چگونه بفهمیم شوهرمان دروغ میگوید؟

همسرتان دروغ می‌گوید؟ این مقاله کمکتان می‌کند دروغش را فاش کنید

چگونه تشخیص بدهیم که همسرمان دروغ می گوید؟

ممکن است همه ما گاهی مجبور شویم و دروغ بگوییم. اما باید بدانید که دروغ گفتن بیش از حد یا مخرب می تواند به روابط شما با همسرتان آسیب جبران ناپذیری وارد کند.

می خواهید بدانید که چگونه می توانید تشخیص دهید که همسرتان دروغ می گوید یا خیر؟ تشخیص دروغگو معمولا آسان نیست و سوء ظن های شما می تواند مانع رسیدن به حقیقت شود. البته نشانه هایی وجود دارد که با تکیه بر آنها می۲توانید متوجه دروغ گفتن طرف مقابل بشوید.

در این مطلب از مجله آلامتو به نشانه هایی که در تشخیص دروغ همسرمان به ما کمک می کنند، می پردازیم. لطفا تا انتها با ما همراه باشید.


چرا مردم در روابطشان به هم دروغ می گویند؟

مردم به دلایل زیادی گاهی ترجیح می دهند به جای گفتن حقیقت، دروغ بگویند. البته ممکن است برای این کار دلایل زیادی داشته باشند. دلایل دروغگویی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تلاش برای محافظت از احساسات دیگران
  • اجتناب از درگیری، خجالت و یا مجبور به مواجه شدن با عواقب رفتارشان
  • ترس از طرد شدن یا از دست دادن همسر
  • پنهان کردن کاری که انجام داده یا انجام نداده اند
  • حفظ کنترل یک موقعیت
  • نشان دادن خودشان به عنوان فردی خوب، موفق، خاص یا با استعدادتر از آنچه هستند
  • به تعویق انداختن تغییر در شیوه زندگی

در حالی که ممکن است فرد برای محافظت از احساسات شریک زندگی خود یا اجتناب از درگیری دروغ بگوید، اما این دروغ ها و دروغ های دیگر با کاهش اعتماد و صمیمیت باعث ایجاد مشکل در روابط می شوند.


نشانه های دروغگویی

در حالی که دانستن برخی از علائم معمولی دروغ می تواند مفید باشد، اما درک نادرست از چنین رفتارهایی نیز می تواند مشکل ساز شود. در واقع اگر معتقد هستید که کسی به شما دروغ می گوید، فقط احتمال 50 درصد وجود دارد که درست حدس زده باشید.

از آنجا که تشخیص دروغ همیشه آسان نیست، برای تشخیص دروغ روی این علائم حساب نکنید. فقط به این دلیل که کسی برخی از رفتارهای زیر را نشان می دهد، لزوما به این معنی نیست که او دروغ می گوید.

  1. اجتناب از تماس چشمی، نگاه به چپ و راست، خیره شدن به جایی دیگر و یا دور شدن از شما در حین صحبت
  2. مردد بودن
  3. مبهم بودن، ارائه جزئیات اندک
  4. تطابق نداشتن زبان بدن و حالات چهره با آنچه گفته می شود
  5. تأکید بر “نه” هنگام صحبت
  6. بالا انداختن شانه ها
  7. عرق کردن صورت و مخصوصا بالای ابروها
  8. قرار دادن یک مانع مانند یک میز یا یک صندلی در مقابل خود
  9. رفتارهای متفاوتی مانند عمل نکردن به روش معمول
  10. گرفتن حالت دفاعی به خود
  11. بازی با موهایش
  12. انکار مستمر اتهامات
  13. ارائه اطلاعات و جزئیات بیشتر از آنچه لازم است
  14. دست زدن به چانه یا مالیدن ابروها
  15. حرکات غیر طبیعی بازو و دست
  16. متوقف کردن مکالمه و مکث کردن های مکرر
  17. آرامش غیر معمول
  18. نوسانات غیرمعمول صدا، انتخاب کلمه، ساختار جمله
  19. عدم تمایل به تماس با همسر در طول مکالمه

ممکن است عصبی بودن، حواس پرتی یا عدم تماس چشمی را با دروغگویی اشتباه بگیرید، این ممکن است منجر به درک اشتباه یا برچسب زدن اشتباه رفتارهای همسرتان شود.

تشخیص سرنخ های غیرکلامی دروغ گفتن دشوار است و از فردی به فرد دیگر متفاوت است.


تاثیر دروغگویی در رابطه

برخی از دروغ ها ممکن است بی ضرر به نظر برسند و دروغ گفتن های گاه به گاه تاحدودی اجتناب ناپذیر است اما حتی دروغهای اندک و نادر نیز می تواند باعث بی اعتمادی و سایر مشکلات در روابط شود.

