علائم کرونا ویروس چیست؟ چگونه از ابتلا پیشگیری کنیم؟

چگونه از ابتلا به کرونا ویروس یا همان کوئید 19 پیشگیری کنیم؟

علائم ابتلا به کرونا ویروس

متاسفانه می بینیم که کرونا ویروس یا بهتر بگوییم میهمان ناخوانده این روزها به سرعت در حال گسترش در کشورهای مختلف از جمله کشور ما است و راه های سرایت آسان آن دلیل اصلی این شیوع گسترده است. از آنجا که آمار مبتلایان به این ویروس روز به روز در حال افزایش است دانشمندان تلاش می کنند تا به نحوی آن را کنترل کرده و روش هایی برای مبارزه با این عفونت پیدا کنند. با این حال بهترین روش محافظت از ابتلا به این ویروس مسری ماندن در خانه و راهکارهای پیشگیرانه است.

به گزارش آلامتو به نقل از draxe؛ از جمله راهکارهای پیشگیرانه کروناویروس، می توانیم به پوشاندن بینی و دهان در هنگام عطسه و سرفه، شستن اصولی و مرتب دست ها و حفظ فاصله با افراد مشکوک اشاره کنیم. اما توجه کنید که بهترین و موثرترین راه برای کنترل این ویروس ماندن در خانه است.

در این مطلب به طور کامل و مفصل در مورد کوئید 19 ، نحوه پیشگیری از آن، راه های مهار و مقابله و هرآنچه که باید در این مورد بدانید، می پردازیم. با ما همراه باشید.

همچنین بخوانید: پیشگیری از ویروس کرونا

کرونا ویروس چیست؟

کروناویروس یک خانواده بزرگ ویروس است که در انواع پستانداران و پرندگان یافت می شود. این ویروس ها می توانند طیف وسیعی از بیماری ها، از عفونت های خفیف تنفسی گرفته تا بیماری های جدی تر مانند سندرم حاد تنفسی حاد (SARS) یا سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) را در انسان ایجاد کنند.

کروناویروس های قابلیت انتقال از حیوان به انسان را نیز دارند. به عنوان مثال گفته می شود اولین بار ویروس سارس از گربه و ویروس مرس از شتر به انسان منتقل شده است. مانند سایر عفونت های تنفسی، کرونا ویروس ها نیز می توانند از طریق تماس با مایعات بدن مانند بزاق ، خون یا ادرار از شخص به فرد دیگر منتقل شوند. دانشمندان هنوز به طور قطع منشا ویروس کوئید 19 را اعلام نکرده اند.

در حال حاضر ، دقیقاً مشخص نیست که COVID-19 چقدر مسری است. با این حال، تا زمان پیدا شدن واکسن یا درمانی برای این ویروس عجیب، انجام برخی از  اقدامات محافظتی اساسی می تواند از شما و اطرافیانتان در برابر آلوده شدن به آن محافظت کند.


آمار

قبل از بررسی اقدامات پیشگیرانه، بیایید نگاهی به اعداد و ارقام مربوط به این ویروس بیندازیم.

  • تا تاریخ 27 فوریه سال 2020 (هفتم اسفند)، 82294 مورد COVID-19 تأیید شده که 95 درصد از این موارد در چین بوده است.
  • آمار جهانی مرگ و میر ویروس تا این تاریخ، 2804 مورد بوده است.
  • تا تاریخ یاد شده این ویروس خودش را به 46 کشور رسانده است، به غیر از چین، کشورهای کره ، ایتالیا ، ژاپن و ایران کشورهایی هستند که از لحاظ شیوع ویروس در صدر می شوند.
  • نشانه‌های ابتلا به ویروس می ‌توانند بین ۲ تا ۱۴ روز پس از ابتلا پدیدار شوند.
  • بدون اقدامات مهارکننده مانند قرنطینه، تخمین زده می شود که یک فرد آلوده بتواند ویروس را در 1.5-3.5 نفر گسترش دهد.
  • اگرچه ویروس می تواند هر کسی را آلوده کند، اما مرگ و میر ناشی از ابتلا به آن با افزایش سن افزایش می یابد.
  • به عنوان مثال، کسانی که دهه 50 زندگی خود را تجربه می کنند، سه برابر بیشتر از کسانی که در دهه 40 قرار دارند، در اثر ابتلا به کرونا می میرند. این در حالی است که میزان مرگ و میر در بزرگسالان بالای 80 سال، نزدیک به 15 درصد گزارش شده است.
  • سازمان جهانی بهداشت 15 آزمایشگاه تشخیص COVID-19 را در سراسر جهان از جمله کشورهایی مانند استرالیا، سنگال، فرانسه، روسیه، هند و ایالات متحده منصوب کرده است.

