خواص آویشن
آویشن گیاهی از خانواده نعناعیان است که دارای طبع گرم و خشک بوده و از گذشته های دور مورد استفاده قرار می گرفته است. امروزه از آویشن برای مزه دار کردن و به عنوان مصلح موادغذایی مانند پنیر، لوبیا سبز، سیب زمینی و نخودسبز مطرح است. در گذشته ها روغن آویشن برای تسریع در بهبود زخم ها کاربرد داشته و از آویشن برای جلوگیری از فساد زودرس گوشت و غذاها استفاده می شده است.
آویشن منبع غنی از ویتامین C و A و کلسیم، پتاسیم، منگنز و منیزیم است که دارای خواص ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی، ضدمیکروبی، ضداسپاسم و ضدالتهابی است که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و عملکرد سیستم عصبی و دستگاه گوارش را بهبود می بخشد. در این مطلب از آلامتو به بررسی خواص آویشن برای بهبود و درمان سرفه و گلو درد، کیست تخمدان، سرماخوردگی، ریه، رحم، معده و روده و … خواهیم پرداخت.
همچنین بخوانید: خواص بومادران برای رحم، عفونت زنان، کیست
خواص آویشن برای رحم
یکی از مهم ترین خواص آویشن برای رحم و درمان اختلالات قاعدگی می باشد. گیاه آویشن با خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی که دارد برای بهبود و درمان عفونت زنان مفید بوده و در تسکین دردهای پیش از قاعدگی نیز بسیار موثر واقع شده است. یکی از راه هایی که از گذشته برای درمان عفونت واژن مورد توجه بوده نشستن در تشت جوشانده آویشن است که امروزه نیز مورد توصیه بسیاری از متخصصین طب سنتی بوده و همچنین نوشیدن روزانه دمنوش آویشن نیز می تواند موجب کاهش و از بین رفتن قارچ کاندیدا آلبیکنس گردد.
خواص آویشن برای سرماخوردگی
درمان و بهبود سرماخوردگی با آویشن یکی از توصیه های متخصصین در حوزه طب سنتی می باشد که آویشن را گیاهی موثر برای از بین بردن عفونت دستگاه تنفسی و ریه و گلو معرفی نموده اند. مصرف دمنوش آویشن که با مقداری عسل و آب لیمو تازه طعم دار شده باشد؛ یک نوشیدنی معجزه آسا برای درمان سرماخوردگی و سرفه های ناشی از آن می باشد.
خواص آویشن برای سرفه و گلو درد
آویشن برای گلو درد و سرفه به عنوان یک داروی طبیعی ضد باکتریایی بسیار موثر واقع شده است. آویشن علاوه بر تسکین گلو درد خاصیت خلط آوری نیز داشته و در تسکین التهابات گلو و دستگاه تنفسی نیز نقش بسزایی خواهد داشت. بهتر است برای این منظور علاوه بر نوشیدن دمنوش آویشن، در رساندن بخار حاصل از آن به گلو و سیستم تنفسی نیز غافل نشوید. ولیکن مصرف آویشن به زنان باردار و شیرده و افرادی که به بیماری کم کاری تیروئید مبتلا هستند توصیه نمی گردد.
همچنین بخوانید:
خواص آویشن برای کلیه
خواص آویشن برای کلیه به دلیل خاصیت مدر بودن آن است که به پاکسازی کلیه و مجاری ادراری از راه دفع ادرار می پردازد. البته شایان ذکر است که خاصیت ضد میکروبی آن نیز سلامت کلیه و مجاری ادراری را تضمین نموده و همچنین در دفع سنگ کلیه و مثانه نیز نقش بسزایی خواهد داشت.
خواص آویشن برای عفونت
خواص آویشن برای عفونت همانگونه که در بالا ذکر شد؛ به خاطر خاصیت ضدقارچی و ضدمیکروبی گیاه آویشن است که به عنوان یک نابودگر عفونت در هر نقطه از بدن مطرح بوده و مورد توجه طب سنتی برای از بین بردن عفونت رحم، گلو، دستگاه تنفسی و … قرار گرفته است.
خواص آویشن برای کیست تخمدان
خواص آویشن برای کیست تخمدان نیز به اثبات رسیده و تاثیرات چشمگیر آن در رفع کیست باعث شده است که مصرف مداوم و منظم این داروی ارگانیک به زنانی که از مشکلات کیست تخمدان رنج می برند توصیه شود. لذا برای بهبود و درمان کیست تخمدان توصیه می گردد نوشیدن دمنوش آویشن را در برنامه غذایی خود قرار داده و از خواص بی نظیر آن بهره مند گردید.
