خواص عناب

عناب یکی از میوه‌هایی است که در طب سنتی اهمیت بالایی دارد. در این پست به خواص عناب برای سرماخوردگی، سرفه، لاغری، پوست، دیابت، مردان، زنان و … اشاره می‌کنیم.

خواص عناب

خواص عناب آن را به یکی میوه‌های پرطرفدار تبدیل کرده است. میوه عناب که به نام خرمای چینی نیز شناخته می شود، بومی آسیای جنوبی است اما اکنون در سراسر جهان محبوب شده است.

از میوه عناب هم به عنوان غذا و هم برای تهیه دارو استفاده می شود. در صنعت، عصاره عناب در محصولات مراقبت از پوست برای کاهش قرمزی، تورم، چین و چروک، خشکی و رهایی از آفتاب سوختگی به کار برده می‌شود. میوه عناب را می توان به شکل چای مصرف کرد. میوه را می توان به صورت تازه یا خشک به عنوان میان وعده مصرف کرد. از طرفی می توانید از میوه عناب هم مربا درست کنید.

محتوای میوه عناب که در سالهای اخیر در مطالعات بیشتری وارد شده است شامل: تانن، قند، موسیلاژ، ویتامین های A، C، ترکیبات فنلی، کاروتنوئیدها، آهن، منیزیم، منگنز، پتاسیم و فسفر می‌باشد.

خواص عناب خشک

عناب یکی از میوه‌هایی است که به صورت تازه و خشک مصرف می‌شود. خواص عناب خشک که به صورت دمنوش یا میان وعده مصرف می‌شود شامل موارد متعدد است از جمله:

  • به لطف A و ویتامین C فراوان موجود در آن، سیستم ایمنی را تقویت می کند و از بدن در برابر بیماری ها محافظت می کند.
  • به لطف ویتامین B3، همچنین به نام نیاسین، موجود در عناب، گردش خون را به طور منظم ادامه می دهد.
  • عناب مجدداً با تأثیر ویتامین B3 به حفظ سالم عملکرد سیستم عصبی کمک می کند.
  • خاصیت آنتی اکسیدانی میوه عناب نیز سهم مهمی در محافظت از سلامت پوست و زیبایی پوست دارد.
  • عناب که به بدن انرژی می دهد، باعث می شود در مواقعی مانند خستگی و فرسودگی احساس انرژی بیشتری داشته باشید.
  • از آنجایی که در عناب مقدار زیادی پتاسیم وجود دارد، اثرات حمایتی بر سلامت قلب و عروق دارد.
  • به لطف کلسیم و منیزیم موجود در آن، نقش مهمی در رشد استخوان و عضلات دارد.

خواص عناب برای سرماخوردگی

خواص عناب برای سرماخوردگی به علت ویژگی تقویت کنندگی سیستم ایمنی است. میوه عناب می تواند به مبارزه با عفونت ها کمک کند زیرا سرشار از فیتوکمیکال های تقویت کننده سیستم ایمنی است. فلاونوئیدهای موجود در عناب عوامل ضد میکروبی قوی هستند.

همچنین عناب دارای خواص آنتی هیستامینی است. در نتیجه، می تواند از واکنش های آلرژیک جلوگیری کند. این میوه همچنین حاوی آنزیم خاصی به نام بروملین است که به کاهش تجمع مخاط و خلط کمک می کند. حفره های سینوسی و مسیرهای تنفسی به این روش پاک می شوند و به درمان سرماخوردگی کمک می‌کند.

همچنین بخوانید: خواص نارنگی برای کبد، پوست، لاغری، یبوست و در بارداری چیست؟

خواص عناب برای مردان

خواص عناب برای مردان

از خواص عناب برای مردان می‌توان به تاثیر آن در تقویت نیروی جنسی و همچنین پیشگیری از زودانزالی اشاره کرد. استفاده از عناب خشک به صورت دم کرده از گذشته برای رفع این ناتوانی های مردانه توصیه شده است.

خواص عناب برای زنان

از خواب عناب برای زنان می‌توان به کاربرد آن در درمان کیست تخمدان استفاده شد. همچنین به پیشگیری از ابتلا به بیماری های رحم، تخمدان‌ها و گردنه رحم کمک می‌کند.