سرفه کردن cough

علائم ابتلا به کرونا

علائم و نحوه تشخیص ابتلا به کرونا ویروس

ارائه دهندگان خدمات بهداشتی می توانند با انجام یک معاینه فیزیکی، در نظر گرفتن تاریخچه پزشکی و انجام آزمایشات آزمایشگاهی، از جمله آزمایش خون، تست خلط یا سواب گلو، وجود کروناویروس در بدن را تشخیص دهند. افرادی که به تازگی به چین سفر کرده اند یا با کسی که آلوده به ویروس بوده ارتباط نزدیکی داشته اند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

علائم کروناویروس مشابه سایر عفونت های تنفسی از جمله سرماخوردگی است. برخی از علائم شایع عبارتند از:

  • تب
  • تنگی نفس
  • سرفه کردن
  • آبریزش بینی
  • سردرد
  • تنفس دشوار
  • گلو درد
  • درد قفسه سینه

در موارد شدید و جدی، کروناویروس ممکن است باعث مشکلات جدی تری از جمله ذات الریه، نارسایی کلیه، سندرم حاد تنفسی حاد یا حتی مرگ شود.


چگونه از ابتلا به کرونا ویروس پیشگیری کنیم؟

استفاده از اقدامات محافظتی اساسی در برابر عفونت یک راهکار ساده است که می تواند به جلوگیری از شیوع آن کمک کند. در قسمت زیر چند مرحله که می توانید برای محافظت از خود و دیگران انجام دهید، آورده ایم:


  1. در طول روز بارها و بارها دستهایتان را بشویید

Washing Hands

شستن دست ها برای پیشگیری از کرونا

دستان خود را مرتباً با آب و صابون و یا ضدعفونی کننده های حاوی الکل بشویید. این کار می تواند به از بین بردن هرگونه ویروس کمک کرده و از شیوع میکروب ها جلوگیری کند. دقت کنید که شستن دست ها به صورت اصولی انجام شود و حداقل ۲۰ ثانیه زمان ببرد. لازم است قبل از خوردن غذا، بعد از سرفه و عطسه، بعد از فین کردن بینی و بعد از دستشویی و حمام دست هایتان را بشویید.


  1. فاصله ایمن با دیگران را حفظ کنید

به طور ایده‌آل، سعی کنید فاصه تان را به اندازه حداقل یک الی یک و نیم متر از هر کسی که سرفه یا عطسه می ‌کند، حفظ کنید. این می ‌تواند از تنفس ریز قطره های حاوی ویروس، که از طریق بینی یا دهان از طریق سرفه و عطسه در فضا منتشر می شوند، جلوگیری کند.


  1. سطوح را تمیز و ضدعفونی کنید

ویروس می ‌تواند تا ۴۸ ساعت روی سطوح باقی بماند و با لمس سطوح آلوده توسط دست فرد انتقال می یابد. تمیز کردن و ضد عفونی کردن سطوحی که به طور مرتب از آن استفاده می ‌کنید می ‌تواند به جلوگیری از گسترش میکروب ‌ها کمک کند.

نحوه ساخت مایع ضدعفونی کننده با محلول سفیدکننده (وایتکس): با توجه به در دسترس نبودن الکل برای ضدعفونی کردن سطوح بهترین و ارزان ترین راهکار استفاده از سفید کننده های رایجی که همه ما آنها را با نام وایتکس میشناسیم است. برای این منظور شما میتوانید 100 سی سی محلول سفید کننده را با 2.5 لیتر آب رقیق کرده و سپس جهت ضدعفونی کردن سطوح از آن استفاده نمایید.


