مهارت های ارتباطی مدیران برای بهتر رهبری کردن تیم

6 مهارت ارتباطی که می تواند شما را به رهبر بهتری تبدیل کند

مهارت های ارتباطی مدیران

چه بخواهید کارمندان خود را مدیریت کنید، تیمی از داوطلبان را هدایت نمایید یا مسئول زمانبندی کارهای روزمره خانواده خود باشید، مهارت های رهبری می تواند توانایی شما برای برقرای ارتباط موثر با سایر افراد را افزایش دهد.

در این مقاله قصد داریم 6 مورد از مهارت های ارتباطی را بیان کنیم که به شما کمک می کند رهبر بهتری باشید، ارتباط خود با سایر افراد را بهبود ببخشید و خلاقیت تیم خود را افزایش دهید. پس در ادامه همراه ما باشید.


  1. خودتان را بشناسید:

همه ارتباطات خوب از خودآگاهی آغاز می شود. زمانی که با سایر افراد ارتباط برقرار می کنید، باید بتوانید احساسات و عواطف درونی خود را بشناسید.

اگر خودتان را به خوبی بشناسید سایر افراد را اذیت نخواهید کرد. باید از همان ابتدا بدانید هدف شما از کاری که انجام می دهید چیست. در این شرایط قادر خواهید بود پیام مناسبی ایجاد کنید.

همچنین بخوانید: چگونه یک گروه را مدیریت کنیم

  1. مخاطب خود را به خوبی بشناسید:

بهترین ارتباط از درک مخاطبی آغاز می شود که به سخنان شما گوش می دهد. دانستن انگیزه های مخاطب، سبک ارتباطی ارجح او، سبک یادگیری و سایر موارد به شما اجازه می دهد پیامتان را با آن منطبق کنید و اثربخشی ارتباطتان را دوچندان نمایید.

برقراری ارتباط شخصی می تواند همدردی و همدلی را تسهیل نماید، ساخت اعتماد بین دو طرف را ساده تر کند و در نهایت باعث ایجاد یک ارتباط خوب و موثر گردد.


  1. مستقیم، خاص و واضح باشید:

داشتن یک ارتباط واضح و روشن می تواند درک افراد از شرایط و انجام فعالیتی که شما در ذهن دارید را افزایش دهد. همه چیز را به خوبی توضیح دهید تا جایی برای سوال پرسیدن باقی نماند.

هر زمانی که به دنبال کمکی از یک شخص می گردید بر روی فراهم آوردن دستورالعمل های ساده، کاربردی و خاص باشید. بهتر است افکار خود را از قبل آماده کنید تا بتوانید جزییات مرتبط را در سخنان خود بگنجانید.

تا زمانی که مطمئن نشده اید فرد مقابل اهداف شما را درک کرده است سخنانتان را به پایان نرسانید. این دستورالعمل ها را به صورت دوستانه ارائه دهید.


  1. به ارتباطات غیر کلامی نیز توجه داشته باشید:

پژوهش های مختلف نشان می دهد ارتباطات غیر کلامی به اندازه چیزی که شما می گویید مهم و ارزشمند است. حالات صورت، حرکات دست، موقعیت و وضعیت بدن و تماس چشمی در این میان نقش مهمی ایفا می کنند.

زمانی که با فردی صحبت می کنید، در مورد زبان بدن خود و زبان بدن فردی که با او صحبت می کنید آگاه باشید. به زبان بدن خود توجه داشته باشید و آن را با چیزی که می گویید همتراز سازید.

همچنین بخوانید: ویژگی های یک رهبر خوب

  1. بیشتر از چیزی که صحبت می کنید گوش دهید:

یکی از بهترین روش ها برای تشویق افراد به ارتباط باز و صادقانه در یک گروه، مدلسازی گوش دادن فعال است. زمانی که فردی با شما صحبت می کند، به چیزی که می گوید خوب گوش دهید.

از سوالات مختلف استفاده کنید تا به او نشان دهید در مورد چیزی که می گوید علاقه مند هستید و اطمینان حاصل نمایید سوء تفاهمی رخ نداده است.

ذهن خود را باز نگه دارید و سعی کنید پاسخ هوشمندانه ای به سخنانشان بدهید. این تمرین درک بین دو طرف را افزایش می دهد.


  1. مثبت اندیش باشید و به دیگران احترام بگذارید:

این گزینه نیاز به توضیح ندارد اما متاسفانه بیشتر افراد ان را نادیده می گیرند. داشتن یک ارتباط شفاف، عادلانه و سرشار از احترام در گروه می تواند بهترین روش و استراتژی برای ایجاد وفاداری و افزایش عملکرد تیم باشد.

عقاید خود را به سایر افراد تحمیل نکنید. در عوض سعی کنید یک طرز فکر صادق و مثبت نسبت به افراد داشته باشید. هر کدام از مهارت های ارتباطی که در این مقاله بیان کردیم می تواند به صورت تمرین مداوم به کار رود.

شما نمی توانید یک شبه بر روی این مهارت ها تسلط پیدا کنید. سعی کنید این استراتژی ها را در زندگی خود به کار ببندید. هرچقدر بیشتر از این مهارت ها استفاده کنید بیشتر از قبل بر آن ها تسلط خواهید داشت.


نظر خود را بیان کنید