تاثیر متفورمین بر قاعدگی

برای آگاهی از تاثیر متفورمین بر قاعدگی و نحوه مصرف متفورمین برای تنظیم قاعدگی این مطلب از آلامتو را تا انتها دنبال کنید.

متفورمین برای تنظیم قاعدگی

متفورمین یکی از رایج ترین داروهای تجویز شده در جهان است. این دارو در تنظیم سطح قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بسیار موثر است. با این حال، متفورمین به طور فزاینده ای برای افرادی که با سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) زندگی می کنند نیز تجویز می شود. این مقاله همه چیزهایی را که باید در مورد تاثیر متفورمین بر قاعدگی و نحوه مصرف متفورمین برای تنظیم قاعدگی بدانید را در اختیار شما می‌گذارد.

همچنین بخوانید: باز کننده قاعدگی قوی خانگی با طب سنتی

تاثیر متفورمین بر قاعدگی

زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک ممکن است دچار قاعدگی های نامنظم شوند یا پریودی‌های آنها در فواصل طولانی رخ بدهد. رایج ترین دارویی که در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) استفاده می شود، متفورمین حساس کننده به انسولین است.

در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک ناباروری، نه به این دلیل که این زنان مبتلا به دیابت هستند (اگرچه این سندرم خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد)، بلکه به این دلیل استفاده می شود که در بهبود استفاده از انسولین توسط سلول‌های بدن و در نتیجه کاهش سطح انسولین موثر است. انسولین در خون این افراد می تواند منجر به بهبود تخمک گذاری، چرخه های قاعدگی منظم‌تر و همچنین کاهش رشد بیش از حد مو، آکنه و افزایش وزن شود. همچنین ممکن است پیشرفت دیابت نوع 2 را در مراحل بعدی زندگی کاهش دهد یا از آن جلوگیری کند. بیش از نیمی از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک در صورت داشتن مشکلات وزنی تا سن 40 سالگی به دیابت نوع 2 مبتلا می شوند.

طبق یک مطالعه صورت گرفته که در آن متفورمین به مدت 6 ماه تجویز شده است و امکان ارزیابی ارزش بالینی این درمان را در بیماران مبتلا به PCOS در آن فراهم بوده است. تغییر قابل توجهی در الگوی قاعدگی در طول درمان با متفورمین مشاهده شده است. 70 درصد از زنان مبتلا به اختلالات قاعدگی با متفورمین قاعدگی منظم تری داشتند.

تجویز این دارو به این علت است که متفورمین یک حساس کننده به انسولین است و در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک اثرات مفیدی بر هیپرانسولینمی، هیپرآندروژنمی، استروئیدوژنز تخمدان، سیکل های قاعدگی، فشار خون و میزان بارداری نشان داده شده است.

همچنین بخوانید: طریقه مصرف قرص دوفاستون برای تنظیم قاعدگی

نحوه مصرف متفورمین برای تنظیم قاعدگی

نحوه مصرف متفورمین برای تنظیم قاعدگی

بسیاری از افراد مبتلا به PCOS مقاومت به انسولین دارند که می تواند باعث تولید بیش از حد آندروژن، پریودهای نامنظم، چاقی و دیابت شود. متفورمین یک داروی دیابت نوع 2 است که برای درمان افراد مبتلا به این مشکلات تجویز می شود. این دارو به دسته ای از داروها معروف به بیگوانیدها تعلق دارد که تولید گلوکز در کبد را کاهش می دهد و به عضلات و بدن کمک می کند تا انسولین را به طور موثرتری استفاده کنند.

متفورمین معمولاً یک یا دو بار در روز به صورت خوراکی مصرف می شود و زمانی که همراه با یک رژیم غذایی سالم و ورزش استفاده شود بهترین اثر را دارد. متفورمین می تواند به تنظیم چرخه قاعدگی و حتی کاهش وزن کمک کند. یک عارضه جانبی رایج ناراحتی معده است، اما بیشتر افراد می توانند با افزایش تدریجی دوز و مصرف متفورمین همراه با غذا با این مشکل کنار بیایند.

متفورمین را همیشه همراه غذا مصرف کنید، می توانید آن را در حین غذا یا درست بعد از غذا مصرف کنید. این به کاهش عوارض جانبی کمک می کند. قرص های روزانه معمولاً به 2 دوز (صبحانه و شام) یا گاهی اوقات به 3 دوز (صبحانه، ناهار و شام) تقسیم می شوند. سعی کنید دوز متفورمین خود را در ساعات مشخصی هر روز مصرف کنید تا به شما کمک کند مصرف آن را به خاطر بسپارید.

همچنین بخوانید: لکه بینی دارم اما پریود نمیشم چیکار کنم

سخن آخر

در این پست از آلامتو به موضوع تاثیر متفورمین بر قاعدگی و نحوه مصرف متفورمین برای تنظیم قاعدگی پرداختیم. برخی (و نه همه) زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک در طول دوره مصرف متفورمین بهبودهایی در سیکل‌های قاعدگی خود دارند. در برخی موارد، متفورمین همچنین می‌تواند نحوه عملکرد تخمدان‌ها را بهبود بخشد، دوره‌های منظم را دوباره برقرار کند و باروری را افزایش دهد. مهم است که قبل از هر تصمیمی درباره این داروها، عوارض جانبی و خطرات آنها با پزشک خود صحبت کنید.


نظر خود را بیان کنید