  1. از لمس کردن چشم ها ، بینی و دهان خودداری کنید

همانطور که در قسمت بالا گفتیم وقتی فرد عطسه یا سرفه می کند، ریز قطرات حاوی ویروس روی سطوح تا 48 ساعت بر جای می مانند، و در صورتی که روی سطوح دست بزنیم و بعد این دست را به چشم، دهان و یا بینی بزنیم قطعا به این عفونت ویروسی مبتلا خواهیم شد. پس خواهش می کنیم تا حد امکان دست ها را به صورتتان نزنید و تا جایی که می توانید از ورود این مهمان ناخوانده به بدنتان پیشگیری کنید.


  1. بهداشت مربوط به عطسه و سرفه را رعایت کنید.

آیا می دانید اگر تمام افرادی که سرفه یا عطسه می کردند، با ماسک، دستمال  و یا حتی با آرنج هنگام عطسه یا سرفه صورتشان را می پوشاندند اکنون با این ارقام مبتلا شده مواجه نبودیم؟؟  لطفا برای پیشگیری از ابتلای افراد دیگر به این ویروس، در هنگام عطسه یا سرفه با دستمالی صورتتان را بپوشانید و سپس آن را دور انداخته و با روش اصولی و به مدت 20 ثانیه دستانتان را بشویید.


  1. ابزار مورد نیاز برای پیشگیری را تهیه کنید

اگرچه مقامات بهداشتی استفاده از ماسک را توصیه نمی کنند مگر اینکه شما واقعاً یا بیمار باشید و یا در تماس مستقیم با افراد آلوده باشید، اما تهیه دستکش، اسپری یا ژل الکل به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس و سلامت بیشتر خودتان توصیه می شود. تمام اقلام موردنیازتان را تهیه کنید.


  1. به روز باشید و اطلاعات مربوط به شهرتان را دنبال کنید

کانال خبری مربوط به شهرتان را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید تا در جریان خبرهای کرونا ویروس در شهر خود قرار بگیرید. به روز ماندن و اطلاعات بیشتر در مورد شهرتان به شما در پیشگیری و رعایت بهتر دستورالعمل ها کمک خواهد کرد.


  1. فقط در صورت داشتن علایم به مراکز بهداشتی مراجعه کنید

اگر احساس خوبی ندارید، بهتر است در خانه بمانید تا از آلوده شدن دیگران به ویروس جلوگیری کنید. اگر عوارض جانبی جدی تری مانند سرفه خشک، تب یا تنگی نفس را تجربه می کنید، برای تعیین مراحل بعدی با ارائه دهنده خدمات پزشکی تماس بگیرید.


چگونه برای درمان کرونا سیستم ایمنی بدنمان را تقویت کنیم؟

چگونه برای درمان کرونا سیستم ایمنی بدنمان را تقویت کنیم؟

درمان های طبیعی کرونا ویروس کدامند؟

بهترین و مهم ترین کاری که می توانید در این زمینه انجام دهید، تقویت سیستم ایمنی بدنتان است. زمانی که سیستم ایمنی بدنتان قوی باشد به خوبی با ویروس ها مبارزه می کند و اجازه آلوده کردن بدن را به آن ها نمی دهد. در قسمت زیر به برخی از درمان های طبیعی می پردازیم:

  • ویتامین C و D3

ویتامین C نقش اساسی در عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد و می تواند یک ابزار مفید برای کمک به دفاع از بدن در برابر کروناویروس باشد. اگرچه اثرات ویتامین C بر COVID-19 به طور مستقیم مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما یک کارآزمایی در سال 2006 در Annals of Nutrition & Metabolism نشان داد که دریافت مقدار کافی ویتامین C در رژیم غذایی شما می تواند به کاهش علائم و کوتاه کردن مدت زمان عفونت های تنفسی کمک کند.

نیاز روزانه به ویتامین C برای پیشگیری روزانه 300 میلی گرم و برای مقابله با عفونت، روزانه 1000 تا 3000 میلی گرم است. بهترین منابع غذایی ویتامین C میوه ها و سبزیجاتی از جمله مرکبات، گوجه فرنگی، فلفل و انواع توت ها هستند.

