عذر و بهانه ممنوع! 8 بهانه رایج که مانع موفقیت شماست

8 مورد از مهم ترین عذر و بهانه هایی که شما را از رسیدن به اهدافتان باز می دارد:

حتما برای شما نیز پیش آمده است که بخواهید کاری را شروع کنید اما به خاطر دلایل مختلف آن را به تعویق بیندازید. به عنوان مثال یکی از دوستان من در حال راه اندازی و طراحی سایت خود بود. چند هفته ای بر روی آن کار کرد، آن را تغییر داد، مواردی را به آن اضافه نمود، اصلاحاتی را در آن انجام داد و در نهایت در بازه زمانی مشخص شده سایت خود را راه اندازی نکرد.

خوب این موضوع اصلا باعث تعجب من نشد. معمولا بروز چنین اتفاقاتی در میان افراد بسیار رایج است. زمانی که در مورد ترس فکر می کنید متوجه می شوید که این موضوع بسیار خسته کننده است. اما به شیوه کلیدی در زندگی ظاهر می شود و می تواند بیشتر جوانب آن را تحت تاثیر خود قرار دهد.

در این مقاله سعی می کنیم چند مورد از مهم ترین عذر و بهانه هایی که می تواند شما را از انجام کار یا رسیدن به اهدافتان باز دارد بیان کنیم. پس همراه ما باشید.


  1. من هنوز آماده نیستم:

این مورد رایج ترین بهانه ای است که برای شروع یا ادامه کار می آوریم. ما در برابر تغییراتی که می تواند زندگیمان را به سمت جلو هدایت کند مقاومت می کنیم. تقریبا هیچ کس در زندگی خود برای برداشتن قدم بعدی احساس آمادگی نمی کند.

در برخی از افراد تمایل به رسیدن به اهداف بسیار بیشتر از رنج و زحمت تغییر است. برای اینکه کاری را آغاز کنید نیاز نیست منتظر آماده شدن خود بمانید.

اگر از درون احساس می کنید تمایل به انجام کاری دارید به آن توجه نمایید. هر چقدر تمایل شما برای انجام کاری بیشتر باشد و بیشتر از قبل بر روی آن اصرار بورزید آماده تر هستید.


  1. به اندازه کافی در انجام این کار خوب نیستم:

بیشتر ماها فکر می کنیم که قدرت و توانایی انجام کاری را نداریم و نمی توانیم آن را به خوبی انجام دهیم. این احساس در ما وجود دارد اما بدین معنا نیست که چنین احساسی حقیقی است.

محققان و دانشمندان بر این باورند که این احساس واقعی است اما حقیقت ندارد. این موضوع بدین معناست که افکار ما می تواند برایمان واقعی به نظر برسد اما لزوما مجبور نیسیتم از افکار خود پیروی کنیم.

به همین خاطر است که کتاب های زیادی در این زمینه نوشته شده و به ما یادآوری می کند که قدرت شخصی مان برای انتخاب عمدی و آگاهانه افکار بسیار زیاد است و می توانیم در مورد افکاری که به ذهنمان خطور می کند تصمیم بگیریم.


بهانه های افراد بازنده و شکست خورده چیست؟

  1. اما من نیاز دارم………

این موضوع نیز در میان افراد رایج است. چنین مواردی نمی تواند مانع واقعی برای رسیدن به اهداف باشد. به عنوان مثال یکی از مشتریان من قصد داشت به لس آنجلس سفر کند اما بر این باور بود که اندام خوبی برای زندگی در این مکان ندارد.

ما هیچ قانونی را در این زمینه نداریم که گفته باشد افرادی با وزن بالا یا پایین نمی توانند به این منطقه سفر کنند.

بعد از بررسی‌های فراوان به این نتیجه رسیدیم که مقاومت این فرد در برابر رویایش برای حضور در صنعت سرگرمی مانع از مهاجرتش می شود. بعد از اینکه متوجه شد برای رفتن به این سفر باید همه چیز را رها کند بلیتی را رزور کرد.


  1. من زمانی اینکار را انجام خواهم داد که……

بیشتر ماها به دنبال زمان و موقعیت جادویی برای شروع کارهای خود در زندگی هستیم.

برای رژیم گرفتن به دنبال شنبه هفته‌ی بعد می گردیم و برای آغاز کسب وکار خود به دنبال موقعیت مناسب هستیم. اما به خاطر داشته باشید چنین موقعیتی هرگز فرا نمی رسد.

