علائم پیرچشمی

پیرچشمی چیست؟

پیرچشمی به معنای از دست دادن تدریجی توانایی چشم ها برای تمرکز بر روی اجسام مجاور و بینایی شفاف است. این بیماری اغلب با افزایش سن پدیدار می شود و برای فرد مبتلا بسیار آزار دهنده است. پیرچشمی معمولاً در اوایل تا اواسط 40 سالگی به وجود می آید و تا حدود 65 سالگی بدتر می شود.ممکن است هنگام مطالعه و خواندن کتاب و روزنامه متوجه وجود این بیماری در خود شوید. معاینه چشم توسط چشم پزشک می تواند پیرچشمی را تایید کند.این وضعیت رامی توان با عینک یا لنزهای تماسی اصلاح کرد. همچنین ممکن است در برخی موارد جراحی راه درمان باشد.این عیب انکساری که به چشم های پیر نیز معروف است، به دلیل از دست دادن خاصیت ارتجاعی در عدسی کریستالی ایجاد می شود، عدسی طبیعی چشم که آن را قادر می سازد بر روی تصاویر در فواصل مختلف فوکوس کند.در نتیجه ظرفیت اقامت کاهش می یابد.در دیدن اشیا از نزدیک با وضوح مشکل ایجاد می کند
این یک فرآیند انحطاط طبیعی چشم است که معمولا از سن 40-45 سالگی خود را نشان می دهد.در ادامه این مقاله به بررسی این موضوع که پیرچشمی چیست؟ خواهیم پرداخت.

علائم پیرچشمی

پیرچشمی به تدریج ایجاد می شود. ممکن است اولین بار پس از ۴۰ سالگی متوجه علائم آن شوید.پس از 40 سالگی و تا 65 سالگی ممکن است ای بیماری شدت بیشتری یابد و برای فرد مبتلا مشکلات جدی تری را ایجاد کند. علائم این بیماری معمولا هنگام مطالعه وخواندن برخی از مطالب ایجاد می شود.:

  • تمایل به نگه داشتن مطالب خواندن دورتر برای واضح تر شدن حروف
  • تاری دید در فاصله خواندن عادی
  • خستگی چشم یا سردرد پس از مطالعه یا انجام کارهای نزدیک
  • در صورت خستگی و قرار گرفتن در یک منطقه کم نور ممکن است این علائم تشدید یابند.

برخی علل دیگر عبارتند از : مشکل در تمرکز بر روی اشیاء در فاصله نزدیک (کمتر از 1 متر).برای بهتر دیدن باید کتاب ها، موبایل ها و غیره را جابه جا کنید.احساس اینکه حروف یک متن در حال رقصیدن در صفحه هستند یا تار هستند.سردرد هنگام مطالعه طولانی مدت.خستگی چشم (قرمزی، خشکی چشم، سوزش، احساس شن، ریزش اشک و غیره) به ویژه در پایان روز یا در شرایط نور کم.

همچنین بخوانید: درمان خانگی عفونت چشم با چای کیسه ای، گلاب، عنبر نسا و پیاز

علل بروز پیرچشمی

علل بروز پیرچشمی

لنز کریستالی را می توان مانند زوم یک دوربین توصیف کرد. به منظور تمرکز بر روی اجسام نزدیک، شکل و قدرت نوری خود را تغییر می دهد.در جوانان انعطاف پذیری بالایی دارد. با این حال، با افزایش سن افراد، عدسی کریستالی سفت‌تر می‌شود و ظرفیت آن برای انقباض (انطباق) به تدریج کاهش می‌یابد که منجر به پیرچشمی می‌شود.بروز این بیماری در افراد می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. اصلی ترین عامل ایجاد این بیماری افزایش سن است. با افزایش سن تعادل و تنظیم اعضای بدن برهم می خورد و باعث می شودکه بیماری های مختلف در بدن افراد ایجاد شود. این عارضه نیز یکی از مسائل و مشکلاتی است که با افزایش سن اتفاق می افتد. علل بروز این بیماری شامل موارد زیر می شود:

  • افزایش سن
  • سوء تغذیه
  • کاهش قدرت عضلات جسم مژگانی
  • عیوب انکساری مانند دوربینی
  • فشار خون بالا
  • دیابت

پیرچشمی قابل پیشگیری نیست، زیرا با فرآیند تخریب چشم مرتبط است، که مانند سایر قسمت های بدن با افزایش سن تکامل می یابد.بنابراین، این یک عیب انکساری است که پس از مدتی معین، همه ما دچار آن می شویم و در واقع بیش از 90 درصد افراد بالای 45 سال به آن مبتلا می شویم.بنابراین مهم است که به طور منظم معاینه چشم (هر سال) به خصوص بعد از 40 سالگی انجام شود. از این سن به بعد، معمولاً علائم معمولی چشم های پیر ظاهر می شود و سایر بیماری های چشمی مرتبط با افزایش سن شروع به ایجاد می کنند.

