خواص نارنگی برای سرماخوردگی

خواص نارنگی

نارنگی، با قدمت هزاران سال با نام علمی (Citrus Reticulata) دومین میوه از خانواده مرکبات بعد از پرتقال محسوب می شود. نارنگی میوه بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آسیای شرقی بوده که امروزه در تمام نواحی جهان مورد مصرف قرار گرفته و طرفداران بسیاری را از آن خود کرده است.  نارنگی سبز و نارنجی میوه ای محبوب، در فصول سرد سال است که به دلیل طعم و بوی دلپذیر و سهولت در پوست شدن به خاطر بافت نرم و نازک پوسته، همواره پای ثابت پذیرایی در مجالس و شب نشینی های زمستانه بوده و هست. ترکیبات بی نظیر و خواص شگفت انگیز نارنگی، این خوشرنگ پاییزی را به یکی از میوه‌های بسیار پرخاصیت تبدیل نموده است. نارنگی طبعی سرد و تر دارد و از فوائد آن برای بهبود کبد، معده و عملکرد صفرا نمی توان چشم پوشید. امروزه بسیاری از افراد از فوائد بی نظیر نارنگی آگاه هستند ولیکن هنوز وجود دارند افرادی که از خواص نارنگی و شگفتانه های آن بی اطلاعند، یا حداقل می توان گفت، آگاهی کمتری دارند. شایان ذکر است تفاوتی بین نارنگی سبز و نارس و نارنگی نارنجی رنگ به لحاظ خواص و فواید بی نظیر آن وجود ندارد. در این مطلب، که حاصل تلاش تیم نگارش خواص مواد غذایی در سایت آلامتو است همراه باشید؛ تا در مورد خواص نارنگی این جذاب پاییزی بیشتر بدانیم. امیدواریم مورد توجه و نظر شما عزیزان واقع گردد.

خواص نارنگی برای سرماخوردگی

نارنگی سرشار از ویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشیده و باعث تولید بیشتر سلول های سفید خون می گردد لذا از ابتلا به آنفلوانزا، سرماخوردگی و تب و همینطور ابتلا به کرونا به نحو احسن پیشگیری می نماید. علاوه بر این میوه نارنگی دارای خاصیت ضد میکروبی و باکتریالی نیز می باشد که دستگاه تنفسی را سالم نگه داشته و احتمال ابتلا به گلودرد و سرفه را به شدت کاهش می دهد. همچنین این خوشمزه پاییزی رادیکال های آزاد بدن را کاهش داده و از بدن در برابر بیماری های فصلی محافظت می نماید. برای حفظ سلامتی خود، توصیه می گردد مصرف نارنگی در فصول سرد سال به هیچ عنوان فراموش نگرددد.

همچنین بخوانید: خواص لبو؛ برای سرماخوردگی، لاغری، کبد، پوست و کم خونی

خواص نارنگی برای کودکان

از خواص نارنگی می توان به بهبود در روند هضم غذا، درمان یبوست و سلامت دستگاه گوارش در کودکان نام برد. کلسیم و فسفر موجود در میوه نارنگی موجب تقویت استخوان شده و در رشد نوزادان و کودکان تاثیر بسزایی دارد. بهتر است نارنگی قبل از وعده های غذایی مصرف شود تا اشتهای کودک را افزایش داده و آهن و وینامین C موجود در آن بهتر جذب بدن کودک گردد. آب بدن کودکان به دلیل تحرک زیاد در طی روز کاهش می یابد و از خواص دیگر نارنگی پرآب بودن است که تا حدودی الکترولیت های از دست رفته بدن از طزیف تعریق را جبران می نماید ولیکن هرگز نباید جهت رفع کم آبی تنها به مصرف نارنگی اکتفا نمود.

خواص نارنگی برای کبد

از نظر طب سنتی میوه نارنگی باعث کاهش تب و مانع تراکم خون در کبد خواهد شد. به علاوه آب نارنگی برای بیماران مبتلا به هپاتیت C احتمال پیشرفت سرطان کبد را کاهش می دهد؛ چون دارای مقدار قابل توجهی بتا کریپتوکسانتین است که برای این نوع بیماران بسیار موثر و مفید می باشد و از نظر متخصصان اغلب مرکبات و مخصوصا نارنگی برای مقابله با برخی سرطان‌ ها مانند سرطان کبد بسیار مؤثر واقع شده است. همچنین نارنگی حاوی میزان قابل توجهی لیمونن است که خاصیت ضدسرطانی داشته به پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه کمک شایانی می‌کند. در حقیقت این خوشمزه پاییزی با خواص درمانی بسیاری که دارد مکملی بی نظیر برای بیماران سرطانی محسوب می‌شود.

خواص نارنگی برای مردان

از دیگر خواص نارنگی باید به فواید شگفت انگیز آن برای آقایان اشاره نمود. از آنجاییکه بیماری‌ های قلبی در مردان بیشتر از زنان مشاهده می شود؛ مصرف میوه‌ های رنگ روشن برای آنان بسیار سودمند خواهد بود. محققین حوزه سلامت ترکیبات آنتی‌ اکسیدانی در نارنگی و سایر میوه‌ های با رنگ زرد یافته‌ اند که در مقابله با بیماری‌ های قلبی و آرتریت بسیار مفید هستند.

