درمان گرفتگی بینی با روش های خانگی
احتقان بینی که گرفتگی بینی نیز نامیده می شود، اغلب نشانه یک مشکل سلامتی مانند عفونت سینوسی است. همچنین ممکن است ناشی از سرماخوردگی باشد. احتقان بینی با مواردی مانند: گرفتگی یا آبریزش بینی، درد سینوسی، تجمع مخاط و بافت بینی متورم مشخص می شود. درمان های خانگی ممکن است برای کاهش احتقان بینی کافی باشد، به خصوص اگر ناشی از سرماخوردگی باشد. با این حال، اگر احتقان طولانی مدت را تجربه کنید، ممکن است به درمان پزشکی نیاز داشته باشید. در ادامه این مقاله به بررسی روش های درمان گرفتگی بینی خواهیم پرداخت.
درمان گرفتگی بینی با ماساژ
ماساژ سینوس پیشانی
همچنین بخوانید: درمان خانگی گرفتگی گوش با پیاز، سیر، سرکه، عسل و روغن زیتون
ماساژ سینوس فک بالا
ماساژ سینوس اسفنوئید
درمان گرفتگی بینی با سیر
سیر حاوی ماده ای به نام آلیسین است که دارای خواص ضد ویروسی، ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد التهابی است.وقتی گرفتگی دارید، مقدار زیادی مخاط دارید. مردم احساس میکنند هوای کافی از بینی خود عبور نمیکنند، یا قطرات زیادی از پشت گلو یا جلوی بینیشان میریزد، و سیر به خودی خود دقیقاً به این احتقان بینی کمک نمیکند. ممکن است سیر سبب احتقان بیشتر بینی شود.
همچنین بخوانید: خلط گلو نشانه چیست؟ روش های درمان خانگی خلط گلو چیست؟
درمان گرفتگی بینی با دارو
درمان گرفتگی بینی با ویکس
درمان گرفتگی بینی با روغن بنفشه
یکی از داروهای گیاهی که در طب ایرانی برای بیماران مبتلا به AR پیشنهاد می شود، روغن گل بنفشه است. بر اساس منابع طب ایرانی، گل بنفشه گیاهی است که دارای خواص ضد خارش، ضد سرفه و ضد درد است که همگی برای بیماران مبتلا به آرتریت مضر مفید است. علاوه بر این، مطالعات قبلی فعالیت های ضد التهابی، ضد درد، آنتی اکسیدانی، ضد تشنج و ضد باکتری این گیاه را ثابت کرده است. روغن بنفشه می تواند مخاط بینی را پاکسازی کند ومسیر عبور هوا را دوباره ایجاد کند.
درمان گرفتگی بینی با آب نمک
آب نمک خاصیت ضدعفونی کننده دارد بنابراین می تونید از آن برای پاکسازی سینوس ها و بینی استفاده کنید. برای استفاده از محلول نمک خانگی به عنوان شستشوی بینی: یک سرنگ طبی بزرگ یا بطری فشاری، را با محلول نمکی پر کنید، نوک آن را در سوراخ بینی خود فرو کنید و به آرامی فشار دهید.جریان محلول نمکی را به سمت پشت سر خود هدایت کنید، نه به سمت بالا.شستشوی نمکی باید از طریق بینی و از دهان یا طرف دیگر بینی خارج شود.هر روز چندین بار تکرار کنید.پس از هر بار استفاده، سرنگ یا بطری را تمیز کنید.
همچنین بخوانید: درمان خانگی حالت تهوع با شیر، زنجبیل، نوشابه، دمنوش و عسل
درمان گرفتگی بینی با پیاز
درمان گرفتگی بینی با بخور
- سرماخوردگی
- آنفولانزا
- عفونت سینوسی
- برونشیت
- آلرژی بینی
درمان گرفتگی بینی با طب سنتی
التهاب و احتقان سینوس که معمولاً به عنوان عفونت سینوسی شناخته می شود، می تواند در نتیجه موارد مختلفی مانند آلرژی های موجود در هوا و محرک های غذایی باشد. در حالی که درمان 100 درصدی برای این امر در دسترس نیست، چند کار وجود دارد که می توانید برای رهایی از درد طاقت فرسا ناشی از عفونت سینوسی انجام دهید برخی از این راهکار ها شامل موارد زیر هستند:
همچنین بخوانید: طرز تهیه بخور برای درمان سرفه و گرفتگی گلو
زردچوبه و زنجبیل
زردچوبه حاوی خواص ضد التهابی طبیعی و همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است. ترکیبی از زردچوبه و زنجبیل که با هم در یک فنجان چای دم شده اند ، به شل شدن مخاط از مجرای مسدود شده بینی کمک می کند، فشار سینوسی را کاهش می دهد و باعث می شود در اطراف بینی احساس بهتری داشته باشید. علاوه بر این، زنجبیل می تواند ناراحتی معده را که یکی از عوارض جانبی رایج سینوزیت است، آرام کند.
سرکه سیب
سرکه سیب حاوی خواص ضد التهابی است و برای کاهش درد همراه با گلودرد شناخته شده است. دو یا سه قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک فنجان آب داغ یا چای مخلوط کنید و سه بار در روز بنوشید تا مخاط بیش از حد رقیق شود.
ترب کوهی
تربچه را به قطعات ریز رنده کنید و مقداری از آن را در دهان خود نگه دارید. طعم ترب به سمت سینوس شما حرکت می کند و مخاط تشکیل شده را حل می کند. هنگامی که طعم آن تبخیر شد، تربچه رنده شده را قورت دهید تا مخاط گلوی شما از بین برود.
درمان گرفتگی بینی با اسپری
اسپری بینی اکسی متازولین برای تسکین گرفتگی بینی ناشی از سرماخوردگی، آلرژی و تب یونجه استفاده می شود. همچنین برای رفع گرفتگی و فشار سینوس استفاده می شود. اسپری بینی اکسی متازولین نباید برای درمان کودکان کمتر از 6 سال استفاده شود مگر اینکه توسط پزشک توصیه شود. کودکان 6 تا 12 ساله باید از اسپری بینی اکسی متازولین با دقت و زیر نظر بزرگسالان استفاده کنند. اکسی متازولین در دسته ای از داروها به نام ضد احتقان بینی قرار دارد. با تنگ کردن عروق خونی در مجرای بینی عمل می کند.