انشا در مورد طبیعت

متن انشاء با موضوع طبیعت

انشا درمورد طبیعت

انشا ادبی درمورد زیبایی های طبیعت

هنگامی که آفتاب دل افروز بر نوک کوههای خاکستری رنگ خاوری بوسه میزند، هنگامی که پرندگان زیبا از لانه و آشیانه های خود

دسته دسته پرواز کنان در فضای لایتناهی بگردش میروند، هنگامی که افق لاجوردین با جلوه دلفریبی رنگین میگردد.

آنجا که سبزه های مخملی زیبا دامنه کوهها را میارآید، آنجا که آب رودخانه غذش کنان راه پرپیچ خمی را در پیش میگیرد.

آنجا که زنبق های سفید در پاسخ نوشخند آفتاب دلفریب، خنده ای شیرین تر و ملکوتی تر میکنند.

آنجا که در دامنه کوههای سرسبز گلهای لطیف، نرگس مخمور و بنفشه محبوب من مات و مبهوت زیبایی سحر اگیز خود میسازد.

آنجا که به غیر از روح زیبایی چیز دیگری مشاهده نمی شود، یعنی در دامان طبیعت چه خوبست که بنشینیم و مظاهر جمال طبیعت را از نزدیک مشاهده کنیم و بر آن سرخ گل زیبا بوسه زنیم.

با آن زنبق لطیف آن همه زیبایی را تهذیب گوییم و آن بنفشه خوشرنگ را که از حجب و حیا سر به زیر افکنده است را تحسین کنیم.

آنگاه پس از آنکه روح را از آنهمه زیبایی سیراب نمودیم، سربه سوی آسمان ها برداشته خدای بزرگ را بیش از همیشه ستایش کنیم.

طبیعت بهترین موهبتی است که پروردگار به ما ارزانی داشت، ما باید در حفظ طبیعت کوشا باشیم و به دیگران نیز بیاموزیم تا از طبیعت و نعمت های آن مراقبت کنند.

همچنین بخوانید: انشا در مورد گیاهان

چگونه درباره طبیعت انشا بنویسیم؟

همه ی ما تا به حال به طبیعت سفر کرده ایم و جنگل و دشت و درختان را از نزدیک دیده ام، ما طبیعت را شنیده ام و بوییده ایم برای نوشتن یک توصیف زیبا از طبیعت کافیست از تجارب زیبای خودتان در مواجه با طبیعت بنویسید.

شما میتوانید با خواندن مقاله های موجود در اینترنت و بالا بردن دانش و آگاهی خود در مورد طبیعت انشا خوبی بنویسید.

در ادامه مقالات مرتبط درمورد طبیعت، درختان و جنگل ها را برای شما دانش آموزان عزیز آماده کرده ایم تا بتوانید انشایی کامل درباره طبیعت را آماده کنید.


سفر به طبیعت می‌تواند از شما انسان بهتری بسازد

انشا در مورد طبیعت

برای خیلی از ما، تابستان زمانی است که اتومبیل‌مان را پُرکنیم یا سوار هواپیما شویم و به مقصدی اعجاب‌انگیز برویم. اقیانوس، کوهستان، پارک‌های طبیعی: این‌ها جاهایی هستند که مایلیم برای تنفس و استراحت از جریان سخت هر روزه، و دوباره انرژی گرفتن برویم. تجربیات اعجاب‌انگیز برای سلامتی و تندرستی‌مان خوب است.

معلوم شده که فواید این تجربیات ممکن است به دیگران هم برسد. در یک سری از تحقیقات جدید، محققان دریافتند احساس شگفتی و حیرت، موجب افزایش رفتارهای اجتماعی مطلوب می‌شود.

اول از همه، شگفتی و حیرت چیست؟ شگفتی یک تجربه احساسی مثبت یا تعجب شدید است که معمولا توسط چیزی منحصربفرد، عظیم، پیچیده یا زیبا برانگیخته می‌شود.

وقتی افراد، شگفتی را تجربه می‌کنند، اغلب کمی از احساس خود را بروز می‌دهند، اما درواقع آنها بخشی از چیزی فراتر و بزرگ‌تر از خودشان هستند. به‌عبارتی دیگر، شگفتی و بهت، تمرکز روی خود را کاهش داده و باعث می‌شود احساس کنیم به دنیای بزرگ‌تری مربوطیم.

از آنجایی‌که، شگفتی و حیرت، دامنه تمرکز را گسترده‌تر می‌کند، محققان براین باورند که این حالت موجب ارتقا رفتارهای اجتماعی مطلوب هم می‌شود، و این احتمال را با مطالعات گوناگون و خاص، مورد آزمایش قرار دادند. دریک پژوهش، از بعضی از شرکت‌کنندگان خواسته شد یکی از تجربیات اخیرشان را که شگفتی و حیرت دربرداشته به یاد بیاورند، از بعضی هم خواسته شد یکی از تجربیات اخیرشان از غرور را یادآوری کنند و از عده‌ای دیگر هم خواسته شد یک تجربه عادی روزانه را به‌خاطر آورند.

سپس از همه آنها خواسته شد بیان کنند که دراین تجربیات تا چه اندازه احساس کردند که بخشی از چیزی بزرگتر ازخودشان هستند. در پایان، شرکت‌کنندگان به تعدادی از موقعیت‌های فرضی که شامل تصمیم‌گیری اخلاقی بود واکنش نشان دادند.

