کاربرد نشاسته ذرت
نشاسته ذرت در کابینت هر آشپزخانه جایی دارد. این ماده ی لطیف اغلب به عنوان یک عامل غلیظ کننده در غذاها همچون سیب زمینی سرخ کرده، سوپ، سس و غیره استفاده می شود. اما این ماده ساده بسیار بیشتر از این مفید است. پس ممکن است کاربرد نشاسته ذرت گسترده تر از آنچه که تصور می کردیم باشد. امروز قصد داریم تا در آلامتو درباره نشاسته ذرت و کاربردهای فراوان آن که حتی فراتر از آشپزخانه است، صحبت کنیم.
نشاسته ذرت یک ماده غذایی رایج است که در درجه اول برای غلیظ کردن سس و سوپ استفاده می شود. اما کاربرد نشاسته ذرت فراتر از این است. نشاسته ذرت یک ماده ی همه کاره است که به راحتی تغییر یافته و کاربردهای زیادی در صنایعی مانند تولیدات چسب یا محصولات کاغذی، دارد.
گستره ی کاربرد نشاسته ذرت به زمینه های پزشکی هم می رسد. یکی از آن ها تامین گلوکز برای افراد مبتلا به بیماری ذخیره گلیکوژن است.
برخی مواقع احتمال دارد نشاسته ذرت و آرد ذرت اشتباه گرفته شوند. در این باره باید گفت نشاسته ذرت و آرد ذرت دو چیز کاملا متفاوت با ویژگی های خاص خود هستند و با هم فرق دارند. اگر این دو بجای یکدیگر استفاده شوند نتایج خوبی بدست نخواهد آمد.
رنگ آرد آن زرد ملایم است ولی نشاسته آن سفید است. همچنین آردی که از ذرت تهیه می شود می تواند درشت یا ریز باشد که مسلما هر چه درشت تر شود زبرتر هم می شود. اما نشاسته آن همواره ریز، نرم و لطیف است.
همچنین بخوانید: خواص روغن میخک برای زود انزالی، پا درد، لاغری، دندان و پوست و مو
کاربرد نشاسته ذرت در شیرینی پزی
استفاده از نشاسته ذرت می تواند موجب افزایش استحکام و غلظت شیرینی یا محصولات دیگر شیرینی پزی ها شود. در واقع نشاسته از انسداد و تکه تکه شدن یا جدا شدن شیرینی، کلوچه و … جلوگیری میکند.
همچنین نشاسته ذرت در دستورهای پخت شیرینی پزان ماهر نقش خاصی دارد. در واقع با آرد ترکیب می شود تا به ماده قدرت پخت بهتر و بیشتری بدهد و در عین حال لطافت آن را افزایش می دهد. نکته مهم در مقایسه قابلیت غلیظ شدن آرد و نشاسته ذرت این است که نشاسته ذرت دو برابر آرد قدرت غلیظ کنندگی دارد. بنابراین می تواند در صورت نیاز به اندازه آرد در دستورات پخت در نظر گرفته شود.
کاربرد نشاسته ذرت در بستنی
اگر شما هم بدون دستگاه بستنی ساز بستنی درست کرده باشید احتمالا برایتان پیش امده که پس از گرفتن بستنی تکه های یخ در آن تشکیل شده باشد. این مشکل با نشاسته ذرت به راحتی قابل حل است.
اساساً نشاسته ذرت در تولید بستنی به عنوان یک تثبیت کننده عمل می کند. این تثبیت از جابجایی مواد مایع در بستنی و تشکیل تکه های یخ به جای دسر خامه ای جلوگیری می کند.
کاربرد نشاسته ذرت در غذا
1- با کمک نشاسته ذرت می توانید املت های صبحگاهی خود را بسیار پف دار کنید. به ازای هر تخم مرغ 1/4 قاشق چایخوری نشاسته ذرت اضافه کنید. سپس قبل از پختن املت خوب هم بزنید.
2- شما می توانید مواد غذایی مختلفی مانند سسها و سوپ را با کمی نشاسته ذرت غلیظ کنید. مقدار کمی نشاسته ذرت را با مقداری آب مخلوط کنید تا حالت شل و سوپی به خود بگیرد، سپس این مایع را به قابلمه یا ماهیتابه خود اضافه کنید و چند دقیقه هم بزنید تا به سلیقه شما غلیظ شود.