از دیگر مزایای عناب برای زنان به تاثیر مصرف آن در شیر مادران اشاره کرد. در مطالعه‌‌ی انجام شده، مادران شیرده روزانه 15 گرم عناب تازه به مدت دو ماه مصرف کردند سطح کمتری از سرب و کادمیوم را در شیر داشتند.

خواص عناب برای پوست

مزایای عناب برای پوست به علت خواص آنتی اکسیدانی آن است. خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی عناب ممکن است به درمان آکنه، لکه ها و جای زخم کمک کند.

خواص عناب برای کبد

خواص عناب برای کبد به علت فعالیت آنتی اکسیدانی فلاونوئیدهای عناب به کاهش استرس و التهاب ناشی از آسیب رادیکال های آزاد در کبد کمک می کند. در واقع بیشترین فواید میوه عناب به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی آن است. آنتی اکسیدان های موجود در عناب به مبارزه با اثرات مواد مضر بر روی کبد کمک می کند و آن را در شرایط مطلوب نگه می دارد.

خواص عناب برای سرفه

خواص عناب برای سرفه به علت وجود سطح بالای ویتامین C موجود در آن است. قدرت تقویت کنندگی سیستم ایمنی این چای به خوبی شناخته شده است و می تواند به تسکین سرماخوردگی، علائم آنفولانزا و تب کمک کند. سطح ویتامین C موجود در این چای باعث تحریک تولید گلبول های سفید خون می شود که خط دفاعی اولیه بدن است. اثرات ضد التهابی عناب نیز نیز گلودرد را تسکین می دهد.

خواص عناب برای رحم

خواص عناب برای رحم در دوره بارداری قابل توجه است. میوه عناب سرشار از اسید فولیک است که به تولید سلول های خونی کمک می کند و رشد جنین را تقویت می کند.

عناب همچنین سرشار از فسفر است. آنها همراه با آهن، اجزای کلیدی گلبول های قرمز هستند، بنابراین عناب به غنی سازی و بازسازی خون کمک می کند. پس مصرف آن در دوران قاعدگی برای جبران خستگی و سایر عوارض ناشی از از دست دادن خون توصیه می‌شود.

خواص عناب برای دیابت

عناب به دلیل داشتن فیبر زیاد در رژیم غذایی برای افراد دیابتی بسیار مناسب است. خواص عناب برای دیابت همچنین به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی خود خطر عوارض دیابت را کاهش می دهد.

خواص عناب برای کودکان

خواص عناب برای کودکان به دلیل این فواید گوارشی آن است. میوه عناب می‌تواند برای کودکان نوپا زمانی که تازه با غذاهای جامد شروع می‌کنند، مفید باشد.

سلامت استخوان برای هر کودک در حال رشد ضروری است. اگر می ترسید فرزندتان استخوان های قوی ندارد، فوراً عناب را در رژیم غذایی خود قرار دهید. از احتمال پوکی استخوان در آینده جلوگیری می کند. این میوه منبع غنی از فسفر و کلسیم است و به بهبود سلامت کلی استخوان کمک می کند.

همچنین بخوانید: خواص لبو؛ برای سرماخوردگی، لاغری، کبد، پوست و کم خونی

خواص عناب برای لاغری

خواص عناب برای لاغری

خواص عناب برای لاغری به خاطر مقادیر زیادی فیبر و پروتئین رژیمی شما را سیر نگه می دارد، هضم را به تاخیر می اندازد و در نتیجه کاهش وزن را مدیریت می کند. عناب کم کالری، کربوهیدرات و مطلقاً فاقد چربی است. این میوه مغذی می تواند به عنوان یک میان وعده سالم برای ارضای هوس های شیرین مصرف شود.

خواص عناب برای یبوست

خواص عناب برای یبوست به علت حجم عظیمی از فیبر است که به نرم شدن و حجیم شدن مدفوع کمک می کند، در نتیجه حرکات روده را منظم می کند و به درمان یبوست کمک می کند. علاوه بر این، آب عناب ممکن است به تقویت پوشش داخلی دستگاه گوارش کمک کند و خطر زخم، آسیب و هر گونه باکتری مضری را که ممکن است در معده وجود داشته باشد را کاهش دهد و همچنین از سایر مشکلات شکمی جلوگیری می کند.

