مشکل ناامیدی این است که می تواند هر کسی را فلج کند، اما تشخیص اینکه این عارضه از کجا نشات می گیرد واقعا کاری دشوار و گاهی نشدنی است.
به گزارش آلامتو به نقل از Hiwamag؛ به راستی نا امیدی چیست؟ اگر ما بخواهیم برای درک این مفهوم از فرهنگ لغت کمک بگیریم، به ما می گوید که این عارضه عبارت است از احساس ناراحتی یا مایوس بودن به دلیل عدم توانایی تغییر دادن خود و یا دست یافتن به چیزی. گر چه در تعریف این عبارات می توانند قانع کننده باشند اما درک عمیقی از نا امیدی را ارائه نمی دهند، پس چگونه می توانیم این مشکل را حل کنیم؟ دلایل ابتلا به نا امیدی می توانند پیچیده باشند، اما اگر بتوانیم منبع نا امیدی را کشف کنیم می توانیم به راحتی آن را از بین برده و یا ریشه کن سازیم.
از شکست های خود درس بگیرید
شکست چیزی است که ذهن ما را منحرف ساخته و به ما احساس بی ارزش و غیر کارامد بودن می دهد بنابراین این طبیعی است که از یک شکست نا امید شوید.
در واقع وقتی که شکست ها مداوماً و پشت سر هم رخ دهند قطعا باعث نا امیدی و گرفتار شدن ما در منجلاب افسردگی خواهند شد. بنابراین باید تلاش کنیم تا به جای دیدن ان ها به عنوان شکست، از آن ها درس بگیریم و مصداق این جمله باشیم«من هرگز شکست نخواهم خورد بلکه 10 ها هزار روشی را که موثر نیستند کشف خواهم کرد.»
ما هر روز چیزهای کوچک و بزرگی را تست می کنیم، اما حتی اگر موفق نشویم، می توانیم از آن ها درس بگیریم. با تغییر دیدگاه خود در مورد شکست، به راحتی می توانید آنها را به پلی برای موفقیت تبدیل نمایید. شکست می تواند به جای نا امیدی، اراده ی قوی ای را در شما به وجود آورد، فقط باید نحوه ی دیدتان به آن را تغییر دهید.
بر امروز تمرکز کنید
امروزه اضطراب یکی از شایع ترین ناراحتی های روان شناختی است که توسط جوانان تجربه می شود. در حالی که ریشه ی اضطراب را نمی توان به چیز خاصی مربوط دانست یا به راحتی توضیح داد، مشخص است که فشار برای داشتن آینده ای مناسب و زندگی کامل به بزرگ ترین عامل به وجود آورنده ی اضطراب در نسل های جوان تبدیل شده است.
در حالی که برنامه ریزی برای آینده مهم است، نباید اجازه دهید که این امر افکارتان را به هم بریزد و شما را دچار استرس و اضطراب کند.
به جای تمرکز دائمی بر روی آینده، باید بر امروز تمرکز کنید چرا که امروز همان فردای دیروز است. شما نمی توانید به عقب برگردید و نمی توانید هیچ روز دیگری را جز امروز کنترل کنید. امروز روز موعود است؛ پس هر آنچه می خواهید از امروز بخواهید.
پس نفسی عمیق بکشید و اگر کاری را کنار گذاشته اید همین امروز برای انجام دادنش اقدام کنید. اگر به دلیل اضطراب و نا امیدی مدتی است که به امورتان رسیدگی نکرده اید بهتر است هر چه زودتر دست به کار شوید. چرا که امروز تنها روزی است که کنترلش در دستانتان قرار دارد.
خودتان را با دیگران مقایسه نکنید
ما در یک دنیای رقابتی زندگی می کنیم که در آن همه در حال رقابت و سبقت گرفتن از یکدیگر هستند، اما بعد از ظهور رسانه های اجتماعی، انگار سوخت تازه ای در این آتش قدیمی ریخته شده و جانی تازه گرفته است.
بیست سال پیش، ما به ماشین جدید همسایه خود نگاه می کردیم یا نگاهی به حصاری که دور باغچه اش کشیده بود می انداختیم و ماشین یا حصار خود را با آن مقایسه می نمودیم.
امروز ما خودمان را با افراد مشهور، هم کلاسی های قدیمی و غریبه های موجود در رسانه های اجتماعی مقایسه می کنیم. هنگامی که ما وارد محیط اینترنت می شویم، سریعا به هر آن چه در زندگی دیگران وجود دارد دسترسی داریم.
در حالی که این امر می تواند مانند یک مجله سرگرمی آزاد سرگرم کننده باشد، اما می تواند باعث فرو رفتن ما در کام نا امیدی شده و حتی باعث افسردگی و خودکشی شود.
بسیاری از ما می دانیم که مقایسه مان با دیگران اشتباه است اما باز هم این کار را انجام می دهیم و حسرت زندگی های لوکس، چهره های جذاب، اندام های لاغر و بسیاری چیزهای دیگر ما را به ورطه ی نا امیدی می کشانند.
بسیاری از ما حتی یک یا دو هفته نیز نمی توانیم آفلاین زندگی کنیم چرا که در دنیای آنلاین امروزی، زندگی گذشته ی خود را فراموش کرده ایم. ما هنوز هم باید بتوانیم با خانواده، دوستان و کارمان ارتباط برقرار کنیم و بتوانیم تمام برنامه ها و رسانه های اجتماعی موجود بر روی تلفن مان را حذف کنیم.
تعطیل کردن پاتوق آنلاینتان ممکن است دقیقا همان چیزی باشد که شما بدان نیاز دارید تا در مسیر درست قرار گیرید و دوباره احساس خوبی داشته باشید. در ابتدا ممکن است که عادت کردن به دنیای افلاین سخت باشد، اما هنگامی که چند روزی از اینترنت استفاده نکنید احساس خوبی پیدا خواهید کرد.
