عرق کاسنی سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی فراوان است. عرق کاسنی برای سلامتی مفید است و می تواند بر بهبود عملکرد یا سلامت معده، کبد، رحم و .. تاثیر گذار باشد. همچنین خواص عرق کاسنی موجب کاربردهای درمانی این عرق گیاهی در زمینه های پوست نیز شده است. ما با بررسی مطالعات معتبر، امروز قصد داریم شما را با خواص عرق کاسنی، عوارض و طریقه ی مصرف صحیح آن آشنا کنیم.
خواص عرق کاسنی در بارداری
زنان باردار و شیرده برای مصرف عرق کاسنی در این دوران ها باید با متخصص خود مشورت کنند. زیرا مطالعات نشان می دهد که فقط درصد کمی از افراد در این دوران با مصرف کاسنی دچار عوارض نمی شوند . و در عوض جامعه ی آماری زیادی از افراد در این دوران باید از مصرف عرق کاسنی خودداری کنند.
پس اگر باردار هستید از مصرف عرق کاسنی خودداری کنید یا با مشورت پزشک متخصص و طبق دستور آن را استفاده کنید. زیرا این احتمال وجود دارد که با تحریک بدن باعث قاعدگی شده و احتمالاً منجر به سقط جنین شود. در دوران شیردهی هم زنان نباید کاسنی زیاد مصرف کنند، زیرا تحقیقات لازم در مورد انتقال عرق کاسنی بین مادر و نوزاد از طریق شیر مادر انجام نشده است. در نتیجه ممکن است عرق کاسنی از شیر مادر به نوزاد انتقال پیدا کند و این موضوع بروز عوارض را در پی دارد.
همچنین بخوانید: خواص بالنگ در بارداری، برای نوزاد و معده و سرماخوردگی چیست؟
خواص عرق کاسنی برای معده
عرق کاسنی می تواند به هضم غذا کمک کند. در حقیقت عرق کاسنی برای سلامت دستگاه گوارش شما عالی است. زیرا حاوی اینولین است. اینولین می تواند به عنوان یک پروبیوتیک قوی عمل کند. پروبیوتیکها گروهی از باکتریهایی هستند که برای انسان ها مفید هستند. این باکتری ها ایجاد بیماری نمی کنند بلکه با انسان همزیست می شوند.
همزیستی یعنی یک نوع رابطه که در آن هر دو موجود از کنار هم بودن سود می برند. پروبیوتیک ها برای انسان ویتامین کا و بی می سازند. چیزی که انسان خودش توانایی ساخت آن را ندارد و بجای آن مقداری از مواد غذایی بدن انسان را به عنوان غذا استفاده می کند.
گزارش منتشر شده در مجله FEMS Microbiology Ecology نشان می دهد که اینولین برای مبارزه با تعدادی از نگرانی های روده و دستگاه گوارش، از جمله بیماری رفلاکس، سوء هاضمه و سوزش سر دل استفاده می شود، زیرا به طور فعال اسیدیته سیستم گوارشی بدن را کاهش می دهد. بنابراین، کاسنی نقش حیاتی در تسهیل هضم دارد. همچنین خواص عرق کاسنی موجب رفع یبوست، ناراحتی معده، ورم معده و نیز کاهش اشتها می شود.
خواص عرق کاسنی برای پوست
استفاده از عرق کاسنی برای طراوت و شادابی پوست و رفع جوش های صورت موثر است. روزانه 3 لیوان از مخلوط 4 قطره عرق کاسنی، یک لیوان آب و مقدار بسیار کمی نمک را آماده کرده و قبل از هر وعده غذایی مصرف کنید.
همچنین برخی خواص عرق کاسنی یعنی تسویه خون و دفع سموم کبد موجب بهبود جوش، آکنه و لک های صورت ناشی از مشکلات کبدی یا کثیف بودن خون خواهد شد.
همچنین بخوانید: خواص روغن آرگان برای دور چشم و رفع تیرگی، سیاهی و چین و چروک دور آن
خواص عرق کاسنی با عسل
عسل یک شیرنی و شیرین کننده ی طبیعی است که می تواند جایگزین مواد قندی شود. این کار هم به سلامتی کمک می کند و هم برای کاهش قند خود مفید است. عرق کاسنی نیز در کنترل قند خون و کاهش آن تاثیر گذار است. پس ترکیب عسل و عرق کاسنی با توجه به خواص عرق کاسنی و فواید عسل می تواند تاثیر بالایی در تنظیم قند خون داشته باشد و یک کمک کننده در فرایند بهبودی بیماری های قندی باشد.
خواص عرق کاسنی برای کبد چرب
خواص عرق کاسنی موجب محافظت از کبد در برابر سموم کبدی خواهد شد. این محافظت به دلیل وجود ماده ای به نام تتراکلور کربن (CARBON TETRACHOLRIDE)است. در صورتی که کبد چرب باشد کاهش سموم و افزایش محافظت از کبد یک عامل کمک کندده ی خوبی محسوب می شود.
همچنین عرق کاسنی با جوان سازی سلول های کبد و چربی زدایی و دفع صفرا، به عنوان یک نیروی کمکی برای بهبود، سلامتی، پاکسازی و کمک به درمان کبد چرب کاربرد خواهد داشت.
