علت زود پریود شدن دختر و زنان چیست؟

آیا شما تجربه زود پریود شدن را دارید و باعث نگرانی شما شده است؟ در ادامه به علت زود پریود شدن و شرایط طبیعی و غیر طبیعی آن اشاره می کنیم.

علت زود پریود شدن دختر و زنان چیست؟

چند روز زودتر پریود شدن می تواند باعث تعجب شود و گاهی اوقات حتی خسته کننده باشد. تغییرات در چرخه قاعدگی به ندرت انتظار می رود، بنابراین تشخیص اینکه دقیقاً چه چیزی باعث ایجاد آنها می شود دشوار است.

ممکن است برای شما این سوال ایجاد شود که آیا زودتر پریود شدنتان طبیعی است یا باید به پزشک مراجعه کنید. در این مطلب از سایت آلامتو، ما به بررسی علت زود پریود شدن دختر و زنان می پردازیم و می گوییم چند روز زودتر پریود شدن طبیعی است.

همچنین بخوانید: آمپول پروژسترون برای پریود شدن خوبه؟

علت زود پریود شدن قبل از موعد

علت زود پریود شدن قبل از موعد باید با بررسی شرایط مختلف مشخص شود. سیکل یک زن به طور متوسط 28 روز طول می کشد. اما، مطالعات نشان می‌دهد که پریودی که بین ۲۱ تا ۳۵ روز طول می‌کشد نیز طبیعی است، بنابراین اگر سیکل شما دقیقاً ۲۸ روزه نیست، جای نگرانی نیست.

تغییر در طول چرخه طی چند روز معمولاً کاملاً طبیعی است، بنابراین اگر این اتفاق هر چند وقت یک‌بار برای شما رخ می‌دهد، احتمالاً جای نگرانی نیست.

با این حال، اگر طول چرخه قاعدگی شما به طور ناگهانی تغییر کند به طوری که از محدوده طبیعی (یعنی کوتاهتر از 21 روز یا بیشتر از 35 روز) خارج شود، این می تواند باعث نگرانی شود که در این صورت توصیه می کنیم با پزشک خود مشورت کنید. همچنین اگر طول چرخه شما 20 روز یا بیشتر تغییر کرد، ممکن است لازم باشد با پزشک خود مشورت کنید.

دلایل زیادی وجود دارد که نشان می دهد عادت ماهانه شما می تواند زودتر بیاید. همچنین ممکن است علائم دیگری را در کنار پریود خود مشاهده کنید که می تواند به علت زودتر قاعدگی شما اشاره کند. با این حال، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا دلیل زودرس پریود و مراحل بعدی را تایید کند.

علت زود پریود شدن دختر


علت زود پریود شدن دختر

علت زود پریود شدن دختر و زن در بسیاری از موارد می تواند مشترک باشد. از جمله این موارد عبارتند از:

1. استرس

سطوح بالای استرس به دلیل تأثیرات استرس بر تخمک گذاری و پریودی زودتر از موعد تاثیر بگذارد. استرس تقریباً همه چیز را در زندگی شما خراب می کند، بنابراین تعجب آور نیست که بتواند جریان قاعدگی شما را نیز مختل کند. سطوح بالای استرس می تواند باعث افزایش تولید هورمون های استرس مانند کورتیزول شود که به نوبه خود باعث دیر یا زود پریود شدن شما می شود.

2. تغییر در رژیم غذایی یا رژیم ورزشی

رژیم غذایی و ورزش بر هورمون های شما تأثیر می گذارد و هورمون ها چرخه قاعدگی شما را کنترل می کنند. اگر اخیراً رژیم غذایی یا رژیم ورزشی جدیدی را شروع کرده‌اید، ممکن است علت پریود زودرس باشد. افزایش شدید وزن یا کاهش وزن نیز می تواند به طور جدی سطح هورمون شما را تغییر دهد و چرخه قاعدگی شما را از تعادل خارج کند.

