برای چه مواردی باید استخاره کرد؟

آیا میدانید که در برخی موارد نباید استخاره کرد؟

برای چه مواردی باید استخاره کرد

در این پست از آلامتو به این موضوع می‌پردازیم که برای چه مواردی باید استخاره کرد. با ما همراه باشید.

استخاره زمانی تجویز می‌شود که بین دو امر مردد باشد که انسان متوجه نشود مصلحت کدام یک است، هر چند این دو امر ظاهراً مذموم باشند، مشروط بر اینکه مالک آن مصلحت را نشان ندهد. استخاره به هنگام سرگردانی و در مواقع مشکوک در مورد هدف مورد نظر انجام می‌شود. در واقع استخاره در تعیین مهمترین تصمیمات زندگی ما کاری دقیق و حکیمانه است.

اما چیزی که عبادت و اطاعت است یا جایز است و شکی در آن نیست، همچنین در مسائل اخلاقی و عبادی و در امور روشن و در واجبات و محرمات جایز نیست، برای اینکه انسان مثلاً راهنمایی نمی‌خواهد که نماز بخواند یا نه.

استخاره در امور مشکوک، مانند فردی که قرار است با او نامزد کند، اما دچار شبهه می شود که آیا مناسب است با او نامزد کند یا نه؟ یا در موردی که تصمیم به سفر به راه دوری دارد و شک دارد که آیا سفر مناسب و مفیدی است یا خیر (به خصوص در زمینه تجارت)، توصیه می‌شود.

همچنین بخوانید: استخاره قرآن، استخاره آنلاین اصلی قران با جواب (ازدواج/معامله)

آیا استخاره در هر کاری درست است؟

خیر استخاره در مورد امور بی اهمیت و جزئی صحیح نیست. برخی از افراد برای هر کاری که بخواهند استخاره می‌کنند، حتی برای نوشیدن آب، این رفتار صحیح تلقی نمی شود.

همانطور که گفتیم استخاره در واجبات دینی و منکرات توجیهی ندارد. حتی در مواردی که مکروه به حساب می‌آیند نیز استخاره گرفتن درست نیست. به این معنا که باید از آن کار پرهیز شود.

مورد دیگر در مورد کاری که می‌توان با افراد دانا و کارشناس مشورت کرد و نتیجه دست یافت، استخاره جایی ندارد.

آیا برای مورد ازدواج باید استخاره کرد؟

آیا برای مورد ازدواج باید استخاره کرد؟

استخاره برای ازدواج یکی از موارد بسیار شایع است، و بسیاری در مورد صحیح بودن این کار دچار شبهه هستند. بسیاری از علمان وبزرگان دینی توصیه می‌کنند که تفکر، تحقیق و مشورت با افراد مطلع برای در اولویت قرار دهید. در نهایت اگر باز هم دچار شک و شبهه بودید اقدام به استخاره کنید.

برای مثال اگر کسی شک دارد که استخاره برای انتخاب همسر (پس از مشورت با دانایان و سؤال از او) برای افزایش اطمینان چه حکمی دارد، جواب این است که اشكالى ندارد، جز اينكه در روايت شريفه آمده است: اگر كسى كه از دين و اخلاقش راضى هستى نزد تو آمد، با او ازدواج كن.

آیت الله خامنه‌ای نیز مشورت با شخص خبره در مورد ازدواج را راه حل مناسب‌تر می‌دانند. و توصیه می‌کنند اگر پس از مشاوره باز هم به نتیجه نرسیدید نوبت استخاره است. اما ایشان و دیگر علما مانند حضرت آیت الله سیستانی ذکر کرده‌اند عمل به این استخاره واجب نیست. یعنی در صورت بد آمدن استخاره اجباری به عمل به آن نیست، با این وجود در صورت مخالفت با استخاره احتمال پشیمانی وجود دارد. گاهی اوقات مواردی وجود دارد که با تحقیق و مشورت کشف نمی‌شود، پس اگر تردید دارید به جواب استخاره عمل کنید.

همچنین بخوانید: از کجا بفهمیم استخاره خوب است یا بد

آیا می‌توان برای فعل حرام و کار بد استخاره کرد؟

استخاره گرفتن به معنای مشاور قرار دادن خداوند برای انتخاب بهترین راه است. پس باید در کارهای به سمت استخاره رفتن که جنبه مثبت داشته و در اعمال منفی از این کار پرهیز کرد. واضح است که استخاره برای فعل حرام و چیزی که گناه و دارای اشکال است صحیح نمی‌باشد.

برای مثال اگر کسی استخاره کند برای قتل یا خودکشی و اگر جواب خوب آمد، آیا باید به این فعل حرام دست بزند؟ یا کسی استخاره کند که کاری بر خلاف عرف انجام بدهد، اگر خوب آمد باید آن را انجام دهد؟ جواب این است که ذات نیت این سوال چنین سوالاتی مشکل دارد. چطور می‌شود که کسی برای انجام کار حرامی که خداوند آن را نهی کرده است از پروردگار راهنمایی و مشاوره بخواهد؟!

در مواردی که استخاره بد آمد باید دوباره استخاره کرد؟

این نیز یکی از سوالات رایج درباره مواردی است که باید استخاره کرد. بهتر است وقتی در موضوعی استخاره بد آمد، دیگر استخاره را تکرار نکنید. مگر زمانی که شرایط عوض شده باشد و این تغییر بتواند در نتیجه موثر باشد. در غیر اینصورت دو مرتبه استخاره گرفتن در یک موضوع خوب نیست. این کار به این معناست که به خداوند بگوییم شاید جواب درست نداده‌ است و باید روی موضوع تفکر بیشتری داشته باشد! چنین برداشتی از استخاره بسیار نادرست و تفکر غلطی است.

سخن آخر

بسیاری از مواقع پیش می‌آید که در مورد چیزی سردرگم هستیم و به کسی مراجعه می‌کنیم و مشورت می‌گیریم. اما هر چقدر به یک نفر اعتماد کنیم، او هم انسان است و اشتباه می‌کند و ممکن است سخن ما را به خوبی درک نکنید. اینجاست که رحمت خداوند شامل انسان شده تا از طریق استخاره به مشورت بی واسطه با او بپردازد. در این پست به شما گفتیم برای چه مواردی باید استخاره کرد که شامل افعال حلال و جایزی بود که در آن شبهه دارید. امیدواریم این متن مورد پسند شما واقع شده باشد.


نظر خود را بیان کنید