طرز تهیه شربت گل محمدی خشک با گلاب و زعفران خوشرنگ و مجلسی

دستور تهیه شربت گل محمدی بدون جوهر لیمو

طرز تهیه شربت گل محمدی خشک بدون جوهر لیمو

شربت گل محمدی یک نوشیدنی نشاط آور و بسیار گوارا است. این شربت در گذشته برای مجالس و میهمانی های بسیار مهم مورد استفاده قرار می گرفته است. رنگ صورتی و عطر زیاد این شربت از آن یک نوشیدنی مجلسی ساخته است. معمولا این شربت را در فصل بهار با رویش گل محمدی تهیه می نمایند و برای مصرف در فصل گرما در یخچال از آن نگهداری می نمایند. گل محمدی تسکین دهنده اعصاب و روان است و برای رهای از گرما و تنش های ناشی از کار روزانه بسیار مناسب است. بنابراین شربت گل محمدی را تهیه نمایید و در ساعات گرم تابستان خود را دعوت به نوشیدن آن نمایید. امروز در آلامتو طرز تهیه شربت گل محمدی خشک با گلاب و زعفران خوشرنگ و مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد پس با ما همراه باشید.


مواد لازم برای تهیه شربت گل محمدی

  • گل محمدی تازه 500 گرم
  • شکر 2 کیلو گرم
  • زعفران دم کرده 2 ق غذا خوری
  • آب 8 پیمانه
  • گلاب 1 ق غذا خوری
  • آبلیمو 1 ق مربا خوری
همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای گل محمدی تازه با گردو بی نظیر با عطر و طعمی عالی

طرز تهیه شربت گل محمدی خشک با گلاب و زعفران خوشرنگ مجلسی

مرحله اول: جوشاندن گلبرگ های گل محمدی خشک

برای تهیه شربت گل محمدی ابتدا گلبرگ های خشک گل محمدی را در ظرفی لعابی قرار دهید و روی آن آب بریزید. قابلمه را روی شعله قرار دهید. اجازه دهید آب به نقطه جوش برسد. پس از چند دقیقه جوشیدن گلبرگ ها را آبکشی نمایید تا تلخی آنها گرفته شود. می توانید برای اطمینان از رفع تلخی گلبرگ این کار را دو مرتبه تکرار نمایید.

مرحله دوم: دم گذاشتن گلبرگ های گل محمدی

سپس آب را در قابلمه لعابی بریزید و روی شعله قرار دهید. پس از به جوش آمدن آب گلبرگ های گل محمدی را در آب جوش بریزید. سریعا درب قابلمه را که با دم کنی پوشانده شده است. ببندید و کنار بگذارید. سرعت عمل در انجام این کار باعث می شود تا عطر گل محمدی در قابلمه محبوس شود. اینگونه شربت معطری تهیه خواهید نمود.

مرحله سوم: استراحت دادن به گلبرگ ها

برای مدت 24 ساعت اجازه دهید تا قابلمه در دمای محیط بماند. در این مدت عطر گل محمدی خارج می شود. آب آن معطر و خوشرنگ می گردد. پس از گذشت این زمان درب قابلمه را بردارید. با استفاده از یک آبکش ریز یا صافی آن را صاف نمایید. از فشردن گلبرگ ها با دست خودداری نمایید. زیرا شربت را از شفافیت خارج می نماید و رنگ شربت کدر خواهد شد.

مرحله چهارم: افزودن شکر به شربت گل محمدی

اکنون آب صاف شده گلبرگ ها را در قابلمه مناسبی بریزید. قابلمه را روی شعله قرار دهید. پس از جوش آمدن آن، شکر را اضافه نمایید. اجازه دهید شکر آب شود. سپس آبلیمو را به آن بیافزایید. اجازه دهید شربت بجوشد و به قوام لازم برسد.

مرحله پنجم: تست قوام شربت گل محمدی

برای تست قوام شربت یک قاشق از آن را در ظرف کوچکی بریزید. ظرف را در یخچال قرار دهید. پس از خنک شدن شربت یک قطره از آن را بین دو انگشت قرار دهید و انگشتان خود را از هم دور نمایید. در صورت کش آمدن شربت، به قوام لازم رسیده است. در غیر اینصورت نیاز است که برای مدت بیشتری بجوشد.

مرحله ششم: سرو شربت گل محمدی خشک

زمانی که شربت به قوام لازم رسید گلاب و زعفران دم کرده را به آن اضافه نمایید. پس از چند قل زدن شعله را خاموش نمایید. شربت گل محمدی معطر و خوشرنگ شما آماده است. اجازه دهید در دمای محیط به تدریج خنک شود. سپس دو الی سه قاشق از آن را در لیوان بریزید. چند تکه یخ نیز به لیوان اضافه نمایید. سپس در لیوان آب بریزید. گوارای وجود.

همچنین بخوانید: طرز تهیه شربت تخمه شربتی رنگی مجلسی و تابستانی مخصوص مهمانی

طرز تهیه شربت گل محمدی خشک با گلاب و زعفران


نکات کلیدی در تهیه شربت گل محمدی خشک با گلاب بدون جوهر لیمو

  1. در صورتی که از تلخ نبودن گلبرگ ها اطمینان دارید؛ مرحله جوشاندن گلبرگ ها را حذف نمایید.
  2. افزودن تخم شربتی به شربت گل محمدی انتخاب بسیار شابسته ای خواهد بود.
  3. هر چقدر آبکش یا صافی سوراخ های ریزتری داشته باشد؛ شربت شما شفاف تر خواهد شد.
  4. برای خوشرنگ تر شدن شربت گل محمدی می توانید چند قطره رنگ مجاز خوراکی به آن بیافزایید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه شربت سکنجبین با نعناع تازه و خیار بسیار خوشمزه و گوارا

نظر خود را بیان کنید