چگونه به همسرمان دلداری دهیم و از او حمایت کنیم؟

وقتی همسرتان در هم شکسته است، چه باید بکنید

دلداری دادن به همسر

آرامش در زندگی زناشویی بهترین نعمت است اما گاهی اوقات به دلایل مختلف ممکن است همسرتان کم بیاورد و آرامش اون مختل شود …

زمانی که در کودکی رویای ازدواج و لباس عروس پوشیدن را در سر می‌پروراندید، هرگز فکرش را هم نمی‌کردید که ازدواج ممکن است نقاط تاریک و ناراحت کننده هم داشته باشد.

در اغلب فیلم‌ها و کتاب‌های عاشقانه، عشق را به گونه‌ای رؤیایی به تصور می‌کشند؛ گویی مشکلات در آن هیچ جایی ندارند. اما واقعیت این نیست. هر رابطه‌ای ممکن است اتفاقات ناگوار و روزهای تاریک را به خود ببیند.

در این مطلب از آلامتو می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم که چگونه یک رابطه آسیب دیده را دوباره سر پا کنیم. لطفاً تا انتها با ما همراه باشید.


دلایلی که باعث شکست خوردن پیوند ازدواج می‌شوند:

درست زندگی کردن و درست رفتار کردن با همسر چیزی است که هیچ وقت به هیچکس آموزش داده نمی‌شود.

هیچوقت کسی به ما نمی‌گوید که راه رسیدن به یک رابطه خوب این است. رابطه خوب ساختنی است. اگر دو نفر واقعاً برای حفظ رابطه و احساسشان تلاش کنند قطعاً نتیجه آن زوجی موفق، سالم و شاد خواهد بود.

تنبلی کردن

بدون تلاش و از خود گذشتگی هیچ چیز ارزشمندی به دست نخواهید آورد. رابطه بین شما و همسرتان باید اولویت شما باشد و همیشه برای بهتر شدن آن تلاش کنید.

ازدواج دو نفر با هم، مانند پرورش دادن یک گل زیباست. این گل زیبا بدون رسیدگی و مراقبت قطعاً پژمرده خواهد شد. اگر برای بهبود رابطه‌تان تلاشی نمی‌کنید، این تنبلی شماست که باعث آسیب به این رابطه شده است.

خودخواه بودن

هر کسی ممکن است تا حدودی خودخواه باشد. اما وقتی ازدواج می‌کنید اوضاع فرق دارد. در این رابطه خودخواه بودن جایی ندارد.

شما همیشه نمی‌توانید نیازهای خود را در اولویت قرار دهید. نیازهای همسرتان هم به اندازه نیازهای شما مهم هستند. بی توجه بودن به نیازهای همسرتان و خودخواهی همیشگی شما به رابطه بین شما دو نفر آسیب خواهد زد.

بی توجهی

بی توجهی با تنبلی و خودخواهی همراه است. اگر تنبل هستید، برای حفظ رابطه‌تان تلاش نمی‌کنید و نظرات و نیازهای خودتان را در اولویت قرار می‌دهید، می‌توانیم بگوییم که شما نسبت به همسرتان بی توجه هستید و به طور کلی از رابطه خود غافل شده‌اید.

بی توجهی می‌تواند گیاه زندگی شما را روز به روز پژمرده‌تر کند.

فرزندان

درست است که فرزندان بسیار شیرین هستند اما رسیدگی به آن‌ها وقت و انرژی زیادی می‌طلبد. رسیدگی و صرف انرژی برای بچه‌ها ممکن است شما را از توجه به همسرتان باز دارد و باعث شود نیازهای او را در اولویت قرار ندهید.

مهارت‌های ارتباطی ضعیف

داشتن اطلاعاتی در مورد نحوه بیان احساسات و ارتباط برقرار کردن با همسرتان، امری ضروری است. مهارت‌های ارتباطی ضعیف می‌تواند شما را از هم دور کند. همدلی یکی از اصول برقراری ارتباط با همسر است.

اگر همدلی (توانایی همذات پنداری و مشاهده دیدگاه شخص مقابل) وجود نداشته باشد، داشتن رابطه‌ای سالم عملاً غیرممکن می‌شود.


چگونه یک ازدواج شکست خورده و آسیب دیده را ترمیم کنیم؟

گاهی اوقات هنگام مواجهه به مشکلات زندگی زناشویی ناامید می‌شویم و فکر می‌کنیم هیچ راه حلی برای درست شدن اوضاع وجود ندارد. اما اینطور نیست. هر مشکلی قابل حل است و فقط نیاز به زمان و کمی تلاش دو طرفه دارد.

