خواص تخم گشنیز
تخم گشنیز به عنوان یک ادویه علاوه بر عطر و طعم بی نظیری که به غذا می دهد؛ می تواند به عنوان یک داروی گیاهی در درمان بسیاری از بیماری ها نقش موثری داشته باشد. اندازه تخم آن درشت و قهوهای رنگ است و دارای یک حفره تو خالی در قسمت میانی است که عصاره گشنیز در آن قرار دارد.
تخم گشتیز خواص بسیاری از جمله سلامت پوست، کنترل دیابت، ضدنفخ، درمان ریزش مو، تنظیم قاعدگی، کنترل کلسترل، درمان روماتیسم، سلامت قلب، کاهش وزن وتقویت سیستم عصبی دارد. گشنیز جزء سبزیجات معطر و بسیار پرخاصیت است که فوائد بی شمار آن در یک مطلب نخواهد گنجید ولیکن گزیده ای از مهم ترین خواص تخم گشنیز را جمع آوری نموده و در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم. امیدواریم مفید و موثر واقع گردد؛ در ادامه با ما همراه باشید.
همچنین بخوانید: خواص رازیانه برای زنان یائسه، باردار و شیرده
خواص تخم گشنیز برای لاغری
خواص تخم گشنیز برای لاغری افزایش سوخت و ساز و متابولیسم بدن است که موجبات کاهش وزن و لاغری را در افراد بوجود خواهد آورد. برای این منظور می بایست سه قاشق غذاخوری از تخم گشنیز را به مدت سه ساعت در آب خیسانده و سپس روی شعله مستقیم گاز قرار دهید مجددا یک لیوان دیگر آب به آن بیفزایید. آن قدر آن را بجوشانید تا یک لیوان از آب آن تبخیر شود؛ پس از کمی ملایم شدن آن را صاف نموده و میل نمایید. برای نتیجه بهتر می بایست در طی روز دو مرتبه از دمنوش نخم گشنیز را نوشیده و به بهبود گوارش و سیستم ایمنی خود کمک نمایید؛ اینگونه حتما لاغر شده و کاهش وزن چشمگیری خواهید داشت.
خواص تخم گشنیز برای دیابت
از خواص تخم گشنیز برای دیابت نیز نمی توان چشم پوشید؛ افزایش قند خون بسیار خطرناک بوده و عاملی است برای ابتلا به دیابت نوع 2 ولیکن تخم گشنیز است که در این مورد بسیار کمک کننده خواهد بود. طب سنتی جایگاه ویژه ای برای تخم گشنیز قائل بوده و مصرف منظم آن را بسیار توصیه نموده است. مواد موجود در تخم گشنیز با ترکیب خون انسان باعث ترشح انسولین شده و از بالا رفتن قند خون پیشگیری نموده و سطح قند خون را متعادل می سازد. اینگونه است که تخم گشنیز برای افراد میتلا به دیابت بسیار مفید است. ولیکن یک مطالعه نشان داده است که تخم گشنیز برای افرادی که سطح قند خون پایینی دارند یا اینکه از داروهای دیابت استفاده میکنند در مصرف گشنیز احتیاط لازم را در پیش گرفته و با پزشک متخصص خود مشورت نمایند.
خواص تخم گشنیز برای قاعدگی
اختلالات قاعدگی یکی از مسائل مهم زنان جوان می باشد که عموما با عدم تعادل سطح هورمون ها با تغییرلت خلق و خو و مشکلات روانی روبرو می شوند. مصرف منظم گشنیز به تولید هورمون در بدن کمک کرده و موجب حفظ چرخه قاعدگی می گردد. تخم گشنیز از بی نظمی در قاعدگی جلوگیری کرده و به عنوان یکی از بهترین داروهای گیاهی برای حل این مسئله شناخته شده است. توصیه می گردد دختران و زنان جوان که از اسپاسم و دردهای قاعدگی و همچننی بی نظمی های آن رنج می برند؛ مصرف منظم تخم گشنیز یا فرآورده های آن به صورت روغن گشنسز، عرق گشنیز و دمنوش آن را در دستور غذایی خود قرار داده و از خواص شگفت انگیز آن بهره ببرند.
