فلوکونازول برای چیست

فلوکونازول برای چیست

فلوکونازول یک داروی ضد قارچ است که برای پیشگیری و درمان انواعی از عفونت های قارچی استفاده می شود. این دارو به گروه دارویی ضد قارچ های آزول تعلق دارد. مصرف فلوکونازول موجب توقف رشد قارچ ها و در نتیجه درمان فرد خواهد شد. با ما همراه شوید تا امروز در آلامتو بدانیم فلوکونازول برای چیست و چه عوارضی ممکن است داشته یاشد.

فلوکونازول برای درمان عفونت قارچی

فلوکونازول برای درمان عفونت های قارچی یا کمک به جلوگیری از ایجاد عفونت قارچی تجویز می شود. این دارو با ورود به بدن به سمت ناحیه عفونت کرده رفته و با سوراخ کردن غشاء سلولی قارچ ها موجب از بین رفتن آن ها می شود. در واقع قارچ را شبیه یک توپ فرض کنید که اجزاء ساختاری آن در این توب قرار دارد و یک چیزی به نام غشاء که درست مانند پلاستیک توپ است دور این اجزاء را میگیرد. در نتیجه از اجزاء تشکیل دهنده قارچ محافظت می کند.

با سوراخ شدن غشاء ساختارهای قارچ بیرون می آیند و قارچ از بین می رود. این تکه های متلاشی هم توسط بدن دفع خواهد شد. به این ترتیب با اثر فلوکونازول عفونت قارچی در نواحی گوناگون رفع می شود.

این دارو برای رفع انواعی از عفونت های قارچی از جمله کاندیدیازیس واژینال، کاندیدیازیس اوروفارنکس یا همان برفک دهان، ازوفاژیت کاندیدای مری، عفونت‌های مجاری ادراری و پریتونیت یا التهاب مخاط معده استفاده می‌شود. همچنین افرادی که به دلایلی دچار ضعف سیستم ایمنی هستند (( مانند هپاتیت یا ایدز)) نیز جهت پیشگیری از عفونت های قارچی از فلوکونازول استفاده می کنند.

البته به تازگی دیده شده که این دارو ممکن است در برخی موارد ضعف سیستم ایمنی را بیشتر کند. به همین دلیل توصیه می شود تا حد امکان داروی دیگری تجویز شود. با این حال برای تصمیم گیری جهت استفاده از آن بهتر است پایبند به دستور پزشک متخصص خود باشید.

با این که فلوکونازول یک ضد قارچ است اما برای درمان عفونت های قارچی ناخن های دست و پا بهتر است بکار نرود. همچنین برای افراد مبتلا به سندرم  کوشینگ، سرطان پروستات، افراد با مشکلات کبدی و بیماران مبتلا به ناراحتی های گوارشی شدید نباید مورد استفاده قرار گیرد.

برای عفونت های قارچی خفیف تا متوسط فلوکونازول به صورت یک دوز 150 میلی گرم تجویز می شود و معمولا بین یک تا سه روز علائم بهبودی آشکار خواهد شد.

همچنین بخوانید: قرص مترونیدازول برای چی خوبه و چه عوارضی برای مردان و زنان دارد؟

فلوکونازول برای قارچ پوستی

فلوکونازول برای قارچ پوستی

در حالت عادی تعداد کمی قارچ همواره روی پوست ما زندگی می کنند. اما اگر این قارچ ها بیش از حد نرمال تکثیر شوند عفونت قارچی ایجاد می کنند. قارچ پوستی ناشی از تکثیر قارچی با نام کاندیدا بر روی پوست ایجاد می شود. کاندیدا با وجود سرعت رشد بالا قارچ خطرناکی نیست. فلوکونازول می تواند با اثر گذاری بر قارچ کاندیدا موجب رفع قارچ پوستی شود. درمان قارچ های پوستی سخت نیست و طول درمان آن به شدت و گستردگی بیماری بستگی دارد.

اما بطور متوسط  از چند روز تا دو ماه طول خواهد کشید. گاهی به دلیل شدت زیاد بیماری فلوکونازول را به همراه داروی دیگری تجویز می کنند. مثلا از کرم ها یا محلول های موضعی  به عنوان درمانگر کمکی در کنار قرص فلوکونازول استفاده می کنند.