مصارف خوراکی و بهداشتی عناب

جوشانده این میوه برای کاهش گلو درد و بهبود سرماخوردگی مفید است، همچنین استفاده از پودر آن همراه با شیر، برای از بین بردن انسداد روده، و درمان روماتیسم استفاده می‌شود.

خواص درمانی میوه عناب

  1. میوه کال عناب تشنگی را کاهش میدهد.
  2. از آنجا که این میوه سرشار از ویتامین A و C و پتانسیم است، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و برای پیشگیری از سرماخوردگی مفید است.
  3. به علت لعاب‌دار بودن، این میوه برای درمان سرفه‌های خشک مفید است.
  4. کمک به شکل گیری و ثبات جریان خون.
  5. به علت داشتن اسیدآمینه های مهم، باعث بهبود روند زخم است.
  6. تسکین‌دهنده درد و آرامش‌بخش طبیعی است.
  7. تسکین‌دهنده اضطراب و استرس است.
  8. کاهش‌دهنده فشارخون است.
  9. افزایش‌دهنده سیستم ایمنی بدن است.
  10. مقوی کبد، صفرا و کمک به درمان برخی از بیماری‌های کبدی می‌کند.
  11. کمک به درمان کم‌خونی می‌کند.
  12. به علت دارا بودن انتی‌اکسیدان‌ها، روند پیری پوست را کاهش می‌دهد.
  13. عناب به علت داشتن ویتامین C و انتی‌اکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکال‌های آزاد و در نتیجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلول‌های سرطانی است.
  14. کمک به هضم غذا و تصفیه‌کننده خون است.
  15. عناب مُلین است.
  16. عصاره آن همراه با زنجبیل، شیرین بیان و نعناع آرام‌بخش عضلات گلو است.
  17. عصاره عناب مفید در کنترل آنفولانزا و سرما و تب است.
  18. دارای خواص ضد سرطان است.
  19. با توجه به مطالعات اخیر، عصاره عناب مهارکننده سلول‌های سرطان خون است.
  20. عصاره عناب خاصیت رفع و کاهش چین و چروک و خشکی و قرمزی و رفع افتاب سوختگی است.
  21. میوه خشک شده ان ملایم و خلط‌آور است.
  22. مقوی مغز و قلب است.
  23. کمک به هضم می‌کند.
  24. اثر آرام‌بخش داشته و می‌تواند به عنوان خواب‌آور، قبل خواب مصرف شود.
  25. پماد آن کمک به درمان روماتیسم می‌کند.
  26. به جلوگیری از تهوع و استفراغ و برای تسکین درد‌های شکمی در دوران بارداری کمک می‌کند.
  27. گل و برگ درخت عناب می‌تواند برای دفع حشرات استفاده شود.
  28. میوه عناب مفید در درمان خارش است.
  29. عناب را می‌توان به عنوان تقویت‌کننده انرژی در زمان خستگی و بی‌اشتهایی استفاده کرد.
  30. میوه خوب و کم‌کالری در رژیم غذایی است.
  31. تا به حال هیچ عوارض جانبی شناخته شده‌ای از جانب عناب گزارش نشده است.
  32. مخلوط عناب با نمک در بیماران مبتلا به سوءهاضمه و حتی بیماری‌های صفراوی سودمند است.
  33. حافظه را تقویت می‌کند.
  34. در نازایی مفید است.
  35. هستۀ عناب خواب‌آور است.
  36. افرادی که از نفخ بیش از حد، انگل‌های روده‌ای و خلط بیش از حد رنج می‌برند، بهتر است قبل از مصرف عناب با پزشک مشورت کنند.
  37. مصرف عناب برای زنان باردار باید با آگاهی پزشک انجام شود.
همچنین بخوانید: خواص خاکشیر ناشتا با آب گرم برای لاغری، پوست، کبد و یبوست

سخن آخر

در این مقاله به خواص عناب و مزایای مصرف آن برای زنان، مردان، برای بیماران دیابتی، کبدی، گوارشی و غیره اشاره کردیم. با وجود خواص فراوان عناب، نباید از معایب مصرف بیش از حد آن غافل بود. به یاد داشته باشیم که مصرف زیاد آن به علت فیبر بالا می‌تواند موجب اسهال شدید می‌شود. زنان باردار و شیرده نیز باید عناب را با مشورت با پزشک مصرف کنند.


نظر خود را بیان کنید