خواص شکر قهوه ای

خواص شکر قهوه ای

شکر قهوه ای تقریبا مشابه شکرهای سفید است. البته مواد معدنی این شکر از نوع سفید آن مقداری بیشتر است و خاصیت شیرین کنندگی کمتری نسبت به شکر سفید دارد. این شکر در کنار شیرینی ملایمی که به مواد غذایی می دهد، با ایجاد طعمی خاص و عمیق بیشتر مورد پسند است. اصولا به شکر قهوه ای کمی ملاس اضافه می شود. ملاس عصاره ای قوی و چسبناک با رنگی تیره است که در روند تهیه شیرین کننده ها از چغندر یا نیشکر بدست می آید. ملاس ها حاوی ویتامین هایی مانند ب، آهن، منیزیم، منگنز و کلسیم است.

افزودن ملاس، طعمی ملایم و در عین حال کاراملی مانند را به آن خواهد داد. به همین دلیل آشپزهای حرفه ای در تهیه کیک و کلوچه های شکلاتی یا میوه ای از آن استفاده می کنند. در کل شیرینی ها یا همان کربوهیدرات ها چندان برای افزایش سلامتی موثر نیستند و بهتر است مصرف هر نوعی از آن ها، محدود شود. با این حال شما می توانید جهت استفاده همیشگی و با توجه به ویژگی های جسمی خود، مناسب ترین نوع شکر یا شیرین کننده ها را انتخاب کنید. با ما همراه شوید تا امروز کمی بیشتر با خواص شکر قهوه ای، خاصیت درمانی و ویژگی های آن آشنا شویم.

همچنین بخوانید: گندم سیاه چیست و چه خواصی در طب سنتی به ویژه برای کودکان دارد

خواص شکر قهوه ای برای دیابت

خواص شکر قهوه ای برای دیابت

با وجود تفاوت طعم و ترکیبات معدنی شکر قهوه ای با سفید، تاثیری که بر سطح قند خون در افراد دیابتی می گذارند کاملا مشابه و یکسان است. در واقع با قطعیت باید گفت که همه شیرینی ها و شیرین کننده ها برای افراد مبتلا به دیابت به هیچ عنوان نمی توانند مفید باشند. بگذارید در نگاهی کوتاه، کمی ماهیت این بیماری را بررسی کنیم. دیابت به سه دسته کلی دیابت شیرین، بی مزه و دیابت بارداری تقسیم می شود.

موضوع بحث ما در اینجا دیابت شیرین است که خود آن هم به دو گروه نوع یک و دو تقسیم می شود. بدن انسان از واحد های کوچکی به نام سلول ساخته شده است. همه این سلول ها برای کار کردن و زنده ماندن به انرژی نیاز دارند و این انرژی با سوزاندن مواد بدست می آید. اصلی ترین ماده برای سوختن درون سلول ها و ایجاد انرژی، گلوکز است و گلوکزها همان اجزای سازنده قند و شیرینی و شکر هستند.

افراد مبتلا به دیابت ((چه نوع یک و چه نوع دو)) نمی توانند از گلوکز برای سوزاندن و بدست آوردن انرژی استفاده کنند. زیرا گلوگز اصلا نمی تواند وارد سلول های بدن آن ها شود، در نتیجه مورد استفاده قرار نمی گیرد و سوخته نمی شود. پس اهمیتی ندارد شما چه نوع قندی استفاده کنید. همه این قندها به گلوکز تبدیل می شوند و گلوکز هم هرگز نمیتواند بسوزد. بنابراین شکر قهوه ای هیچ فایده ای برای این افراد ندارد و در کل بهتر است برای رسیدن به سلامتی مصرف قند خود را بسیار بسیار محدود کنید.

همچنین بخوانید: خواص دتاکس واتر زمستانی، تابستانی و لاغری چیست و چگونه درست می شود؟

خواص شکر قهوه ای برای لاغری

خواص شکر قهوه ای برای لاغری

شکر قهوه ای کالری کمی دارد و بر خلاف شکر سفید موجب افزایش وزن نمی شود. در واقع خواص شکر قهوه ای، متابولیسم بدن را متعادل می کند و با جایگزین کردن آن بجای شکر سفید، می توانید بدون قربانی کردن طعم شیرین غذاها، برای لاغری وزن خود را کاهش دهید. اما از آنجایی که این هم نوعی شکر است، برای حفظ تناسب اندام خود، بهتر است کاملا متعادل و تا حدی محدود مصرف کنید.