فلوکونازول برای قارچ سر

عفونت های قارچی در ناحیه پوست سر و موی آن می تواند در هر سنی رخ دهد. اما اغلب کودکان زیر 12 سال به آن مبتلا می شوند. در این حالت قارچ ها به سلول های پوست سر و همچنین فولیکول های مو می چسبند و احساسات آزاردهنده ای را ایجاد می کنند. این اتفاق موجب پوسته پوسته شدن سر، خارش و ریزش مو می شود.

شایع ترین نشانه عفونت قارچی سر، خارش بخش هایی از پوست، شکستگی ساقه های مو نزدیک به ریشه، پوسته پوسته شدن پوست سر و قرمز شدن آن است. گاهی هم ممکن است تاسی سکه ای رخ دهد. این عارضه باید سریعا مورد درمان قرار گیرد. زیرا می تواند موجب کچلی دائمی شود. این بیماری به شدت مسری است و از طریق تماس با فرد آلوده یا حتی وسایل او منتقل خواهد شد.

همچنین بخوانید: فواید صابون گوگرد برای درمان جوش صورت، موی سر و سفیدی پوست

فلوکونازول برای قارچ واژن

فلوکونازول برای قارچ واژن

75درصد زنان حداقل يك بار عفونت قارچی واژن را در زندگی خود تجربه مي كنند. و كانديداآلبيكانس مسئوول 85 تا 90 درصد عفونتهاي قارچي واژن مي باشد. درمان با داروهاي موضعي آزولها شايعترين روش درمان در این عارضه مي باشد. با این که اینها درمانهای مطلوبی محسوب می شوند.

اما طبق بررسی های انجام شده روی اثر فلوکونازول بر بیماران مبتلا در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، با توجه به عوارض جانبي ناشايع و خفيف اين دارو و مصرف راحت تر آن استفاده از فلوکونازول به عنوان درمان نخست توصیه می شود. در واقع 86 درصد از بیماران پاسخ مناسبی به درمان با فلوکونازول می دهند. همچنین سرعت درمان بالایی دارد.

در نتیجه با توجه به معايب روش استفاده از داروهاي واژينال، توصیه می شود بيماران با عفونت واژنال كانديدايي ابتدا تحت درمان با فلوكونازول خوراكي قرار گرفته و در صورت عدم پاسخ از داروهاي موضعي استفاده گردد.

همچنین بخوانید: فواید و خواص سیر خام برای عفونت و تنگی داخل واژن همراه با روش استفاده

فلوکونازول برای عفونت ادراری

فلوکونازول برای عفونت ادراری

این دارو به منظور رفع سوزش و اکثر عفونت های ادراری تجویز می شود.

فلوکونازول برای خارش

با توجه به این که فلوکونازول برای چیست و چه ویژگی هایی دارد می توانیم دریابیم که مصرف آن خارش های ناشی از عفونت قارچ پوستی را رفع می کند. زیرا با درمان عفونت های قارچی پوستی احتمالا خارش ناشی از آن ها نیز درمان می شود. اما نمی تواند به عنوان درمان برای خارش با هر دلیلی بکار برود.

اگر خارش پوستی ناشی از حساسیت فصلی یا خشکی پوست یا مانند این ها باشد فلوکونازول تاثیری در درمان آن ندارد. البته خود فلوکونازول با درصد بسیار کمی می تواند در برخی افراد موجب خارش پوستی شود. البته بروز خارش پوستی از عوارض تقریبا غیر شایع مصرف فلوکونازول است.

همچنین بخوانید: چگونه خارش پوست را از بین ببریم؟

فلوکونازول برای خارش

عوارض قرص فلوکونازول

با توجه به این که فلوکونازول برای چیست و این که قدرت دارویی خوبی دارد در اغلب شرایط نمی توان از مصرف آن صرف نظر کرد. قطعا در صورت استفاده درست از این دارو با احتمال بالا عوارضی ایجاد نمی شود. اما گاهی مانند هر داروی دیگری فلوکونازول هم می تواند عارضه ایجاد کند.

عوارض طبیعی و عمومی آن شامل تهوع و استفراغ، اسهال و نفخ شکم، سردرد و سرگیجه می باشد. همچنین عوارضی مانند اختلال در عملکرد طبیعی عملکرد کبد و هپاتیت شدید نیز به ندرت گزارش شده است. فلوکونازول به طور معمول نباید در بارداری مصرف شود. استفاده در دوران شیردهی قابل قبول است زیرا سطح دارویی موجود در شیر مادر بسیار پایین است.


نظر خود را بیان کنید