درمان آفت دهان با عسل

زخم‌های دهان که معمولاً به عنوان آفت دهان شناخته می‌شوند، می‌توانند خیلی آزار دهنده باشند و در هنگام خوردن غذا درد زیادی ایجاد کنند. آفت دهان مشکل بسیار شایعی است که می‌تواند هر کسی را مبتلا کند. ممکن است این آفت‌های خفیف در عرض ۲ تا ۴ هفته به خودی خود بهبود پیدا کنند. اما در موارد شدیدتر علائم دردناک و ظاهر زشت این زخم‌ها، درمان آن را الزامی می‌کند. شاید فکر می‌کنید لازم است به پزشک خود مراجعه کنید تا آفت دهان شما را معاینه و دارویی تجویز کند. اما ما در این مقاله درمان آفت دهان با عسل و ماست را پیشنهاد می‌کنیم که برای همه میسر و نتیجه شگفت انگیز دارد.

درمان آفت دهان با عسل

کاربردهای پزشکی و درمانی عسل در ترمیم زخم از زمان های قدیم شناخته شده است. به همین علت محققان اثرات مشابه آن را روی زخم‌های دهان مورد مطالعه قرار دادند. نتایج بدست آمده نشان دهنده بهبود علائم بالینی آفت دهان با مصرف عسل بود، طوریکه سرعت درمان تا 43 درصد افزایش یافت. خوشبختانه عسل دارویی است که در آشپزخانه اکثر خانه‌ها پیدا می‌شود. اما چه چیزی در عسل وجود دارد که این خواص درمانی را ایجاد می‌کند؟

درمان آفت دهان با عسل و ماست

عسل دارای ویتامین‌ها، مواد معدنی، خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی است. فقط استفاده از یک میزان کمی عسل بر روی آفت دهان می‌تواند فوراً درد و قرمزی آن را تسکین دهد. عسل همچنین برای پیشگیری از عفونت‌های ثانویه که ممکن است زخم‌های دهانی را بدتر کنند، مؤثر است. چنانچه از این آفت‌های دهان رنج می‌برید می‌توانید بعد از هر وعده غذایی، عسل را روی محل زخم بمالید. اجازه دهید عسل چند دقیقه روی آفت بماند. اما لطفاً توجه داشته باشید که برای درمان آفت دهان با عسل، آن را برای مدت زیاد در دهان خود نگه ندارید، زیرا برای سلامت دندان‌های شما مضر است.

ترکیب تهیه شده از زردچوبه و عسل نیز به خاطر خواص التهابی که در هر دو آنها وجود دارد به درمان آفت دهان کمک می‌کند. ترکیب توصیه شده بعدی مخلوطی از عسل و شیر نارگیل است. محلول تهیه شده از این مواد طبیعی می‌تواند یک دهانشویه بسیار قوی و موثر برای درمان آفت باشد.

لازم است بدانید که همه عسل‌ها مثل هم نیستند. بیشتر عسل‌هایی که در خواربارفروشی‌ها یافت می‌شوند، در حرارت بالا پاستوریزه شده‌اند و اکثر مواد مغذی آنها از بین رفته است. توصیه می‌شود برای بهره‌مندی از خواص درمانی این داروی طبیعی، از عسل فرآوری نشده مانند عسل مانوکا استفاده کنید.

همچنین بخوانید: چگونه از شر بوی بد دهان خلاص شویم؟

درمان آفت دهان با عسل و ماست

درمان آفت دهان با ماست

علت دقیق آفت دهان ناشناخته است. برخی از مطالعات نشان داده اند که علت ظاهر شدن این زخم‌های دهانی باکتری هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori (H. pylori) ) یا بیماری التهابی روده است. مطالعات صورت گرفته در سال 2007 ثابت کرده است که کشت‌های زنده پروبیوتیک مانند لاکتوباسیلوس، ممکن است به ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری و درمان برخی از انواع بیماری های التهابی روده کمک کند.

همانطور که می‌دانید ماست یک پروبیوتیک طبیعی است. ماست به عنوان یکی از سریع‌ترین روش‌های خانگی درمان آفت معرفی شده است. باکتری‌های خوب موجود در ماست مانند لاکتوباسیلوس با هلیکوباکتر پیلوری مبارزه کرده و در درمان آفت دهان مفید است. نه تنها پروبیوتیک‌های آن به درمان آفت دهان با ماست کمک می‌کنند، بلکه بافت نرم و خاصیت خنک کنندگی که دارد، درد و التهاب ناشی از زخم‌های دهانی را نیز تسکین می‌دهد.

اگر از آن دسته افرادی هستید که مکررا دچار آفت دهان می‌شوید، با اضافه کردن روزانه 1 فنجان ماست به برنامه غذایی روزانه، باکتری های خوب را به بدن خود منتقل کنید و از فواید درمانی آن بهره ببرید.

همچنین بخوانید: فواید آب نمک برای دهان و دندان

درمان آفت دهان با عسل و ماست

سخن آخر

همانطور که گفتیم دلیل اصلی آفت دهان نامشخص است. با این وجود انواع محرک‌ها از جمله استرس، آسیب‌های جزئی در دهان، باکتری‌ها، برخی از داروها یا خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها با خاصیت اسیدی می‌تواند باعث تحریک یا بدتر شدن زخم‌های دهان شود. اگر به دفعات دچار آفت دهان می‌شوید شاید لازم باشد در برنامه غذایی خود تجدید نظر کنید. بهتر است در دوره درمان از استعمال دخانیات حتی سیگار و مصرف غذاهای داغ و حساسیت‌زا مثل بادمجان پرهیز کنید.

برای خلاص شدن آفت دهان می‌توانید با درمان‌های خانگی مانند عسل و ماست شروع کنید که با کاهش درد، تورم، قرمزی و بهبودی را سرعت می‌بخشد. به جز این موارد، شما می‌توانید از سایر گیاهان دارویی مثل بابونه، باریج، روغن نارگیل، آلوئه‌ورا نیز کمک بگیرید. چنانچه آفت دهان شما به درمان خانگی پاسخ نداد و شرایط بدتر شد، لازم است به پزشک یا دندانپزشک مراجعه کنید تا مانع از پیشروی عفونت و عواقب ثانویه آن شوید. گاهی آفت‌ها ناشی از بیماری‌های لثه است که باید تحت نظر متخصص و با مصرف دارو درمان شوند.


نظر خود را بیان کنید