خواص خرمالو
خرمالو از نوع میوه های خوشمزه و آبدار است که در عین حال که طعم بی نظیر و شیرینی دارد؛ دارای خواص درمانی بسیاری نیز می باشد. خرمالو اصالتاً چینی اما میوه ملی ژاپن است. میوه نارنجی رنگ پاییزی با طعم عسلی و شیرین خود معروف بوده و حاوی مواد معدنی فراوانی است که مخصوصا برای رشد کودکان بسیار مفید می باشد. این خوشرنگ پاییزی سرشار از بتاکاروتن، ویتامین C و مقدار زیادی ویتامینهای B1، B2، B3 و ویتامین A بوده و به علاوه مواد معدنی قابل توجهی از جمله گوگرد، کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم و منیزیم دارد.
همچنین خرمالو سرشار از پکتین است. پکتین فیبر محلول در آب است که موجب کاهش چربی خون می گردد. طبع خرمالو از نظر طب سنتی گرم و تر است و اگر دانه میوه خرمالو، کوبیده و به صورت پودر شده باشد سنگ مثانه و کلیه را دفع می کند. از خرمالو به صورت تازه یا خشک و یا پخته در تهیه پای، ژله، نوشیدنی، پودینگ و کاری استفاده میشود. در این مطلب از سایت آلامتو همراه ما باشید تا در مورد خواص خرمالو این جذاب پاییزی بیشتر بدانید.
خواص خرمالو برای مردان
خرمالو بسیاری از مشکلات جنسی و جسمی مردان را بهبود می بخشد. از آنجاییکه میوه خرمالو طعم شیرینی دارد قند مورد نیاز مایع جنسی را تامین کرده و همچنین برای پیشگیری از بیماری های دستگاه تناسلی مردان، بسیار مفید است. این خوشرنگ پاییزی دو خاصیت مهم برای مردان دارد: 1. افزایش تعداد اسپرم 2. پیشگیری از سرطان پروستات. بنابراین توصیه می شود مصرف خرمالو در فصول سرد سال فراموش نشود.
خواص خرمالو برای کبد
از خواص خرمالو می توان به پاکسازی کبد اشاره داشت. هنگامی که کبد در دفع سموم بدن کوتاهی کند سموم و چربی ها در کبد تجمع کرده و کبد چرب می شود. خرمالو به دلیل فیبر بالا در هضم غذا کمک می کند در نتیجه عمل دفع، توسط کبد به سهولت صورت می گیرد. شایان ذکر است، خرمالو سرشار از فیبر بوده و جزء میوه های ملین محسوب می شود و همچنین به دلیل آبدار بودن کلیه سموم و چربی ها را از کبد و دستگاه گوارش پاک کرده و برای افرادی که از یبوست رنج می برند نیز بسیار مفید است. خرمالو حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A است که از ابتلا به چاقی نوع اول و بیماری های کبد جلوگیری می کند اما نباید در مصرف آن زیاده روی شود.
همچنین بخوانید: خواص پنیرک برای رحم
خواص خرمالو برای روده
از نظر متخصصین طب سنتی، خرمالوی نارس که دارای حالت قابض و گس است و حالت خاصی در دهان ایجاد میکند، از موثرترین دارو ها، برای پرزهای معده و تقویت عمل هضم محسوب می شود و همچنین بیماری های روده از جمله بیماری کرون و کولیت اولسراتیو را نیز التیام می بخشد. ناگفته نماند به افرادی که مشکل معده و روده خاصی ندارند نیز توصیه می گردد از مصرف پوست خرمالو غافل نشوند، چون پوست این میوه پرزهای دیواره معده را دباغی می کند.
خواص خرمالو برای قلب
خرمالو با توانایی کاهش میزان کلسترول بد (LDL، لیپوپروتئین) از بروز بیماری قلبی جلوگیری کرده و ترکیبات و مواد مغذی موجود در آن باعث میشود که به میوه ای موثر و مفید برای سلامت قلب مبدل شود. وجود آنتی اکسیدان هایی مانند کوئرستین (quercetin) و کائمفرول (kaempferol) که با نام آنتی اکسیدان های زردینه ای شناخته می شوند باعث شده تا فوائد خرمالو در کمک به سلامت قلب محرز گردد. چنانچه رژیم غذایی افراد سرشار از مواد زردینه ای نظیر خرمالو باشد به راحتی فشار خون بالا کاهش یافته و التهاب بدن کم می شود همچنین موجبات کاهش میزان کلسترول بد (LDL) را در بدن فراهم می سازد. شایان ذکر است، وجود ماده ای به نام تانین که در خرمالوی نارس، سبب گَس شدن و تلخی آن می گردد باعث کاهش فشار خون می شود.
