خواص رزماری برای پوست

خواص رزماری

رزماری از گیاهان بومی نواحی مدیترانه ای، و سرشار از ترکیبات عالی و ارزشمند است. قرن ها پیش یونانیان باستان از این گیاه برای تقویت حافظه استفاده می نمودند؛ زیرا این گیاه دارای ترکیباتی است که به افزایش حافظه و تحریک مغز کمک میکند. در حال حاضر رزماری به سرتاسر دنیا راه یافته است؛ ولیکن استان مورسیا واقع در جنوب شرقی اسپانیا، بزرگترین تولیدکننده این گیاه در جهان شناخته می شود. رزماری سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم، ویتامین C، ویتامین B_۶، ویتامین A و همچنین حاوی مقادیر زیادی از فلانوئیدها، فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها، پروتئین و کربوهیدرات‌ ها و دارای طبع گرم و خشک است.

رزماری از جمله ادویه جاتی است که به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان در مقابله با باکتری ها و بیماری سرطان بسیار موثر واقع شده است. رزماری معدن خاصیت و یار تندرستی است همین دلایل کافی است تا به مطالعه خواص اعجاب انگیر این گیاه شفابخش بنشینیم. در این مطلب از سایت آلامتو خواص رزماری را تهیه نموده و در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم؛ امیدواریم مورد توجه قرار گرفته و موثر واقع گردد. با ما همراه باشید.

خواص رزماری برای مو و ابرو

امروزه تاثیر رزماری بر رشد مو و ابرو به اثبات رسیده است. استفاده منظم از رزماری و فرآورده های آن پوست کف سر را تحریک و گردش خون را افزایش خواهد داد. به این ترتیب مواد مغذی به سهولت به فولیکول‌ های مو می رسند که برای سلامت و تقویت موها و بلند شدن مو و ابرو و افزایش ضخامت آنها بسیار موثر است. حتی در برخی تحقیقات نشان داده شده که آنتی اکسیدان موجود در رزماری از پوست سر محافظت نموده و پیری زودرس مو ها را به تعویق می اندازد. رزماری دارای رزمارینیک اسید است که مشکلات پوستی از جمله آلرژی، اگزما و آکنه را نیز بهبود می بخشد. با استفاده از چند قطره روغن رزماری، ریزش مو کاهش یافته و به مرور درمان شده و همچنین سفیدی زودرس موها، شوره سر، خارش و خشکی پوست سر نیز درمان خواهد شد. 

همچنین بخوانید: خواص گزنه برای مو، مشکلات مردان، رحم، دیابت و سرماخوردگی

خواص رزماری برای مو

خواص رزماری برای پوست

از مهمترین خواص رزماری برای پوست می‌توان به خاصیت ضد قارچی، ضد باکتریایی و ضد التهابی آن اشاره کرد. رزماری نه تنها التهاب پوست و جوش های فعال را کاهش می دهد بلکه باکتری هایی که موجب بروز جوش در سطح پوست می شوند را از بین می برد. رزماری را می توان به عنوان یک ضدآفتاب طبیعی معرفی نمود که از پوست در برابر اشعه های مضر خورشید محافظت نموده و در کاهش میزان چین و چروک و خطوط روی پوست و همچنین در بهبود لکه های پوستی بسیار موثر است. ناگفته نماند شوره و پوسته سر که معمولا در فصول سرد سال بیشتر اتفاق می افتد با استفاده از روغن رزماری به سهولت قابل درمان است.

خواص رزماری برای کبد

مصرف رزماری برای کبد نیز بسیار مفید واقع شده است. رزماری با ایجاد حالت صفراوی در بدن، موجب افزایش متابولیسم چربی و همچنین سم‌ زدایی کبد می‌ گردد. رزماری حاوی آنتی‌ اکسیدان هایی است که به بهبود سلامت کبد و ترمیم سلول‌ های آسیب دیده کمک نموده و از ابتلا به سرطان کبد جلوگیری می‌کند. از نظر طب سنتی مصرف منظم رزماری برای پیشگیری از سیروز کبد و مشکلات کبدی مفید بوده و به علاوه با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو، از تخریب گلیکوژن کبد جلوگیری می‌ نماید.

خواص رزماری برای سرماخوردگی

بسیاری افراد از خواص رزماری برای سرماخوردگی مطلع بوده و از این گیاه به صورت دمنوش در درمان سرماخوردگی و برونشیت بهره می برند. یکی از مهمترین خواص رزماری خاصیت ضدعفونی‌ کنندگی است زیرا این گیاه سرشار از اسید کافئیک، اسید رزمارینیک، بوتولیک و کارنوسول است که از آنتی‌ اکسیدان‌ های اساسی بوده و در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسزایی دارند. رزماری با تقویت سیستم ایمنی بدن علاوه بر پیشگیری از سرماخوردگی در درمان آسم، سرفه و آنفلوانزا نیز بسیار موثر خواهد بود.

همچنین بخوانید: خواص سنجد؛ 10 خاصیت سنجد برای اعصاب، کبد، معده، دیابت و …

خواص رزماری

خواص رزماری برای باردار شدن

استفاده از رزماری قبل از بارداری رحم زن را قلیایی نموده و موجب افزایش احتمال پسردار شدن می گردد. ولیکن مصرف رزماری در دوران بارداری به هیچ عنوان توصیه نمی شود چرا که طبق تحقیقاتی که در سال 1996 انجام شد مشخص شد که مصرف رزماری در حیوانات آزمایشگاهی که باردار بودند باعث سقط جنین آنها شد. لذا زنان باردار توجه داشته باشند که از نوشیدن دم کرده رزماری خودداری کنند.