همچنین بخوانید: خواص قارچ گانودرما برای دیابت، کبد چرب، لاغری، ریه و زگیل تناسلی
کاربرد نشاسته ذرت در کیک اسفنجی
کاربرد نشاسته ذرت در تولید کیک موجب شده تا جزئی جدا نشدنی از دستورهای کیک حرفه ای باشد. نشاسته ذرت به ایجاد یک بافت اسفنجی در کیک کمک می کند و کیک اسفنجی می شود. همچنین اگر شما هم جزو افرادی هستید که از مصرف جوش برای اسفنجی شدن کیک دوری می کنید، پس نشاسته ذرت به کارتان می آید.
این ماده می تواند جایگزین جوش شود و موجب پف کردن و اسفنجی شدن کیک خواهد شد. در واقع هنگامی که به دستور پخت کیک اضافه می شود، به ایجاد بافتی ترد و لطیف شبیه دسر کمک می کند. از نظر تجاری، نشاسته ذرت اغلب به عنوان یک عامل ضد جوش استفاده می شود.
کاربرد نشاسته ذرت برای پوست
نشاسته ذرت را می توان یک درمان مناسب و مقرون به صرفه برای برخی عوارض پوستی دانست. تسکین و آرام کردن تحریکات پوستی مانند آفتاب سوختگی، بثورات و خارش ناشی از آلرژی تعدادی از آن هاست.
برای بهره گرفتن از این خاصیت نشاسته ذرت، سه قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را با آب سرد ترکیب کنید تا خمیر غلیظی به دست آید. سپس یک تکه پنبه را به آن آغشته کنید و روی پوست خود ماساژ دهید.
همچنین بخوانید: روش های خانگی سفید شدن پوست صورت و دست با طب سنتی
کاربرد نشاسته ذرت در دسر
برخی نشاسته را به عنوان عاملی می دانند که فقط سس ها، سوپ ها و خورشت ها را غلیظ می کند، اما چیزی که نمی دانند این است که می توان از آن برای تهیه دسر نیز استفاده کرد. نشاسته ای که از دانه ذرت به دست می آید دسرها، کوکی ها و پای را نرم تر کرده و بافت غلیظ و دلچسبی به آن ها می دهد و این ویژگی را فقط با نشاسته ذرت می توان به آن ها داد.
کاربرد نشاسته ذرت برای گلو درد
نشاسته ی ذرت و به خصوص حریره آن موجب نرمی گلو شده و درد سینه را تسکین می دهد. در واقع ترکیبات گیاهی مفیدی نظیر آب لیمو، عسل و آب گرم یا نشاسته و آب جوش و یا دیگر مایعات گرم وجود دارد که به درمان گلو درد با کاهش التهاب و عفونت کمک می کنند.
کاربرد نشاسته ذرت برای چاقی
همان گونه که اشاره شد فواید و کاربرد نشاسته ذرت بسیار است و خواص آن بر کسی پوشیده نیست. نشاسته ذرت می تواند موجب پر شدن صورت و افزایش وزن شود. پس اگر به لاغری مبتلا یا به دنبال افزایش وزن هستید نشاسته ذرت یک گزینه مناسب برای افزودن به رژیم غذایتان می باشد.
زیرا نشاسته ذرت حاوی مواد مغذی متوسط و کالری با میزان قند مناسب است. در صورت مصرف منظم یک گزینه قطعی برای افزایش وزن و پر شدن صورت است. البته ممکن است زیاده روی باشد اما داده های برسی علمی تغذیه ای نشان داده اگر به دنبال افزایش وزن هستید بهتر است آن را به برنامه ی رژیمی خود بیافزایید.
همچنین بخوانید: آیا جوانه گندم برای چاقی صورت خوب است و چگونه باید مصرف کنیم؟
فرق نشاسته ذرت و گندم
نشاسته ذرت نسبت به نشاسته گندم شفاف تر است و ظاهری براق و لغزنده دارد. همچنین نشاسته ذرت غلیظ کننده قوی تری است، در صورت استفاده از نشاسته ذرت آرد کمتری نسبته به حالت استفاده از نشاسته گندم نیاز است.
طبق نتایج ، قدرت غلیظ شدن نشاسته ذرت در محیط های اسیدی کمتر است. هنگامی که نیاز به گرم کردن برای استفاده مجدد داشته باشد خاصیت غلیظ کنندگی و استحکام آن کمی کاهش می یابد. پس مقدار مناسبی از آن را تهیه کنید تا چیزی باقی نماند.