چای سبز برای کبد چرب

چای سبز یکی از نوشیدنی‌های محبوب برای درمان و پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها است. یکی از مواد مصرف چای سبز برای کبد چرب است. در این مقاله به خواص چای سبز برای کبد چرب و بهترین زمان مصرف آن می‌پردازیم.

چای سبز برای کبد چرب

کبد از ارگان‌های مهم بدن است که عملکردهای حیاتی مختلفی را انجام می‌دهد. بیماری کبد چرب زمانی رخ می‌دهد که چربی بیش از حد در کبد، دومین اندام بزرگ بدن شما انباشته شود. تجمع بیش از حد چربی می‌تواند منجر به التهاب و  نارسایی کبد شود. بیماری کبد چرب با علائمی مانند از دست دادن اشتها، خارش پوست، گیجی، درد شکم، کاهش وزن و غیره مشخص می‌شود.

مطالعات دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا نشان داده که مصرف چای سبز می‌تواند شدت بیماری کبد چرب را تا 75 درصد کاهش دهد. نتیجه این مطالعه بیان می‌کند: پلی فنول‌های موجود در چای سبز با آنزیم‌های گوارشی ترشح شده در روده کوچک تعامل می‌کنند و تا حدی از تجزیه کربوهیدرات‌ها، چربی و پروتئین در غذا جلوگیری می‌کنند. این باعث می شود که چربی هضم نشده و کالری به صورت مدفوع خارج شود.

همچنین بخوانید: خواص چای سبز برای سلامت مغز

خواص چای سبز برای کبد چرب

خواص چای سبز برای کبد چرب

بیماری کبد چرب غیرالکلی یک بیماری جهانی مهم در نظر گرفته می‌شود که انتظار می‌رود بدتر شود. به دلیل شیوع بالای عوامل خطر مانند چاقی و دیابت نوع 2 است. پیش بینی می‌شود که بیماری کبد چرب تا سال 2030 بیش از 100 میلیون نفر را دچار کند.

مطالعاتی صورت گرفته که نشان می‌دهد خواص چای سبز برای کبد چرب درجاتی از اثرات پیشگیرانه و درمانی دارد. چای سبز ابتدا بخاطر عطر و طعم آن مورد توجه بود، اما اخیرا فواید آن توجه زیادی را جلب کرده است. با این حال، شواهد برای اثرات سلامتی چای سبز عمدتاً بر روی حیوانات با مطالعات محدود انسانی متمرکز شده است. نتایج این تحقیقات نشان داده که مصرف چای سبز یک عامل محافظتی برای بیماری های کبدی است.

  • خواص چای سبز برای کبد چرب می‌تواند به تنظیم متابولیسم لیپید مربوط باشد. چای سبز باعث کاهش تجمع لیپیدها در کبد می‌شود.
  • مطالعات نشان داده‌اند که چای سبز حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان پلی فنولی است که می‌تواند اثر محافظتی در برابر تغییرات بدخیم بدهد. پلی فنول‌‌های موجود در چای سبز با آنزیم‌های گوارشی ترشح شده در روده کوچک تعامل داشته و تا حدی از تجزیه کربوهیدرات‌ها، چربی و پروتئین موجود در غذا جلوگیری می‌کند. بنابراین، اگر چربی موجود در رژیم غذایی هضم نشود، چربی و کالری مربوط به آن از سیستم گوارشی عبور می‌کند و مقدار مشخصی از آن در مدفوع خارج می‌شود.
  • چای سبز همچنین حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مانند کاتچین است که به محافظت از کبد کمک می‌کند. آنتی اکسیدان‌ها به فرآیند طبیعی کبد که سم‌زدایی است کمک می‌کند. همچنین خطر بالقوه رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد.
  • دیابت نوع 2 همچنین یک عامل خطر مهم برای کبد چرب غیر الکلی است. نوشیدن چای سبز همچنین سطح قند خون را کاهش می‌دهد و از خطر ابتلا به دیابت جلوگیری می کند.
  • از دیگر خواص چای سبز برای کبد کمک به کاهش وزن است. بررسی‌ها نشان داده که کاتچین و کافئین با تنظیم هورمون‌هایی که گرمازایی را افزایش می‌دهند به کاهش وزن کمک می‌کنند. ترموژنز فرآیندی است که بدن شما برای هضم غذا و تولید گرما کالری می‌سوزاند. چای سبز این فرآیند را با کمک به بدن در سوزاندن کالری، که می‌تواند منجر به کاهش وزن شود، تقویت می‌کند. کاهش وزن در درمان کبد چرب بسیار مهم است.

چای سبز و دارچین برای کبد چرب

دمنوش چای سبز و دارچین برای کبد چرب یک انتخاب مناسب است. دارچین دارای خواص آنتی اکسیدانی و چای سبز دارای پلی‌فنول است که ترکیب این دو در چربی‌سوزی موثر دارد. البته مصرف این دمنوش باید در کنار ورزش باشد تا اثر خود را نشان دهد. از طرفی کاهش وزن نقش کلیدی بر درمان بیماری کبد چرب دارد.

