علت تکرر ادرار

علت تکرر ادرار در سنین و جنسیت‌های مختلف می‌تواند متفاوت باشد. در این مقاله به شرح علت تکرر ادرار در زنان، مردان، کودکان و انواع روش‌های درمان گیاهی، لیزر و داروها می‌پردازیم.

علت تکرر ادرار در زنان

ادرار کردن راه بدن برای خلاص شدن از شر آب اضافی و همچنین مواد زائد است. در حالی که این یک عملکرد مهم برای بقا است، تکرر ادرار در زنان می‌تواند برای سلامتی مضر باشد. توالت رفتن مکرر، نخوابیدن در شب، یا خودداری از بیرون رفتن به دلیل ترس از نشت ادرار، اغلب برای زنانی که تکرر ادرار را تجربه می‌کنند آشناست.

علت تکرر ادرار در زنان ناشی از شرایط پزشکی متفاوتی است که عبارتند از:

  1. نوشیدن مایعات اضافی
  2. عفونت مجاری ادراری، کلیه و مثانه
  3. سطوح پایین استروژن
  4. داروهای خاص
  5. واژینیت
  6. بارداری و پس از زایمان
  7. پرولاپس قدامی
  8. سنگ مثانه
  9. بیماری های مقاربتی
  10. دیابت
  11. سرطان مثانه و پرتودرمانی
  12. بیماری ها و آسیب های نخاعی
همچنین بخوانید: عوارض قرص کورتون چیست و چه تاثیری بر کلیه، کبد و پوست می گذارد؟

علت تکرر ادرار در مردان

علت تکرر ادرار در مردان

علت تکرر ادرار در مردان معمولاً یک بیماری زمینه‌ای است که باعث می‌شود فرد چندین بار (بیش از 4 تا 8 بار) در طول روز ادرار کند. در این شرایط، مرد دچار کاهش توانایی نگه داشتن ادرار در مثانه و افزایش میل به دفع ادرار می‌شود.

چندین علت تکرر ادرار در مردان شناسایی شده است که عبارتند از:

  1. عفونت های دستگاه ادراری (UTIs)
  2. هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH)
  3. سنگ مثانه
  4. پروستاتیت
  5. بی اختیاری ادرار
  6. دیابت
  7. سیستیت بینابینی
  8. سرطان پروستات
  9. عفونت های مقاربتی (STIs)
همچنین بخوانید: ضربان قلب نرمال در کودکان، سالمندان، بزرگسالان و بعد از ورزش چند است

علت تکرر ادرار در کودکان

علت تکرر ادرار در کودکان

چندین علت تکرر ادرار در کودکان وجود دارد. برخی از دلایل بر اساس سن کودک متفاوت است. بسیاری از کارشناسان احساس می‌کنند که این یک مشکل روانی است که در آن استرس نقش اصلی را بازی می‌کند.

با این وجود موارد متفاوتی می‌تواند علت تکرر ادرار در کودکان باشد:

  1. تغییر در روال زندگی، مانند نقل مکان به شهر جدید یا به دنیا آمدن یک برادر یا خواهر جدید
  2. فراموش کردن استفاده از توالت زیرا آنها درگیر فعالیت های دیگری هستند
  3. بیماری
  4. اضطراب
  5. نوشیدن نوشیدنی های کافئین دار یا نوشابه های گازدار
  6. مصرف موادی که ممکن است کودک به آنها حساسیت داشته باشد
  7. ناراحتی عاطفی
  8. داشتن مشکلات یبوست
  9. عفونت های مکرر دستگاه ادراری
  10. ظرفیت مثانه کوچک
  11. آسیب یا نقص عصبی که باعث می شود کودک در تشخیص مثانه پر مشکل داشته باشد
  12. خودداری از تخلیه کامل مثانه هنگام رفتن به توالت
  13. آپنه خواب زمینه ای
  14. دیابت بی مزه
  15. پرهیز از ادرار کردن

علت تکرر ادرار در زنان سالمند

علت تکرر ادرار در زنان سالمند می تواند شامل عفونت ادراری، عفونت واژن یا سوزش یا یبوست باشد. برخی از داروها نیز می‌توانند باعث مشکلات کنترل مثانه شوند که مدت کوتاهی طول می کشد.