خواص رزماری برای دیابت

هرگز از نوشیدن دمنوش رزماری به منظور کنترل قند خون غافل نشوید؛ چرا که این گیاه پرخاصیت تاثیرات شگفت انگیزی جهت مدیریت قند خون بالا در بیماران مبتلا به دیابت دارد. رزماری دارای ترکیباتی است که جذب گلوکز در بدن را بهبود بخشیده و نوشیدن دم کرده رزماری موجب جذب بیشتر گلوکز به سلول های عضلانی می گردد؛ بنابراین قند موجود در خون کاهش خواهد یافت. همچنین آزمایشات در آزمایشگاه های حیوانی نشان می دهد که اسید رزماریک و اسید کارنوسیک موجود در گیاه رزماری اثرات مثبتی بر قند خون دارد.

خواص رزماری برای لاغری

یکی از مهمترین خواص رزماری برای لاغری است که محبوبیت زیادی برای این گیاه ارزشمند حاصل نموده است. با تحقیقاتی که نستله در آزمایشگاه های حیوانی بر روی موش ها انجام داده است ؛ رزماری در کاهش وزن موش ها نقش بسزایی داشته است. گیاه رزماری دارای خاصیت ضد التهابی و ضد هیپروگلیسمی است که برای افزایش چربی سوزی و کاهش وزن بسیار مؤثر واقع شده است.

خواص رزماری برای رحم

همنطور که در بالا به آن اشاره شد؛ گیاه رزماری دارای خاصیت ضد باکتریایی و ضد عفونی‌ کنندگی است، بنابراین برای پاکسازی رحم مفید بوده و در از بین بردن باکتری های رحمی بسیار موثر است. برای این منظور استفاده از پماد رزماری و شستشوی واژن با دمنوش رزماری توصیه می گردد.

خواص رزماری برای مردان

خواص دمنوش رزماری همراه با گل محمدی برای مردان ثابت شده است زیرا می‌تواند در کنترل فشار خون، تنظیم قند، کنترل فشار خون، بهبود حافظه و عملکرد دستگاه گوارش اتاثیرات مثبتی داشته باشد؛ لذا توصیه می‌ گردد مردان نوشیدن دمنوش رزماری را در برنامه هفتگی خود قرار دهند؛ ولیکن به خاطر داشته باشید زیاده‌ روی در مصرف آن می تواند منجر به کاهش میل جنسی در مردان شود.

خواص رزماری در غذا

رزماری ادویه پرخاصیتی است که می توان از آن در بسیاری از غذاها استفاده نموده و از خواص بی نظیر آن بهره مند شد. ادویه رزماری با عطر و بو و خواص شگفت انگیزی که دارد در آشپزی، به خصوص در آشپزی بین المللی دارای جایگاه ویژه ای است. استفاده از این ادویه در غذا هایی چون سوپ، سس، کباب، انواع پیتزا، گرانیتا، نان سیر، پاستا، چیپس خانگی، و خورشت ‌های مختلف و غذا های مدیترانه ‌ای بسیار رایج است.

همچنین بخوانید: خواص به؛ 10 خاصیت به برای رحم و تخمدان، پوست، معده و دیابت

خواص رزماری

خواص رزماری برای کودکان

در تحقیقاتی که در سال 2003 در مجله‌ بین‌ المللی علوم اعصاب چاپ شد؛ حاکی از خواص گیاه رزماری برای تقویت حافظه است؛ در این مطالعه 40 کودک 10 الی 11 ساله شرکت داشتند. 50 درصد از این کودکان به صورت رندوم انتخاب شده و در اتاقی که با انتشار عطر رزماری معطر شده بود قرار گرفتند و 50 درصد دوم به اتاقی بدون بو منتقل شدند. سپس کلیه کودکان مورد آزمایش، در آزمونی با رویکرد مهارت‌ های متفاوت فکری شرکت نمودند. این مطالعه نشان داد کودکانی که در اتاق حاوی عطر رزماری قرار داشتند به نسبت با کودکان دیگر، از نمرات و امتیازات بالاتری برخوردار شدند. مارک ماس می‌گوید: عطر رزماری می تواند روی فعالیت الکتریکی مغز تاثیر گذار بوده و یا اینکه حاوی ترکیبات دارویی است که توسط کودکان قابل جذب هستند. بنابراین رزماری را می توان یک محرک شناختی موثر معرفی نمود که برای بهبود تمرکز ذهنی و حافظه در کودکان بسیار مفید است.

سخن پایانی

رزماری یک گیاه ارزشمند است که دارای خواص اعجاب انگیزی است و همانطور که در بالا به آن اشاره شد؛ می‌تواند در بهبود و درمان بسیاری از بیماری ها موثر باشد. خواص رزماری به قدری زیاد است که قطعا نمی توان در یک مقاله بیان نمود ولیکن تیم سلامت سایت آلامتو در این مطلب مهمترین خواص رزماری را گردآوری نموده و در اختیار شما سروران گرامی قرار داده است. امید است مفید و موثر واقع گردد.


نظر خود را بیان کنید