3. اوایل شروع دوره قاعدگی

اگر به تازگی شروع به پریود شدن می کنید و این تجربه تازه ای برای شما است، به احتمال زیاد سیکل های نامنظم را تجربه می کنید که ممکن است به این معنی باشد که شما زودتر پریود شده اید! علت زودتر پریودن شدن دختر این است که هورمون‌هایی که چرخه قاعدگی شما را کنترل می‌کنند چیز جدیدی برای بدن شما هستند و بدن شما هنوز با آن مطابقت پیدا نکرده است. برخی از دختران تا یک سال طول می کشد تا یک سیکل قاعدگی منظم داشته باشند. تا آن زمان، اگر پریودتان یک هفته زودتر یا دیرتر شده است، نگران نباشید.

4. بروز لکه بینی

یکی دیگر از دلایل زودتر پریود شدن این است که در واقع شما پریود نیست. اگر پریود شما زودتر از موعد شروع شود و واقعاً سبک باشد، خونی که از دیدن آن در لباس زیر متعجب شدید ممکن است اصلا پریودی نباشد، بلکه فقط لکه بینی است. لکه‌های خونی صورتی یا قهوه‌ای روشن است که هنگام پاک کردن بر روی دستمال توالت یا روی دستمال‌هایتان ظاهر می‌شود. بسیاری از زنان در طول تخمک گذاری لکه بینی را تجربه می کنند – آزاد شدن تخمک از تخمدان ها – که درست در اواسط چرخه قاعدگی شما یا حدود دو هفته قبل از شروع قاعدگی شما اتفاق می افتد.

5. سندرم تخمدان پلی کیستیک

یکی از علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، یک بیماری هورمونی، پریودهای نامنظم است که گاهی اوقات می تواند به عنوان دوره های اولیه ظاهر شود.

این اختلال هورمونی به صورت هر دو حالت زیر ظاهر می شود:

  • هیپرآندروژنیسم: وضعیتی که در آن تخمدان ها هورمون آندروژن اضافی (هورمون جنسی مردانه) تولید می کنند.
  • اختلال تخمک گذاری: وضعیتی که در آن تخمک گذاری (آزاد شدن تخمک از تخمدان ها) به طور غیر طبیعی، به ندرت یا اصلاً اتفاق نمی افتد.
  • تخمدان پلی کیستیک: وضعیتی که در آن تخمدان ها به دلیل کیسه های پر از مایع میزبان تخمک های نابالغ بزرگ می شوند.
همچنین بخوانید: علت دوبار پریود شدن در ماه چیست؟ راه درمان آن چیست؟

علت زود پریود شدن زنان

علت زود پریود شدن زنان و دختران در برخی موارد می تواند مشترک باشد که در سطوری بالایی به آنها اشاره کردیم، با این حال برای از علل بروز این اختلال در زنان رایج تر است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. کنترل بارداری هورمونی

ممکن است در مورد سایر عوارض جانبی کنترل بارداری هورمونی مانند لکه بینی، بدخلقی، درد سینه، افزایش ترشحات واژن، گرفتگی شکم، کاهش میل جنسی و سردرد شنیده باشید. اما اگر کنترل بارداری هورمونی را شروع کنید و عادت ماهانه شما زودتر از حد معمول شروع شود، می تواند یکی از عوارض جانبی کنترل بارداری نیز باشد. کنترل بارداری هورمونی فقط حاوی استروژن و پروژسترون یا پروژسترون است. این هورمون ها با تغییر چرخه قاعدگی عمل می کنند.

2. پیش یائسگی

پریود نامنظم، مانند پریودهای زودتر از موعد، یکی از اولین نشانه های پیش یائسگی است. پیش یائسگی یک مرحله همراه با نوسان هورمون های دوره است.

3. اندومتریوز

مطالعات نشان می دهد که زود پریود شدن در زنان، 27 روز یا کمتر، ممکن است خطر ابتلا به اندومتریوز را در افراد افزایش دهد. به همین ترتیب، آندومتریوز ممکن است باعث پریودهای زودرس و سایر بی نظمی های قاعدگی شود.

اندومتریوز یک بیماری مزمن است که در آن بافت پوششی رحم (که آندومتر نیز نامیده می شود) در خارج از رحم در مکان هایی مانند تخمدان ها و لوله های فالوپ رشد می کند. همانطور که پوشش رحم شما ضخیم می شود و سپس در طول چرخه شما ریزش می کند، بافت پوششی خارج از رحم نیز ریزش می کند که می تواند باعث خونریزی شود.