از دیگر احتمالات برای علت تکرر ادرار در زنان سالمند عبارتند از:

  • عضلات ضعیف مثانه یا کف لگن
  • عضلات مثانه بیش فعال
  • آسیب به اعصابی که مثانه را در اثر بیماری هایی مانند ام اس، دیابت یا پارکینسون کنترل می کنند.
  • بیماری هایی مانند آرتریت که ممکن است رسیدن به موقع به دستشویی را دشوار کند
  • افتادگی اندام لگن، زمانی است که اندام های لگنی (مانند مثانه، راست روده یا رحم) از محل طبیعی خود به داخل واژن یا مقعد جابه جا می شوند. هنگامی که اندام های لگن در جای خود قرار ندارند، مثانه و مجرای ادرار نمی توانند به طور طبیعی کار کنند، که ممکن است باعث نشت ادرار و نیاز به تخلیه مکرر آن شود.
همچنین بخوانید: رفع سوزش ادرار در بارداری و درمان خانگی عفونت ادراری چگونه است؟

علت تکرر ادرار در زنان یائسه

علت تکرر ادرار در زنان یائسه

علت تکرر ادرار در زنان یائسه می‌تواند در نتیجه آسیب به دیواره مثانه بر اثر بارداری و زایمان باشد. همچنین افزایش سن نیز به طور طبیعی موجب شل شدن عضلات می‌شود.

علت تکرر ادرار قبل از پریودی

علت تکرر ادرار قبل از پریودی تغییرات هورمونی در بدن زنان است. در پایان سیکل ماهیانه؛ معمولا یک یا دو هفته قبل از شروع قاعدگی سطح پروژسترون افزایش می یابد. سطح بالای پروژسترون باعث افزایش احتباس مایعات می شود. قبل از شروع قاعدگی، سطح پروژسترون شما کاهش می یابد و به بدن شما سیگنال می دهد که تمام مایعاتی را که نگه داشته است آزاد کند. به این ترتیب فرد در این دوران دچار تکرر ادرار می‌شود.

علت تکرر ادرار در سنگ کلیه

یک علت تکرار ادرار در سنگ کلیه آسیب به فیلترهای کلیه است. سنگ‌های موجود در کلیه به بافت آن آسیب زده و موجب اختلال در فعالیت طبیعی کلیه می‌شوند. در برخی موارد نیز، فرد مبتلا به سنگ کلیه ممکن است علائمی مثل علائم عفونت دستگاه ادراری (UTI) داشته باشد که موجب تکرار ادرار می‌شود.

درمان تکرر ادرار با اسفند

درمان تکرر ادرار با اسفند یک روش معجزه‌آسا در طب سنتی است. اسپند می‌تواند تکرر ادرار و همچنین پروستات را در آقایان درمان کند.

  • برای درمان تکرر ادرار با اسفند باید 1 قاشق مربا خوری اسفند را با یک نخود از کندر کوبیده شده و کمی رب انار هر روز صبح بخورید. تکرر ادرار شما به مرور درمان خواهد شد.
  • همچنین می‌توانید 1.5 گرم اسفند را با آب و خاکشیر مخلوط کرده و هر روز ناشتا بنوشید. در طول دوره درمان باید از مصرف ماست، دوغ، کشک و ترشیجات پرهیز کنید.
همچنین بخوانید: درمان خانگی سنگ کلیه در کودکان، بزرگسالان و در بارداری چیست؟

درمان تکرر ادرار با سیاه دانه و عسل

درمان تکرر ادرار با سیاه دانه و عسل

درمان تکرر ادرار با سیاه دانه و عسل یک روش سنتی دیگر برای رفع این مشکل است. برای این منظور باید یک پیمانه سیاهدانه را بکویید و آن را با 3 تا 4 برابر آن، عسل ترکیب کنید. فرد بیمار باید روزی چند مرتبه به خصوص شب‌ها یک قاشق از آن میل کند.