برای مثال، در یک سناریو، آنها ناگهان از حسابدار کافی‌شاپ، بابت باقی پولشان، مبلغ بسیار زیادی دریافت کردند. اگر شما بابت پرداخت یک صورتحساب ده دلاری، بیست دلار به‌عنوان مابقی دریافت کنید، ساکت می‌مانید و این مبلغ زیادی را در جیب‌تان می‌گذارید؟

دراین سناریو که مربوط به تصمیم‌گیری باانگیزه اخلاقی می‌شد، افرادی که یک تجربه از شگفتی و اعجاب را به یاد آورده و بیان کرده بودند احساس‌ می‌کنند بخشی از یک مجموعه بزرگتر هستند، نسبت به افرادی که تجربه‌ای از غرور یا یک تجربه عادی را یادآوری کرده بودند، تصمیم‌گیری اخلاقی تری داشتند.

شگفتی، خود محوری و خود متمرکزی را کاهش می‌دهد و در این آزمایش، شگفتی موجب کاستن از میزان احتمال گذاشتن مبلغ اضافی که تصادفا به آنها داده شده بود در جیب‌شان، بوده‌ است. و این تاثیر اعجاب انگیزی، روی تصمیم‌گیری اخلاقی، از نتایج کاهش تمرکز روی خود است که موجب می‌شود افراد احساس کنند بخشی از یک چهارچوب اجتماعی وسیع‌تر هستند.

در مطالعه‌ای دیگر، محققان با نشان دادن ویدئوکلیپ‌هایی به شرکت‌کنندگان، احساس شگفتی را بررسی کردند. بعضی از این افراد کلیپی اعجاب انگیز را تماشا کردند که سیاره زمین را نشان می‌داد و شامل نماهای گسترده‌ای از زیبایی طبیعی بود (مثلا کوه‌ها و دره‌ها).

شرکت‌کنندگان در حالت‌های دیگر هم ویدئوکلیپ‌هایی را تماشا کردند که ایجاد شگفتی و حیرت نمی‌کرد (مثلا یک ویدئوی خنده‌دار درمورد حیوانات). سپس این افراد به آیتم‌هایی جواب دادند که نشان می‌داد تا چه اندازه احساس کوچکی و کم‌اهمیت بودن می‌کنند.

سپس شرکت‌کنندگان کاری را انجام دادند که به آنها اجازه می‌داد در رفتارهای اجتماعی پسندیده شرکت داشته باشند. آنها وارد بازی شدند که می‌توانستند امتیاز مشخصی کسب کرده و به آنها گفته شده بود امتیازی که در پایان بدست می‌آورند به‌عنوان یک کارت هدیه 100 دلاری آن‌لاین محسوب می‌شود. همچنین به آنها این اجازه داده شد تا اگر مایل بودند بخشی از امتیاز خود را به دیگری بدهند (یک غریبه) که او هم دراین تحقیق حضور داشت. آیا حیرت و شگفتی، انسان را بخشنده‌تر می‌کند؟

نتایج نشان دادند که پاسخ این پرسش مثبت است. شرکت‌کنندگانی که ویدئوی اعجاب‌انگیز را تماشا کرده بودند اعلام کردند که نسبت به بقیه، بیشتر احساس کوچک‌تر بودن و اهمیت کمتر می‌کنند. واین افراد همچنین بیشتر امتیازات‍‌‌شان را به دیگری داده بودند. مثل قبل، همان احساس کوچک بودن در اثر شگفتی، انگیزه این بخشندگی بوده است. شگفتی، توجه به خود را کاهش داده و مهربانی نسبت به دیگران را بیشتر می‌کند.

این‌ها تنها چند نمونه از تحقیقاتی بودند که محققان برای آزمودن چگونگی تاثیر شگفتی بر رفتارهای اجتماعی مطلوب انجام دادند. در تمام موارد پژوهش‌های آنها، تجربیاتی که یادآور این بودند که ما تنها جزء کوچکی از جهانی بزرگ‌تر هستیم، فوایدی برای رفتارهای اجتماعی دربر داشتند. تجربه گستردگی و زیبایی طبیعت، می‌تواند از ما انسان‌های بهتری بسازد. بنابراین به طبیعت سفر کنید، به دیگران هم می‌توانید به اندازه خودتان سود برسانید.


محیط زیست و اهمیت حفظ آن

اگر از مردم بپرسیم آیا به محیط زیست علاقه دارند یا خیر، در واقع سؤالی را مطرح کرده‌ایم که فقط یک جواب مثبت می‌طلبد.

نتایج مطالعات نشان می دهد برخی از فاکتورهای تأثیرگذار در دلبستگی و علاقه عبارت‌اند از: جنسیت، سن، خاطرات کودکی، مذهب، سیاست، طبقهٔ اجتماعی، ملیت، فرهنگ، تفاوت های شهری و غیرشهری، ارزش ها، تحصیلات و فعالیت ها. امروزه، به‌رغم نگرانی های فراوان دربارهٔ حفظ محیط زیست، شاهد رفتارهای مخرب انسان‌ها در عناصر زیست محیطی هستیم.

بنابراین، برخی افراد گرچه می‌دانند برای جلوگیری از این تخریب چه باید انجام دهند، در نهایت، براساس آنچه دلشان می‌خواهد تصمیم می‌گیرند و عمل می‌کنند و این مسئله به محیط زیست صدمهٔ فراوانی می‌زند.

در اینجا می‌خواهیم بررسی کنیم که به چه دلیل افراد به آنچه در این‌باره می‌دانند، عمل نمی‌کنند و ببینیم چرا برخی افراد محیط زیست را جدی نمی‌گیرند.

ادامه مقاله: انشا در مورد محیط زیست