همچنین بخوانید: برای درد پریودی چه قرصی بخوریم؟ بهترین قرص برای کاهش درد پریودی

علت زود پریود شدن بعد از زایمان


چند روز زودتر پریود شدن طبیعی است؟

شاید برای شما هم سوال باشد که چند روز زودتر پریود شدن طبیعی است؟ قاعدگی زودرس ممکن است چند روز پس از آخرین قاعدگی یا دو هفته قبل از رسیدن پریود بعدی اتفاق بیفتد. این می تواند ناشی از تغییرات هورمونی و/یا سبک زندگی باشد که تعادل بدن شما را مختل می کند.


علت زود پریود شدن بعد از زایمان

علت زود پریود شدن بعد از زایمان به شرایط مختلف بستگی دارد از جمله: شیردهی، سطح هورمون، سلامت و تغذیه پس از زایمان بستگی دارد. در این میان وضعیت شیردهی بزرگترین عامل بازگشت قاعدگی است.

اولین قاعدگی شما می تواند در هر زمانی بین دو تا 12 هفته پس از زایمان رخ دهد. برای اکثر زنان، بین شش تا دوازده هفته اتفاق می افتد.

برای زنانی که به نوزاد خود شیر نمی دهند، پریود زودتر اتفاق افتاده و در 6-8 هفته شروع شود. این زمان نیز می تواند از یک زن به زن دیگر متفاوت باشد. در صورت شیردهی با افزایش سطح پرولاکتین – هورمونی که به بدن شما در تولید شیر کمک می کند – سطح استروژن و پروژسترون کاهش می یابد. این هورمون ها به تنظیم پریود شما کمک می کنند. سطوح پایین تر احتمال تخمک گذاری و قاعدگی را کاهش می دهد.

پریودی شما ممکن است تا یک سال طول بکشد تا منظم شود، مهم نیست که قبل از بارداری چقدر ثابت بوده است. برای رشد، رشد و به دنیا آوردن نوزاد، بدن شما تغییرات هورمونی متعددی را تجربه می کند و برای بازگشت به حالت عادی به زمان نیاز دارد. بنابراین پریودهای نامنظم بعد از زایمان می تواند طبیعی باشد و در این مورد نباید زیاد نگران باشید.


علت زود پریود شدن در دوران شیردهی

علت زود پریود شدن در دوران شیردهی به سطح پروژسترون برمی گردد. اگر سطوح پایین تری از پروژسترون دارید، احتمالاً زودتر از مادرانی که سطح پروژسترون دارند، دوره های قاعدگی تان برمی گردد. بنابراین این امکان وجود دارد که شما شبانه روز با شیر مادر تغذیه کنید، اما همچنان بارور شوید و دوره های خود را دوباره شروع کنید.

شیردهی می تواند پریود شما را کوتاه یا سبک تر کند. شیر دادن به نوزاد، هورمون های تولید مثلی را که به طور معمول چرخه قاعدگی شما را تنظیم می کنند، سرکوب می کند. همانطور که کمتر و کمتر شیر می دهید، سیکل و قاعدگی شما در نهایت باید به حالت عادی بازگردد.

همچنین بخوانید: برای قطع پریودی چی بخوریم؟ روش قطع فوری پریود خانگی

زود پریود شدن نشانه بارداری است؟

درباره زود پریود شدن به عنوان نشانه بارداری باید بدانید که در چند هفته اول بارداری ممکن است خونریزی مشابه یک پریودی بسیار خفیف داشته باشید، با مقداری لکه بینی یا فقط از دست دادن خون کمی. به این خونریزی لانه گزینی می گویند.


سخن آخر

در این مطلب به علت زود پریود شدن دختر و زنان پرداختیم و توضیح دادیم که پریود شدن زودهنگام در طول بارداری و شیردهی به چه دلایلی می تواند اتفاق بیفتد. امیدوارم این مطلب مورد پسند شما واقع شده باشد.


نظر خود را بیان کنید