درمان تکرر ادرار با گیاهان دارویی

  • در مورد کودکان درمان تکرر ادرار با گیاهان دارویی انتخاب خوبی است. برای کودکانی که دچار تکرر ادرار هستید از ترکیب 1 قاشق چایخوری تخم اسپند و تخم رازیانه استفاده کنید. کودک باید هر شب از این ترکیب میل کند.
  • روش گیاهی دیگر برای درمان تکرر ادرار استفاده از روغن گیاهی سیاه دانه و کنجد است. این دو روغن را با هم مخلوط کرده و آن را روی کلیه‌ها و زیر شکم ماساژ دهید. این کار را دو تا سه مرتبه در روز و هر بار 15 دقیقه ادامه دهید. برای دریافت نتیجه بهتر ممکن است لازم باشد 40 تا 120 روز این درمان را پیگیری کنید.
  • یک پیمانه سیاه دانه نیم کوب را با 3 پیمانه عسل ترکیب کنید و هر 12 ساعت دو قاشق از آن میل کنید.

درمان تکرر ادرار با سرکه سیب

یکی از علل تکرر ادرار، فشار ادراری است. برای برطرف کردن تکرر ادرار با سرکه سیب می‌توان بعد از هر غذا آن را میل کرد تا این فاشر ادراری برطرف شود. سرکه سیب باعث می‌شود ادرار اسیدی یا قلیایی شده به حالت نرمال خود برگردد و بازدهی کلیه‌ها بهبود یابند.

  • به این منظور بهتر است سرکه سیب را پیش از خواب میل کنید. همچنین می‌توانید آن را در سالاد مصرف کنید.
  • اگر تکرر ادرار ناشی از عفونت باشد، برطرف کردن آن با نشستن در تشتی حاوی سرکه رقیق شده می‌تواند تکرر ادرار را درمان کند.

درمان تکرر ادرار با عسل و دارچین

گاهی تکرر ادرار ناشی از وجود میکروب در دستگاه ادراری است. در این مورد درمان تکرر ادرار با عسل و دارچین به کمک شما می‌آید.

باید 2 قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق چایخوری دارچین پودر شده را در کمی آب ولرم حل کرده و آن را میل کنید. این روش به رفع میکروب‌های مثانه کمک می‌کند. در واقع دارچین Ph ادرار را تنظیم می‌کند و به این ترتیب رشد باکتری‌ها کنترل می‌شود. با علاوه عسل و دارچین با تقویت سیستم ایمنی بدن از بروز عفونت مثانه، کلیه و مجاری ادراری پیشگیری می‌کند.

همچنین بخوانید: قرص مترونیدازول برای چی خوبه و چه عوارضی برای مردان و زنان دارد؟

درمان تکرر ادرار با قرص

درمان تکرر ادرار با قرص

درمان تکرر ادرار با قرص یکی از راه‌های رایج خلاص شدن از این مشکل است. قرص‌های توصیه شده برای درمان تکرر ادرار عبارتند از:

  • داریفناسین
  • دسموپرسین استات (نوکتیوا)
  • ایمی پرامین (توفرانیل)
  • میرابگرون (میربتریک)
  • اکسی بوتینین (دیتروپان)
  • اکسی بوتینین (اکسی ترول)
  • وسیکیر یا همان سولیفناسین (وزیکر)
  • تولترودین (دیتروم LA )
  • تروسپیوم Sanctura XR))
  • اکسی ترول (فقط استفاده برای بانوان)
  • داریفناسین

درمان تکرر ادرار با لیزر

درمان تکرر ادرار با لیزر را می‌توان بهترین روش برای برطرف کردن این مشکل دانست. این روش درمانی برای در موارد مختلف مثل تکرر ادرار ناشی از شل شدگی مثانه، سن بالا، افتادگی مثانه و … کاربرد دارد. درمان تکرر ادرار با لیزر معمولا به بیش از یک جلسه نیاز دارد و تعداد جسلت به شدت بیماری، وضعیت بدن بیمار و واکنش به درمان متفاوت باشد.

در این روش نیاز به بستری شدن و عمل جراحی وجود ندارد. نیاز به هیچ داروی یا پمادی نیست و فرد می‌تواند پس از انجام لیزر به امور روزانه خود بپردازد.

سخن آخر

در این مقاله اشاره‌ای کلی به علت تکرر ادرار در زنان، علت تکرر ادرار درمان در مردان، زنان یائسه، کودکان و … پرداختیم. با وجود روش‌های درمانی معرفی شده از جمله قرص درمان تکرر ادرار، توصیه می‌شود پیش از هر گونه خودداری به پزشک مراجعه کنید تا علت بیماری کشف و درمان متناسب صورت گیرد.


نظر خود را بیان کنید