خواص آویشن برای پوست
خواص آویشن برای پوست از هر جهت که مورد بررسی قرار گیرد مفید و موثر خواهد بود. اولا که خاصیت آویشن برای درمان آکنه و لک های پوستی به دلیل پاکسازی عمیق پوست امکانپذیر است که در ترکیب پودر آویشنن با مقداری عسل طبیعی می توان ماسکی تهیه نمود که به پاکسازی عمیق پوست پرداخته و لک، آکنه و جوش های پوستی را محو و از بین ببرد. ثانیا چنانچه جوش ها به دلیل عفونت و التهابات درونی پدیدار شده باشند نیز خاصیت ضدعفونی کنندگی اویشن بدن را پاکسازی نموده و از بروز جوش های عفونی نیز جلوگیری می نماید.
همچنین بخوانید: خواص سبوس گندم برای چاقی صورت، پوست و مو
خواص آویشن برای معده و روده
خواص آویشن برای معده و روده با تسریع در هضم غذا و نابودی گاز معده و نفخ میسر بوده و بسیاری از متخصصین حوزه طب سنتی بر این باورند که فنول های موجود در آویشن موجب خاصیت ضداسپاسمی آن شده و از گرفتگی عضلات روده جلوگیری می نماید. به طور کلی آویشن گیاه شفابخشی است که علاوه بر درمان و بهبود نفخ و تسریع در هضم غذا و کاهش دردهای شکمی تمامی مشکلات معده، روده و دستگاه گوارشی را از بین خواهد برد. همچنین آویشن رطوبت معده و روده را کاهش داده و در درمان اسهال و دل پیچه نیز موثر می باشد.
خواص آویشن برای ریه
خواص آویشن برای ریه و مشکلات تنفسی همانگونه که در بالا ذکر شد؛ به دلیل خاصیت آنتی بیوتیکی و آنتی سپتیک آن است که با عفونت ریه و مجزای تنفسی مقابله نموده و به پاکسازی سریع آن می پردازد. همچنین بخور دمنوش آویشن نیز برای تقویت و پاکسازی ریه بسیار موثر بوده و رساندن بخور آن برای افرادی که مبتلا به عفونت ریه و سینوزیت های مکرر می شوند بسیار موثر خواهد بود.
خواص آویشن برای پریود شدن
آویشن به عنوان یک قاعده آور قوی برای پریود شدن و بی نظمی در چرخه قاعدگی بسیار موثر بوده و مصرف منظم و مداوم آن در زنان علاوه بر فوائدی که گفته شد در انقباضات رحمی نیز نقش داشته که منجر به وادار شدن رحم به از دست دادن پوشش داخلی خود می گردد.
همچنین بخوانید: خواص رازیانه برای رحم و تخمدان
خواص آویشن برای دل پیچه
خواص آویشن برای دل پیچه نیز با کاهش رطوبت معده و روده میسر شده و با منقبض نمودن روده در درمان و بهبود دل پیچه و دردهای شکمی بسیار موثر واقع خواهد شد.
خواص آویشن برای اسهال
گیاه آویشن اسهال ناشی از وجود باکتری در روده و معده را درمان نموده و با خاصیت ضدباکتریایی که دارد موجب از بین رفتن باکتری های مضر روده و معده شده و از اسهال میکروبی جلوگیری می نماید.
خواص آویشن برای زن باردار
مصرف آویشن در دوران بارداری به اندازه دیگر ادویه جاتی که با غذا ترکیب می شوند؛ دارای اشکال نبوده ولیکن از آنجا که آویشن خاصیت قاعده آور و منقبض کنندگی رحم را دارا می باشد استفاده بیشتر آن ممکن است سقط جنین و اختلالاتی در رشد جنین را به همراه داشته باشد.
خواص آویشن برای مردان
خواص آویشن برای مردان نیز علاوه بر خواص بسیاری که در بالا به آن اشاره شد؛ طبق تحقیقات صورت گرفته موجب کاهش احتمال ابتلای مردان به انواع سرطان ها به ویژه سرطان گوارش و سرطان و ریه خواهد شد.
همچنین بخوانید: خواص گل مغربی برای زنان و پوست، کیست، رحم و یائسگی
خواص آویشن برای زنان
همانگونه که در این مقاله از خواص بی نهایت آویشن برای بدن گفته شد؛ یک سری از خواص آن در بدن زنان ضروری تر به نظر رسیده و استفاده مکرر از آویشن به زنان توصیه می گردد. گیاه آویشن در کنار خواص بسیاری که ذکر شد برای تقویت تراکم استخوان در زنان نیز موثر بوده و همچنین مصرف دمنوش آویشن برای زنانی که به دنبال دمنوشی برای تسریع در کاهش وزن هستند نیز بسیار تاکید شده است. بنابراین مصرف روزانه آویشن برای این منظور گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.