ویتامین D3 نیز به دلیل توانایی آن در تقویت سیستم ایمنی و محافظت در برابر عفونت مفید است. کمبود این ریز مغذی مهم در واقع می تواند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد و ویتامین D3 نیز برای عملکرد سلول های ایمنی بدن گزینه مناسبی است. توصیه های دوز از 400 تا 800 IU در روز تا 5000 IU متفاوت است.

  • جلبک های قرمز

تحقیقات نشان می دهد که برخی ترکیبات مشتق شده از جلبک های قرمز، که با عنوان Griffithsia نیز شناخته می شوند، می توانند در محافظت از بدن در برابر عفونت های ویروسی موثر باشند. طبق یک مطالعه آزمایشگاهی در سال 2016، Griffithsia، یک لکتین جدا شده از جلبک های قرمز، با جلوگیری از ورود ویروس ها به سلول های میزبان، قادر به جلوگیری از ابتلا به بیماری مرس بود.

علاوه بر این، مطالعات دیگر نشان داده اند که این ترکیب خاص می تواند در برابر سایر عفونت های ویروسی، از جمله HIV نیز مفید باشد. با این حال، برای مشخص شدن اینکه آیا جلبک های قرمز می توانند برای محافظت در برابر COVID-19 استفاده شوند یا نه، تحقیقات بیشتری لازم است.

  • ریشه شیرین بیان

گلیسیریزین، یک ترکیب فعال موجود در ریشه شیرین بیان، می تواند دارای خواص قدرتمندی در برابر ویروس باشد. یک مطالعه آزمایشگاهی در لنست خواص ضد ویروسی چندین ترکیب را مورد بررسی قرار داد و دریافت که گلیسیریزین در جلوگیری از تکثیر سارس مؤثرترین گزینه است.

یک مطالعه آزمایشگاهی دیگر یافته های مشابهی داشت و خاطرنشان کرد: گلیسیرریزین سمیت سلولی را در برابر ویروس SARS به نمایش گذاشته است. با  وجود تمام این مطالعات و تاثیرات، باید برای ارزیابی اثرات شیرین بیان بر COVID-19 یا همان کرونا ویروس باید مطالعه دیگری انجام شود.

  • شربت Elderberry

اگرچه هنوز تأثیر شربت Olderberry در برابر کوئید 19 مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما به نظر می رسد در بعضی از آزمایشات بالینی به بهبود علائم آنفولانزا کمک می کند. به عنوان مثال، یک مطالعه انجام شده نشان داد که مصرف شربت Olderberry به صورت چهار بار در روز و به مدت پنج روز به طور قابل توجهی مدت زمان آنفولانزا را در مقایسه با دارونما کاهش داده است.

یک آنالیز دیگر در سال ۲۰۱۹ نیز به این نتیجه رسید که elderberry می‌ تواند به درمان علائم تنفسی فوقانی کمک کند. در حالی که تحقیقات خاص در مورد تاثیر این شربت بر روی کرونا ضروری است، این مطالعات نشان می‌ دهند که مصرف این شربت می‌ تواند به طور بالقوه به کاهش علائم کمک کند.


  • مصرف غذاها و گیاهان تقویت کننده ایمنی و پشتیبان سلامت ریه ها

Dr. Josh Axe با تکیه بر تحقیقات 3000 ساله چینی ها به این نکته اشاره می کند که غذاهای مقوی زرد روشن یا سفید رنگ می توانند از سلامت ریه ها پپشتیبانی کنند. از جمله این گزینه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

به طور مشابه، او توصیه می کند رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه های سرشار از ویتامین C، عسل مانوکا، گیاهان، ادویه جات و گوشت های ارگانیک مصرف کنید. به عنوان مثال یک غذای ایده ‌آل برای تقویت سیستم ایمنی، سوپ مرغ خانگی است (زنجبیل و سیر را به دستور پخت اضافه کنید).

مطالعات حاکی از آن است که عسل مانوکا می تواند دارای خاصیت ضد ویروسی باشد، که می تواند آن را به عنوان یک داروی طبیعی مفید در برابر عفونت هایی مانند کورنا ویروس قرار دهد. یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که عسل مانوکا قادر به مهار تکثیر ویروس آنفلوانزا است. تحقیقات بیشتر لازم است تا ارزیابی شود که آیا مزایای مشابهی در برابر کرونا ویروس هم ارائه می دهد یا خیر.

