اگر میخواهید بدانید حکم نزدیکی در روز آخر پریودی از نظر مراجع عالیقدر چیست، این مطلب را تا انتها دنبال کنید.
حکم نزديكي در روز آخر پريود خامنه ای، مکارم شیرازی و سیستانی
آنطور که مراجع و فقهای دینی گفته اند، نزدیکی در هنگام عادت ماهیانه برای هر دو زن و مرد حرام میباشد. برخی از بانوان در روزهای پایانی پریود خود خونریزی خفیفی داشته و لکه بینی را تجربه میکنند. برای این افراد سوال است که آیا در این حالت نزدیکی ایرادی دارد یا نه؟ در این پست از آلامتو حکم نزديكي در روز آخر پريود خامنه ای، مکارم شیرازی و سیستانی را ارائه میکنیم.
همچنین بخوانید: حکم خواندن سوره های سجده دار در زمان قاعدگی
حکم نزدیکی روز آخر پریود خامنه ای
حکم نزدیکی روز آخر پریود خامنه ای برای زن و شوهر حرام است و بر افرادی که انجام دهند کفاره واجب است. در شرایطی که زن میداند هنوز در روزهای پریود خود است، حتی اگر روز آخر باشد و نشانه ای از خونریزی نباشد، نزدیکی و جماع حرام است.
مطابق با احکام دین اسلام، نزدیکی در روزهای قاعدگی حرام است، تا زمانیکه هفت تا ده روز از آن نگذارد، جایز نیست. در این دوران دیگر روابط جنسی به جز رابطه جنسی واژینال برای زن و شوهر جایز است.
برخی مراجع از جمله سيستانی، وحیدخراسانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، مظاهری، شبیری زنجانی و نوری همدانی کفاره را در این شرایط واجب نمیدانند، میتوان به فتوای یکی از این مراجع رجوع کرد و کفاره نداد اما باید از گناه توبه و استغفار کرد.
حکم نزدیکی در روز آخر پریود مکارم شیرازی
آیت الله العظمی مکارم شیرازی نزدیکی در روز آخر پریود را بر زن و مرد حرام میدانند، حتی اگر خونریزی زن تمام شده باشد و تنها لکه کمرنگی دیده شود. با این حال سایر لذت ها از جمله نوازش و بازی کردن با همسر منعی ندارد و کفاره ای هم بر آن وارد نیست.
حتی در مواردی که زن در روزهای پایانی عادت ماهیانه خود است اما در مورد پاک شدن یا نشدن شک دارد نیز داشتن نزدیکی جایز نمیباشد.
در خصوص میزان نزدیکی نیز ایشان شرط را بر خروج منی نگذاشته و دخول به میزان ختنه گاه و بیشتر را به منزله نزدیکی دانسته و آن را حرام اعلام کردند.
با این وجود در صورتیکه زن و مرد در روز آخر پریود که جزو ایام حیض است اقدام به نزدیکی کند، مرتکب گناه شده است و بهتر است مرد کفاره بدهد. کفاره نزدیکی در ایام حیض در روزهای پایانی معادل یک چهارم مثقال طلای سکه دار است.
اگر زن هنوز حیض باشد اما باشد اما به مرد اطلاع ندهد و نزدیکی صورت گیرد، بر مرد مستحب است که کفاره بدهد و زن نیز باید از گناه خود توبه کند.
همچنین بخوانید: دعای پریود شدن فوری
حکم نزدیکی در روز آخر پریودی سیستانی
از نظر آیت الله سیستانی حکم نزدیکی در روز آخر پریودی حرام است و ایشان نیز حکمی مانند سایر مراجع در کلیت موضوع دارند. طبق حکم ایشان، نزدیکی کردن از جلو هم برای زن حرام است و هم مرد، چنانچه به میزان ختنه گاه وارد فرج شده و حتی منی خارج نشود، حتی احتیاط واجب بر آن است که از کمتر از میزان ختنه گاه نیز داخل نکند و این حکم برای نزدیکی از پشت صدق نمیکند. اما بنا بر احتیاط وطی، چنانچه زن به این شکل از نزدیکی راضی نباشد، جایز نمیباشد. همچنین نزدیکی در شرایطی که شرعاً در دوره حیض زن است، اما خون دیده نمیشود نیز حرام است.
با این حال اگر مرد با همسر خود در روزهای آخر پریود که حیض محسوب میشود نزدیکی کند، لازم است توبه و استغفار کند ولی کفاره بر او واجب نیست. هر چند بهتر است که کفاره آن پرداخت شود که در روزهای آخر به میزان یک چهار مثقال شرعی (18 نخود) است. لازم به ذکر است که این کفاره بر عهده زن نیست، هر چند اگر زن نیز از روی اختیار و بدون اجبار نزدیکی کرده باشد، گناهکار است و باید توبه کند.
چنانچه مرد در هنگام نزدیکی متوجه شود که زن هنوز پریود است و پاک نشده است، باید نزدیکی را رها کند و اگر ادامه بدهد گناهکار است و احتیاط مستحب است که کفاره بدهد.
زمانی که زن از حیض پاک شد، حتی اگر غسل نیز نکرده باشد، مرد میتواند با او نزدیکی کند، البته احتیاط بر آن است که نزدیکی بعد از شستن فرج انجام شود.
همچنین بخوانید: برای قطع لکه بینی بعد از پریود چه بخوریم
سخن آخر
در این مطلب از آلامتو حکم نزدیکی در روز آخر پریود خامنه ای، مکارم شیرازی و سیستانی را گفتیم. همانطور که مطالعه کردید تمامی مراجع، طبق احکام اسلامی نزدیکی در هر زمان از دوران قاعدگی را حرام اعلام کرده و برخی از مراجع برای آن کفاره و برخی دیگر تنها استغفار را لازم دانسته اند.