چرا من پولدار نمیشم؟

چرا پولدار نمی‌شوم؟ 5 دلیل برای پولدار نشدن

چرا پولدار نمیشم

«چرا مردم پولدار نمی‌شوند؟» در کشوری مثل کشور ما، با فرصت‌هایی که پیش رویمان است، چرا فقط تعداد کمی از افراد هستند که با استقلال مالی بازنشسته می‌شوند؟ اخیراً پاسخ این سوال را پیدا کرده‌ام.

ممکن است سوال‌های این چنینی را بارها از خودتان پرسیده باشید. چرا من ثروتمند نمی‌شوم؟ چرا در کشور ما تعداد کسانی که می‌توانند ثروتمند باشند زیاد نیست؟ آیا تا به حال به پاسخ درستی در این زمینه رسیده‌اید؟ در این مطلب از مجله آلامتو به بررسی «5 دلیل برای ثروتمند نشدن» می‌پردازیم. لطفاً تا انتها با ما همراه باشید.


  1. اولین دلیل، خود شما

شاید مهم‌ترین دلیلی که یک فرد، فرد پولداری نیست، خود او باشد. معمولاً این فرد در خانواده‌ای معمولی بزرگ شده که هیچ فرد ثروتمندی را در کنار خود ندیده است. افرادی که این فرد را از کودکی تا بزرگسالی احاطه می‌کنند، افراد پولداری نیستند. او به مدرسه می‌رود، سال‌ها بعد وارد محیط کار می‌شود و در همه این سال‌ها فرد ثروتمندی را ملاقات نمی‌کند.

به عبارت بهتر این فرد هیچ‌وقت یک فرد پولدار را نزدیک خود نداشته تا او را الگوی خود قرار دهد. شاید این دلیل خوبی برای توجیه این مسئله باشد که فرزندانی که در خانواده‌های ثروتمند متولد می‌شوند، نسبت به فرزندان یک خانواده معمولی شانس بیشتری برای ثروتمند شدن دارند.

با این اوصاف اولین دلیل ثروتمند شدن را می‌توانیم در وجود خودمان بیابیم. چون هیچ‌وقت با فردی ثروتمند سروکار نداشته‌ایم، روی‌ای ثروتمند شدن و رسیدن با موقعیت‌های افراد ثروتمند را هم در ذهنمان نمی‌پرورانیم.


  1. هیچ تصمیمی در این زمینه نمی‌گیرید

دلیل دوم اینکه افراد ثروتمند نمی‌شوند این است که هرگز تصمیمی برای ثروتمند شدن نمی‌گیرند.

حتی اگر فردی در راستای تمایل به ثروتمند شدن کتابی بخواند، در یک سخنرانی شرکت کند، یا با افرادی که از نظر اقتصادی موفق هستند معاشرت کند، تا زمانی که وی تصمیم به انجام کاری متفاوت نگیرد، چیزی تغییر نخواهد کرد. تا زمانی که فرد تصمیمی به برداشتن اولین قدم نداشته باشد، در همان وضعیتی که هست، باقی می‌ماند.

تا زمانی که کارهای همیشگی را انجام بدهید، همان فرد همیشگی باقی خواهید ماند. دلیل اصلی عدم موفقیت و شکست خوردن این است که اغلب مردم تصمیمی در جهت موفقیت نمی‌گیرند. آن‌ها هرگز تعهد قاطع، صریح یا قطعی در مورد ثروتمند شدن ندارند.

این افراد آرزو می‌کنند، امیدوارند و دعا می‌کنند که پول زیادی به دست آورند، اما هیچ‌وقت تصمیمی نمی‌گیرند و این بزرگ‌ترین اشتباهشان است.


  1. بماند برای فردا

سومین دلیل عدم ثروتمند شدن افراد، به تأخیر انداختن این خواسته است. افراد همیشه دلایل موجه و خوبی برای به تأخیر انداختن هر کاری دارند و ثروتمند شدن نیز از این قاعده مستثنی نیست.

افرادی که مدام در رسیدن به خواسته‌هایشان تعلل می‌کنند، همیشه بهانه‌هایی مانند مناسب نبودن فصل برای شروع کار، خراب بودن بازار، نبود شرایط لازم و … دارند. از آنجا که همیشه دلیلی برای تعلل وجود دارد، این افراد تصمیمشان برای شروع را ماه به ماه و سال به سال به تعویق می‌اندازند، تا اینکه خیلی دیر می‌شود.

حتی اگر فردی تصمیم به شروع کار برای ثروتمند شدن را گرفته باشد، به تعویق انداختن آن، همه برنامه‌های او را به آینده‌ای نامعلوم سوق می‌دهد.