علاوه بر این ، مطالعات نشان می دهد که گیاه اکیناسه یا سرخارگل، هم دارای خواص ضد ویروسی و هم خواص ضد میکروبی است. یک مطالعه نشان داد که این گیاه یک آنتی ویروس قوی برای عفونت های تنفسی ویروسی است.


  • روغن ضروری اورگانو یا پونه کوهی

یک مطالعه اثر ضد ویروسی روغن اورگانو و مؤلفه اصلی آن، کارواکرول، را در برابر نورو ویروس موش (MNV)، یک جانشین نورو ویروس انسانی اندازه گیری کرده است. همچنین پتانسیل روغن پونه‌ کوهی را به عنوان یک ماده غذایی طبیعی و ضد عفونی‌ کننده سطحی برای کنترل نورو ویروس در انسان نشان داد. یک مطالعه دیگر نیز پتانسیل ضد ویروسی روغن پونه کوهی را در برابر ویروس همگام سازی تنفسی انسان (HRSV) نشان داد.


درمان پزشکی آینده برای کرونا

به گفته مراکز کنترل و پیش ‌گیری بیماری ‌ها، در حال حاضر هیچ درمان خاصی برای کوئید 19 وجود ندارد. آن‌ هایی که آلوده شده‌ اند باید مراقبت پزشکی دریافت کنند تا به کاهش علائم کمک کنند، که ممکن است شامل مراقبت برای حمایت از عملکرد اندام‌های حیاتی در موارد شدیدتر باشد.

به طور کلی هیچ درمان تأیید نشده برای کرونا ویروس ها وجود ندارد و تعداد بسیار کمی از داروهای ضد ویروسی مؤثر واقع می شوند. علاوه بر این، ساخت داروهای جدید می تواند به سرمایه گذاری گسترده از نظر زمان، پول و منابع نیاز داشته باشد، که این می تواند پیدا کردن روش های درمانی در برابر COVID-19 را به چالش بکشد.

در همین زمان، محققان با استفاده از داروهای موجود برای درمان عفونت ‌های جدید مثل کرونا ویروس، آزمایش کرده ‌اند. طبق گزارشی که اخیراً در مجله پزشکی نیو انگلند منتشر شده است، پزشكان در مركز پزشكی در واشنگتن مجوز FDA را برای معالجه كروناویروس با استفاده از یک درمان ضد ویروسی تحقیقاتی كه در ابتدا برای درمان ابولا طراحی شده بود دریافت كردند. بعد از گذشت 8 روز بستری، وضعیت بالینی بیمار بهبود یافت و از شدت علائمی مانند سرفه و تب کاسته شد.

اگرچه به تحقیقات و آزمایشات انسانی بیشتری نیاز است، اما در مطالعات آزمایشگاهی مشخص شده که این درمان جدید می تواند باعث کاهش رشد کرونا ویروس برای کمک به کنترل عفونت ها شود. سایر داروهای ضد ویروسی، از جمله لوپیناویر / ریتوناویر، که دارویی است که برای درمان HIV استفاده می شود، نیز مورد بررسی قرار می گیرند.

علاوه بر ساخت داروهای ضد ویروسی برای درمان کرونا ویروس، سایر سازمان ها به دنبال یافتن راه حل هایی برای کمک به مهار و جلوگیری از شیوع بیماری هستند. برای مثال ، انستیتوی ملی آلرژی و بیماریهای عفونی شروع به انجام آزمایشات بالینی بر روی روش های درمانی مبتنی بر آنتی بادی کرده است تا در وهله اول از ورود ویروس و آلوده شدن سلول ها جلوگیری کند.


و اما سخن پایانی …

بسیار خوب، در این مقاله به طور مفصل در مورد کوئید 19 که این روزها مردم از آن با عنوان کرونا یاد می کنند، پرداختیم. از شما می خواهیم تا با استفاده از راه های پیشگیری از ابتلا به ویروس، سهم خودتان در کنترل ویروس را انجام دهید. به امید روزی که دیگر در هیچ جای دنیا خبری از این مهمان ناخوانده نباشد.


نظر خود را بیان کنید