قبل از هر کاری اگر توانایی مراجعه به مشاوره را دارید، به عنوان قدم اول به کسی که به خوبی می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند، مراجعه کنید.

اما اگر این گزینه در توان شما نیست یا به هر دلیلی نمی‌توانید از آن استفاده کنید، از سایر راه حل‌ها برای حل مشکلتان استفاده کنید:


  1. به رفتارهای خودتان دقیق شوید

به ندرت پیش می‌آید که در یک رابطه همه مشکلات فقط از سمت یک نفر باشد. قطعاً هر دو شما به سهم خود در این مشکلات دخیل هستید. به رفتارهای خود نگاهی بیندازید و به این فکر کنید که چگونه ممکن است این رفتارها در وضعیت رابطه‌تان نقش داشته باشد.


  1. مسئولیت اعمال خود را بر عهده بگیرید

حال که اشتباهاتتان را می دانید و متوجه شده‌اید که چه رفتاری باعث این وضعیت شده است، لازم است مسئولیت اعمالتان را بر عهده بگیرید. احساستان را به همسرتان بگویید و سپس متعهد شوید که بلافاصله رفتار خود را تغییر دهید.


  1. با خودتان و همسرتان صادق باشید

گاهی اوقات راحت‌ترین کار ممکن نادیده گرفتن مشکلات و منشأ آن است، اما اگر می‌خواهید مشکلات رابطه‌تان را حل کنید باید صادق باشید. بنشینید و در مورد وضعیت رابطه‌تان با همسرتان صحبت کنید. یعنی در کمال صداقت، گفتگویی عمیق ایجاد کنید.


  1. صحبت کنید

اگر در مورد مشکلاتی که با دیگران داریم، صحبت نکنیم، پس چطور می‌توانیم انتظار داشته باشیم که مشکلات حل شوند؟ بدون صحبت کردن در مورد شرایط نمی‌توان برنامه‌ای برای آینده ترسیم کرد.


  1. هر دوی شما باید درک خود از مشکلات را توضیح بدهد

ممکن است درک دو نفر از از یک مسئله یکسان، با هم متفاوت باشد. پس در این زمینه هم حرف زدن از درک شما و همسرتان از موضوع می‌تواند بسیار مفید باشد. این کار به شما کک می‌کند مسئله را از ابعاد دیگری هم بررسی کنید.


  1. فقط گوش کنید

در حالی که همسرتان در حال توضیح دادن دیدگاه خود در مورد وضعیت موجود است، فقط به او گوش دهید. حرفش را قطع نکنید و آلت دفاعی به خود نگیرید. آرام باشید و فقط گوش بدهید.


  1. لیستی از مواردی تهیه کنید که هر دو نفر می‌خواهید تغییر بدهید

مسلماً در وضعیت حاضر، هر دوی شما خواستار تغییر مواردی در طرف مقابل هستید. درباره این موارد صحبت کنید و آن‌ها را یادداشت کنید.


  1. یک قرار داد بنویسید

برای مردم آسان است که بگویند قرار است تغییر کنند، اما اینکه آنها واقعاً آن را عملی کنند، چیز دیگری است. بنابراین، بهترین کار این است که بین خودتان یک “قرارداد” بنویسید و آن را امضا کنید. این نشان دهنده تعهد نسبت به یکدیگر برای تغییر است.


  1. وقتتان را به صورت باکیفیت با هم بگذرانید

اگر وقتتان را با هم نمی‌گذرانید، نمی‌توانید رابطه‌تان را دوباره بسازید! به نظر واضح می‌آید، اما شما باید یکدیگر را دوباره کشف کنید و صرف وقت با کیفیت برای صحبت و انجام کارها برای رسیدن به این هدف ضروری است.


  1. نگذارید تکنولوژی بین شما فاصله بیندازد

باور کنید یا نه، فناوری نقش بزرگی در سقوط روابط بر عهده دارد. صرف زمان زیاد با تلویزیون ، تلفن همراه یا بازی‌های ویدیویی، می‌تواند آسیب زیادی به رابطه شما دو نفر بزند. مطمئن شوید که از تکنولوژی به اندازه مفید استفاده کنید و نه بیشتر!


و اما سخن پایانی…

بهترین راه برای حفظ رابطه این است که در وهله اول نگذاریم به این روز بیفتد، اما از آن جا که این کار اجتناب ناپذیر است، تلاش با هم برای ترمیم آن شدنی است. از توصیه‌های این مطلب استفاده کنید و رابطه‌تان را دوباره بسازید.


نظر خود را بیان کنید