همچنین بخوانید: درمان کبد چرب با عرق کاسنی و شاتره همراه با نحوه و زمان مصرف آن

چای سبز برای پاکسازی کبد

چای سبز برای پاکسازی کبد

کبد بزرگترین غده در بدن ما که اکثر کارها را برای دفع سموم در بدن انجام می‌دهد. این اندام با کلیه ها کار می‌کند تا سموم را از طریق ادرار دفع کند. این سموم ممکن است از آلاینده‌ها، مصرف غذاهایی که برای کبد ضرر دارند، داروهایی که مصرف می‌کنیم یا سایر استرس‌ها بر روی بدن به وجود بیایند.

در مصرف چای سبز برای پاکسازی کبد توجه به این نکته مهم است که چای سبز به خودی خود بدن را سم زدایی نمی‌کند. ترکیبات فیتوشیمیایی موجود در چای سبز به اقدامات طبیعی بدن در از بین بردن سموم کمک می‌کند. چای سبز یک حامی عالی برای عملکرد کبد است زیرا حاوی مقدار زیادی پلی فنول طبیعی است.

با مصرف چای سبز برای پاکسازی کبد، پلی فنول‌های آن از فرآیندهای سم زدایی طبیعی بدن پشتیبانی می‌کنند. پلی فنول‌ها به خصوص با فرآیندهای حذف که عمدتا توسط کبد و کلیه‌ها انجام می‌شود اثر می‌‌کنند. این پلی فنول‌ها همراه با تعدادی از آنتی اکسیدان‌های موجود در چای سبز به بدن کمک می‌کنند تا با سلول‌های ناپایدار موسوم به رادیکال‌های آزاد قبل از آسیب رساندن به سلول‌های سالم در بدن مبارزه کند.

آیا چای سبز برای کبد چرب مضر است

تحقیقات جدید توسط سازمان ایمنی غذای اروپا (EFSA)  نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد مکمل‌های چای سبز می‌تواند برای کبد مضر باشد. آنتی اکسیدان‌های غلیظ موجود در مکمل‌های چای سبز (عصاره چای سبز شامل کپسول، قرص، پودر و مایعات است) ممکن است باعث آسیب کبدی شود. با این حال، مصرف بیش از حد دم کرده چای سبز نیز می‌تواند منجر به سایر عوارض جانبی کوتاه مدت شود.

با این حال نیازی نیست که نوشیدن چای را به طور کامل قطع کنید. دم‌کرده‌های چای سبز هنوز برای مصرف بی‌خطر هستند، زیرا در آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند مکمل‌ها غلیظ نیستند. در واقع دم کرده چای سبز حاوی 90 تا 300 میلی‌گرم آنتی اکسیدان است، اما مکمل‌ها بین 500 تا 1000 میلی‌گرم دارند. محققان گفته‌اند که مصرف بیش از 800 میلی گرم آنتی اکسیدان ممکن است باعث آسیب کبدی شود. بنابراین تا زمانی که در مصرف چای زیاده روی نکنید، احتمالاً ایمن هستید. مصرف در حد اعتدال توصیه می‌شود و بهتر است بیش از 2-3 فنجان در روز ننوشید.

همچنین بخوانید: درمان کبد چرب با خاکشیر جوشیده به همراه آبلیمو، ترنجبین و عسل

زمان خوردن چای سبز برای کبد چرب

زمان خوردن چای سبز برای کبد چرب

باید این نکته مهم را بدانید که اگرچه چای سبز سالم‌تر از چای یا قهوه است، به این معنی نیست که می‌توانید آن را در هر زمانی از روز میل کنید. زمان خوردن چای سبز برای کبد چرب می‌تواند تعیین کند که آیا شما عوارض جانبی مثبت یا منفی خواهید داشت. ابتدا باید بدانید که چای سبز را بیش از ۲ تا ۳ دقیقه دم نکنید. زمان دم کمتر، از آزاد شدن طعم برگ‌های چای جلوگیری می‌کند در حالی که زمان بیشتر چای شما را تلخ می‌کند.

آگاهی از بهترین زمان خوردن چای سبز برای کبد چرب به بهره‌مندی از حداکثر مزایای سلامتی چای سبز کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز صبح و قبل از ورزش است. اگر انگیزه شما چربی سوزی و درمان کبد چرب است، نوشیدن چای سبز قبل از ورزش بهترین گزینه برای شماست. چندین مطالعه نشان می‌دهد که انجام این کار ممکن است روند چربی سوزی را افزایش دهد.

نوشیدن چای سبز پس از غذا و شب‌ها از همه بدتر است. ترکیبات مختلفی موجود در چای سبز می‌توانند با مواد معدنی موجود در غذا واکنش نشان داده و مانع از جذب آنها را در بدن شوند. آهن، مس و کروم برخی از مواد معدنی هستند که اگر بلافاصله بعد از غذا چای سبز بنوشید، ممکن است جذب بدن نشوند.

سخن آخر

بر اساس مطالب گفته شده، ما باید چای سبز را در حد اعتدال مصرف کنیم. مطمئناً نوشیدن چای سبز شواهد قوی در ارتقای سلامت کبد نشان می دهد. با این حال، از مصرف آن به صورت مکمل (عصاره چای سبز شامل کپسول، قرص، پودر و مایعات) باید به طور کامل اجتناب شود. اگر شما هم تجربه‌ای از مصرف چای سبز برای کبد چرب دارید آن را در بخش نظرات با ما مطرح کنید.


نظر خود را بیان کنید