خواص باقلا برای کم خونی

خواص باقلا یا باقالی

باقلا یا باقالی عضو خانواده حبوبات و دارای ارزش غذایی بسیاری ازجمله ویتامین ها و مواد معدنی بوده و منبع غنی پروتئین و فیبر در بین مواد غذایی است. این گیاه پرخاصیت با وجود مواد مغذی و معدنی موجب تقویت و بهبود سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی، فشار خون بالا، سیاتیک، رماتیسم، پارکینسون، یبوست، دیابت و مشکلات گوارشی پیشگیری می نماید. باقالی یا لوبیای شاخه‌ ای حاوی ۱۷ گرم پروتئین و ۹ آمینواسید ضروری بوده و دارای میزان بسیار بالایی مس، منگنز، فولاد، منیزیم و کربوهیدرات می‌باشد. البته علاوه بر آن دارای ویتامین‌ هایی مانند ویتامین‌ های A و C می‌ باشد که برای بهبود و سلامت پوست و چشم موثر واقع می شوند.

باقالی تازه دارای طبع سرد و تر و باقالی خشک دارای طبع سرد و خشک بوده و گل آن نیز دارای طبع گرم است. باقلا گیاه بسیار محبوب آسیایی به شمار می رود که در میان ایرانیان نیز جایگاه ویژه ای دارد. در این مطلب از سایت آلامتو بر آن شدیم تا به گردآوری خواص باقلا بپردازیم تا با یکی از پرخاصیت ترین گیاهان آسیایی بیشتر آشنا شویم. امیدواریم مورد نظر شما سروران گرامی قرار گرفته و مفید واقع گردد.

همچنین بخوانید: خواص لبو برای سرماخوردگی و کم خونی

خواص باقلا برای کم خونی

باقلا یکی از منابع غنی فیبر و پروتئین است که مصرف آن با برنج، کلیه اسیدهای آمینه و پروتئین های ضروری را بهبود سلامت بدن تامین می کند. همچنین باقالی سرشار از فسفر، آهن، مس ، منیزیم، منگنز، ویتامین A، ویتامین C ، ویتامین B، ویتامین K و اسیدفولیک است که برای رفع کم خونی بسیار مفید است. ولیکن از مهمترین خواص باقلا دارا بودن آهن و پروتئین است که یکی از نیازهای ضروری برای افراد مبتلا به کم خونی و دارای فقر آهن می باشند؛ بنابراین مصرف باقلا برای این دسته از افراد بسیار عالی بوده و به درمان و کاهش علائم کم خونی کمک شایانی می‌کند. ناگفته نماند باقالی برای افراد کم‌خون ناشی از فقر آهن مفید است و برای افراد مبتلا به کم خونی با کمبود گلوکز ۶ در بدن، مصرف باقلا به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌شود زیرا باعث ابتلا به بیماری کم خونی از نوع همولیتیک می‌شود.

خواص باقلا برای دیابت

از مزایای دیگر باقلا می توان به کاهش وزن و مدیریت بهتر بیماری دیابت اشاره داشت. تحقیقات نشان داده است که باقلا می تواند با داشتن میزان بالای فیبر، موجب کاهش کلسترول و تنظیم قند خون شده و از افراد مبتلا به دیابت محافظت نماید. همچنین باقالی شاخص گلیسمی پایینی دارد و برای کنترل قند خون در افرادی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند نیز بسیار موثر است.

همچنین بخوانید: خواص رزماری برای مو و پوست

خواص باقلا برای دیابت

خواص باقلا برای پوست

امروزه خواص باقالی برای پوست نیز بر کسی پوشیده نیست و بسیاری از افراد این گیاه پرخاصیت را در ماسک های خانگی خود گنجانده و از آن بهترین بهره را می برند. از آنجائیکه باقلا حاوی ویتامین A و C است برای لطافت و شادابی پوست بسیار موثر واقع شده است؛ از ماسک باقالی برای درمان جوش های فعال، آکنه، درمان لکه های پوستی و از بین بردن چین و چروک های سطحی پوست استفاده می شود. برای کمرنگ شدن و به مرور از بین رفتن لک های پوستی مقداری از باقالی خشک را آسیاب نموده تا به صورت پودر درآید، سپس از ترکیب پودر باقالی با چند قطره از سرکه، گلاب و آب خمیری حاصل می شود؛ که استفاده از آن به صورت ماسک به مدت 15 دقیقه موجب پاکسازی پوست و کم شدن لک های پوستی، جوش و نرم شده پوست می شود و همچنین برای کاهش پف پلک پایین نیز بسیار موثر است.

