برای استخاره چه دعایی بخوانیم؟

دعا هایی که قبل و بعد از استخاره باید بخوانید

برای استخاره چه دعایی بخوانیم

خواندن دعای استخاره یکی از شرایط استخاره گرفتن است. در ادامه می‌گوییم برای استخاره چه دعایی بخوانیم و چه آدابی را رعایت کنیم. با ما همراه باشید

استخاره گرفتن دارای آدابی است که رعایت آن شرط جواب گرفتن از استخاره است. از جمله اینکه باید بدانیم برای استخاره چه دعایی بخوانیم. چندین دعای استخاره در کتب ادعیه به نقل از پیامبر و معصومین آمده است که در ادامه به برخی از آنها می‌پردازیم.

دعای استخاره حضرت محمد اولین روش استخاره با قرآن کریم

اولین راه استخاره با قرآن این است که قبل از استخاره باید پاک و پاکیزه باشید و وضو بگیرید سپس از خداوند متعال خیر بخواهید و قرآن را بگشایید. پس از باز کردن قرآن، به آیه اول در صفحه سمت راست نگاه کنید.

اگر این آیه خوب است، یعنی استخاره شما خوب است و عمل مورد نظر اشکالی ندارد، اما اگر این آیه شر یا کیفر باشد، یعنی استخاره شما بد است. حال اگر آیه مذکور مبهم باشد به این معناست که نتیجه میانه است.

همچنین بخوانید: استخاره قرآن، استخاره آنلاین اصلی قران با جواب (ازدواج/معامله)

از یاسین بن عبدالله قمی به امام صادق علیه السلام می فرماید: گاهی می خواهم کاری را انجام دهم، ولی در تعجبم که آن را انجام دهم یا نه. امام صادق (علیه السلام) به او فرمود: هنگامی که نماز می خواند ( زمانیکه شیطان از انسان دورتر از همیشه است) قرآن را باز کن و اولین آیه ای را که در ابتدای صفحه سمت راست می بینی کامل کن. رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرماید: بهتر است ابتدا قرآن را بخوانیم، سوره توحید را سه مرتبه بخوانیم، سپس بر محمد و آل او سه مرتبه درود فرستیم، سپس بگوییم:

“اَللّهُمَّ اِنّى تَفَأَّلْتُ بِکِتابِکَ، وَ تَوَکَّلْتُ عَلَیْکَ، فَاَرِنى مِنْ کِتابِکَ ما هُوَ مَکْتُومٌ مِنْ سِرِّکَ الْمَکْنُونِ فـى غَیْبِـکَ“

خدایا من به کتابت نگاه کردم و بر تو توکل کردم، پس از کتابت آنچه را که در غیبت از راز تو پنهان است به من نشان بده.

بعد از این دعا، قرآن را باز کنید و منظور از سطر اول صفحه سمت راست را بگیرید.

توجه داشته باشید که قرآنی که با آن استخاره می‌کنید باید کل قرآن باشد و اگر جزء قرآن یا چند سوره باشد، استخاره صحیح نیست.

دعای استخاره حضرت محمد روش دوم استخاره با قرآن

این دعا نیز به حضرت محمد (ص) منسوب است و اینطور آمده است: ای محمد اگر کسی بین دو امر دچار تردید است و می‌خواهد بهترین آن را من انتخاب کنم تا به آن عمل کند، نیت کند و بگوید:

(اللَّهُمَّ اخْتَرْ لِی بِعِلْمِکَ وَ وَفِّقْنِی بِعِلْمِکَ لِرِضَاکَ وَ مَحَبَّتِکَ اللَّهُمَّ اخْتَرْ لِی بِقُدْرَتِکَ وَ جَنِّبْنِی بِقُدْرَتِکَ مَقْتَکَ وَ سَخَطَکَ اللَّهُمَّ اخْتَرْ لِی فِیمَا أُرِیدُ مِنْ هَذَیْنِ الْأَمْرَیْنِ وَ تُسَمِّیهِمَا أَسَرَّهُمَا إِلَیَّ وَ أَحَبَّهُمَا إِلَیْکَ وَ أَقْرَبَهُمَا مِنْکَ وَ أَرْضَاهُمَا لَکَ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِالْقُدْرَةِ الَّتِی زَوَیْتَ بِهَا عِلْمَ الْأَشْیَاءِ کُلِّهَا عَنْ جَمِیعِ خَلْقِکَ فَإِنَّکَ عَالِمٌ بِهَوَایَ وَ سَرِیرَتِی وَ عَلَانِیَتِی فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ

