شیاف دیکلوفناک ۱۰۰
دیکلوفناک یکی از داروهایی است که برای کاهش تورم (التهاب) و درد تجویز می شود. این دارو به صورت قرص، کپسول و شیاف عرضه می شود. شیاف دیکلوفناک یکی از انواع آن است که به طور گسترده برای کاهش درد تجویز می شود. در ادامه این مطلب از آلامتو شرح می دهیم شیاف دیکلوفناک ۱۰۰ برای چی خوب است و طریقه مصرف شیاف دیکلوفناک 100 را توضیح می دهیم. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
همچنین بخوانید: قطره فلوکورت برای چیه؟ هر چند ساعت باید مصرف شود؟
شیاف دیکلوفناک ۱۰۰ برای چی خوبه؟
شیاف دیکلوفناک 100 یک داروی ضد التهاب غیر استروئیدی است که درد را تسکین می دهد و التهاب (تورم) را کاهش می دهد. برای درمان دردهای عضلانی، دندان درد و آسیب های ورزشی استفاده می شود معمولا برای درمان درد، تورم و سفتی مرتبط با آرتریت استفاده می شود.
دیگر موارد استفاده شامل اختلالات اسکلتی عضلانی حاد، نقرس اسپوندیلیت، آنکیلوزان ، تسکین درد و التهاب ناشی از ضربه، تسکین درد و التهاب در آرتروز و درمان درد پس از عمل می باشد.
شیاف دیکلوفناک ۱۰۰ برای چه سنی است؟
فرمولاسیون حاوی 50 میلی گرم و 100 میلی گرم دیکلوفناک برای کودکان زیر 12 سال مناسب نیست. بهتر است که شیاف دیکلوفناک ۱۰۰ برای سنین بالاتر از 12 سال استفاده شود.
طریقه مصرف شیاف دیکلوفناک 100
طریقه مصرف شیاف دیکلوفناک 100 باید طبق دستور پزشک باشد. به این منظور 1 شیاف را باز کرده آن را با چند قطره آب خنک مرطوب کنید و آن را داخل مقعد قرار دهید. به منظور سهولت در انجام این کار، به پهلوی چپ دراز کشیده و در حالیکه زانوی راست خود را در حالت خمیده نگه داشته اید، شیاف را به آرامی با انگشت وارد راست روده کنید. بهتر است برای چند دقیقه در حالت دراز کشیده باقی بمانید و یک ساعت یا بیشتر از اجابت مزاج پرهیز کنید تا دارو جذب شود. شیاف دیکلوفناک فقط برای استفاده مقعدی تجویز می شود. پس از استعمال دارو دست های خود را بشویید.
شیاف دیکلوفناک چند ساعت یکبار
دفعات استفاده از شیاف دیکلوفناک بستگی به تجویز پزشک بر اساس میزان درد بیمار دارد. به طور کلی برای بزرگسالان شیاف های 100 میلی گرمی را می توان یک بار در روز و در شب استفاده کرد. با این حال در مواردی پزشک بر اساس شدت درد و وضعیت جسمی بیمار ممکن است 3 تا 4 شیاف را در روز تجویز کند.
مدت زمان اثر شیاف دیکلوفناک ۱۰۰
شیاف دیکلوفناک چند ساعت طول می کشد تا عمل کنند. با این حال مدت زمان اثر شیاف دیکلوفناک 100 تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد، از جمله:
- آستانه تحمل درد شخص
- نوع بیماری ایجاد کننده درد
- شرایط روحی بیمار
- سن بیمار
همچنین بخوانید: طریقه مصرف مفنامیک اسید برای قطع خونریزی
شیاف دیکلوفناک تا چند ساعت اثر دارد؟
اثر تسکین دهندگی شیاف دیکلوفناک بین 10 تا 15 ساعت باقی می ماند. شروع اثر این دارو سریعتر و سرعت جذب آن آهسته تر از نوع خوراکی آن است (تقریباً 4.5 ساعت طول می کشد تا نوع شیاف آن جذب بدن شود).
عوارض شیاف دیکلوفناک در بزرگسالان
سردرد، سرگیجه، سبکی سر، خواب آلودگی، از دست دادن اشتها ، یا تحریک موضعی رکتوم ممکن است رخ دهد. اگر این اثرات ادامه یافت یا شدید شد، پزشک خود را مطلع کنید.
در صورت بروز: زنگ زدن در گوش / کاهش شنوایی، تغییرات بینایی، خونریزی مقعدی ، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید . در صورت مشاهده هر یک از عوارض جانبی بعید اما بسیار جدی زیر، مصرف این دارو را قطع کرده و فوراً با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید: مدفوع سیاه ، درد مداوم معده/، استفراغی که شبیه تفاله قهوه است. واکنش آلرژیک به این دارو بعید است، اما در صورت بروز سریعا به پزشک مراجعه کنید.
علائم یک واکنش آلرژیک عبارتند از: بثورات پوستی ، خارش ، تورم، سرگیجه شدید، مشکل در تنفس . اگر متوجه اثرات دیگری شدید که در بالا ذکر نشده است، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.
توجه: سازنده این محصول را در بارداری توصیه نمی کند. قرار گرفتن در معرض سه ماهه اول بارداری با NSAID ها با افزایش خطر سقط جنین خود به خود و نقایص مادرزادی (به ویژه نقایص سپتوم قلبی) همراه بوده است. با این حال، شواهد متناقضی از مطالعات مختلف وجود دارد و به نظر می رسد خطر آن کم است.
همچنین در مطالعات محدودی که تاکنون در دسترس است، NSAID ها می توانند در غلظت های بسیار کم در شیر مادر ظاهر شوند. سازنده توصیه می کند از مصرف دیکلوفناک در هنگام شیردهی خودداری کنید.
همچنین بخوانید: قرص متوکاربامول برای چه دردی است و باید هر چند ساعت مصرف شود؟
سخن آخر
همانطور که در این مطلب مطالعه کردید شیاف دیکلوفناک 100 یک دارو مسکن نسبتاً رایج است که در کنترل درد ناشی از عوامل مختلف از دندان درد، آرتریت، کمر درد و … تجویز می شود. این دارو نیز مانند سایر داروهای شیمیایی می تواند عوارضی به همراه داشته باشد که باید نسبت به آن آگاه بود. پس با وجود در دسترس بودن، بهتر است در موارد استفاده طولانی مدت با پزشک مشورت شود.