خواص خرمالو برای مو
امروزه تاثیر موثر گیاهان بر سلامت مو بر کسی پوشیده نیست. خرمالو یکی از مواد طبیعی مفید برای سلامت فولیکول های مو محسوب می شود. آب خرمالو به عنوان یک ضد عفونی کننده سریع پوست سر برای پیشگیری و درمان شوره سر بسیار مفید است. خرمالو سرشاز از مواد مغذی و ویتامین های گروه A، B و C است که برای سلامت موها و رشد و تقویت سریع آن ها مفید می باشد، افرادی که دارای موهای ضعیف و اصطلاحا کم پشت با تارموی نازک هستند، می توانند با مصرف خرمالو و جذب زینک موجود در آن، موهای درخشنده، سالم و پرپشتی داشته باشند.
همچنین بخوانید: خواص کدو حلوایی
خواص خرمالو برای پوست
از خواص خرمالو برای پوست می توان به متعادل سازی چربی پوست و جلوگیری از پیری زودرس اشاره کرد. ترشح بیش از حد چربی در سطح پوست باعث تنگ و در نهایت بسته شدن منافذ پوست شده و در نهایت پوست دچار جوش و در گاهی اوقات تغییر رنگ خواهد شد. جهت متعادل سازی چربی پوست کافی است آب خیار را با یک عدد خرمالو مخلوط کرده و روی سطح پوست بمالید با این کار منافذ بسته پوست باز شده و میزان چربی آن نیز تنظیم می گردد. همچنین خرمالو حاوی ترکیبات بی نظیری برای جلوگیری از پیری زودرس است و مصرف ماسک خرمالو به طور مداوم میتواند باعث سلامت، نشاط و جوان سازی دوباره پوست گردد. خرمالو دارای آنتی اکسیدانی به نام لیکوپن است که همانند یک کرم ضد آفتاب طبیعی از مضرات پرتوهای اشعه خورشید جلوگیری میکند. این ویژگی شگفت انگیز خرمالو از ایجاد چین و چروک روی پوست جلوگیری میکند. همچنین برای از بین بردن لک های پوست صورت نیز می توان از خرمالو بهره برد. خرمالو سرشار از ویتامین C است که خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی دارد. البته ناگفته نماند باید برای تاثیر گذاری بیشتر از خرمالوی تازه و به صورت موضعی روی سطح پوست استفاده شود.
خواص خرمالو در بارداری
خرمالو سرشار از مواد معدنی فسفر و کلسیم است که جزء نیازهای مهم و ضروری جنین محسوب می شود. از آنجائیکه مصرف مواد غذایی مقوی و مغذی در دوران بارداری اولویت محسوب میشود مصرف خرمالو بسیار توصیه شده است زیرا خرمالو به رشد استخوان های جنین کمک شایانی کرده و همچنین عملکرد سیستم عصبی مرکزی را افزایش خواهد داد. همچنین خرمالو سرشار از آهن است که برای پیشگیری از کم خونی در دوران بارداری کمک شایانی می کند. بنابراین مصرف این میوه پاییزی در دوران بارداری به افزایش میزان هموگلوبین می انجامد و از کم خونی و اثرات آن نظیر سرگیجه و خستگی جلوگیری می کند.
خواص خرمالو برای سرماخوردگی
با مصرف مداوم خرمالو در فصول سرد سال میتوان از بروز برخی مشکلات التهابی، عفونی و همینطور سرماخوردگی و آنفلوآنزا جلوگیری کرد. این به این دلیل است که میوه خرمالو حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با عفونت ها قوی تر می کند. همانطور که در بالا ذکر شد خرمالو سرشار از ویتامین C می باشد که مصرف آن در فصول سرد سال باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و تقویت سیستم ایمنی بدن از ابتلا به بیماری هایی نظیر آنفلوآنزا، سرماخوردگی و عفونت های ریه مانند آسم جلوگیری می کند. همچنین استفاده از برگ درخت خرمالو نیز علائم سرماخوردگی، مخصوصا سرفه های خشک فصل پاییز را بهبود می بخشد. برای این منظور بهتر است از جوشانده برگ درخت خرمالو استفاده شود. برگ این درخت دارای مادهای به نام astragalin است که خاصیت آنتی هیستامین داشته و در کاهش واکنشهای آلرژیک بسیار موثر است.
همچنین بخوانید: خواص گزنه برای مو
خواص خرمالو برای کودکان
خرمالو سرشار از عنصر پتاسیم است که باعث افزایش اشتها در کودکان میشود. بنابراین مصرف خرمالو میتواند موجب تمایل بیشتر کودکان به غذا خوردن شده و به رشد هر چه بهتر آن ها کمک کند. همچنین ترکیبات موجود در خرمالو دارای خواص شگفت انگیزی برای افزایش بینایی و سلامت چشم کودکان محسوب می شوند. به طور مثال زیاکسانتین موجود در خرمالو، به سلامت چشم کودکان کمک شایانی میکند. به گفته متخصصان این ترکیب بی نظیر، علائم بیماری های چشمی مانند آب مروارید، دژنراسیون ماکولا و شب کوری را کاهش داده و از بروز آن در سنین پایین جلوگیری میکند.
بسیار خرسندیم که به مطالعه این مطلب از سایت آلامتو در رابطه با خواص خرمالو، این میوه خوشرنگ و جذاب پاییزی اختصاص دادید.