خواص باقلا برای مردان

از خواص باقلا برای مردان می توان به تقویت کننده ای موثر برای قوای جنسی اشاره کرد. مصرف باقلا به دلیل ویتامین E  موجود در آن برای سلامتی و کیفیت نطفه نیز مفید است. اگرچه باقالی دارای طبع سرد است ولیکن تقویت کننده بسیار موثر قوای جنسی در مردان بوده و مصرف آن برای آقایان بسیار توصیه شده است. همچنین مصرف منظم باقلا موجب کاهش ورم و انحنای پروستات در مردان شده و ویتامین A موجود در آن سبب تقویت بینایی خواهد شد.

خواص باقلا برای بارداری

باقلا حاوی مقادیر زیادی از مواد مغذی مانند مس و منگنز است؛ که از تحلیل استخوان ها جلوگیری می نماید. کمبود مس و منگنز در زنان باردار منجر به افزایش دفع کلسیم و در نتیجه کاهش تشکیل استخوان می‌ گردد؛ همچنین باقالا سرشار از فولات است که در رشد مغز و نخاع جنین نقش موثری ایفا می کند. بنابراین مصرف به اندازه باقلا برای مادران باردار می تواند از نقص لوله عصبی جلوگیری نموده و در بهبود سلامت استخوان های جنین و پیشگیری از پوکی استخوان زنان باردار موثر واقع شود.

خواص باقلا برای کلیه

مصرف منظم باقلا برای بهبود و درمان بیماری های کلیوی ازجمله ورم کلیه، سنگ کلیه و لگنچه بسیار مفید است. و استفاده از دم کرده گل باقلا و پوسته سبز آن نیز در بهبود سلامت کلیه بسیار موثر خواهد بود. دم کرده گل باقالی موجب دفع سنگ کلیه و درمان پیلونفریت و تصفیه کلیه شده و قولنج های كليوي را نیز آرام می کند. پوسته باقلا را نیز می توان خشک و پودر نموده و همراه با کاکل ذرت دم نموده و روزانه 20 گرم از آن را دم کرده و بنوشید.

خواص باقلا برای سرماخوردگی

مصرف باقالی در دوران سرماخوردگی بسیار توصیه شده است؛ چرا که باقلا در درمان سرفه های خشک موثر بوده و پاک کننده ای عالی برای ریه و سینه می باشد. مصرف منظم باقلا به دلیل داشتن مقدار زیادی مس موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به بهبود سلول های خونی کمک شایانی می کند. مس موجود در باقلا عملکرد گلبول های سفید را بهبود می بخشد و از آنجاییکه گلبول های سفید مولکول های بیماری و رادیکال های آزاد موجود در بدن را از بین می برند؛ از همین رو سیستم ایمنی را تقویت نموده و از بیماری سرماخوردگی پیشگیری می کند.

همچنین بخوانید: خواص خرمالو برای مردان

خواص باقلا برای بارداری

خواص باقلا برای مو

خواص باقلا برای مو نیز ثابت شده است؛ بطوریکه گفته می شود باقالی له شده که بر روی پوست و موی سر مالیده شود برای پیشگیری و درمان سفیدی موی سر مفید بوده و موجب تقویت رنگدانه های مو می گردد. همچنین استفاده از ماسک باقلا بر روی پوست صورت موجب تضعیف و از بین رفتن موهای زائد صورت می شود.

خواص باقلا برای کودکان

می توان گفت؛ باقلا برای کودکان یک ماده غذایی همه چیز تمام است که دارای چربی های سالم، پروتئین گیاهی و فیبر است. همچنین باقلا دارای میزان زیادی روی برای بهبود سیستم ایمنی، فولات برای تقویت و رشد مغز و سیستم عصبی و امگا 3 برای سلامت خون کودکان است. پس از یکسالگی می توان از پوره باقلا آبپز برای تغذیه کودکان استفاده نمود.


نظر خود را بیان کنید