طریقه مصرف عرق کاسنی
برای استفاده از عرق کاسنی حدود سه قاشق غذاخوری از آن را با یک فنجان آب ترکیب کرده و میل کنید. اگر مشکل یبوست دارید این ترکیب را صبح ها ناشتا میل کنید. همچنین می توانید چند قطره عرق کاسنی را به قهوه خود اضافه کنید و از نوشیدن قهوه خود لذت ببرید. مخلوط عرق کاسنی و قهوه یک ترکیب مورد پسند و معروف در دنیاست. میزان عرق کاسنی می تواند متناسب با حس چشایی و مزاج شما باشد اما نباید از دو قاشق چای خوری فراتر رود.
همچنین بخوانید: خواص چلغوز برای اسپرم، زنان باردار، جنین و دیابت چیست؟
در واقع مهم ترین نکته در مصرف عرق کاسنی برای بهره مندی از خواص عرق کاسنی دوز مورد استفاده است. مرز باریکی بین مقدار مصرف مناسب و خطرناک وجود دارد. دوز مناسب عرق کاسنی برای استفاده درمانی به عوامل متعددی مانند سن مصرف کننده، سلامتی و چندین شرایط دیگر بستگی دارد.
به خاطر داشته باشید که مصرف هر مقدار از محصولات طبیعی لزوماً بی خطر نیستند و دوز آن مهم است. در صورت تهیه عرق کاسنی حتماً دستورالعمل ها و نکات روی برچسب محصول را مطالعه کنید.
علاوه بر این، اگر به عرق گیاهانی مانند ابروسیا، گل همیشه بهار و بابونه حساسیت دارید عرق کاسنی احتمالا موجب بروز آلرژی می شود. زیرا کاسنی نزدیک به گیاهان نام برده است و خواص تحریک کننده ای برای برخی افراد دارد. بنابراین بروز واکنش های آلرژیک در این افراد غیر معمول نیست، به خصوص اگر قبلاً به این گونه ها حساسیت دارید.
توصیه می شود هر زمان که چیز جدیدی به رژیم غذایی خود اضافه می کنید با پزشک خود مشورت کنید و مصرف داروهایی که از قبل تجویز شده را قطع نکنید. گیاهان دارویی تنها کمک کننده هستند و در بیشتر موارد جایگزین دارو نمی شوند. همچنین اگر سنگ کیسه صفرا دارید، عرق کاسنی این مشکل را تشدید می کند، بنابراین اگر در گذشته مشکلات کیسه صفرا داشته اید، حتما با پزشک خود صحبت کنید.
عرق کاسنی را کی بخوریم؟
بطور کلی گفته می شود عرق کاسنی را با آب ولرم ترکیب کرده و میل کنید. بهترین زمان میل آن صبح ها به صورت ناشتا، یا قبل از وعده ی غذایی است. اما بطور جزئی تر می توان گفت که به دنبال درمان یبوست هستید صبح ها ناشتا طبق دستور مصرف بالا تهیه و میل کنید. اگر برای درمان مشکلات گوارشی و معده، کبد چرب و رحم ترکیب آن قبل از هر وعده ی غذایی میل کنید. همچنین برای درمان های پوستی هم عرق کاسنی را قبل از هر وعده غذایی میل کنید.
همچنین بخوانید: خواص درمانی گل میخک برای معده، کبد، ریه، دیابت و لاغری
خواص عرق کاسنی برای رحم
عرق کاسنی سرشار از ویتامین c، فسفر، آهن و منگز است. این مواد مغذی موجب بهبود عملکرد رحم می شوند.
خواص عرق کاسنی برای پسردار شدن
نقش تغذیه در تعیین جنسیت جنین تا حدودی از نظر علمی بیان شده اما باید به چند نکته در این مورد توجه کرد.
اول آن که تعیین جنسیت فقط از جانب مرد است. زیرا مرد دو کوروموزوم جنسی متفاوت برای تغییر جنسیت دارد. که اگر شماره ی یک را بدهد فرزند دختر و اگر شماره ی دو را بدهد فرزند پسر می شود . اما در زن هر دو کوروموزم جنسی مانند هم است. و نمی تواند نقشی در نوع جنسیت داشته باشد. پس برای تاثیر تغذیه در پسر دار شدن مرد باید این نکات تغذیه را رعایت کند.
دوم این که تغذیه فقط 5 درصد در تعیین جنسیت نقش دارد و می تواند موثر باشد. سوم اینکه منظور از تغذیه وجود یک برنامه غذایی کامل است که متخصص آن را نوشته باشد و اضافه یا کم کردن چند چیز کوچک نمی تواند موثر باشد. بنابراین مصرف عرق کاسنی با توجه به وجود خواصی که دارد خوب است اما تاثیر آن در تعیین جنسیت فرزند و پسر دار شدن نمی تواند تاثیر زیادی داشته باشد.
همچنین بخوانید: خواص عرق بیدمشک برای رحم، معده، کلیه، کم خونی و در بارداری
خواص عرق کاسنی با گلاب
مصرف کاسنی به همراه گلاب می تواند موجب کاهش استرس و اضطراب شود. همچنین ترکیب گلاب با کاسنی می تواند مانند یک ضد درد عمل کند. علاوه بر این خواص عرق کاسنی در کنار فواید گلاب موجب روشن تر شدن پوست می شود.