  1. درست خرج کردن را بلد نیستید

چهارمین دلیلی که افراد را از ثروتمند شدن دور نگه می‌دارد، چیزی است که اقتصاددانان از آن به عنوان “ناتوانی در به تأخیر انداختن لذت‌ها” یاد می‌کنند.

بیشتر مردم انضباطی در خرج کردن پول‌هایشان ندارند و نمی‌توانند رسیدن به لذت‌های زندگی را به تعویق بیاندازند. اگر اقتصادی خرج کردن جزئی از برنامه زندگی‌تان نباشد، هرگز نمی‌توانید ثروتمند باشید.


  1. چشم‌انداز طولانی‌مدت ندارید

دلیل پنجم ثروتمند نشدن که به اندازه سایر دلایل مهم است، نداشتن چشم‌انداز زمانی است.

در دهه پنجاه میلادی تحقیقی توسط دکتر ادوارد بانفیلد در دانشگاه هاروارد انجام گرفت. این تحقیق در سال ۱۹۶۴ در مجله The Unheavenly City منتشر شد.

در این تحقیق دلایل تحرک اقتصادی-اجتماعی روبه‌بالا بررسی شد. دکتر بانفیلد می‌خواست بداند چگونه می‌توان حرکت رو به بالای یک خانواده یا فرد را پیش‌بینی کند و اینکه آیا نسل‌های بعد این خانواده‌ها ثروتمندتر خواهند بود یا خیر؟

تمام تحقیقات او را به یک عامل واحد رساند که به نظر او دقیق‌تر از سایر موارد در پیش‌بینی موفقیت در آمریکا بود. او این عامل را چشم‌انداز زمانی نامید. چشم‌انداز زمانی، میزان زمانی است که برای برنامه‌ریزی فعالیت‌های روزمره و گرفتن تصمیمات مهم زندگی‌هایتان در نظر می‌گیرید.

نمونه خوبی از چشم‌انداز زمانی و بلندمدت یکی از عادت‌های خانواده‌های سطح بالای انگلیسی است. این افراد به محض تولد فرزندشان او را در دانشگاه آکسفورد یا کمبریج ثبت‌نام می‌کنند. این یک مثال عملی از چشم‌انداز زمانی و بلندمدت است.

زوج جوانی که ماهیانه پنجاه دلار در یک صندوق کمک هزینه تحصیلی کنار می‌گذارند تا در آینده فرزند آنها بتواند به دانشگاه منتخب خودش برود، زوجی هستند که چشم‌انداز زمانی بلند مدت دارند.

این زوج حاضرند موارد کوتاه مدت را قربانی نتایج بهتر در بلند مدت کنند. افرادی که چشم انداز طولانی مدت دارند تقریباً در طول زندگی خود از نظر اقتصادی رشد و پیشرفت چشمگیری خواهند داشت.


8 دیدگاه

  1. مرتضی

    سلام
    دونه به دونه شو قبول دارم بعد از ۳۶ سال دنبال موفقیت و ثروت بودن دقیقا این موارد رو باید رعایت میکردم به خصوص تعهد و برنامه بلندمدت داشتن ، از این شاخه به اون شاخه و تعلل جواب نمیده ، توهم هم جواب نمیده ، یک شبه هم جواب نمیده و نیست ، فقط مثل بامبو باید جونه بزنی ۵ سال بعدا تا آخر عمرت رشد کنی

  2. علی

    تمام اینایی که گفتین رو کاملا قبول دارم اما متاسفانه هنوز یه هدفی که بدونم واقعا منو ثروتمند میکنه رو پیدا نکردم

  3. شمال تالش

    سلام دوستان فقط میتونم آرزو بکنم همتون ثروتمند باشین من هم دربین شما باشم

  4. Paria_SaYa

    سلام و درود بیکران

    دوستان عزیز من جدیدا یه راهی پیدا کردم که میتونیم تو خونه بمونیم پول هم دربیاریم و حتی خودمون ساعات کاریمون رو مشخص کنیم✅

    یه شغل پردرآمدِ پاره وقت ِ معتبر با آموزش رایگان
    که تو شرایط کرونا به درد همه میخوره…

    اگه دوست دارید بدونید چطور
    با کمال میل بهتون توضیح میدم

  5. مهدی

    من دوست دارم این قدر پولدار باشم که دیگه به هیچی فکر نکنم

  6. Amin

    شرط میبندم خود کسی که این مطلبو نوشته الان داره خونه باباش گچ دیوار میخوره

  7. بهزاد

    ولی اینا همش خزعبلاته
    یارو تو ایران خر نداشت سوار بشه ،الان کل ثروت مملکت دستشه تازه ن سواد داره ،ن اقتصاددان و ن از یه خانواده پولدار و درست و حسابی ،

  8. محمد

    بسيار عالى خسته نباشيد ممنون از زحماتتان

نظر خود را بیان کنید