رژیم فستینگ
معمولا افرادی که از چاقی رنج می برند برای کاهش وزن خود از روش هایی مانند ورزش کردن، دارو های لاغری و رژیم های غذایی متنوع استفاده می کنند. رژیم فستینگ یک نوع رژیم هست که به آن رژیم روزه داری نیز می گویند. رژیم فستینگ روشی سریع برای کاهش وزن می باشد که با افزایش سوخت و ساز بدن باعث کاهش وزن می شود. در این روش فرد چرخهای از دو دوره روزهداری و غذا خوردن را میگذراند. با ما تا پایان این مقاله همراه باشید تا با انواع رژیم فستینگ و فواید و عوارض آن آشنا شوید.
رژیم فستینگ چیست
رژیم فستینگ یکی از انواع روش های کاهش وزن است که در چند سال گذشته بسیار محبوب شده است.دلیل محبوبیت این رژیم به علت این است که در رژیم فستینگ نیازی نیست که فرد گرسنگی را تحمل کند. در رژیم فستینگ که روشی مناسب برای کاهش وزن است فرد باید چرخه ای از دو دوره روزه داری و خوردن را بگذراند. به عبارتی دیگر در روش فستینگ فرد می تواند ساعاتی از روز هر چیزی که می خواهد بخورد اما در ساعاتی دیگر نباید چیزی بخورد. اگر فرد بتواند این چرخه را به درستی انجام دهد به راحتی می تواند وزن کم کند و به وزن دلخواه خود برسد.
با رژیم فستینگ چند کیلو لاغر می شویم؟
یکی از سوالات متداول در مورد رژیم فستینگ این است که با این رژیم چند کلیو لاغر می شویم؟ در جواب این سوال باید به شما بگوییم که کاهش وزن علاوه بر نوع رژیم انتخابی به شرایط بدنی شما نیز بستگی دارد. همچنین میزان تحرک شما در طول روز که می تواند به دلیل شغل یا فعالیت شما در طول روز باشد نیز می تواند بر کاهش وزن شما تاثیر بگذارد. ناگفته نماند که رژیم فستینگ انواع مختلفی دارد که در هر کدام از آنها میزان متفاوتی کالری سوزانده می شود در نتیجه تاثیر آنها بر کاهش وزن متفاوت است. اما به طور تقریبی می توانیم بگوییم اگر رژیم فستینگ را به خوبی رعایت کنید می توانید بین 3 تا 8 درصد وزن خود را در مدت 3 الی 24 هفته کاهش دهید.
همچنین بخوانید: رژیم غذایی وگان چیست و چه تفاوتی با گیاهخواری دارد؟
در ادامه 4 روش پرطرفدار رژیم فستینگ برای لاغری را توضیح خواهیم داد با ما همراه باشید.
رژیم فستینگ ۱۶/۸
این روش برای افرادی که به تازگی شروع به رژیم گرفتن کرده اند بسیار مناسب است. در روش فستینگ 16/8 فرد باید به مدت 16 ساعت از شبانه روز روزه باشد و بعد از این مدت 8 ساعت فرصت دارد که وعده های خود را بخورد. در این روش کافی است که شما بعد از خوردن شام چیزی نخورید و وعده صبحانه را حذف کنید. این روش برای افرادی که عادت به خوردن صبحانه ندارند بسیار آسان است.
رژیم فستینگ ۵/۲
در روش رژیم فستینگ 5/2 فرد باید به مدت 5 روز در هفته به صورت عادی غذا بخورد و به مدت 2 روز در هفته کالری را به 500 الی 600 تا برساند. در این روش بهتر است که زنان دوعده غذا با کالری 250 و مردان دو وعده غذا با کالری 300 میل کنند.
همچنین بخوانید: رژیم غذایی کاردیاک (بهترین رژیم برای سلامت قلب)
رژیم فستینگ ۲۴ ساعته
در روش رژیم فستینگ 24 ساعته فرد باید 1 یا 2 روز از هفته را به مدت 24 ساعت روزه بگیرد. به طور مثال فرد نباید بعد از خوردن وعده شام در ساعت 8 تا وعده شام در ساعت 8 روز بعد چیزی بخورد. به این ترتیب فرد برای مدت 24 ساعت غذا نمی خورد. البته فرد می تواند این دوره 24 ساعته را بین دو وعده صبحانه یا دو وعده ناهار انجام دهد. این روش به دلیل اینکه فردی برای مدت طولانی نباید چیزی بخورد سخت تر از روش های دیگر است و به همین دلیل افراد کمی این روش را امتحان می کنند. در مدت این 24 ساعت می توانید از آب، قهوه و نوشیدنی های بدون کالری استفاده کنید.
رژیم فستینگ ۱۲ ساعته
در این روش فستینگ، شما باید به مدت 12 ساعت غذا نخورید. این روش برای افرادی که به تازگی رژیم را شروع کرده اند بسیار مناسب است چون در این روش زمان روزه داری کم است و بیشتر این زمان در خواب سپری می شود. شما می توانید به طور مثال از ساعت 8 شب تا 8 صبح رژیم بگیرید برای این کار لازم است که شما قبل از ساعت 8 شام بخورید و تا ساعت 8 صبح چیزی نخورید.
همچنین بخوانید: تحقیق در مورد لاغری با رژیم یویو و عوارض آن
رژیم فستینگ در بدنسازی
طی تحقیقاتی که برای بررسی تاثیر رژیم فستینگ بر بدن انجام شده است،گفته می شود این روش باعث بهبود کیفیت بافت عضلانی می شود. این روش فعالیت های پاکسازی سلول های مرده و فرسوده را افزایش می دهد.
عوارض رژیم فستینگ
رژیم فستینگ علاوه بر اینکه برای سوخت و ساز کالری های بدن روش مناسبی می باشد، عوارضی نیز به همراه دارد که عبارتند از:
- باعث ایجاد مشکلات گوارشی می شود
- احتمال بیماری یبوست را افزایش می دهد
- باعث افت قند افراد دیابتی می شود
- برای کودکان، نوجوانان و زنان باردار و شیر ده اصلا مناسب نیست
- احتمال زیاد شدن دوباره وزن وجود دارد