری از موارد، علیرغم بررسی ها، هیچ علت واضحی پیدا نمی شود. در این موارد، درمان علامتی و اصلاح شیوه زندگی اغلب تجویز می شود.

همچنین بخوانید: برای قطع فوری پریود چی بخوریم؟

لخته خون شبیه جگر در پریودی نشانه چیست؟

لخته خون شبیه جگر در پریودی نشانه چیست؟

انواع لخته های خون طبیعی معمولا عبارتند از:

کوچکتر (از یک چهارم بزرگتر نباشد)گاه به گاه (معمولاً در ابتدای چرخه قاعدگی شما رخ می دهد)به رنگ روشن یا تیره

از سوی دیگر، لخته های خون غیر طبیعی عبارتند از:

بزرگتر از یک چهارم مکرر رخ می دهد

این کاملاً طبیعی است که در طول دوره قاعدگی خود هر از گاهی متوجه برخی از توده ها شوید. اینها لخته های خونی هستند که ممکن است حاوی بافت باشند. با ریزش پوشش داخلی رحم، این بافت بدن را به عنوان بخشی طبیعی از چرخه قاعدگی ترک می کند. بنابراین لخته شدن بافت معمولاً جای نگرانی ندارد.

لخته خون گوشتی در پریود نشانه چیست؟

اندومتریوز می تواند باعث ایجاد لخته خون گوشتی در پریود شود. اندومیتوز بیماری است است که شامل ایجاد بافت آندومتر مانند (آندومتر پوشش داخلی رحم است) در خارج از رحم فرد می شود. در اندومتریوز بافت معمولاً در رحم روی سایر اندام ها و بافت ها رشد کند. هنگامی که فرد پریود می شود، این بافت یا توده مانند دیواره داخلی رحم ریزش کرده و خونریزی می‌کند.

همچنین بخوانید: باز کننده قاعدگی قوی خانگی با طب سنتی

سخن آخر

در این پست از آلامتو به علت لخته خون در پریودی اشاره کردیم. این وضعیت به طور عمومی نشان دهنده پریودهای سنگین است. با این حال اگر قاعدگی شما بیش از یک پد یا تامپون هر 1 تا 2 ساعت خیس می شود، با پزشک یا پرستار خود صحبت کنید. همچنین اگر دوره های قاعدگی شما بیش از یک هفته طول می کشد یا اینکه با پریودهای خود درد زیادی دارید، بهتر است معاینه شوید.


نظر خود را بیان کنید