خواص تخم گشنیز برای یبوست
تخم گشنیز برای یبوست نیز بی تاثیر نخواهد بود؛ تخم گشنیز یک تقویت کننده موثر برای معده و یک آنتی باکتریال عالی برای معده و روده محسوب می شود. برای پیشگیری و همچنین درمان بیماری یبوست بایستی مصرف دوبار در روز از دمنوش تخم گشنیز را در رژیم غذایی خود قرار داده و یا از خرد شده سبزی گشنیز استفاده نمایید.
همچنین بخوانید: خواص جوانه گندم برای پوست و مو، لاغری، نازایی و باروری
خواص تخم گشنیز برای تیروئید
تخم گشنیز برای تیروئید نیز از گیاهان بسیار مفید است چرا که یکی از روش های بسیار آسان و بسیار موثر برای بهبود و درمان این بیماری محسوب می شود. تخم گشنیز می تواند به طور طبیعی در مدت زمان 8 روز کارکرد تیروئید را بهبود بخشیده و عملکر آن را متعادل سازد؛ به شرطی که مصرف منظم آن فراموش نگردد.
خواص تخم گشنیز برای مردان
خواص تخم گشنیز در مردان به افزایش نیروی جنسی و نعوظ بهتر می انجامد و اینگونه روابط جنسی و عاطفی موثری را مهیا می سازد. در قرون وسطی از تخم گشنیز برای ضعف جنسی مردان استفاده می کردند؛ بقراط این گیاه شگفت انگیز را شناخته و از آن برای درمان بسیاری از بیماری ها به خصوص حل مسائل جنسی مردان به خوبی بهره می برده است.
خواص تخم گشنیز برای رحم
تخم گشنیز برای رحم به عنوان یک محرک طبیعی در تنظیم ترشحات غدد درون ریز شناخته می شود. این محرک هورمونی دوره قاعدگی را تنظیم نموده و درد ناشی از قاعدگی را کاهش می دهد. به علاوه تخم گشنیز برای زنانی که در دوران عادت ماهیانه دچار خونریزی شدید هستند نیز بسیار مفید و موثر واقع شده است. لذا توصیه می گردد مصرف دمنوش تخم گشنیز قبل از دوره قاعدگی را به منظور تنظیم نمودن هورمون ها فراموش ننمایید.
خواص تخم گشنیز برای پوست
گشنیز برای زیبایی پوست نیز بسیار مفید می باشد، ولیکن خاصیت آن برای پوست تنها به زیبایی و درخشندگی آن ختم نمی شود بلکه علاوه بر آن گشنیز خاصیت تسکین دهنده و خنک کنندگی بسیار بالایی برای پوست داشته و خاصیت قابض آن به متعادل سازی چربی پوست و جلوگیری از آکنه می انجامد. از تخم گشنیز در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود چرا که گشنیز با ایجاد آنتی اکسیدان های آزاد با رادیکال های مضر بدن مقابله کرده و در سلامت پوست نقش بسزاییخواهد داشت؛ چنانچه مصرف منظم این گیاه پرخاصیت را در دستور غذایی خود قرار دهید نتیجه آن داشتن پوستی شفاف و روشن خواهد بود.
خواص تخم گشنیز برای مو
تخم گشنیز یک منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای مو است و می تواند در تقویت مو و رشد آن و همچنین در بهبود و درمان ریزش مو نقش بسیار موثری ایفا کند. دانه های گشنیز با تقویت ریشه مو سبب رشد سریع مو می گردد. برای این منظور می بایست پودر تخم گشنیز را با مقداری روغن زیتون ترکیب کرده و بر پوست سر و ریشه موها به خوبی ماساژ دهید، سپس بعد از مدت 30 دقیقه موها را با آب گرم و شامپو شستشو دهید.
همچنین بخوانید: خواص تربچه قرمز برای کلیه، دیابت، معده، زن باردار و لاغری
خواص تخم گشنیز برای کلسترول
تخم گشنیز سرشار از ویتامین C و اسیدهای چرب نظیر اسید اولئیک، اسید لینولئیک، اسید پالمیتیک و اسید استئاریک است، کلیه این ترکیبات سطح کلسترول را کاهش می دهند؛ چرا که موجب کاهش کلسترول مضر LDL و افزایش کلسترول خوب HDL می شوند.
به طور کلی تخم گشنیز بهترین گزینه برای کنترل سطح کلسترول در بدن است. از آنجا که افزایش سطح کلسترول موضوعی نگران کننده برای تمامی افراد استغ توصیه می گردد مصرف منظم آن را در رژیم غذایی خود قرار داده و سلامتی خود را تضمین نمایید.