وَ اسْفَعْ بِنَاصِیَتِی إِلَى مَا تَرَاهُ لَکَ رِضًا فِیمَا اسْتَخَرْتُکَ فِیهِ حَتَّى تُلْزِمَنِی‏ مِنْ‏ ذَلِکَ‏ أَمْراً أَرْضَى فِیهِ بِحُکْمِکَ وَ أَتَّکِلُ فِیهِ عَلَى قَضَائِکَ وَ أَکْتَفِی فِیهِ بِقُدْرَتِکَ وَ لَا تَقْلِبْنِی وَ هَوَایَ لِهَوَاکَ مُخَالِفاً وَ لَا بِمَا أُرِیدُ لِمَا تُرِیدُ مُجَانِباً اغْلِبْ بِقُدْرَتِکَ الَّتِی تَقْضِی بِهَا مَا أَحْبَبْتَ عَلَى مَنْ أَحْبَبْتُ بِهَوَاکَ هَوَایَ وَ یَسِّرْنِی لِلْیُسْرَى الَّتِی تَرْضَى بِهَا عَنْ صَاحِبِهَا وَ لَا تَخْذُلْنِی بَعْدَ تَفْوِیضِی إِلَیْکَ أَمْرِی بِرَحْمَتِکَ الَّتِی وَسِعَتْ کُلَّ شَیْ‏ءٍ اللَّهُمَّ أَوْقِعْ خِیَرَتَکَ فِی قَلْبِی وَ افْتَحْ قَلْبِی لِلُزُومِهَا یَا کَرِیمُ آمِین‏).

زمانی که نیت کرد و دعای استخاره را خواند، من نیز منافع او را مشخص می‌کنم.

دعای استخاره حضرت محمد

دعای امام صادق علیه السلام روش سوم استخاره در قرآن کریم

مرحوم سید بن طاووس در کتاب گشایش درها به نقل از حضرت امام صادق (ع) روایت می کند که قرآن را برای استخاره بگیرید و پس از “بسم الله” این دعا را بخوانید:

اَللّهُمَّ إِنْ کانَ فِی قَضائِکَ وَقَدَرِکَ، أَنْ تَمُنَّ عَلی اُمَّةِ نَبِیِّکَ، بِظُهُورِ وَلیِّکَ وَابْنِ بِنْتِ نَبِیِّکَ، فَعَجِّلْ ذلِکَ وَسَهِّلْهُ وَیَسِّرْهُ وَکَمِّلْهُ، و اَخْرِجْ لِی آیَةً اَسْتَدِلُّ بِها عَلی أَمر فَأَئْتَمِرَ، أوْ نَهْـی فَأَنْتَهی فِی عافِیَـة.

خدا اگر در قضا و تقدیر این است که بر امت پیامبرت (درود بر ایشان) به ظهور وصی‏ات، و پسر دختر پیامبرت بر بندگانت منّت بگذارى، پس آن را تسریع و تسهیل کن، و برای من آیه ای از کتاب خود بیرون بیاور، که به آن بر این کار راه یابیم یا از آن منع شوم.

سپس نیت و حاجت خود را بیان می‌کنی و قرآن را باز می‌کنی، سپس هفت صفحه از صفحه‌ای را که باز می‌شود ورق می‌زنیم و در صفحه هفتم صفحه سمت چپ هفت خط می‌شماریم. سطر هفتم آیه ای است که نتیجه استخاره در آن ذکر شده است.