همچنین بخوانید: خواص خاکشیر ناشتا با آب گرم برای لاغری، پوست، کبد و یبوست

خواص نارنگی در بارداری

خواص نارنگی در بارداری

نارنگی میوه ای بسیار مفید و پرخاصیت در بارداری شناخته می شود که دارای اهمیت بسیاری است؛ چرا که این میوه پرخاصیت علاوه بر ویتامین C و خواص دیگری که در بالا به آن ها اشاره شد؛ سرشار از اسید فولیک و ویتامین B نیز می باشد. این جذاب خوش خوراک در دوران بارداری سیستم های عصبی جنین را تقویت نموده و به علاوه می تواند در ایجاد سلول های خونی قرمز برای جنین بسیار موثر باشد. کمبود اسید فولیک در بدن مادر باعث تولد نوزادان کم وزن خواهد شد که مصرف نارنگی در دوران بارداری می تواند تاثیر بسزایی در وزنگیری جنین و تولد نوزادی با وزن نرمال داشته باشد.

خواص نارنگی برای یبوست

میوه نارنگی سرشار از فیبر است که حرکات روده را تنظیم نموده و در بهبود هضم غذا و همچنین مبارزه با یبوست بسیار موثر واقع شده است. فیبر موجود در نارنگی از کلسترول بالا، بیماری های قلبی و عروقی و گوارشی مانند نفخ، یبوست و زخم معده پیشگیری نموده یا می تواند علائم آن ها را به میزان چشمگیری کاهش دهد. از نارنگی می توان به عنوان یک میوه پر آب نام برد که دارای مقدار قابل توجهی ویتامین A نیز می باشد که برای بهبود دستگاه گوارش مفید است. یک نارنگی متوسط که حدودا 75 گرم وزن دارد دارای حدودا 35 کالری است. بنابراین در یک عدد نارنگی 36 میلی گرم ویتامین C وجود دارد؛ همانطور که می دانید ویتامین C آنتی اکسیدانی مفید در تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد.

خواص نارنگی برای پوست

ویتامین C موجود در میوه نارنگی تاثیر بسزایی در کلاژن سازی پوست داشته که در نهایت موجب سلامت و زیبایی پوست می گردد. کلاژن بیشترین پروتئین موجود در بدن است؛ که به بافت‌ های پوست ثبات و استحکام می‌ بخشد. افزایش سن موجب کاهش کلاژن در سطح پوست می شود لیکن ویتامین C باعث کلاژن سازی در پوست شده و برکاهش علائم پیری بر پوست تاثیرگذار می باشد و همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی نارنگی باعث جوانسازس پوست و جلوگیری از بروز آکنه و جوش روی سطح پوست خواهد شد که در نهایت با مصرف این جذاب پاییزی می توانید پوستی شفاف و درخشان داشته باشید.

خواص نارنگی برای لاغری

اگر نارنگی را در رژیم غذایی خود قرار دهید کمک بسزایی در لاغری و کاهش وزن خواهد داشت. نارنگی دارای فیبر نامحلول لیگنین و سلولز است. این نوع فیبر با کند کردن سرعت حرکت غذا در دستگاه گوارش، باعث حس سیری در فرد می‌شوند که اشتها را تنظیم نموده و در نهایت منجر به کاهش وزن می شوند. طبق نظر محققان افرادی که در رژیم غذایی خود فیبر بیشتری دریافت می کنند؛ نسبت به افرادی که از فیبر کمتری در رژیم غذایی خود بهره می برند، از افزایش وزن خود جلوگیری کرده و به مراتب دارای اندام متناسب تری هستند. حتی محققان مصرف دمنوش پوست نارنگی را نیز قبل از هر وعده غذایی توصیه می کنند زیرا با ایجاد احساس سیری موجب می شود در هر وعده غذای کمتری میل نمایید.

خواص نارنگی برای کلیه

از خواص میوه نارنگی برای کلیه غافل نشویم که سهم بسیاری در سلامت این عضو حساس از بدن را داشته و جالب است بدانید با نوشیدن آب نارنگی اسیدیته ادرار کاهش یافته و به بیمارانی که از سنگ کلیه شکایت دارند کمک شایانی می نماید. البته ناگفته نماند آب پرتقال نیز به اندازه آب نارنگی موثر بوده و حتی مخلوط این دو میوه پرخاصیت برای سنگ کلیه، خالی از لطف نخواهد بود.

همچنین بخوانید: خواص خرمالو برای مردان، روده و کبد، پوست و مو و بارداری چیست؟

خواص نارنگی برای دیابت

خواص نارنگی برای دیابت

از خواص نارنگی برای دیابت بهتر است به خاطر داشته باشید طبق تحقیقات بسیاری از محققان، مصرف میوه‌ های حاوی آنتی‌ اکسیدان مانند نارنگی موجب کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌ های آزاد در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ خواهد شد. البته برخی از محققین دانشگاه غربی انتاریو بر این عقیده اند که نارنگی منبع غنی از ترکیبات فلانوییدی به نام نوبیلتین است؛ که موجب سوزاندن چربی اضافه و جلوگیری از تولید چربی اضافه می شود. لذا از بروز دیابت نوع 2 در افراد چاق جلوگیری بعمل می آورد.

سخن پایانی

از مصرف نارنگی، این میوه خوش خوراک پاییزی در فصول سرد سال هرگز غافل نشوید البته بهتر است بدانید؛ نارنگی هایی از نوع بدون چین و چروک که پوست آن ها کاملا به قسمت های داخلی آن چسبیده باشد مصرف کنید. نارنگی هر چقدر وزن بیشتری داشته باشد مرغوب تر است زیرا آب بیشتری داشته و ماندگاری بیشتری نیز خواهد داشت. همینطور عطر و بوی نارنگی نیز نشان از مرغوب و رسیده بودن آن است.


نظر خود را بیان کنید