  • کاهش اعتماد: اگر همسرتان مدام دروغ بگوید، می تواند تأثیر مستقیمی بر اعتماد داشته باشد. هرچه بیشتر دروغ بگویند، کمتر به او اعتماد می کنید یا به صداقت او ایمان ندارید.
  • صمیمیت کمتر: صمیمیت مستلزم آسیب پذیری عاطفی است، که بدون پایه اعتماد و صداقت تقریباً غیرممکن می شود.
  • کاهش شفقت و همدلی: دروغگویی تشخیص احساسات دیگران را دشوار می کند و این دشوار بودن تشخیص احساسات به نوبه خود می تواند مهربانی و همدلی شما را نسبت به آن شخص کاهش دهد.
  • دروغ و فریب بیشتر: یک مطالعه نشان داد که مغز می تواند با عدم صداقت سازگار شود. به عبارت دیگر، هرچه کسی بیشتر دروغ بگوید، مغز او بیشتر به دروغ عادت می کند.

نحوه برخورد با همسر دروغگو

اگر مشکوک هستید که همسرتان با شما صادقنیست و دروغ می گوید، مراحلی وجود دارد که می توانید با شفقت نسبت به همسرتان و خودتان واکنش نشان بدهید.

  • به حس خودتان تکیه کنید. شناخت و حسی که نسبت به همسرتان دارید قطعا دقیق تر از تلاش برای شناسایی رفتارهای کلیشه ای است که اغلب با دروغگویی همراه است.
  • انتظارات واقع بینانه و درست داشته باشید. به عنوان مثال، انتظار این که همسرتان در هر دقیقه از روز به شما بگوید دقیقاً کجاست و چه می کند، یک درخواست غیر منطقی است. داشتن انتظارات نادرست ممکن است همسرتان را مجبور به دروغگویی کند.
  • قبل از پاسخ دادن، به آنچه همسرتان به شما می گوید فکر کنید. وقتی همسرتان چیزی را که فکر می کنید دروغ است نقل می کند، قبل از هرگونه واکنش نشان دادن، لحظه ای صبر کنید و به چیزی که می گوید فکر کنید. این به شما فرصتی می دهد تا هر یک از الگوهای دروغگویی همسرتان را پردازش کنید و شما را از واکنش نادرست و لحظه ای باز می دارد.
  • سوالات مستقیم بپرسید یا حرفهای همسرتان را به چالش بکشید. یک مطالعه انجام شده در سال 2008 پیشنهاد می کند که در این شرایط با او تماس چشمی داشته باشید و سپس درخواست کنید که داستان را برعکس بیان کند. دروغ گفتن تلاش قابل توجهی می طلبد، بنابراین اگر از همسرتان بخواهید داستان خود را به ترتیب زمانی بازگو کند، تشخیص شکاف های داستان و سایر شاخصهای رفتاری ممکن است آسان تر باشد.

آیا باید با همسر دروغگو برخورد کرد؟

برخی از کارشناسان معتقدند هرچه زودتر همه کارت ها روی میز قرار بگیرند و هرچه زودتر صداقت بار دیگر در مشارکت مطرح شود، بهتر است. با این حال، قبل از این که همسرتان را با شبهات خود روبرو کنید، می توانید منتظر بمانید تا اطلاعات و حقایق بیشتری را کشف کنید.

آیا باید همسری که دروغ گفته را ببخشیم؟

اینکه آیا شریک خود را به خاطر دروغ گفتنش می بخشید یا نه، یک انتخاب بسیار فردی است که ممکن است به الگوی رفتاری قبلی او و همچنین میزان آسیب ناشی از دروغ بستگی داشته باشد. به این ترتیب، فقط شما می توانید تصمیم بگیرید که دروغ گفتن او در رابطه تا چه حد قابل قبول است.

مطمئناً بخشیدن خیانت به همسر سخت تر از دروغ گفتن در مورد خوش گذرانی با همکارانش است.

با این حال ، به خاطر داشته باشید که کینه توزی می تواند بهزیستی و روابط شما را از بین ببرد ، بنابراین تمام تلاش خود را برای اطلاع از آسیب خود انجام دهید و در نهایت دروغ را بپذیرید. بخشیدن همسرتان به این معنا نیست که شما رفتار دروغگو یا آزاردهنده را پذیرفته اید.

اگر با مشکلات ناشی از دروغ گفتن در رابطه دست و پنجه نرم می کنید ، مشاوره ازدواج را در نظر بگیرید. حتی اگر همسرتان با شما نمی رود ، صحبت با یک مشاور ازدواج می تواند به شما در کنار آمدن با دروغ گفتن کمک کند و شما را رها کرده و ببخشد تا بتوانید ادامه دهید.


نظر خود را بیان کنید