همچنین بخوانید: برای چه مواردی باید استخاره کرد؟

دعای امام سجاد (ع) روش چهارم استخاره با قرآن کریم

دعای 33 صحیفه سجادیه به دعای استخاره معروف است که باید پس از استخاره خوانده شود:

وَ کانَ، مِنْ دُعَائِهِ علیه‌السلام فِی الِاسْتِخَارَةِ:

اللَّهُمَّ إِنِی أَسْتَخِیرُک بِعِلْمِک، فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اقْضِ لِی بِالْخِیرَةِ وَ أَلْهِمْنَا مَعْرِفَةَ الِاخْتِیارِ، وَ اجْعَلْ ذَلِک ذَرِیعَةً إِلَی الرِّضَا بِمَا قَضَیتَ لَنَا وَ التَّسْلِیمِ لِمَا حَکمْتَ، فَأَزِحْ عَنَّا رَیبَ الِارْتِیابِ، وَ أَیّدْنَا بِیقِینِ الْمُخْلِصِینَ.

وَ لَا تَسُمْنَا عَجْزَ الْمَعْرِفَةِ عَمَّا تَخَیرْتَ فَنَغْمِطَ قَدْرَک، وَ نَکرَهَ مَوْضِعَ رِضَاک، وَ نَجْنَحَ إِلَی الَّتِی هِی أَبْعَدُ مِنْ حُسْنِ الْعَاقِبَةِ، وَ أَقْرَبُ إِلَی ضِدِّ الْعَافِیةِ.

حَبِّبْ إِلَینَا مَا نَکرَهُ مِنْ قَضَائِک، وَ سَهِّلْ عَلَینَا مَا نَسْتَصْعِبُ مِنْ حُکمِک، وَ أَلْهِمْنَا الِانْقِیادَ لِمَا أَوْرَدْتَ عَلَینَا مِنْ مَشِیتِک، حَتَّی لَا نُحِبَّ تَأْخِیرَ مَا عَجَّلْتَ، وَ لَا تَعْجِیلَ مَا أَخَّرْتَ، وَ لَا نَکرَهَ مَا أَحْبَبْتَ، وَ لَا نَتَخَیّرَ مَا کرِهْتَ. وَ اخْتِمْ لَنَا بِالَّتِی هِی أَحْمَدُ عَاقِبَةً، وَ أَکرَمُ مَصِیراً، إِنَّک تُفِیدُ الْکرِیمَةَ، وَ تُعْطِی الْجَسِیمَةَ، وَ تَفْعَلُ مَا تُرِیدُ، وَ أَنْتَ عَلَی کلِّ شَیءٍ قَدِیرٌ.

بهترین زمان برای استخاره و تدبر در قرآن کریم

به گفته مرحوم شیخ عباس قمی در حاشیه مفاتیح الجنان بهترین زمان برای استخاره با قرآن به شرح زیر است:

  • شنبه تا ناهار و بعد از ظهر تا عصر
  • یکشنبه از صبح تا ظهر و از عصر تا غروب
  • دوشنبه ها را از صبح تا طلوع آفتاب، بعد از ناهار تا ظهر و از عصر تا زمان شام انجام دهید
  • سه شنبه از ناهار تا ظهر و از عصر تا نماز مغرب
  • چهارشنبه از صبح تا ظهر و از بعد از ظهر تا زمان شام
  • پنجشنبه از صبح تا سحر و از نماز عصر تا عصر
  • جمعه جمعه از صبح تا طلوع آفتاب و از بعدازظهر تا عصر

سخن آخر

در این پست از آلامتو این موضوع پرداختیم که برای استخاره چه دهایی بخوانیم. خواندن دعا یکی از پیش نیازهای استخاره گرفتن با روش صحیح است که باید رعایت گردد. هر یک دعاهای استخاره این مقاله برای این کار توصیه شده است. امید است با رعایت اصول نتیجه مطلوب حاصل شود.


نظر خود را بیان کنید