بسیاری از ما دانسته یا نادانسته از بیماری «موبوفوبیا» رنج می بریم. البته شاید خودمان از این بیماری رنج نبریم ولی اطرافیان ما از اینکه با یک فرد «معتاد به تلفن همراه» زندگی می کنند رنج می برند.
به گزارش آلامتو به نقل از مجله مهر: این روزها تلفن همراه پاره تن بسیاری از ماست. عضوی که نه تنها جداشدنی بلکه دور شدنی هم نیست. وسیله ای کوچک که تمام جنبه های زندگی ما را در بر می گیرد.
تحقیقات نشان می دهد که حدود ۸۷ درصد از جمعیت کل جهان از این وسیله ارتباطی استفاده می کنند. این وسیله ارتباطی این روزها ناقل بیماری خطرناکی است.
موبوفوبیا چیست؟
«موبوفوبیا» (Mobophobia) به معنای بروز استرس و اضطراب شدید به هنگام نداشتن آنتن، قطع تماس، قطع ارتباط با اینترنت، تمام شدن شارژ باتری و از همه بدتر جا گذاشتن یا گم کردن تلفن همراه است. همچنین از این بیماری با نام «نوموفوبیا» (nomophobia) یا (No-Mobile-Phone phobia) به معنای «ترس نبود تلفن همراه» یاد می شود.
همچنین بخوانید: عوارض اعتیاد به موبایل
چند درصد ما به موبوفوبیا گرفتاریم؟
تحقیقات نشان می دهد که حدود ۸۰ درصد از مردم به اشتباه حس می کنند که گوشی آنها در جیب می لرزد و ۳۰ درصد به اشتباه حس می کنند که گوشی آنها زنگ می زند. ۸۰ درصد از افراد بین ۱۸ تا ۲۴ سال شب با گوشی می خوابند و یا والدینی که تمایل بیشتری به استفاده از تلفن همراه دارند بیشتر در ارتباط با فرزندانشان دچار مشکل می شوند. همه اینا بخش هایی از این بیماری فراگیر است.
یک فرد عادی به طور معمول در شبانه روز حدود ۱۱۰ بار موبایل خود را چک می کند در حالی که فرد مبتلا به موبوفوبیا حدود ۹۰۰ بار در شبانه روز این کار را می کند. اگر می خواهید از عمق پیشرفت این بیماری مطلع شوید باید بدانید که ۹۵ درصد از مردم ساعات قبل خواب را مشغول پیامک زدن یا جست و جو در اینترنت هستند. و یا از هر چهار نفر یک نفر به هنگام خواب گوشی خود را در حالت سکوت نمی گذارد.
طبق تحقیقات صورت گرفته از هر دو نفر یک نفر اگر نصف شب بدون هیچ دلیلی از خواب بیدار شوند اول به سراغ گوشی می روند و آن را چک می کنند.
شما علائم مونوفوبیا را دارید؟
موبوفوبیا زمانی رخ می دهد که فرد نسبت به از دست دادن گوشی خود دچار ترس شود. از آنجا که این ابراز دربردارنده اطلاعات شخصی از قبیل عکس، پیام، صوت و … است انتشار عمومی این موارد جایی بس نگرانی هم دارد.
«تکنو استرس» یا ترس و اضطراب از ارتباط رو در رو با شخص دیگر به دلیل استفاده بیش از حد از ابزارهای ارتباطی، حالتی از اضطراب است که سرانجام منجر به انزواء و افسردگی فرد می شود.
«رینگ ژایتی» یا اضطراب ناشی از شنیدن صدای زنگ حالتی دیگر از اضطراب است که باعث می شود شما مرتب به صفحه گوشی خود نگاه کنید تا هیچ تماس، پیام، هشدار و هیچ اتفاق تازه ای بر روی گوشی خود را از دست ندهید.
از نشانه های وابستگی به تلفن همراه می توان به استفاده مکرر از تلفن همراه برای از بین بردن حس ناراحتی، غم و اندوه و استرس نام برد.
از علائم شاخص این بیماری ها اضطراب، تغییرات تنفسی، لرزش، عرق کردن، آشفتگی، سردرگمی و افزایش ضربان قلب است. و البته از علائم عاطفی این بیماری می توان به افسردگی، وحشت، ترس، وابستگی، اعتمادبه نفس پایین و احساس تنهایی اشاره کرد.
اگر فکر می کنید به این بیماری دچار هستید باید بدانید راه درمان آن خوددرمانی است!
1 دیدگاه
با سلام.بنده فوبیای دیگری دارم که نمیدانم آیا ارتباطی با موبوفوبیا دارد یا خیر؟! فوبیای من این است که وقتی پیامی را میخواهم توسط گوشی هوشمندم در گروه های تلگرامی که مسئول و دبیر چندین گروه هستم بنویسم ناگهان دستهایم می لرزند و بشدت عرق می کنند. همچنین اعتماد به نفسم را برای لحظه ای از دست میدهم و مجبور میشوم پیامم را چندین بار ادیت یا پاک کنم.متاسفانه تازگی ها هم دچار توهم شدم و عیال خودم را دوتا میبینم فکر میکردم مشکل دوبینی دارم به چشم پزشک محله مراجعه کردم اما به من گفتند فوبیای حاد دسته ۳ دارم و باید به روانشناس مراجعه کنم.متاسفانه روانشناس خوب در شهر وین وجود ندارد. من و عیال خیلی گشتیم اما پیدا نکردیم.
ممنون میشم بتوانید مرا راهنمایی کنید.