به گزارش آلامتو به نقل از سایت آی بانو؛ برخی کتاب ها هستند که در جانمان نفوذ می کنند ،زندگی ما را تغییر می دهند و از ما انسانی نو می سازند ، اینها کتاب هایی هستند که هر زنی باید بخواند !

1- “The Handmaid’s Tale”

کتاب مخصوص زنان,سرگذشت ندیمه

سرگذشت ندیمه

نوشته مارگارت اوتوود

داستان درباره “افرد” ندیمه‌ای است که در حکومت تئوکراتیک کشوری تخیلی به نام جلید روزگار می‌گذراند. او اجازه دارد روزی یکبار برای خرید در بازار از خانه فرمانده و همسرش خارج شود.

بازاری که در آن تصاویر جای کلمات را گرفته‌اند؛ زیرا زنان، دیگر حق خواندن ندارند.رمان اتوود به لحاظ تخیل آینده نگرش، از جهاتی، 1984 اورول را به خاطر می اورد.

2- “A Room Of One’s Own”

کتاب مخصوص زنان,اتاقی از آن خود ، ویرجینیا وولف

اتاقی از آن خود

نوشته ویرجینیا وولف

اتاقی از آن خود از مشهورترین کتاب‌های ویرجینیا وولف نویسنده انگلیسی است که در سال ۱۹۲۹ در ۴۷ سالگی وولف منتشر شد. این کتاب در کلاس‌های آیین نگارش پایه‌های مختلف تحصیلی دانشگاهی تدریس می‌شود.

چرا زنان از تاریخ و فرهنگ غایب‌اند؟ این سئوالی بود که هشتاد سال پیش فکر ویرجینیا وولف را، آن‌گاه که قرار بود در کالج “نیوهام” و “گرتن” در لندن، برای دختران دانشجو سخنرانی کند، به خود مشغول داشت. “اتاقی از آنِ خود” حاصل فکر بر همین موضوع است که بعدها در شش فصل، به شکل کتابی مستقل انتشار یافت.

وولف در این اثر می‌کوشد پرسش‌هایی را که برای وی پیش آمده، بدین‌وسیله عمومی کند. چیزی که بعدها گامی بزرگ به راه جنبش فمینیسم شد؛ چرا زنان در تاریخ و فرهنگ جایی ندارند؟ آیا فاقد نبوغ و خلاقیتِ لازم هستند؟ و یا همان‌طور که مردان گفته‌اند، از مغز و عقلِ کمتری نسبت به مردان بهره‌مندند؟ چرا زنان باید تحت نظارتِ مردان و در خدمتِ آنان باشند؟ … چرا یک جنس این‌قدر در رفاه و پیشرفت است و آن دیگری چنین فقیر؟ تأثیر فقر بر رمان چیست؟ چه شرایطی برای خلق آثار هنری لازم است؟”

3- Madame Bovary

کتاب مخصوص زنان,مادام بوواری

مادام بوواری

نویسنده: گوستاو فلوبر

شاهکار نویسنده ی فرانسوی گوستاو فلوبر، او در این اثر، به شیوه ای واقع گرایانه، به بررسی نقش فاجعه آفرین مناسبات کالایی در جامعه ی بورژوایی می پردازد.

نقل قولی روشن گر از فلوبر هست با این عنوان که «من خود اما بواری هستم». این نقل قول نشان میدهد، سرنوشت دردناک اما بواری، نه مختص زنان جامعه، بلکه سرنوشت تراژیک هر آن کسی است که به سعادت در قالب این جامعه باور دارد.

4- Little Women

کتاب مخصوص زنان,زنان کوچک ، لوییزا می الکوت

زنان کوچک

نویسنده: لوئیزا می آلکوت

زنان کوچک نام رمان بلندی از لوییزا می الکات (زاده ۱۸۳۲، درگذشت ۱۸۸۸)، نویسنده آمریکایی است داستان در مورد زندگی ۴ خواهر -مگ، جو، بت و ایمی مارچ- است که با الهام از زندگی واقعی نویسنده با سه خواهرش نوشته شده‌است.

دخترها در غیاب پدرشان آقای مارچ ، که به عنوان کشیش به جنگ رفته است ( جنگ های داخلی آمریکا ) با انواع و اقسام ناملایمات زندگی و فقر رو به رو هستند . ولی به یاری عشق و راهنمایی مادرانه خانم مارچ ، نه تنها به این ناملایمات فائق می آیند ، بلکه از تفریحات و سرگرمیهای ساده و کوچک خود نهایت لذت را می برند….

5- The Women’s Room

خانه زنان

نوشته مرلین فرنچ

به گفته بسیاری بهترین رمان در زمینه حقوق زنان است.

6- A Biography Of Frida Kahlo

کتاب مخصوص زنان,زندگینامه فریدا کالو

زندگی نامه فریدا کالو

نوشته هایدن هررا

متاسفانه این کتاب در ایران ترجمه نشده اما کتاب دیگری از زندگی فریدا کالو به نام “در انتظار تاريكي، در انتظار روشنايي ” نوشته ايوان كليما در ايران به چاپ رسيده است.

7- The Bell Jar

کتاب مخصوص زنان,حباب شیشه ، سیلویا پلات

حباب شیشه

نوشته سیلویا پلات

در اين رمان سيلويا با نام استر در فصلهاي كتاب ظاهر مي شود. زبان بسيار شيرين و روان است و حوادث خطي و پشت سر هم از جذابيت كتاب نمي كاهد و ما را به دنبال خود تا پايان كتاب مي برد. فضاهاي رمانتيك و جذاب به همراه شخصيت پردازي موفق در اين رمان از نكات برجسته كار اوست.

سيلويا پلات سرشار از حس هاي زنانه، به طرح سئوال مي پردازد و از جوابهايي كه جامعه و اطرافيان به او مي دهند تصوير هايي ماندني مي سازد. از خصوصيات اين رمان توجه به ابعاد وجودي زن است.

رمان پر است از عشق هاي ناكام، روابط تصنعي و دروغهايي كه به هم بافته مي شود تا شكل زندگي حفظ شود اما استر كه همان سيلويا است انگار از جايي به درون اين كره خاكي پرتاب شده است. او قدرت سازگاري با اين آدمها و محيط را ندارد. در طول زندگي خود بارها تلاش مي كند اما …

8- ‘Are You There God, It’s Me Margaret’

کتاب مخصوص زنان,خدایا تو آن جایی؟ منم مارگاریت!

«خدایا تو آن جایی؟ منم مارگاریت!»

نوشته جودی بلوم

جودی بلوم نویسنده مشهوری است که كتاب‌هايش به بيش از 31 زبان زنده‌ دنيا ترجمه و بيش از 80 ميليون نسخه از كتاب‌هايش در سرتاسر جهان فروخته شده است. کتاب های او حاوی نکات آموزنده فوق العاده ای است ولی متاسفانه به جز چند مورد آثارش در ایران ترجمه نشده است !

“خدایا آنجایی؟ منم، مارگارت” داستان مارگارت، دختر دوازده ساله ای ست که با پدر و مادرش از نیویورک به حومه ی شهر نقل مکان کرده است و او برای پیدا کردن دوست های جدید و سازگاری با محیط تازه استرس دارد .

در این داستان بلوم دغدغه های دختر نوجوان در سن بلوغ و شیوه برخورد با مشکلات را به خوبی بیان می کند ،دغدغه هایی که شاید هیچگاه در موردشان حرف زده نمی شود!


نظر خود را بیان کنید