همچنین بخوانید: درمان خانگی رفع سیاهی زیر چشم با چای کیسه ای، یخ، آبلیمو و قهوه

چه زمانی برای پیرچشمی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که مطالعه و انجام کارهای دیگر که با تمرکز بر چشم ها انجام می شود برای شما سخت شده است و نمی توانید آن هارا به آسانی انجام دهید به یک چشم پزشک مراجعه نمایید. همچنین دوبینی،تاری دید و دید مبهم،از دست دادن ناگهانی بینایی،دیدن هاله ها یا نقاط سیاه اطراف چشم دلایلی هستند که باید به چشم پزشک مراجعه نمایید.با پیشرفت پیرچشمی، تأثیر آن بر زندگی روزمره معمولاً تشدید می‌شود، اگرچه گاهی اوقات این یک فرآیند متناوب است.پس از اولین علائم، به نظر می رسد برخی از بیماران بهبود یافته و توانایی تمرکز خود را بازیابی می کنند، اما بعدا بدتر می شوند.

درمان پیرچشمی

هدف از درمان جبران ناتوانی چشم در تمرکز بر روی اشیاء نزدیک است. گزینه های درمانی شامل استفاده از عینک های اصلاحی (عدسی های عینک) یا لنزهای تماسی، انجام عمل جراحی انکساری یا کاشت لنز برای پیرچشمی است.

عینک مناسب پیرچشمی

عینک یک راه ساده و ایمن برای اصلاح مشکلات بینایی ناشی از پیرچشمی است.اگر قبل از ابتلا به این بیماری بینایی خوبی داشتید، ممکن است بتوانید از عینک های مطالعه بدون نسخه استفاده کنید.البته توجه داشته باشید که باید از چشم پزشک خود بپرسید که آیا عینک های بدون نسخه برای شما مناسب هستند یا خیر.

همچنین بخوانید: بهترین اشک مصنوعی برای خشکی چشم همراه با طرز استفاده از آن

عینک پیرچشمی

قطره پیرچشمی

ممکن است قطره جایگزین استفاده از عینک برای درمان این بیماری شود. مصرف قطره مخصوص این بیماری می تواند عدسی چشم را نرم کند. پس از ریختن قطره در چشم ابتدا ممکن است تاری دید وجود داشته باشد،پس از مدتی دید شما صاف و بدون تاری می شود. دربرخی موارد پس از استفاده از این قطره سردرد و قرمزی چشم گزارش شده است.

ویتامین برای پیرچشمی

مصرف خوراکی و مواد غذایی که حاوی مقدار زیادی ویتامین Aهستند می توانند به بهبود بینایی کمک کنند. برای مثال: هویج،گوجه فرنگی و نارنگی،اسفناج،انبه،کدو حلوایی و زرد آلو می تواند در جذب این ویتامین نقش مهمی داشته باشد.مصرف این ویتامین باعث می شود عدسی چشم در وضعیت مناسبی قرار بگیرد و سبب بینایی بهتر شود.

همچنین بخوانید: موثرترین راههای تقویت بینایی چشم در طب سنتی و اسلامی

ویتامین برای پیرچشمی

عوارض جراحی پیرچشمی

امروزه، پیشرفت در جراحی انکساری، اصلاح پیرچشمی و کاهش وابستگی به عینک یا لنزهای تماسی را برای بسیاری از بیماران ممکن می سازد.جراحی انکساری شکل قرنیه چشم را تغییر می دهد.در صورتی که استفاده از عینک و دیگر روش های درانی برای این بیماری موثر نباشد چشم پزشک روش جراحی را برای درمان توصیه می کند. جراحی عیوب انکساری چشم به روش های مختلف انجام می شود و ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد.  برای مثال ممکن است بعد از جراحی اصلاح کامل دید اتفاق نیوفتد و شما نیاز به استفاده از عینک داشته باشید.روش های جراجی پیر چشمی شامل موارد زیر است :

جراحی لیزری: این شامل قالب‌گیری قرنیه برای تغییر حالت کروی (انحنای) آن و افزایش عمق تمرکز آن است و در نتیجه از بین رفتن عدسی کریستالی را جبران می‌کند.
کاشت لنزهای داخل قرنیه ای: اینها قدرت نوری ندارند (یعنی دیوپترها را تغییر نمی دهند)، اما مانند لیزر، با تأثیر بر انحنای قرنیه، مشکل تمرکز دید نزدیک را برطرف می کنند. این لنزها در مرکز قرنیه قرار می گیرند و می توانند به راحتی بدون تغییر در ساختار چشم برداشته شوند و این یک روش برگشت پذیر است.
کاشت لنز داخل چشمی: این شامل جایگزینی لنز با یک لنز کاذب (چه تک کانونی یا چند کانونی) است که پس از یک سن خاص، عملکرد خود را به طور موثرتری انجام می دهد. روش مورد استفاده در جراحی آب مروارید مشابه است.


نظر خود را بیان کنید