من به شما اطمینان می دهم که در زندگی هیچ زمان جادویی برای شروع کارها وجود ندارد.

همه چیز به تصمیم خودِ شما بستگی دارد. اینکه چنین روز جادویی چه زمانی است به شما بستگی خواهد داشت. همین امروز کار خود را شروع کنید.


  1. بله اما……..

هیچ فردی در خانواده، دفتر کار و در میان دوستان خسته کننده تر از افرادی که عذ و بهانه این چنینی می آورند نیست.

ما اخیرا در برنامه های کاری خود گردهمایی را داشتیم که در آن هر فردی چالش خود را بیان می کرد و دیگران پیشنهاداتی را برای رفع مشکل بیان می کردند.

در گروه ما، فردی وجود داشت که همین عذر و بهانه را برای ایده های خود بیان می کرد. او اصلا گوش نمی داد.

این فرد ایده‌های ناب دیگران را نادیده می گرفت و قبل از صحبت کردن آن ها را به سکوت وا می داشت. اگر شما نیز چنین عذر و بهانه هایی داشته باشید نمی توانید در زندگی خود پیشرفت کنید.


بهانه های رایج مانع موفقیت

  1. هرچه قرار باشد بشود، می‌شود.

اگر تمام تلاش‌تان را در جهت هدف‌تان برای رسیدن به موفقیت کرده باشید، خیلی عالی است که این ایمان و اطمینان را داشته باشید که همه‌ عوامل برای کمک به موفقیت‌ شما دست به دست هم خواهند داد. اما اگر تصمیم بگیرید منتظر بمانید تا ببینید “سرنوشت” چه چیزی برای‌تان درنظر گرفته، به مشکل برخواهید خورد؛ یعنی زمانی‌که دست از انجام کارهای لازم درمسیر هدف اصلی‌تان بردارید، مشکلات بروز خواهند کرد.

دیگر نگویید: “هرچه بخواهد بشود، می‌شود”، بگویید:”من آن را شدنی خواهم کرد”.


  1. من شاد بودن را به ثروتمند بودن ترجیح می‌دهم.

چرا ما معمولا ثروت و شادی را دو ماهیت مجزا و ناسازگار می‌دانیم؟ به گذشته‌تان برگردید و یادآوری کنید که به‌عنوان یک بچه چه ذهنیتی از پول داشتید.

آیا پدرومادرتان گرفتاری‌ها و مضیقه‌های‌شان با پول را در ذهن شما با گفتن این‌که پول درآوردن راحت نیست، در ذهن شما حک کردند؟ به شما می‌گفتند که پول، ریشه تمام بدی‌هاست؟

رابطه شما با پول لزوما نباید سخت یا مایه افسوس باشد، و مطمئنا شما را تبدیل به یک شرور نخواهد کرد. بله البته بعضی از افراد از پولشان برای کارهای بسیار ناخوشایند استفاده می‌کنند و ممکن است پول و ثروت بعضی‌ها را تبدیل به انسان بدی کند. اما می‌توان به‌خوبی هم از آن استفاده کرد، پول می‌تواند شما را به انسان بهتری تبدیل کرده، آسایش‌، امنیت و نفوذتان را افزایش دهد.

طرزفکرتان در مورد پول را همین حالا تغییر دهید، از اعماق وجودتان باور داشته باشید که شما لایق ثروت هستید و از آن هوشمندانه و مدبرانه استفاده خواهید کرد.


  1. من وقت ندارم.

همه ما بیست و چهار ساعت در شبانه‌روز داریم و هفت روز در هفته. شما چه وقت‌تان را تلف کنید و چه از آن برای فعالیت در مسیر اهداف بزرگ‌تان بهره ببرید، استفاده از این توجیه که “وقت ندارید”، انتخاب خود شماست.

تنها چیزهایی که نباید برایشان وقت داشته باشید، افراد منفی و بهانه‌ها هستند. اگر برای‌تان مهم باشد، وقتش را پیدا خواهید کرد؛ شما باید وقتش را بوجود آورید.


در ذهن یک فرد موفق، فضایی برای بهانه‌ها وجود ندارد.

همین امروز دست به کار شوید و چنین بهانه‌هایی را برای همیشه کنار بگذارید. منتظر فردا نباشید.


نظر خود را بیان کنید