سرطان تقسیم نامتقارن سلولهای بدن. سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند! در این صفحه ما راهکارهای درمان و پیشگیری بیماری سرطان را برای شما گردآوری خواهیم کرد.
خطرناک ترین انواع سرطان
گسترش یا متاستاز سلول های سرطانی نباشند، مرگ و میر ناشی از سرطان روز به روز افزایش خواهد یافت. عوامل مختلفی نظیر بسیاری از عوامل داخلی و خارجی باعث بروز سرطان می شوند.
عوامل داخلی عبارتند از جهش های ژنتیکی، هورمون ها و شرایط ایمنی. عوامل خارجی عبارتند از سیگار کشیدن، رژیم غذایی نامنظم و بیماری های عفونی. اغلب، چندین سال طول می کشد تا این عوامل خطرناک به سرطان ختم شوند.
به گفته انجمن ملی سرطان آمریکایی، در سال 2015، انتظار می رود که در حدود 1658،370 میلیون مورد جدید در آمریکا به سرطان مبتلا شوند و 589،430 نفر از این بیماری فوت کنند.
ادامه مقاله: بدترین نوع سرطان
مقاله در مورد سرطان سینه
اکثریت پزشکان ماموگرام منظم را برای همه خانمهای بالای ۴۰ سال پیشنهاد میکنند.
به گزارش آلامتو به نقل از مردمان؛ بیماریهای زیادی ایجاد ترس میکنند، مثل سرطان سینه یکی از هر هشت زن در طول زندگی خود به سرطان سینه مبتلا میشوند: دکتر باربارا لوی، معاون مدیر سیاست سلامت دانشگاه امریکایی زنان و زایمان میگوید، «همه ما کسانی را میشناسیم که به سرطان سینه مبتلا شده باشند.»
اما تا چه اندازه باید به این بیماری ترس داشته باشیم؟ و آیا میدانیم چطور باید از آن پیشگیری کنیم؟
برای کشف پاسخ این سوالات، مجله سلامت تحقیق گستردهای بر روی ۷۵۳ نفر انجام داد. نتیجه تحقیق کاملاً غافلگیرکننده بود: حتی زنان بسیار باهوشی مثل شما هم سوءتعبیرهای زیادی درمورد این بیماری دارند.
ادامه مقاله: مقاله در مورد سرطان سینه
بهترین سبک زندگی پیشگیری از سرطان
پیشگیری کردن از سرطان و تضمین شدن طول عمر زیاد از دو طریق حاصل می شود: عادات مضری همچون سیگارکشیدن را از زندگی خود خارج کرده و تغییرات سالمی مثل تغذیه بهتر و ورزش بیشتر را در سبک زندگی خود اعمال کنید.
زمانی که از هر دوی این راه ها برای بهبود زندگی خود بهره گیرید، سلامتی و طول عمر شما تضمین خواهد شد و خطر ابتلا به اختلالاتی همچون بیماری های قلبی و سکته به طرز قابل توجهی کاهش می یابد. ما در اینجا پنج تغییری که می توانید برای داشتن زندگی سالم تر در خود ایجاد کنید را به شما ارائه می دهیم.
ادامه مقاله: سبک زندگی پیشگیری از سرطان
چگونه از سرطان پیشگیری کنیم؟
مطمئنا شما هم گاهی اوقات گزارشات متناقضی در رسانهها پیرامون «راه هایی برای پیشگیری از سرطان که از دستانمان برمی آید» به گوشتان خورده است. ولی یک نکته مسلم است و آن اینکه تغییرات کوچک در شیوه زندگی روزمره تان به شما کمک می کند که شانس ابتلا به سرطان را کاهش دهید.
به گزارش آلامتو به نقل از ایسنا، در این مطلب تلاش شده با شش گام ساده راههای پیشگیری از سرطان را بیاموزیم. اگر تمام مواردی را که گزارشات متناقض گفته اند انجام داده اید این شش گام را هم امتحان کنید. مطمئن باشید پشیمان نمی شوید.
ادامه مقاله: پیشگیری از سرطان
خواص فلفل تند برای سرطان
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی دریافتند که میتوان با استفاده از خواص فلفل تند، به کاهش متاستاز سرطان ریه کمک کرد.
یافتههای یک پژوهش جدید که در “دانشگاه مارشال”(Marshall University) آمریکا انجام شده، نشان میدهند که ترکیبات موجود در فلفل میتوانند به کاهش گسترش سرطان ریه کمک کنند. بیشتر مرگهای مرتبط با سرطان، ناشی از روند متاستاز هستند و فلفل میتواند سرعت این روند را کاهش دهد.
دکتر “جمی فرایدمن”(Jamie Friedman)، از پژوهشگران این پروژه گفت: سرطان ریه و انواع دیگر سرطان، معمولاً دوباره بازمیگردند و قسمتهایی از بدن مانند مغز، ریه یا استخوان را تحت تأثیر قرار میدهند؛ در نتیجه مداوای آنها دشوار است. پژوهش ما نشان میدهد شاید ترکیبی طبیعی موسوم به “کپسایسین” (capsaicin) که از فلفل تند درست میشود، بتواند درمان جدیدی برای مقابله با متاستاز در بیماران مبتلا به سرطان ریه ارائه دهد.
پژوهشگران در آزمایشهای خود به عنوان نخستین گام برای مقابله با متاستاز، تهاجم کپسایسین را بررسی کردند. آنها دریافتند موشهایی که کپسایسین مصرف کردهاند، نسبت به موشهایی که درمان نشدهاند، سلولهای سرطانی کمتری در ریه خود دارند.
آزمایشهای بعد نشان دادند که کپسایسین میتواند با فعالسازی پروتئین “سارک”(Src)، متاستاز سرطان ریه را سرکوب کند. سارک، نقش مهمی در کنترل فرآیندهای پیش روی سلول مانند تکثیر، تفکیک، حرکت و الحاق دارد.