شما در تله ی عادات گیر افتاده اید پس سعی کنید از آن ها خلاص شوید
واقعا روش زندگی ما در راستای امیدواری یا نا امیدی مان بسیار مهم است. در واقع همه ی ما در یک چرخه ی روتین تکرار گرفتار شده ایم و نمی دانیم چگونه از آن خلاص شویم. این چرخه می تواند بسیار فریبنده باشد چرا که ممکن است شما از زندگی تان بسیار راضی باشید اما هنوز هم احساس کنید که در آن گیر کرده اید.
روال روزانه چیزی است که ما در آن گرفتار شده ایم و مدام در حال ادامه دادنش هستیم، و این همان چیزی است که در نهایت ما را نا امید و مانند یک درخت خشک بی حاصل می کند.
این بدان معنا نیست که شما باید کار خود را رها کنید، خانواده تان را ترک نمایید و یک بلیط یک طرفه به جایی دور بگیرید، بلکه این به معنای جلوگیری از سرخوردگی یا اضافه کردن چیزی جدید به زندگی و معنی بخشیدن به زندگیتان با انجام کاری است.
سعی کنید کاری را که همیشه می خواستید انجام دهید، یا چیزی را بیاموزید که همیشه عاشقش بودید.

چگونه احساس نا امیدی را از بین ببریم؟
قدردان آنچه دارید باشید
اکثر انسان ها به نحوی زندگی خود را برنامه ریزی کرده اند که همیشه به دنبال بهبود ان باشند- ما همیشه به این موضوع فکر می کنیم که چگونه می توانیم روابط، کار و خودمان را بهبود بخشیم؟ گاهی اوقات، ما بیشتر بر آنچه که از دست رفته ، تمرکز می کنیم تا آنچه داریم.
خوب است که برای رسیدن به اهداف متعالیمان در زندگی تلاش کنیم اما نباید اجازه دهیم تا این اهداف باعث سرخوردگی و احساس نا امیدیمان در زندگی شوند.
اگر احساس بی ثباتی می کنید سعی کنید قدرت لازم را به دست آورید
ما از کنترل امور مختلف لذت می بریم، اما همیشه چیزهایی وجود دارند که قادر به کنترلشان نیستیم. این امور می توانند شامل مسائلی مانند آب و هوا، فرد مخربی در محل کار، یا یک دوست باشند که ما را به فردی بی اعتماد و نا امید تبدیل خواهند کرد.
اگر بتوانید خودتان را از وضعیتی که باعث بی اعتمادی تان شده برهانید و مشکل را از بین ببرید همه چیز عالی خواهد شد اما متاسفانه این امر همیشه امکان پذیر نیست.
حقیقت سخت و شاید تلخ این است که، ما نمی توانیم همه چیز را کنترل کنیم. اما خبر خوبی هم هست و آن این است که ما قدرت کنترل بعضی چیزها را داریم. پس باید سعی کنیم قدرت را در جنبه دیگری از زندگی مان به دست آوریم.
چیزهایی مانند احساسات دیگران نسبت به ما و بیماری، چیزهایی هستند که خارج از کنترل ما می باشند. پس بهتر است به جای تمرکز بر آنچه قادر به کنترلش نیستیم بر روی چیزهایی تمرکز کنیم که کنترلشان در دستانمان قرار دارد.
اموری که قادر به کنترلشان هستیم می توانند چیزهای ساده ای مانند تنظیم برنامه ای برای داشتن تناسب اندام یا یادگیری زبان جدید، یا چیزهای بزرگتری مانند ترک شغل یا بیرون آمدن از یک رابطه سمی باشند.
درد یا تروماهای قدیمی را درک کنید
زندگی هرگز عادلانه نبوده است. ما انسان ها با شانس های یکسان متولد نمی شویم و یکسان هم نمی میریم. برخی از ما ممکن است در دوران کودکیمان آسیب ببینیم و برخی دیگر ممکن است هرگز دچار یک آسیب کوچک هم نشویم. برخی از ما نیز ممکن است برای یک عمر مجبور به تحمل دردی قدیمی شویم.
نا امیدی از مشکلات حل نشده باعث می شود که بدون دانستن دلیل، احساس بدی داشته باشیم. پس بهتر است بدانید تنها راه حل این موضوع بازگشت به گذشته است. این امر لزوما به این معنی نیست که شما باید به یک روانشناس مراجعه کنید (هر چند که ممکن است برای کمک به یک روان درمانگر یا مربی زندگی نیاز داشته باشید)، اما به سادگی می توانید دردی را که باعث آزار روح و جسمتان شده بپذیرید.
با درک بهتر خودتان و بروز احساسات و واکنش های مناسب به شرایط خاص، می توانید از سرخوردگی رهایی یابید.
با ترس خود رو به رو شوید
نا امیدی می تواند واکنشی نسبت به ترس باشد. ترس می تواند واقعا یک معضل دردناک باشد، اما شاید اگر خوب بدان بنگریم ببینیم که از چیزهای کوچک ساخته شده است. این ترس ممکن است از چیزهای کوچکی تشکیل شده باشد که در مدت طولانی، بزرگتر و بزرگتر شده و باعث ایجاد دلهره و نا امیدی در درون ما شده اند.
این ترس های رایج می تواند شما را از زندگی تان عقب بیندازند. تنها کاری که می توانید برای مبارزه با ترس هایتان انجام دهید این است که به دوران کودکیتان رجوع کنید و چیزهایی را که از آن می ترسید، انجام دهید و پس از آن خواهید دید که احساس آزادی بی حد و حصری به شما دست خواهد داد.