تاریخ دقیق شب های قدر سال ۱۴۰۳ کی و چه روزی است؟


شب های قدر ۱۴۰۱

برای آگاهی از تاریخ دقیق شب های قدر سال 1403 ادامه این مطلب از آلامتو را مطالعه کنید.

شب قدر چیست و چه اهمیتی دارد؟

شب قدر مقدس ترین شب سال برای مسلمانان است که معتقدند اولین آیات قرآن بر حضرت محمد (ص) نازل شده است.

علمای اسلامی در معنای دقیق لیلة القدر اختلاف نظر دارند، زیرا این کلمه را می توان به طرق مختلف تفسیر کرد. برخی از علما بر این باورند که قدر به معنای «تقدیر» یا «حکم» است، زیرا شبی است که سرنوشت هر فردی در آن تعیین شده است.

شب قدر گاهی به «شب قدر» نیز معروف است، زیرا برخی از علما معتقدند که این شب عظمت و اهمیت شب ابتدایی نزول قرآن است و هر عبادتی که در این شب انجام شود ثواب بیشتری از هر روز دیگری دارد.

در برخی از تفاسیر نیز آمده است که شب قدر به «لیلة القباء» نیز تعبیر می شود، زیرا فرشتگان به زمین فرود می آیند و ستایش بندگان را به سوی خداوند می برند.

همچنین بخوانید: دعای شهر رمضان

شب های قدر سال ۱۴۰۱

شب قدر به کدام شب‌های رمضان گفته می‌شود؟

اما مسلمانان شب دقیق شب قدر را نمی دانند. طبق اعتقادات اسلامی در یکی از شب های فرد 10 روز آخر ماه مبارک رمضان می افتد. این به این معنی است که در روزهای 21، 23، 25، 27 یا 29 ماه خواهد بود.

بسیاری از علمای اسلامی بر این باورند که مشخص نشدن روز دقیق شب قدر دارای اهمیت است، زیرا به این معناست که نمازگزاران در تمام مدت ده روز در انجام اعمال عبادی تلاش خواهند کرد.

مسلمانان شیعه نیز معتقدند شب قدر در ده شب آخر ماه مبارک رمضان است. با این حال، آنها بر این باورند که به احتمال زیاد در 19، 21 یا 23 ماه مبارک رمضان رخ می دهد که 23 ماه مهم ترین آن است. اگرچه تاریخ دقیق شب قدر مشخص نیست، برخی از مسلمانان اهل تسنن معتقدند که این شب اغلب در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان است.

همچنین بخوانید: اعمال مخصوص، نماز و دعای شب 23 ماه مبارک رمضان چیست؟

تاریخ دقیق شب های قدر سال ۱۴۰۱

تاریخ دقیق شب های قدر سال ۱۴۰۳

همانطور که گفته شد ما سه شب را به عنوان شب‌های قدر در نظر می‌گیرم که 19، 21 و 23 ماه رمضان است. تاریخ دقیق این شب‌ها در تقویم شمسی ما ایرانیان به شرح زیر است:

تاریخ دقیق اولین شب قدر سال ۱۴۰۳

تاریخ دقیق اولین شب قدر سال 1403 یعنی شب 19 رمضان 1445 در تقویم ایرانی مصادف با شنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۳ شمسی می‌باشد. این شب به عنوان شب ضربت خوردن حضرت علی (ع) توسط ابن ملجم نیز شناخته می‌شود. روز 19 ماه رمضان امسال در تقویم شمسی مصادف با ۱۱ فروردین می‌باشد.

تاریخ دقیق دومین شب قدر سال ۱۴۰۳

شب 21 رمضان 1445 دومین شب قدر است که تاریخ دقیق آن در تقویم ایرانی در روز دوشنبه، ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ است. روز 21 ماه رمضان نیز به عنوان روز شهادت امام علی (ع) است که با دوشنبه، ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ مصادف شده است.

تاریخ دقیق سومین شب قدر سال ۱۴۰۳

شب 23 رمضان 1445 سومین و آخرین شب قدر برای شیعیان است که در تقویم ایرانی مصادف با روز چهارشنبه، ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ می‌باشد. احتمال اینکه شب 23 ماه رمضان به عنوان شب قدر باشد بیشتر از سایر شب‌ها است و علما شیعه بر این شب تاکید بیشتری دارند.

سخن آخر

همانطور که در این مطلب گفته شد شب‌های قدر فرصتی برای تعیین سرنوشت یک سال آینده است. گفته می‌شود در این شب درهای جهنم بسته و درهای بهشت به سوی بندگاه گشوده می‌شود. شیطان در این شب‌ها محبوس است و تا طلوع صبح درهای رحمت پروردگار به روی باز است. پس مهم است که اهمیت و قدر این شب ها را بدانیم و حداکثر بهره را از آن ببریم.


☀ فال روزانه بر اساس ماه تولد