فرایدمن افزود: ما امیدواریم روزی بتوان از ترکیب کپسایسین و مواد شیمیایی دیگر، برای درمان انواع سرطان ریه استفاده کرد. در هر حال برای استفاده از کپسایسین، ابتدا باید عوارض جانبی ناخوشایند آن مانند تحریک گوارشی، گرفتگی معده و احساس سوزش را از بین ببریم.
آیا ارتباطی بین دیابت پنهان و سرطان وجود دارد؟
تحقیقات جدید خبرهای ناراحت کنندهای برای 86 میلیون آمریکایی که مبتلا به دیابت نهان هستند دارد. این افراد نه تنها درخطر ابتلا به دیابت نوع 2 میباشند، بلکه احتمال ابتلا به سرطان در این افراد بیشتر است.
افراد مبتلا به دیابت نهان دارای سطح گلوکز بالایی در خون خود هستند، اما نه آنقدر بالا که به عنوان دیابت از آن یاد شود. علائم دیابت نهان شامل مقاومت گلوکز غیرعادی، میزان گلوکز ناشتای غیرعادی یا هردوی این 2 عامل میباشند.
با وجود افزایش روزافزون افراد مبتلا به دیابت نوع 2، باید خاطرنشان کرد که این بیماری یک شبه ایجاد نمیشود. افزایش سطح قند خون، مشکلیست که در گذر زمان و به دلیل سبک زندگی غلط ایجاد میشود؛ عواملی همچون رژیم غذایی غلط، ورزش نکردن و چاقی! بالا رفتن سن هم به تنهایی با کاهش عملکرد سلولهای بتای لوزالمعده، در ابتلا به دیابت موثر است. اگر افزایش قند خون کنترل نشود، دیابت نهان میتواند طی 10 سال تبدیل به دیابت نوع 2 تمام عیار شود.
اکنون، طبق تحقیقات منتشر شده در Diabetologia (مجلهی انجمن تحقیقات دیابت اروپا)، دیابت نهان میتواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. این مقاله که شامل تحلیل متابولیسمی 16 آزمایش بر روی 891426 فرد از آمریکا، اروپا، آفریقا و آسیا بوده، نشان میدهد که دیابت نهان خطر ابتلا به سرطان را 15% افزایش میدهد. با برسی بیشتر انواع این سرطانهای احتمالی، تحقیقات نشان داد که دیابت نهان باعث افزایش خطر ابتلا به سرطانهای معده و روده بزرگ، کبد، لوزالمعده، سینه و رحم میشود. ارتباط خاصی بین دیابت نهان و سرطان نای و ریه، پروستات، تخمدان، کلیه و مثانه پیدا نشده است.
عوامل خطرساز خود را بشناسید
چرا دیابت نهان باعث سرطان میشود؟ یکی از عوامل شاخص، چاقی است. اضافه وزن و چاقی یکی از اصلیترین عوامل افزایش خطر ابتلا به دیابت و سرطان است. مجریان این تحقیقات، با انجام تحلیلهایی در خصوص چاقی با استفاده از BMI، به این نتیجه دست یافتهاند. آنها متوجه شدهاند که حتی پس از کنترل وزن، دیابت پنهان همچنان خطر سرطان را 22% افزایش میدهد.
محققین چندین توضیح دیگر هم برای این افزایش خطر بیان میکنند. قند خون بالای مزمن یا ا دیاد قند خون میتواند باعث افزایش فشار اکسیدی شود که نوعی اختلاف در تولید و مقابله بدن با آثار منفی رادیکالهای آزاد سرطانزا میباشد. قند خون بیش از حد بالا میتواند منجر به تولید مادهمضر ناخواسته دیگری شود که به عنوان (advanced glycated endproducts (AGEsشناخته میشوند و میتوانند باعث ایجاد سرطان و بیماریهای دیگر شوند.
به علاوه، محققین میگویند افزایش مقاومت در برابر انسولین میتواند باعث افزایش میزان انسولین در بدن شده و به رشد و تقسیم سلولهای سرطانی کمک کند. سومین عامل، جهشهای ژنتیکی در افراد است که بیش از پیش آنها را در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار میدهد. طی یک تحقیق که اخیرا انجام شده، عدم عملکرد صحیح یک ژن که وظیفهسرکوب تومورها را دارد، افراد را با خطر بیشتر ابتلا به سرطان و دیابت پنهان روبه رو میکند.
آنها اضافه کردند: ”باید دقت کرد که متفورمین، یکی از سادهترین داروهای تجویزی برای درمان دیابت نوع 2، دارای برخی خواص محافظتکننده و ضد سرطان میباشد. این دارو خطر ابتلا به سرطان در طول حیات بیماران دیابتی را حدود 30% کاهش میدهد”. با این همه، اینکه این تاثیر در بیماران مبتلا به دیابت پنهان هم وجود دارد یا خیر، هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است؛ تحقیق دیگری در همین زمینه که این ماه منتشر شد، نشان داده که مصرف متفورمین تاثیری بر خطر ابتلا به سرطان ندارد. این موضوع نیازمند تحقیقات بیشتریست.
سرنوشت دیابت خود را تغییر دهید
با افزایش سالانه افراد مبتلا به دیابت پنهان و نوع 2، تلاش برای مراقبت از سلامتی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. داشتن دیابت پنهان به معنای این نیست که شما محکوم به ابتلا به دیابت نوع 2 هستید. با ایجاد تغییرات در نحوه زندگی خود در راستای کاهش قند خونتان مانند کاهش وزن و ورزش کردن بیشتر، میتوانید این خطر را به میزان چشمگیری کاهش دهید.