خواص شکر قهوه ای برای نوزاد و کودکان

شکر قهوه ای می تواند یبوست در کودکان را از بین ببرد و دفع مدفوع را راحت کند. با این حال برای استفاده از آن برای کودک و نوزادتان باید حتما با پزشک مشورت کنید. زیرا ممکن است کودکتان به این ماده حساسیت داشته باشند و یا این شکر با یکی از داروها یا چیزهایی که مصرف می کنند ((مثلا محصولاتی که از ذرت تهیه می شوند)) تداخل داشته باشد.

شکر قهوه ای را سه بار در روز و مستقیما قبل از شیر خشک یا وعده غذایی به کودک خود بدهید تا مدفوع او نرم شود. این نوع شکر به دلیل داشتن ملاس اثر بیشتری بر رفع یبوست دارد. اما شکر سفید هم می تواند تاثیر مناسبی در دمان یبوست داشته باشد. مقدار مصرف شکر برای بهبودی این مشکل باید متناسب با  شرایط کودک باشد و شما می توانید از پزشک کودک در این مورد بپرسید.

خواص شکر قهوه ای برای پوست

اگر به دنبال یک لایه بردار طبیعی هستید شکر قهوه ای یکی از گزینه های مناسب برای شماست. شکر قهوه ای سلول های مرده را از بین می برد و موجب باعث پاکسازی و گردش خون سالم پوست می شود. کسانی که از مشکل منافذ باز، خشکی و دهیدراته بودن پوستشان گلایه مند هستند می توانند با شکر قهوه ای پوست خود را آبرسانی کنند.

همچنین بخوانید: خواص روغن بنفشه برای جوش صورت، لک و چین و چروک پوست صورت

خواص شکر قهوه ای برای پوست

همچنین در افرادی که مستعد آکنه هستند، فیشال های شکر قهوه ای برای صورت، موجب رفع آکنه و درخشان شدن پوست آن ها خواهد شد. فیشال صورت روش اصلی پاکسازی پوست در چند مرحله درمانی است که به پاکسازی عمقی و بهبود سلامت پوست کمک می کند.

خواص شکر قهوه ای در بارداری

شکر قهوه ای می تواند جایگزین خوبی برای شکر سفید در دوران بارداری باشد. علاوه بر این، خواص شکر قهوه ای به خانم ها کمک می کند پس از زایمان سریع تر بهبودی خود را بدست آورند.

خواص شکر قهوه ای برای یبوست

خواص شکر قهوه ای و ترکیبات بکار رفته در آن می تواند به رفع مشکلات گوارشی مانند سوء هاضمه و یبوست کمک کند. قبل از وعده های غذایی خود و برای حداقل سه بار در روز، این شکر را مصرف کنید تا یبوست رفع شود.

مضرات شکر قهوه ای

با وجود معرفی خواص شکر قهوه ای در این مقاله، همچنان تاکید می کنیم که این نوع شکر هم مانند دیگر شیرین کننده ها یک کربوهیدرات است. بنابراین مهم ترین نکته در مورد این شکر، میزان مصرف آن است. به طور کلی قند، شکر و هر چیزی که  یک ماده غذایی شیرین محسوب می شود باید بصورت محدود و متعادل استفاده شود. مصرف بیش از حد مواد شیرین یا همان کربوهیدارت ها می تواند موجب دیابت و عوارض آن، از جمله مشکلات بینایی، کلیه و عفونت شود.

همچنین بخوانید: خواص قارچ گانودرما برای دیابت، کبد چرب، لاغری، ریه و زگیل تناسلی

تفاوت شکر قهوه ای و سفید

تفاوت شکر قهوه ای و سفید

شکر سفید و قهوه ای سه تفاوت جزئی اما مهم دارند:

1- میزان شیرینی شکر سفید از شکر قهوه ای بیشتر است. بنابراین احتمال بروز مشکلات با مصرف شکر سفید بیشتر خواهد بود و جایگزینی شکر قهوه ای توصیه می شود.

2- شکر قهوه ای ترکیبات معدنی بیشتری دارد. در نتیجه اثر مثبت تری بر بدن خواهد داشت. خواص شکر قهوه ای که در اینجا به تعدادی از آن ها اشاره کردیم نیز به همین دلیل است.

3- طعم شکر قهوه ای کمی ملایم تر و خاص تر است. به همین دلیل برای آشپزهای حرفه ای مورد پسند است.


نظر خود را بیان کنید